wyprawka dla maluszka

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Anek » 21 sty 2009, 17:13 wyprawka dla maluszka

Hej! Mam takie pytanko szczegolnie do mam, oczywiscie rowniez do przyszlych mam tez. Z czego sie skladala (sklada) Wasza wyprawka dla nowordka potem niemowlaka? Glownie chodzi mi tu o ciuszki. Ile kupujecie i czego np. na rozmiary (new born a ile od 0 do 3 miesiecy)??? Jest tego mnustwo w internecie i szczerze mowiac naprawde czlowiekowi miesza to w glowie. Zapewne macie swoje doswiadczenia i mogly byscie sie nimi podzielic :wink:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 21 sty 2009, 17:24 Re: wyprawka dla maluszka

anek. podstawa, bo body i spiochy. ja kupywalam na poczatek po opakowaniu. rozmiar zalezy oczywiscie od dziecka, niektore rodza sie z waga ponad 4 kg i to juz nie bedzie new born :-D pozatym rekawiczki na rece, zeby sie nie drapalo, czapeczke. reszta ubran zalezy od pory roku.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 21 sty 2009, 18:06 Re: wyprawka dla maluszka

Chodzi mi bardziej o ilosc np. (spioszkow, body, pajacyki, kaftaniki itp) :wink:
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 21 sty 2009, 20:23 Re: wyprawka dla maluszka

Anek, każda ilość w każdym rozmiarze, w każym kolorze! :mrgreen: nie no żrtuje :mrgreen:
jak tam sie czujesz Anek? dzidzia rośnie? mialas juz drugi skan? Wiesz czy chłopczyk czy dziewczynka? O ile dobrze pamietam to chyba twoja dzidzia jest starsza od mojej o jakieś 2 tgodnie?

Ewulka
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 21 sty 2009, 21:12 Re: wyprawka dla maluszka

Ewulka napisał(a):Anek, każda ilość w każdym rozmiarze, w każym kolorze! :mrgreen: nie no żrtuje :mrgreen:
jak tam sie czujesz Anek? dzidzia rośnie? mialas juz drugi skan? Wiesz czy chłopczyk czy dziewczynka? O ile dobrze pamietam to chyba twoja dzidzia jest starsza od mojej o jakieś 2 tgodnie?

Hej Ewulka, minol mi dopiero a moze i juz :mrgreen: 18 tydzien skan bede miala 5 lutego wiec pochwale sie jak bede wiedziala co bedzie. Pozdrawiam
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 21 sty 2009, 21:56 Re: wyprawka dla maluszka

ja wam powiem ze najlepsze na początek sa rzeczy zapinane wzdłuz ciała, zeby nie meczyc dziecka z przekladaniem mu przez głowke itp ja miałam wszystkiego po ok.10 szt a i tak polowy nie zdarzyłam ubrac. :smile:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez unikalni » 22 sty 2009, 09:00 Re: wyprawka dla maluszka

malaroksi, zgadzam sie z toba im wiecej napek/guziczkow tym lepiej :-D .
Anek, mysle ze nie warto kupowac w rozmiarze new born, taki dzidzius rosnie bardzo szybko. Lepiej odrazu wskoczyc w rozmiar 0-3, z iloscia tez nie przesadzaj uwazam ze 4,5szt z zupelnoscia wystarczy ((i tak pralka bedzie ci chodzic przez prawie cala dobe :-D. )), a licz sie z tym, ze jak wpadnie jakis znajomy to napewno cos ze soba przyniesie, a przewaznie sa to ciuszki :grin: Pozdrawiam i zycze udanych zakupow :-D

unikalni
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 22 lut 2009, 13:16 Re: wyprawka dla maluszka

malaroksi napisał(a):ja wam powiem ze najlepsze na początek sa rzeczy zapinane wzdłuz ciała, zeby nie meczyc dziecka z przekladaniem mu przez głowke itp ja miałam wszystkiego po ok.10 szt a i tak polowy nie zdarzyłam ubrac. :smile:
dokladnie, ja tak samo...
ale pajacyki najlepsze!
no i te body....
no i z dwie czapeczki na glowke
ja tez bym doradzila rozmiar 0-3 na poczatek
poza tym jak juz bedzie dzidzia to sie zorientujesz ile czego ci sie przyda
na poczatek po 5 sztuk wszystkiego spokojnie starczy + to co przyniosa znajomi (bo zaaawsze przynosza ;) )

pozdrawiam
olivka
Zadomowiony

Reputacja: 6
Neutralny