Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Anek » 19 lut 2009, 19:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja mam na 22 czerwca. Dzidzia nadal nie kopie... :wink: ale rusza sie troszke. Poza tym przytylam juz wiecej bo prawie 10 kg ;)
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 19 lut 2009, 20:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

anek, nie czuc kopnioakow, bo jeszcze ma miejsce, poczekaj ze 2 m-ce , wtedy dopiero bedzie fajnie :-D
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 20 lut 2009, 09:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

gratki dla nowej mamusi Izy
wspolczuje tych nudnosci brrr

ja mam synka a ciaze przechodzila jak julka. zero objawow. bylo cudnie!
takze nie ma reguly...

pozdrawiam
babulki
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 20 lut 2009, 22:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja tez nie miałam przykrych dolegliwosci,
mam juz nieodpartą ochotę na kolejną ciąże :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez olivka » 21 lut 2009, 09:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek napisał(a):...wiec juz wiem ze bede miala chlopca :525:
ooooo gratuluje
dawno tu nie zagladalam a tu takie mile zmiany
masz juz pomysl na imie?
;)
olivka
Zadomowiony

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 21 lut 2009, 11:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

olivka napisał(a):
Anek napisał(a):...wiec juz wiem ze bede miala chlopca :525:
ooooo gratuluje
dawno tu nie zagladalam a tu takie mile zmiany
masz juz pomysl na imie?
;)

Jak juz wczesniej pisalam: Alexander :wink:
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez yoko » 22 lut 2009, 12:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek napisał(a):Jaka u Was z przytyciem? Ile macie na liczniku bo ja zaduzo :-(

w pon zaczynam 28 tydzien +10kg :neutral: troszke duzo.
ale za to zaczelam chodzic na basen i planuje 2 razy w tygodniu - niesamowite jaki ma sie lekki tyleczek we wodzie :D polecam. tylko ciezko potem wyjsc z basenu, bo nagle grawitacja wraca :mrgreen:
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 22 lut 2009, 12:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek napisał(a):
Jak juz wczesniej pisalam: Alexander :wink:
niedoczytalam..
piekne imie....
bedzie i w UK i PL pasowalo :mrgreen:
yoko napisał(a):
w pon zaczynam 28 tydzien +10kg :neutral: troszke duzo.
nie przejmujcie sie przytyciem ... wszystko zgubicie szybciej niz myslicie hihihi
ja podczas ciazy niezdrowo przytylam 25 kg....
myslalam ze sie zalamie ....
ale po 7 mcach do urodzenia nie bylo po tych 25 kg sladu....
jak bedziecie karmic piersia to wychudniecie szybko....
zreszta nawet jak sie nie karmi piersia to podejrzewam ze i tak jest tyyyle roboty przy dzidzi ze zrzuca sie kilogramy w oczach...

pozdrawiam Was Mamuski przyszle i obecne ;)
olivka
Zadomowiony

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 25 lut 2009, 19:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dobrze jak przybywa kilogramow, bo dzidzia rośnie :mrgreen: gorzej jakby sie chudło :galy: wiec ja sie nie martwie zbednymi kg :mrgreen:

a tak na marginesie :

czy wiecie babki o nowym ''grancie'' dla przyszłych mamusiek ? wasze midwife powinny wam o tym wspomniec. Kazda kobitka ktora urodzi dzieciaczka po 1 kwietnia, moze zlozyc podanie o jednorazowe dofinansowanie w wysokosci 190 funtow. To tak na te nasze wyprawki, wózki, pieluchy itd... jak zaczęlam liczyc ile trzeba na to pieniedzy to sie za głowe złapalam :roll: a taki zastrzyk pieniażkow, to mylse ze kazdej mamusi sie przyda ;) fajowo nie?

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 25 lut 2009, 21:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewulka napisał(a):Dobrze jak przybywa kilogramow, bo dzidzia rośnie :mrgreen: gorzej jakby sie chudło :galy: wiec ja sie nie martwie zbednymi kg :mrgreen:

a tak na marginesie :

czy wiecie babki o nowym ''grancie'' dla przyszłych mamusiek ? wasze midwife powinny wam o tym wspomniec. Kazda kobitka ktora urodzi dzieciaczka po 1 kwietnia, moze zlozyc podanie o jednorazowe dofinansowanie w wysokosci 190 funtow. To tak na te nasze wyprawki, wózki, pieluchy itd... jak zaczęlam liczyc ile trzeba na to pieniedzy to sie za głowe złapalam :roll: a taki zastrzyk pieniażkow, to mylse ze kazdej mamusi sie przyda ;) fajowo nie?

Tak slyszalam o tym, zawsze cos :wink: i odziwo nie jest to uwarunkowane twoja sytuacja finansowa.

...a tak na marginesie:
Przyznaj sie Ewulka ile Tobie przybylo, wlasciwie jestesmy prawie na tym samym etapie ciazy :wink:
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 26 lut 2009, 06:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

wydawało mi sie że to uz gdzies pisalam ? wczoraj sie ważyłam : 8 kilo :)), wiec teraz waże 74 :mrgreen:

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 2 mar 2009, 16:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej dziewczyny,bardzo dawno mnie nie bylo bo niestety nie mielismy internetu.Przeprowadzilismy sie do nowego domku i czekanie az Bt wreszcie laskawie podlaczy bylo okropne no ale juz jest.
A u mie sporo sie dzialo w tym czasie-w skrocie-za tydzien w poniedzialek mam cesarke.Maly ulozyl sie posladkowo z wyprostowanymi nozkami wiec doktor w szpitalu powiedzial mi ze raczej sie juz sam nie obroci a recznego obracania nie chce wiec zdecydowalam sie na cesarke.Maly zdrowy ja tez choc juz mi ciezko,spac nie umiem,chodze ciagle zmeczona i juz nie umiem sie doczekac az Nasz Urwisek bedzie z nami!!Ciezko mi sie oddycha nikiedy i to mnie najbardziej denerwuje.pozdrawiam was

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 2 mar 2009, 21:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Basia, juz niedlugo, pomysl ze niecaly tydzien ci zostal i bedziesz juz ze swoim malenstwem :mrgreen: o tym jak sie czujesz moge sobie jedynie wyobrazic, no cóż, wszystko przede mną ;)
a tymczasem trzymaj sie i powodzenia!

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 14 mar 2009, 21:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

basiu juz jest?
Jak sie czujecie?
Pozdrawim serdecznie i zdrówka zycze :grin: :!: :!: :!:
[/b]
sharemka
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez SZCZAPA » 28 mar 2009, 19:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej dziewczyny! pomożecie? jaki jest termin składania aplikacji o maternity allowance? boje sie ze przegapilam :sad: a jestem w 28 tc a dzidzia ma sie urodzic 16 czerwca :-D zal by bylo tych pieniazkow...

SZCZAPA
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona