Grubasek

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez dagus » 19 cze 2011, 20:34 Grubasek

Hej. Wlasnie sie zwazylam i... w ciagu 4 m-cy przytylo mi sie az 6 kilo!!! :-( Czy jest ktos z Handsworth lub okolic, kto takze potrzebuje zrzucic pare kilogramow ale nie moze sie do tego samemu jakos zabrac? Nie wiem jak sobie pomoc. Musze zrzucic troche ale samej jest mi bardzo ciezko. Jest ktos zainteresowany? Jakies rady tez mile widziane. Dziekuje bardzo Dagmara.

dagus
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 19 cze 2011, 21:34 Re: Grubasek

ja bylam lepsza bo weszlo mi tyle w 2-3 mce;)) tez szukam kogos do wyskoczenia na jakis aerobik ale z okolic shirley,solihull.pozdrawiam
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ana384 » 20 cze 2011, 15:47 Re: Grubasek

hej mi tez sie przytyło i chetnie bym schudła ale samej mi sie nie chce ,mam tylko problem mam synka ktorego nie mam z kim zostawic w ciągu dnia moje gg10425271 zapraszam może się jakoś umówimy:)

ana384
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez baranek28 » 22 cze 2011, 23:11 Re: Grubasek

biegi!! drogie panie, biegac wieczorem jak dzieci pojda spac :) troszke checi a wszystko samo przyjdzie z czasem ! :) powodzonka

baranek28
Początkujący

Reputacja: -17
Nieprzyjazny

KobietaPostNapisane przez dagus » 23 cze 2011, 15:08 Re: Grubasek

chodzi o to ze chyba lenistwo nie daje za wygrana, jest znacznie silniejsze niz ja... w domu mam nawet 2 rowery...

dagus
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 23 cze 2011, 21:05 Re: Grubasek

baranek28, biegi??? o godzinie 22 ?!po calym dniu pracy,zajecia sie domem i siedzenia z dzieckiem...zebym tak miala wiecej czasu i energi... pozatym biegi niszcza stawy...wole cwiczenia aerobowe.. czasami checi to nie wszystko..

no i zeby dzien mial troche wiecej godzin:D

pozatym jak nie masz cos ciekawego do powiedzenia to moze sobie daruj.... i na marginesie dzial do ktorego zawedrowales nazywa sie ,,swiat kobiet,,.....
ana384 a wjakiej okolicy mieszkasz

?
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez izabellka81 » 30 cze 2011, 21:07 Re: Grubasek

baranek28 napisał(a):biegi!! drogie panie, biegac wieczorem jak dzieci pojda spac :) troszke checi a wszystko samo przyjdzie z czasem ! :) powodzonka

baranek swieta prawda, ja zaczelam biegam co drugi dzionek, rano jak facet w domu a nie w pracy a wieczorem jak malutki juz spi, najlepszy sposob na zrzucenie wagi, ja czuje po sobie ze sa rezultaty... troszke checi dziewczyny i nie ogladac sie na innych, brac sie za siebie,,,

izabellka81
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 30 cze 2011, 23:45 Re: Grubasek

jak ja chciałabym się ruszyć wreszcie. Mam 3 rowery, skakankę, hula hoop, taśmy elastyczne, ciężarki i to wszystko leży i nic nie pomaga :D

A tak na poważnie to na poprawienie talii polecam gorąco Hula hoop. Po 2 tygodniach regularnego kręcenia po minimum 20 minut dziennie , zgubiłam z talii 4 cm. Bez żadnej diety ani dodatkowych ćwiczeń, samo hulanie.

Bieganie u mnie absolutnie odpada bo mam chory kręgosłup i nogi po kontuzjach.

Ostatnio też zaczęłam szaleć na rolkach, tylko że jeszcze biodra zaczęły się odzywać. Ja powinnam się położyć i czekać na śmierć bo czego się tknę to zaraz coś mnie boli :evil:

Chyba za dużo sportu uprawiałam w młodości i już się zużyłam.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez adi84 » 30 cze 2011, 23:57 Re: Grubasek

Bogini8 od kiedy to biegi niszczą stawy :idea::
:?:

adi84
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 1 lip 2011, 02:16 Re: Grubasek

adi84 napisał(a):Bogini8 od kiedy to biegi niszczą stawy :idea::
:?:

Od zawsze. Każde nadmierne obciążenie. A przy bieganiu osoby z nadmiarem wagi nie możesz pominąć tego czynnika.
Jedynym wysiłkiem nie obciążającym stawów jest pływanie.
Wiem to z autopsji.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 1 lip 2011, 06:48 Re: Grubasek

a ja nie tyje i nie mam zmartwien :P

Guest

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 1 lip 2011, 15:47 Re: Grubasek

adi84, od zawsze! przy paru dodatkowych kilogramach nawet chodzenie obciaza stawy kolanowe i skokowe a co dopiero bieganie....nieodpowiednia technika biegania czy cwiczen fizycznych niszczy chrzastke stawowa w stawach... poczytaj sobie czy porozmawiaj z lekarzem..

Dodano: -- 1 lip 2011, o 15:51 --

izabellka81 napisał(a):troszke checi dziewczyny i nie ogladac sie na innych, brac sie za siebie,,,
jak ma sie czas, inie ma sie problemow ze stawami badz ukladem kostnym...poza tym moze bym i biegala ale pracuje od 7 do 13 maz od 14 do 22....mam dziecko...o 23 ciezko bbiegac bo padam juz na twarz...checi sa ale warunki i cialo nie zawsze na to pozwala..wiec nie mozna wrzucac wszystkich kobiet do jednego worka ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez izabellka81 » 2 lip 2011, 11:05 Re: Grubasek

bogini8 napisał(a):adi84, od zawsze! przy paru dodatkowych kilogramach nawet chodzenie obciaza stawy kolanowe i skokowe a co dopiero bieganie....nieodpowiednia technika biegania czy cwiczen fizycznych niszczy chrzastke stawowa w stawach... poczytaj sobie czy porozmawiaj z lekarzem..

Dodano: -- 1 lip 2011, o 15:51 --

izabellka81 napisał(a):troszke checi dziewczyny i nie ogladac sie na innych, brac sie za siebie,,,
jak ma sie czas, inie ma sie problemow ze stawami badz ukladem kostnym...poza tym moze bym i biegala ale pracuje od 7 do 13 maz od 14 do 22....mam dziecko...o 23 ciezko bbiegac bo padam juz na twarz...checi sa ale warunki i cialo nie zawsze na to pozwala..wiec nie mozna wrzucac wszystkich kobiet do jednego worka ;)

bogini zgadzam sie z Toba, w takiej sytuacji napewno znalezc jest czas na sport, i jezeli ma sie problemy ze stawami badz kregoslupem tez sie zgodze ze biego odpadaja, ale mysle ze bieganie tylko amatorsko dla siebie nie powinno zaszkodzic stawom, moj ojciec biega od zawsze co drugo dzien po 12 km, i nie ma problemow ze stawami, napewno wyczynowi sportowcy cierpia na te dolegliwosci, a napewno odezwa sie kilka lat po karierze sportowej, pozdrawiam

izabellka81
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 2 lip 2011, 11:15 Re: Grubasek

nie lepiej plywanie zaczac? chociaz niektore panie powinny juz zmienic nick i foto w avatarze skoto czasy swietnosci juz za nimi :)

Guest

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 2 lip 2011, 14:06 Re: Grubasek

izabellka81 napisał(a):(...), moj ojciec biega od zawsze co drugo dzien po 12 km, (...)

Graty dla Taty. Słowo-klucz - "od zawsze". I jak dla Ciebie takie "krótkie" przebieżki to nie jest wyczynowe bieganie, to nie wiem co tym jest. A że nie startuje w zawodach, czy też nie zwraca uwagi na własne wyniki. No cóż.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

Następna strona

Powrót do ŚWIAT KOBIET