potrzebna informacja

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez monia0405 » 28 sty 2010, 11:21 potrzebna informacja

wiem ,ze powinnam to ogloszenie zamiescic w rubryce PRACA ,ale z racji tego ,ze w tym dziale czytelnicy to wiekszosc panie wiec ,moze tu uda mi sie znalesc szybciej informacje,,,chodzi mi glownie o moja kolezanke ,ktorej sytuacja w ostatnim czasie pogarsza sie mozna by powiedziec z dnia na dzien,najpierw stracila prace,pozniej opuscil ja facet ,a teraz zostala sama z dwojka dzieci.....wiem ,ze takich sytuacji jest duzo,ale staram sie jej pomoc i pomyslalam o tym ,aby spytac sie Was drogie czytelniczki czy nie orientujecie sie jak to jest z praca dla samotnych matek ,moze ktoras z Was wie gdzie jej szukac,z gory dzieki za odpowiedz :wink: :wink: p.s.podejrzewam ,ze gdzies tu na forum jest zapewne taka informacja ,ale ja nie mam za bardzo czasu ,aby dokladnie poszukac :oops:

monia0405
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 28 sty 2010, 13:11 Re: potrzebna informacja

Chyba nie istnieje coś takiego jak praca dla samotnych matek, jest po prostu praca a kto w jwkiej sytuacji się znajduje podejmując ją to chyba nie ma znaczenia :)
Koleżance nie pozostaje nic jak pochodzić po agencjach, poczytac ogłoszenia, przejść się do job center poszukac w ofertach, popytać znajomych. No i zgłosić do HM Revenue że zostawił ją partner.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Nadijka » 28 sty 2010, 13:25 Re: potrzebna informacja

Duzo tez bedzie zalezalo od tego w jakim wieku sa dzieci i czy ewentualnie bedzie miala z kim je zostawic. Niech poczyta tez jakie dodatki naleza sie samotnym matkom, cos zawsze dostanie. Na pewno dostawali child benefit wiec niech zglosi wlasnie do Revenue ze zostala sama z dziecmi, niewiem na czyje konto pieniazki wplywaly ale moze trzeba bedzie zmienic.

Nadijka
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 28 sty 2010, 14:09 Re: potrzebna informacja

Hej
Ja właściwie mam to samo,straciłam naraz prace i powiem szczerze ze tez mam problem...ale nie poddaje sie teraz aplikuje o prace na sprzątanie do szkoły..Co do benefitow to powiem tak jeśli partner miał benefity na dzieci i na twoja koleżankę,jeśli zadzwoni do Revenue,i powie w jakiej jest sytuacji,będzie musiała aplikować na siebie...i to trwa do miesiąca,ponieważ jest zmiana danych i oni wszystko od nowa robią...Jeśli pracowała rok to może się starać o jobssikera ale sama nie wiem jak to się załatwia :( Prawda jest taka,ze teraz są najgorsze miesiące co do pracy!! Tez zależy jaki ma angielski,bo teraz praktycznie nie chcą bez języka przyjmować!! Wiem,ze jest in come support dla samotnych matek można pracować do 16godzin tygodniowo..Ja tez jestem samotna mama i tez kombinuje tak żeby mały miał opiekę po szkole a ja żebym tez pracowała(bo naprawdę jest ciężko znaleźć prace tak jak dzieci są w szkole) Pozdrawiam i zycze powodzenia

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez clinic » 28 sty 2010, 16:11 Re: potrzebna informacja

z ta praca nie powinno byc problemu , jesli chodzi o kilka godzin , takie sprzatanie na 2-4h dziennie mozna znalesc i bedzie to raczej w godzinach rannych czyli jak dzieci w szkole sa .

ps. na glownej byl temat to zajrzalem , zeby nie bylo ze zagladam w babskie sprawy :D

clinic
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 28 sty 2010, 16:29 Re: potrzebna informacja

Jeśli chodzi o sprzątanie masz racje jest bardzo dużo ale takie sa godziny albo rano gdzie jeśli nie masz kogoś do pomocy to nie zdarzysz zaprowadzić dziecka do szkoły albo takie godziny gdy dziecko juz wychodzi ze szkoły,sprawdzam codziennie job center i wiem jak sprawa wygląda...mało tego do większość sprzątań wymagają doświadczenie...lub referencje i jeśli nie masz tego nie ma pracy dla ciebie...

Jeśli któraś z was ma jakieś strony oprócz Job center plus proszę o podanie dziękuje! :-)

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Nadijka » 28 sty 2010, 21:04 Re: potrzebna informacja

Nadijka
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez samotny » 29 sty 2010, 01:02 Re: potrzebna informacja

Ja trochę z innej beczki, bo jak to jest że wiążecie się z facetami którzy posiadając z wami dwójkę dzieci zostawiają was samotne eeech albo ja nie jestem facetem albo mam inny tok myślenia chyba boję się że to kobieta ode mnie odejdzie.

Nawiązując do tematu trzeba szukać szukać i pytać i nie wybrzydzać a na pewno jakiś grosz do domu przyniesie się. życzę powodzenia

samotny
Rozeznany

Reputacja: 29
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 29 sty 2010, 07:19 Re: potrzebna informacja

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez jacho1 » 30 sty 2010, 10:18 Re: potrzebna informacja

monia moze i by sie cos dalo zrobic dla twojej kolezanki ale tylko na nocki jak by ja to interesowalo

jacho1
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez monia0405 » 5 lut 2010, 09:36 Re: potrzebna informacja

hej ,my szukamy ,szukamy i ciezko z ta praca ,a na nocki to nie jest zly pomysl ,tez rozwazamy podjecie takiej pracy ,dodam tylko ,ze jezyk angielski na poziomie komunikatywnym dzieki wogole za informacje pozdrawiam wszystkich

monia0405
Początkujący

Neutralny