Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Kitty » 29 cze 2010, 08:20 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kindzulinaa, bogini8, no tak, dla mamusi synus zrobi wszystko :-D

gaga01, skoro mowisz, ze dojedziesz to Ci wierze ;) . Jezeli chodzi o ten piatek, to o 15 idziemy na urodziny do kolezanki synka, takze wole nigdzie nie jezdzic. A na weekend juz mamy plany. Za to jezeli Tobie sie nudzi to zapraszam w moje okolice(w godzinach przedpoludniowych ;) ) :-D .

agniecha, to moze zamiast diet zainwestuj w jakis sprzet do cwiczen? No i tak jak bogini8, kiedys Ci radzila ogranicz slodycze, pij duuuuzo wody i zmien nawyki jedzeniowe?
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agniecha » 29 cze 2010, 10:59 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

slodyczy prawie wogóle nie jadam.czasami sobie pozwole na loda ale to najwyzej raz w tyg jak nie zadziej.
Nartazie cwicze a6w i niby cos tam widac ale niewiem czy to faktycznie tak jest czy tylko to moje zludzenia.
Porozgladam sie na eBayu za stepperem to moze sobie go kupie i bede go uzywac w domku.
Fasolka-wiem ze tabletki na pdchudzanie to jedna wielka sciema ale za to herbatki juz nie.pije herbatki slim figura spalanie tez 2 razy dziennie.
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

agniecha,o ile dobrze pamietam,to jestes 4 miesiace po porodzie tak??Daj swemu cialu troche czasu,napewno zgubisz jeszcze to co Ci pozostalo.Szczegolnie,ze jak napisalas wyzej nigdy nie mialas problemow z figura.Tylko zacznij cwiczyc i mozesz sie wspomagac jakas herbatka czy jakims kremikiem,to napewno nie zaszkodzi a moze pomoc.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agniecha » 29 cze 2010, 11:59 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

wiem,wiem.Mowia mi niektorzy ze 9 miesiecy tylam to i 9 miesiecy bede chudnac. chcialabym do pazdziermika schudnac dlatego juz teraz o tym mysle.nie musze wazyc tyle ile wazylam.nawet jak te 60kg bede wazyc to bedzie dobrze.
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 29 cze 2010, 13:05 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

agniecha,znam ten bol, na mnie tez krzycza ze jestem 2,5miecha po porodzie i chcialabym wygladac jak modelka:P i szybko ym chciala zgubic i sie denerwuje i wogole..:P
jesli masz problemy z obrzekami, cellulitem , rozstepami polecam kremy,peelingi i sol do kapieli FIRMY FARMONA seria NIVELAZIONE
www.farmona.pl .. mi ubylo juz 4cm w udziei wkoncu rozstepy sie rozjasnily( najbardziej w ciazy udzicha mi sie roztyly)a obijam sie i od 1,5tyg nie cwicze;/ pogoda nie sprzyja cwiczeniom:PP
kremiki tanie i skuteczne juz kiedys w PL je stosowalam:)) jak masz pytania pytajj:)

[ Dodano: Wto Cze 29, 2010 14:08 ]
a hrbatki sa super swietnie oczyszczaja organizm, jesli juz nie karmisz i zaczniesz ta diete south beach w polaczeniu z kremami i herbatkami i troche ruchu to bedzie super efektw krotkim czasie :)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 29 cze 2010, 13:20 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8 napisał(a):agniecha,znam ten bol, na mnie tez krzycza ze jestem 2,5miecha po porodzie i chcialabym wygladac jak modelka:P i szybko ym chciala zgubic i sie denerwuje i wogole..:P
:)

Chyba wiekszosc z nas przez to przechodzila/przechodzi ;) . Powiem szczerze, ze dopiero w 11 miesiecy po porodzie wydaje mi sie, ze moje cialo jest takie jak przed :-P Jest jeszcze kilka niedociagniec, ale co tam ;)

agniecha, nie zalamuj sie, ani nie poddawaj :!: Jak jest taka piekna pogoda to zabieraj corcie na spacerki! Nawet nie wiesz ile kalorii sie spala przy szybkim spacerze. Podobno, lepiej jest chodzic niz biegac takze do roboty ;) . No i oczywiscie bardzo dobrze, ze i w domku sobie cwiczysz :-)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez fasolka » 29 cze 2010, 16:17 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

mi sie wydaje ze jak juz sie zajdzie w ciaze to po porodzie juz nigdy sie nie wroci do figury sprzed ciazy. oczywiscie mozna schudnac i to duzo ale skora juz chyba nigdy taka nie bedzie jak kiedys.... co wy o tym myslicie dziewczyny? moja zmora sa rozstepy:(
agniecha - tez kiedys pilam taka herbatke, nazywala sie 'Herbatka ojca Klimuszko' czy jakos tak i naprawde dzialala, dobra byla. herbatki napewno lepsze od tabletek!

fasolka
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 29 cze 2010, 18:05 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

fasolka napisał(a):mi sie wydaje ze jak juz sie zajdzie w ciaze to po porodzie juz nigdy sie nie wroci do figury sprzed ciazy. oczywiscie mozna schudnac i to duzo ale skora juz chyba nigdy taka nie bedzie jak kiedys....

ojj tak ;) . Wszystkie mamy, te mlodsze i starsze o tym mowia takze pewnie jest w tym cos prawdy, hehe ;) . Trzeba patrzec na to z innej strony...no tak, mam troche brzuszka, ale przeciez urodzilam dzidziusia :-D
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 29 cze 2010, 18:47 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

fasolka, jesli chodzo o figure i chudnieice to mozna tego dokonac, jesli chodzi natomiast o elastycznosc skory kwesytia dbania...jestem 2,5mca po porodzie i moj brzuch wyglada juz praktycznie jak przed ciaza...i zero rozstepow cala ciaze uzywalam kremow lekkie masowanko i bylam aktywna ruchowo..natomiast zaniedbalam nogi..nie smaeowalam i nic nie robilam i uda mi przytyly strasznie pooraly sie rozstepami plus cellulit:P
takze to kwestia dbalosci przed ciiaza w trakcie i po oraz genetyka niestety.,,
niektore kobiety wygladaja po ciazy lepiej jak przed:P inne natomiast masakryczinie..wiadomo ze latwiej dojsc ze soba do ladu(skora,figura itd) jesli w ciazy przytylo sie 10kg a nie 50kg..
dlatego wszystkie babcine madre rady typu: jedz w ciazy za dwoje trzeba olac:)
lub podejscie i usprawiedliwianie niektorych kobiet ciezarnych:,,jestem w ciazy wiec wolno mi jesc i tyc na maxa,,

pozatym w pl kobiety maja z tym duzo problemu bo ciaza czesto traktowana jest jak chorobagdzie trzeba na zwolnienie isc jak najszybciej.
jak zaszla w ciaze to niektore znajome,kuzynki itp pytaly mnie od razu kiedy na zwolnienie ide?!?i byly w szoku ze pracuje fizycznie do konca :P

takze genetyka + ,,jak sie dba tak sie ma,, ;)

[ Dodano: Wto Cze 29, 2010 19:49 ]
aha no piersi nigdy nie wracaja do stanu sprzed ciazy, chyba ze kobieta ma bardzo maly biust, przy duzym zaczyna niestety dzialac grawitacja :(
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 29 cze 2010, 19:28 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8 napisał(a):
aha no piersi nigdy nie wracaja do stanu sprzed ciazy, chyba ze kobieta ma bardzo maly biust, przy duzym zaczyna niestety dzialac grawitacja :(

No tak, moj biust zawsze byl maly (miseczka B), tylko w ciazy i w trakcie karmienia mialam ogggrrromniasty biust, bo az do D mi skoczylo :-D . Po karmieniu zeszlo na C i myslalam, ze tak zostanie, ale z tego co czuje to chyba znowu cos mi maleje ;) . Gdyby tylko tak u mnie bylo z brzusiem :-D . Ale jak to bogini8,napisala wszystko zalezy od tego jak czlowiek o siebie dba w ciazy, a ja cwiczenia na miesnie brzucha omijalam szeroku lukiem, to teraz mam :-P :-P
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 29 cze 2010, 19:30 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Kitty a w jakiej okolicy mieszkasz? moze ktoregos dnia bym sie wybrala.

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitka » 29 cze 2010, 22:21 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Oj tak figura przed ciążą a po ciąży... ehhh
Po ponad dwóch latach od porodu:
4 kg na plusie, jestem trochę szersza w biodrach, brzuszek większy i piersi niżej ziemi :roll:
Mieszczę się jednak w większość ubrań z przed ciąży, więc nie jest tak najgorzej.

Nie nadaje się na diety, bo uwielbiam jeść, nie mam zaparcia do walki z tym. Nigdy nie miałam problemu z wagą, jadłam ile chciałam i byłam szczupła. Dlatego nie potrafie sobie odmówić czego co lubię. Z ćwiczeniami lepiej, ale jakoś ciężko mi zacząć. Trudny przypadek ze mnie :wink:
Muszę chyba zaakceptować mój teraźniejszy wygląd i pocieszyć się, że mogłoby być gorzej :-D
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 29 cze 2010, 22:40 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Kitka napisał(a):Muszę chyba zaakceptować mój teraźniejszy wygląd i pocieszyć się, że mogłoby być gorzej
otoz to z ust mi to wyjelas :P
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 30 cze 2010, 08:18 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

gaga01, wyslalam Ci PW ;) .

Dziewczyny, pamietacie jak Wam pisalam, ze moj synek chyba nie lubi truskawek ;) ? No to juz sie mu odmienilo :mrgreen: I teraz nawet jak podchodzimy do krzczkow truskawkowych to az podskakuje, i probuje zerwac sobie jedna, bo tak je lubi :mrgreen: Do tego ostatnio jemy arbuzy, i tez maly az podskakuje z radosci :mrgreen:
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 30 cze 2010, 11:16 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Kitty nic nie dostalam. Moze napisz na mojego normalnego meila gaga01@wp.pl

Moj tez uwielbia truskawki, jak byl mlodszy to mial na nie uczulenie ale przeszlo mu, ale najbardziej wcina winogrona ale po nich to az strach zajrzec w pieluche :mrgreen:

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona