Przedszkole

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Xara » 17 wrz 2009, 08:40 Przedszkole

Witam!
Zapisalam synka na Handsworth do przedszkola i czekam juz na przyjecie malego pare miesiecy.
Chcialabym zeby poszedl do dzieci troche liznol jezyka zanim pojdzie do szkoly ,a to juz za rok!wiec troche panikuje.
Czy ktos z was moze mi polecic jakies darmowe przedszkola na trzy godzinki dziennie?

Xara
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez miki31 » 17 wrz 2009, 09:34 Re: Przedszkole

A do jakiego przedszkola go zapisałaś i w jakim wieku jest twój synek,ja w zeszłym roku zapisałam mojego na Rokery i czekałam na odpowiedź 3 miesiące był na tak zwanej liście rezerwowych i poszedł od września,ale w styczniu poszłam do szkoły katolickiej ST.Augustine's i tam czekałam niecały tydzień i został przyjęty,od tego roku zaczął uczyć się w Reception Class.Spróbuj tam może ci się uda,ułatwienie jest tam takie że jak dobrze nie znasz angielskiego to dwa razy w tygodniu jest polka pani Ania.
miki31
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 17 wrz 2009, 11:15 Re: Przedszkole

Dziewczyny ja tez mam pytanko...moj synek ma 2 latka i 2 miesiace,czy tez godzinki darmowe to tylko sa dla 3 latkow,czy dla 2-latkow tez??Chcialabym zeby chociaz na 2 godzinki poprzebywal z dziecmi.Tez mieszkam na Handsworth.I jeszcze jedno co do tej szkoly katolickiej St.Augustine's czy ona jest przy kosciele niedalko stacji paliwa??aa i kiedy powinno sie dziecko zapisac do przedszkola,bo ja zielona jeszcze jestem w tym temacie.pozdrawiam :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez miki31 » 17 wrz 2009, 12:40 Re: Przedszkole

Tak to ta szkoła znajduje się przy kościele a niżej jest stacja benzynowa,nie mam pojęcia jak to jest z dwu latkami.Ja mojego syna zapisywałam w styczniu a w marcu kończył 3 latka wiec jak poszedł to miał jakieś 3,5roku.Ale możesz iść się zapytać na początku przez tydzień jest ze dziecko chodzi na 2-3 godzinki po to żeby się przyzwyczaił ale później zostaje na 6,5 godziny to znaczy od 9 do 15.30.I jest bezpłatne jedynie jeżeli chcesz żeby twoje dziecko jadło obiad to płacisz i jeżeli ma uczestniczyć w programie zdrowej żywność.I jak trzeba to na jakieś wycieczki czy pikniki organizowane w szkole.Jeżeli się nie mylę to dzieci można zapisywać od listopada bo consul musi się zorientować ile będzie potrzebował miejsc od września dla dzieci a czym prędzej zapiszesz tym szybciej dostaniesz odpowiedz czy się dostało,później też będziesz miała ułatwienie jeżeli dziecko będzie miało iść do Reception Class,zawsze pierwszeństwo mają dzieci,które już chodzą.życzę powodzenia :smile:
miki31
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Gunia » 17 wrz 2009, 20:08 Re: Przedszkole

HEJ :-) JESLI CHODZI O PRZEDSZKOLE TE NA 2,50 GODZ. TO DZIECI MUSZA MIEC UKONCZONE 3 LATKA , MÓJ SYNEK CHODZI NA WEST BROMWICH I JESTEM ZADOWOLONA !

Gunia
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Xara » 17 wrz 2009, 21:01 Re: Przedszkole

Witam!
Dziekuje za odpowiedzi :-) uf!
A wiec synek ma ponad 3,5 latka czy jak bym go zapisala teraz to dostal by sie do przedszkola?czy raczej bede musiala znow czekac rok?
Tak bardzo bym chciala zeby juz poszedl! :roll:
Maly sam lgnie do dzieci co przechodzimy kolo jakiegos przedszkola praktycznie odbywa sie placz ,ze chce do dzieci do przedszkola az serce mi sie kraja jak na to patrze ,a ja wciaz czekam i niby jest na liscie oczekujacych w tym przedszkolu co go zapisalam ,ale i mojej kolezanki synek tez ile mozna tak czekac?
przeciez to bezsensu.
Podobno 4-latki ida juz do szkol to jak ja mam go poslac jak lzna tylko pare slowek po angielsku...
Bede wdzieczna za odpowiedzi!
I jeszcze raz wam dziekuje zagladne jak najszybciej to tych przedszkoli :wink:

Xara
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez miki31 » 18 wrz 2009, 00:48 Re: Przedszkole

Ja proponowała bym ci się przejść do szkoły katolickiej pisałam ci prędzej może być tak że maja miejsca wolne i dziecko od października może iść już do przedszkola tam zawsze jakieś dziecko odchodzi a drugie przychodzi co do następnego roku we wrześniu twój syn będzie już się kwalifikował do Reception class to coś takiego jak zerówka,tak jak ci pisałam prędzej mój syn tam chodził do przedszkola a teraz chodzi dalej i ma 4,5 roku.Spróbuj może ci się uda a jeżeli nie to złóż już papiery do Reception Class i językiem się nie martw takie dziecko szybko łapie a niżeli dorosły mój brzdąc jak przychodzi i zaczyna opowiadać a do tego jeszcze wstawia słówka angielskie to aż mina mi rzednie bo nieraz nie wiem o co chodzi!!
miki31
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Xara » 18 wrz 2009, 08:20 Re: Przedszkole

Miki31 dziekuje za odpowiedz.
Bardziej mi zalezalo zeby teraz poszedl liznol jezyka ,ale przejde sie tam i zobacze czy by go teraz przyjeli :-) tzn w tym roku.
bo nad szkola zastanawiam sie jakas bardziej sportowa badz taneczna dla malucha tylko jeszcze nie wiem czy w takich przyjmuja tak male dzieci.
A w tej szkole katolickiej sa jakies zajecia dla dzieci zeby rozwijaly swoj talent?

[ Dodano: Sro Wrz 23, 2009 11:45 ]
Bylam w przedszkolu na rockery nie wiem jak sie nazywa dokladnie tam jest tez szkola i pani powiedziala ,ze mi nie zapisze malego ,bo to jest za daleko od mojego domu mam szukac blisko domu wiec musialam isc do tego co zapisalam,ale tam dalej sie czeka :neutral:
i poszlam do jeszcze jedno i akurat udalo mi sie ,ze mi malego zapisali dzis mamy zwiedzanie przedszkola zobaczymy jak tam jest ,ale przebierac mi sie juz nie chce jak sa takie akcje ,ze tyle sie czeka :roll:
Tylko godziny mamy od 12:40-15:00 mysle ,ze to i tak chyba dobre godziny ,ze nie musimy z samego rana isc :wink:
Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie odpowiedzi!

Xara
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez miki31 » 23 wrz 2009, 13:00 Re: Przedszkole

To super że chociaż na te 2,5 godzinki znalazłaś,tylko dziwi mnie dlaczego Ci powiedzieli z rockery powiedzieli że masz szukać bliżej.Powiem ci szczerze że pierwsze słyszę o takim czymś!!!
miki31
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Xara » 16 paź 2009, 16:13 Re: Przedszkole

Miki no widzisz ztak mi powiedzieli dla mnie to tez bylo dziwne :roll:
tak czy siak Dziekuje wszystkim za pomoc,a do tej szkoly katolickiej sie przejde ,bo juz dostalismy w przedszkolu jakies ksiazeczki gdzie dzieci mozna zapisac :wink:
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, 00:00 przez Xara, łącznie edytowano 1 raz

Xara
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Xara » 3 gru 2009, 13:33 Re: Przedszkole

Witam ponownie...
Mam maly problemik z tym przedszkolem otoz zaluzje ,ze wogole tam malego poslalam :cry: nie lubi przedszkola teraz i panicznie placze jak mowie mu o przedszkolu eh....
ale nie o tym mialam pisac...
otoz dostalam aplikacje z przedszkola zeby juz zapisac dziecko do szkoly moge na tej aplikacji wpisac trzy,no wiec chcialabym zapisac synka do tej katolickiej szkoly ST.Augustine Catholic Primary ,szukam w tej ksiazce ze spisem szkol i tam nie pisze ul.rockery...tylko:

Handsworth Wood Ward
Avenue Road
Birmingham B21 8ED

czy to ta szkola?

Moze ktos z was zna jeszcze jakas szkole katolicka godna polecenia?

Bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi-pozdrawiam ;)
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, 00:00 przez Xara, łącznie edytowano 1 raz

Xara
Rozeznany

Neutralny