Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
WOW konwalia, ja też chcę tak szybko przy następnym :-) i podziw dla mężulka.

kitty to brzmi jak z jakiegoś serialu (ostatnio dużo się ich naoglądałam: chirurdzy, house itp :smile: ). dobrze, że wyszłaś z tego bez szwanku i że jesteś już z nami. teraz się tylko oszczędzaj.
syjonka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 22 wrz 2010, 21:55 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

konwalia, dalas czadu, nie ma co :!: :-D

jestem padnieta...
::dobranoc::
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

konwalia, wow :mrgreen: no poród błyskawiczny i partner zachował się rewelacyjnie :mrgreen:

Gratuluję :-)

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

Ja tez tak chce szybko sprawnie i w szpitalu,wszyscy mowia ze przy 3-cim dziecku rodzi sie szybko :-D ale znajac moje szczescie bedzie dlugo albo znowu cc.
Kity gdzies ty swinke zlapala i to poraz 2-gi.kuruj sie wyleguj o dbaj o siebie.
Ech dziewczyny mnie jeszcze 6 tyg. z groszem zostalo a ledwo co dysze dobrze ze bratowa mam,wczoraj naszykowalam ciuszki Groszkowi jeszcze drobnica zostala i wszystko porozkladac,sama nie wierze ze czas tak szybko zlecial,jeszcze czekamy na usg i decyzje lekarza jak rodzimy sn czy przez cc.
Cosik pogoda nie za fajna u mnie,
Milego dnia wam zycze kobietki :-D

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

Dzien dobry laseczki

Konwalia gratuluje zachowania zimnej krwi!!!! ja to bym chyba umarla jakbym miala taka sytuacje,bo ze mnie to straszna panikara jest.Niektore kobiety to farciary sa z tymi blyskawicznymi porodami,ja rodzilam 4 razy i za kazdym razem byl to jakis koszmar :mad: Nie dosc ze wszystko zawsze u mnie dlugo trwalo to jeszcze jakies komplikacje wystepowaly :(

Chyba dzisiaj juz tak pieknie na dworzu nie bedzie

Iwona napewno jest Ci juz ciezko,ale ciesz sie tymi chwilami gdy maluszek jest w brzuszku,zobaczysz ze jak juz go urodzisz to za jakis zcas zatesknisz za kopniaczkami :-D
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Konwalia ale Tobie fajnie.
Ja juz panikuje za niecale 4 tygodnie mam rodzic. Moj maz to jak mysli o tym to malo nie mdleje ale juz mu zapowiedzialam ze jak zemdleje to go udusze.
Jedno co mnie pociesza to bardzo dobrze znosze ciaze bo nadal prawie ze biegam, az wszyscy sa w szoku no i brzuszek mam nie za wielki.
Kitty odpoczywaj teraz duzo i nie przemeczaj sie wykorzystaj sytuacje ze masz pomoc.

dorcik101
Raczkujący

Neutralny

Dorocik to mamy blisko siebie terminy mnie zostalo 6 tyg.i4dni.Ja wygladam jagbym pilke polknela,tylko ze moje male bardzo nisko juz sie usadowilo i ostatnio wiekszosc rzeczy do zrobienia to wyzwanie mam bardzo nisko brzuszek.
Co do porodu moj maz ma porownanie 1-szy syn urodzony naturalnie 2-gi przez cc.maz sie smieje ze fajnie by bylo rodzic przez cc bo to szybko,sprawnie i bezbolesnie(oczywiscie dla niego) :wink: :grin: ,ja preferuje porod naturaln,jak narazie czekamy na usg i decyzje lekarza.

iwona38
Rozeznany

Neutralny

Kitty normalnie aż sobie poczytałam o tym zapaleniu mózgu i włos na głowie mi się zjeżył Przebieg infekcji jest dwufazowy. Po okresie nieżytowym trwającym kilka dni i pozornym powrocie do zdrowia występują objawy mózgowe, jak zaburzenia świadomości, drgawki, niedowłady o różnym nasileniu i lokalizacji, niekiedy bardzo burzliwe i kończące się śmiercią. Objawom mózgowym towarzyszą objawy ze strony układu sercowo-naczyniowego, również o różnym nasileniu, do niewydolności krążenia włącznie.
Normalnie witaj wśród żywych musieliście się stracha najeść co? No i jeszcze synek pewnie nie wiedział co się dzieje.

Konwalia gratuluję rodzinnego porodu w domku :) super że wszystko się tak fajnie ułożyło i nie cierpiałaś za bardzo , tak powinny wyglądać ogólnie porody skurcz , skurcz i dzidziuś :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Malokasi swieta prawda co do porodu :-D

iwona38
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 23 wrz 2010, 08:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Dziewczyny, moj GP powiedzial, ze synek nie dostal martwej szczepionki przeciwko swince(MMR) i ja od niego to zlapalam ffggf . No a pozniej wszystko szybko sie potoczylo samo.malaroksi, najgorszy w tym wszystkim jest bol, i to nie tylko glowy a calego ciala :cry: Do tego zaniki pamieci u mnie nastepwaly i juz mialam dosc lekarzy i pielegniarek pytajacych mnie ciagle o to samo :roll: No, ale na szczescie mam to juz za soba i teraz sie ciesze wszystkinm jak dziecko :-D Normlanie najwazniejsze to byc zdrowym a rteszta sama przyjdzie :-D

Wogole jakie fajne awatarki niektore z Was sobie sprawily g:) bogini, a Twoj to juz calkiem powoduje, ze az serce mi sie topi :mrgreen: Moze i ja jak czas znajde to sobie jakis fajny obrazeczek wkleje. Tylko, zeby to sie nie skonczylo tak jak z moim suwaczkiem-mial byc i go nie ma g:P
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Kitty cale szczescie,ze juz jestes zdrowa,a co do tej szczepionki MMR to ja w ogole synka nia nie szczepie, za duzo jest przypadkow gdzie wystepuja powiklania.Kiedys weszlam na forum matek ktorych dzieci po szcepionkach sa bardzo chore,niektore dzieci do koca zycia beda kalekami,od tamtej pory zaczelam interesowac sie tematem szczepionek i to co wiem na ich temat to jakas masakra jest.
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

dzieki :grin: Kitty, :oops: dobrze ze jestess juz z nami :*
iwona38, szybko bedzie tylko troche gimnastyki duzzzo spacerow i zakupow lub latania po schodach i bedzie blyskawica:D
malaroksi, oj tak wszystkjo byloby piekniejsze jakby te porody tak wygladaly:D powinni znalzezc jakis zamiennik alkoholu cos co luzuje aje odlot a jest bezpieczne:D

[ Dodano: Czw Wrz 23, 2010 10:55 ]
mysl dnia..:,,Dzisiejsze nieśmiałe dziecko, to to, z którego wczoraj się śmialiśmy.

Dzisiejsze okrutne dziecko, to to, które wczoraj biliśmy.

Dzisiejsze dziecko, które oszukuje, to to, w które wczoraj nie wierzyliśmy.

Dzisiejsze zbuntowane dziecko, to to, nad którym się wczoraj znęcaliśmy.

Dzisiejsze zakochane dziecko, to to, które wczoraj pieściliśmy.

Dzisiejsze roztropne dziecko, to to, któremu wczoraj dodawaliśmy otuchy.

Dzisiejsze serdeczne dziecko, to to, któremu wczoraj okazaywaliśmy miłość.

Dzisiejsze mądre dziecko, to to, które wczoraj wychowaliśmy.

Dzisiejsze wyrozumiałe dziecko, to to, któremu wczoraj przebaczyliśmy.

Dzisiejszy człowiek, który żyje miłością i pięknem, to dziecko, które wczoraj żyło radośćią.
— Ronald Russell
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

iwona38, ja też fantastycznie przeszłam ciążę, zero mdłości, brzuszek malutki, do końca 8mies pracowałam (sprzątałam collage) a w dziewiątym mies się przeprowadzaliśmy (czyli sprzątanie, układanie itp) i nawet z mężem dwa regały zrobiliśmy (wierciłam, wkręcałam śrubki, mierzyłam itd) i to wszystko z brzuchem. ale poród miałam wywoływany, trwał 10h (4h po taletce ze słabymi skurczami a 6h po sztucznym przebiciu błon płodowych i przez to przy ogromnych bólach).

Anastazja, ja też się tymi szczepionkami zainteresowałam, po MMR jest dużo przypadków pojawienia się autyzmu u dzieci, a tak ogólnie o szczepionkach znajdziesz w tym artykule: http://astral-projection.blog.onet.pl/2 ... index.html długi jest ale warto poświęcić szas.

bogini8, to nie powinna być myśl dnia, tylko życia :grin:
syjonka
Rozeznany

Neutralny

Hej dziewczyny :) Ale mam szczescie :) Co prawda nie wygralam w totka :) ale za to moja mala idzie od poniedzialku do przedszkola :-D 5 dni w tyg po 3 godz, od 8.30 do 11.30 :-D Kurcze jak to jest wszystko urzadzone, przyszla pani o ktorej pisalam wczesniej, jest ona pracownica councilu i zadzwonila do szkoly do ktorej my dzwonilismy wczesniej i powiedzieli ze nie maja miejsc a nagle sie znalazlo. No ale niewazne, wazne ze bedzie chodzila :) Goska juz sie nie moze doczekac a ja chyba nie moge sie doczekac jeszcze bardziej niz ona :-D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Syjonka dzieki za artykul, pozniej sobie poczytam,ale naprawde czym bardziej sie w te szczepionki wglebiam tym bardziej jestem przekonana o ich szkodliwosci,w organizmach naszych dzieci robia wiecej zlego niz dobrego.

[ Dodano: Czw Wrz 23, 2010 12:02 ]
ewela to super!!!! :)
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona