Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Napisane przez Kitty » 29 cze 2010, 08:20 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
gaga01, skoro mowisz, ze dojedziesz to Ci wierze ;) . Jezeli chodzi o ten piatek, to o 15 idziemy na urodziny do kolezanki synka, takze wole nigdzie nie jezdzic. A na weekend juz mamy plany. Za to jezeli Tobie sie nudzi to zapraszam w moje okolice(w godzinach przedpoludniowych ;) ) :-D .
agniecha, to moze zamiast diet zainwestuj w jakis sprzet do cwiczen? No i tak jak bogini8, kiedys Ci radzila ogranicz slodycze, pij duuuuzo wody i zmien nawyki jedzeniowe?
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez agniecha » 29 cze 2010, 10:59 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Nartazie cwicze a6w i niby cos tam widac ale niewiem czy to faktycznie tak jest czy tylko to moje zludzenia.
Porozgladam sie na eBayu za stepperem to moze sobie go kupie i bede go uzywac w domku.
Fasolka-wiem ze tabletki na pdchudzanie to jedna wielka sciema ale za to herbatki juz nie.pije herbatki slim figura spalanie tez 2 razy dziennie.
-
- agniecha
- Rozeznany
- Reputacja: 4
Napisane przez kindzulinaa » 29 cze 2010, 11:15 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez agniecha » 29 cze 2010, 11:59 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- agniecha
- Rozeznany
- Reputacja: 4
Napisane przez bogini8 » 29 cze 2010, 13:05 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
jesli masz problemy z obrzekami, cellulitem , rozstepami polecam kremy,peelingi i sol do kapieli FIRMY FARMONA seria NIVELAZIONE
www.farmona.pl .. mi ubylo juz 4cm w udziei wkoncu rozstepy sie rozjasnily( najbardziej w ciazy udzicha mi sie roztyly)a obijam sie i od 1,5tyg nie cwicze;/ pogoda nie sprzyja cwiczeniom:PP
kremiki tanie i skuteczne juz kiedys w PL je stosowalam:)) jak masz pytania pytajj:)
[ Dodano: Wto Cze 29, 2010 14:08 ]
a hrbatki sa super swietnie oczyszczaja organizm, jesli juz nie karmisz i zaczniesz ta diete south beach w polaczeniu z kremami i herbatkami i troche ruchu to bedzie super efektw krotkim czasie :)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitty » 29 cze 2010, 13:20 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
bogini8 napisał(a):agniecha,znam ten bol, na mnie tez krzycza ze jestem 2,5miecha po porodzie i chcialabym wygladac jak modelka:P i szybko ym chciala zgubic i sie denerwuje i wogole..:P
:)
Chyba wiekszosc z nas przez to przechodzila/przechodzi ;) . Powiem szczerze, ze dopiero w 11 miesiecy po porodzie wydaje mi sie, ze moje cialo jest takie jak przed :-P Jest jeszcze kilka niedociagniec, ale co tam ;)
agniecha, nie zalamuj sie, ani nie poddawaj :!: Jak jest taka piekna pogoda to zabieraj corcie na spacerki! Nawet nie wiesz ile kalorii sie spala przy szybkim spacerze. Podobno, lepiej jest chodzic niz biegac takze do roboty ;) . No i oczywiscie bardzo dobrze, ze i w domku sobie cwiczysz :-)
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez fasolka » 29 cze 2010, 16:17 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
agniecha - tez kiedys pilam taka herbatke, nazywala sie 'Herbatka ojca Klimuszko' czy jakos tak i naprawde dzialala, dobra byla. herbatki napewno lepsze od tabletek!
-
- fasolka
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez Kitty » 29 cze 2010, 18:05 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
fasolka napisał(a):mi sie wydaje ze jak juz sie zajdzie w ciaze to po porodzie juz nigdy sie nie wroci do figury sprzed ciazy. oczywiscie mozna schudnac i to duzo ale skora juz chyba nigdy taka nie bedzie jak kiedys....
ojj tak ;) . Wszystkie mamy, te mlodsze i starsze o tym mowia takze pewnie jest w tym cos prawdy, hehe ;) . Trzeba patrzec na to z innej strony...no tak, mam troche brzuszka, ale przeciez urodzilam dzidziusia :-D
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 29 cze 2010, 18:47 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
takze to kwestia dbalosci przed ciiaza w trakcie i po oraz genetyka niestety.,,
niektore kobiety wygladaja po ciazy lepiej jak przed:P inne natomiast masakryczinie..wiadomo ze latwiej dojsc ze soba do ladu(skora,figura itd) jesli w ciazy przytylo sie 10kg a nie 50kg..
dlatego wszystkie babcine madre rady typu: jedz w ciazy za dwoje trzeba olac:)
lub podejscie i usprawiedliwianie niektorych kobiet ciezarnych:,,jestem w ciazy wiec wolno mi jesc i tyc na maxa,,
pozatym w pl kobiety maja z tym duzo problemu bo ciaza czesto traktowana jest jak chorobagdzie trzeba na zwolnienie isc jak najszybciej.
jak zaszla w ciaze to niektore znajome,kuzynki itp pytaly mnie od razu kiedy na zwolnienie ide?!?i byly w szoku ze pracuje fizycznie do konca :P
takze genetyka + ,,jak sie dba tak sie ma,, ;)
[ Dodano: Wto Cze 29, 2010 19:49 ]
aha no piersi nigdy nie wracaja do stanu sprzed ciazy, chyba ze kobieta ma bardzo maly biust, przy duzym zaczyna niestety dzialac grawitacja :(
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 29 cze 2010, 19:28 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
bogini8 napisał(a):
aha no piersi nigdy nie wracaja do stanu sprzed ciazy, chyba ze kobieta ma bardzo maly biust, przy duzym zaczyna niestety dzialac grawitacja :(
No tak, moj biust zawsze byl maly (miseczka B), tylko w ciazy i w trakcie karmienia mialam ogggrrromniasty biust, bo az do D mi skoczylo :-D . Po karmieniu zeszlo na C i myslalam, ze tak zostanie, ale z tego co czuje to chyba znowu cos mi maleje ;) . Gdyby tylko tak u mnie bylo z brzusiem :-D . Ale jak to bogini8,napisala wszystko zalezy od tego jak czlowiek o siebie dba w ciazy, a ja cwiczenia na miesnie brzucha omijalam szeroku lukiem, to teraz mam :-P :-P
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez gaga01 » 29 cze 2010, 19:30 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- gaga01
- Rozeznany
- Reputacja: 1
Napisane przez Kitka » 29 cze 2010, 22:21 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Po ponad dwóch latach od porodu:
4 kg na plusie, jestem trochę szersza w biodrach, brzuszek większy i piersi niżej ziemi :roll:
Mieszczę się jednak w większość ubrań z przed ciąży, więc nie jest tak najgorzej.
Nie nadaje się na diety, bo uwielbiam jeść, nie mam zaparcia do walki z tym. Nigdy nie miałam problemu z wagą, jadłam ile chciałam i byłam szczupła. Dlatego nie potrafie sobie odmówić czego co lubię. Z ćwiczeniami lepiej, ale jakoś ciężko mi zacząć. Trudny przypadek ze mnie :wink:
Muszę chyba zaakceptować mój teraźniejszy wygląd i pocieszyć się, że mogłoby być gorzej :-D
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez bogini8 » 29 cze 2010, 22:40 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
otoz to z ust mi to wyjelas :PKitka napisał(a):Muszę chyba zaakceptować mój teraźniejszy wygląd i pocieszyć się, że mogłoby być gorzej
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 30 cze 2010, 08:18 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Dziewczyny, pamietacie jak Wam pisalam, ze moj synek chyba nie lubi truskawek ;) ? No to juz sie mu odmienilo :mrgreen: I teraz nawet jak podchodzimy do krzczkow truskawkowych to az podskakuje, i probuje zerwac sobie jedna, bo tak je lubi :mrgreen: Do tego ostatnio jemy arbuzy, i tez maly az podskakuje z radosci :mrgreen:
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez gaga01 » 30 cze 2010, 11:16 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Moj tez uwielbia truskawki, jak byl mlodszy to mial na nie uczulenie ale przeszlo mu, ale najbardziej wcina winogrona ale po nich to az strach zajrzec w pieluche :mrgreen:
-
- gaga01
- Rozeznany
- Reputacja: 1
-