Lady Comp, Baby Comp, Pearly

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 2 maja 2010, 01:40 Lady Comp, Baby Comp, Pearly

Po ponad 3 latach faszerowania sie hormonami powiedzialam dosc. Znalazlam cudowne zdawaloby sie rozwiazanie, komputer cyklu i wszystko byloby dobrze gdyby nie to ze teraz jestem w pl gdzie cena tych 3 urzadzen ktore wymienilam w nazwie tematu waha sie od 1 tys. zl do 2 tys. zl (za szt. oczywiscie). Moje pytanie do Was, czy ktoras z Was moze uzywa? I czy takie urzadzonko w uk mozna otrzymac jak inne srodki antykoncepcyjne? Wiem ze kosztuje sporo, no ale implanty tez tanie nie sa a jednak rozdaja za darmo.

Bylabym wdzieczna za odpowiedzi i wskazowki
Milego weekendu :grin:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez FX » 2 maja 2010, 08:18 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

I czy takie urzadzonko w uk mozna otrzymac jak inne srodki antykoncepcyjne?

Zdefinuj OTRZYMAC.

W Anglii mozna to otrzymac za £389.00.
FX
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 2 maja 2010, 09:16 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

FX duzo zlosci w tobie siedzi. rozumiem twoje poirytowanie polakami zyjacymi na benefitach w mieszkaniach socjalnych i narzekajacych na prace w fabrykach. caps lockiem wiele nie rozwiazesz i ta twoja prywatna vendetta, przynajmniej na tym forum, nie ma sensu.

na te twoje 56 postow zaden z nich nie mial pozytywnego wydzwieku. na pewno jest inna strona FX'a?

pozdrawiam

pinsleepe
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez FX » 2 maja 2010, 09:29 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

caps lockiem wiele nie rozwiazesz i ta twoja prywatna vendetta

Nie moge obojetnie zostawic sytuacji kiedy w konwencji "normalnego zasiegniecia informacji" wpycha sie taka bezczelnosc, brak jakiejkolwiek przyzwoitosci.

Wypowiedz poteguje
Bylabym wdzieczna za odpowiedzi i wskazowki
Milego weekendu :grin:

NIENAWIDZE takiego zachowania... od mkomentu moich narodzin nie bylem w stanie zrozumiec Polski i tego polskiego podejscia do zycia ...
FX
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 2 maja 2010, 10:18 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

FX napisał(a):Nie moge obojetnie zostawic sytuacji kiedy w konwencji "normalnego zasiegniecia informacji" wpycha sie taka bezczelnosc, brak jakiejkolwiek przyzwoitosci.

no to trzeba ludzi edukowac. jak z dziecmi: bedziesz na nie krzyczal to nic do nich nie dotrze. osiagasz odwrotny skutek do zamierzonego.

staralam sobie to wszystko juz kiedys wytlumaczyc. inteligencja polska zostala praktycznie calkowicie wybita przez lata wojen i okupacji. polska to teraz ciemny kraj (dowodem na to jest panujaca tam teraz "kaczynska" koteria). ludzie, ktorzy tutaj przyjechali nawet w polsce nie mieli zbyt wielkich ambicji. praca w kiosku ruchu bylaby satysfakcjonujaca. dlaczego wiec tutaj mieliby sie zachowywac inaczej? opieka socjalna bardziej dostepna i wiecej daja. bardzo kuszace. jak to tony blair mowil w latach 90tych: "edukacja, edukacja, edukacja".

trzeba budowac nowa polska inteligencje. to jest odpowiedz na twoja frustracje.

pinsleepe
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 2 maja 2010, 10:19 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

Ja nie rozumiem skad to wzburzenie, powszechnie wiadomo ze w uk antykoncepcja jest darmowa, ja od nich tego nie wymagalam, sami takie rozwiaznie wprowadzili (bardzo fajne z reszta) wiec nie rozumiem skad ta zlosc.

I nie rozumiem po co w ogole szanowny pan udziela sie w dziale dla kobiet i we wszystkich innych tematach w ktorych nie ma nic madrego do powiedzenia tylko wylewa swoja zlosc. Sugerowalabym wizyte u specjalisty by pomogl Ci rozwiazac Twoje problemy emocjonalne, albo moze zapisz sie na jakas joge albo silownie zeby sie rozladowac, moze pomoze :roll:

I jesli nie macie nic do powiedzenia w temacie to darujcie sobie swoje pseudopsychologiczne wywody, bo nikogo to nie interesuje, tylko niepotrzebnie zasmiecacie watek
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 2 maja 2010, 10:46 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

ewela119 napisał(a):I jesli nie macie nic do powiedzenia w temacie to darujcie sobie swoje pseudopsychologiczne wywody, bo nikogo to nie interesuje, tylko niepotrzebnie zasmiecacie watek

nie atakowalam ciebie w zaden sposob, wiec nie rozumiem dlaczego ty atakujesz mnie? za moje pseudo wypowiedzi? nie wiedzialam, ze trzeba miec dyplom mgr zeby miec prawo myslec i wyciagac wnioski.

co do zasmiecania forum: zanim napiszesz posta z pytaniem powinnas poszukac troche na necie lub zadzwonic do swojego gp i spytac. jesli te metody zawiodly (lub po prostu nie zrozumialas) dopiero wtedy pytaj na forum, bo inaczej je zwyczajnie zasmiecasz.

pozdrawiam

pinsleepe
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 2 maja 2010, 10:46 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

ewela119 napisał(a):I nie rozumiem po co w ogole szanowny pan udziela sie w dziale dla kobiet

FX jest nie do końca określona/y płciowo, na jakiś czas zmienił/a na swoim profilu płeć na żeńską. Może stąd zainteresowanie kobiecymi tematami...
Ślady tych przemian pozostały w wypowiedziach jej/go interlokutorów ze środowego wieczoru w wątku http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=69 ... sc&start=0

Galadriela
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 2 maja 2010, 11:00 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

pinsleepe napisał(a):co do zasmiecania forum: zanim napiszesz posta z pytaniem powinnas poszukac troche na necie lub zadzwonic do swojego gp i spytac. jesli te metody zawiodly (lub po prostu nie zrozumialas) dopiero wtedy pytaj na forum, bo inaczej je zwyczajnie zasmiecasz.

Wlasnie dlatego pisze na forum, poza tym chcialam sie zapoznac z opinia kobiet ktore byc moze uzywaja tych urzadzonek, czytalam polskie fora ale chcialam sie rozeznac jak sytuacja wyglada w uk, otrzymalam mase odpowiedzi, szkoda tylko ze zadna nie byla na temat i w niczym mi nie pomogla.

Nadmienie ze moj gp robi wielkie oczy jak zapytam go o cokolwiek, a przyznam ze moj jezyk nie jest na tyle rewelacyjny zebym mogla sobie poczytac angielskie fora
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 2 maja 2010, 11:23 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

ewela119 napisał(a):I nie rozumiem po co w ogole szanowny pan udziela sie w dziale dla kobiet i we wszystkich innych tematach w ktorych nie ma nic madrego do powiedzenia tylko wylewa swoja zlosc. Sugerowalabym wizyte u specjalisty by pomogl Ci rozwiazac Twoje problemy emocjonalne, albo moze zapisz sie na jakas joge albo silownie zeby sie rozladowac, moze pomoze

I jesli nie macie nic do powiedzenia w temacie to darujcie sobie swoje pseudopsychologiczne wywody, bo nikogo to nie interesuje, tylko niepotrzebnie zasmiecacie watek

zgadzam sie z Twoja wypowiedzia w 100%
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez FX » 2 maja 2010, 13:25 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

Wlasnie w tym problem.Bo to co Ty napisalas to ani nie jest temat ani juz napewno nie watek.

twoje pytanie:
Moje pytanie do Was, czy ktoras z Was moze uzywa?(w kontekscie za darmo) I czy takie urzadzonko w uk mozna otrzymac jak inne srodki antykoncepcyjne?(za darmo)

Mam nadzieje ,ze kiedys zrozumiesz dlaczego ja sie czepiam...

Nadmienie ze moj gp robi wielkie oczy jak zapytam go o cokolwiek, a przyznam ze moj jezyk nie jest na tyle rewelacyjny zebym mogla sobie poczytac angielskie fora

NO JAK MU ZADALAS TO SAMO PYTANIE CO TUTAJ NA FORUM TO SIE NIE DZIWIE ,ZE ZROBIL WIELKIE OCZY.

Ja jestem w szoku Obrazek
FX
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 2 maja 2010, 14:41 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

FX napisał(a):Mam nadzieje ,ze kiedys zrozumiesz dlaczego ja sie czepiam...
(...)
NO JAK MU ZADALAS TO SAMO PYTANIE CO TUTAJ NA FORUM TO SIE NIE DZIWIE ,ZE ZROBIL WIELKIE OCZY
Ja jestem w szoku

A mógłbyś/mogłabyś jednak wyjaśnić, dlaczego się czepiasz? Bo ja nie chwytam...
Gdyby ktoś świeżo z Polski zapytał czy spirale antykoncepcyjne (w Polsce po kilkaset złotych z założeniem) są w UK za darmo to też byś się tak ciskał/ciskała? I jakby ten ktoś zadał to pytanie swojemu GP to też byłbyś/byłabyś w szoku?
Czy chodzi tylko o to konkretne urządzenie? Ale też trudno pojąć czemu ono akurat tak Ci podnosi ciśnienie i czemu pytania o nie tak Cię szokują.
A może jesteś klonem dziewczyny, którą strasznie zbulwersował wątek o myciu siusiaka u małych chłopców?... I stąd ta niejednoznaczność płciowa, o której wyżej pisałam?...

Do eweli119: Mocno wątpię, czy są za darmo. Nie spotkałam się z nimi w żadnych wykazach, w tym NHSowych wykazach oferowanych przez nich środków antykoncepcyjnych.

Galadriela
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez FX » 2 maja 2010, 16:19 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

Oh F**k ! HERE WE GO AGAIN ...
FX
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 2 maja 2010, 16:42 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

No to odpowiedź ordynarną już mamy, a merytoryczną?

Galadriela
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 2 maja 2010, 17:25 Re: Lady Comp, Baby Comp, Pearly

Galadriela napisał(a):Do eweli119: Mocno wątpię, czy są za darmo. Nie spotkałam się z nimi w żadnych wykazach, w tym NHSowych wykazach oferowanych przez nich środków antykoncepcyjnych.

Wreszcie jakas konkretna odpowiedz

A co do pana to prawdopodobnie nawet nie wiec co to za urzadzenia i do czego sluza wiec pewnie stad te ataki frustracji, bo chcial sie biedny wykazac a nie mial zielonego pojecia o czym mowa
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Następna strona