School dinners czy lunchbox w Reception Class?

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

MężczyznaPostNapisane przez wojtek688 » 23 cze 2012, 00:48 Re: School dinners czy lunchbox w Reception Class?

Czy ktos bardziej pomocny niż Adam Boltryk powie mi czy mozna brac obiady w trojaki jak na polskich stolowkach ? Pozdrawiam

wojtek688
Początkujący

Reputacja: -9
Wyśmiewca

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 23 cze 2012, 14:52 Re: School dinners czy lunchbox w Reception Class?

wojtek688, ty chyba sobie jaja robisz prawda? My tutaj rozmawiamy o stolowkach szkolnych w ktorych serwowane jest jedzenie wylacznie dla dzieci uczeszczajacych do tejze szkoly. W Polsce ze szkolnych stolowek tez sobie ot tak nie mozna zamowic jedzenia do domu, tym sie zajmuja specjalne firmy nie szkolne stolowki
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez wojtek688 » 23 cze 2012, 15:36 Re: School dinners czy lunchbox w Reception Class?

alez oczywiscie ze mozna wykupic karnet na obiady w wiekszosci szkolnych stolowek w polsce wiem bo u mnie w miescie sam bralem obiady z dwóch a banery reklamujące obiady dla pozostalych ludzi spoza szkoly jest pelno! i w innych miastach tez widzialem!

wojtek688
Początkujący

Wyśmiewca

Dostałem fantastyczną informację na pw, z która postanowiłem się z Wami podzielić :):

AdamBoltryk napisał(a):
wojtek688 napisał(a):
czy jest mozliwosc wykupienia karnetu na obiady tam? zebym mogl przyjezdzac z trojakami i zabierac obiad do domu np? jaka jest cena takiego miesiecznego karnetu czy jak to wyglada? pozdrawiam!

Ahahah,
dobry jesteś...
Moja rada - wracaj do szkoły i będziesz miał obiadki - zaoszczędzisz jeszcze dodatkowo na trojakach...

Pozdrawiam

A ty taki mundry jesteś i bystry co? żeby ci ktos nie wybił kiedyś tej mundrości..;]

Ubaw po same uszy :)

A żeby nie było off topu - człowieku - jesteś w UK, nie w Polsce...
Mam nadzieję, że kiedyś to do Ciebie dotrze...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

ewela119 napisał(a):wojtek688, ty chyba sobie jaja robisz prawda? My tutaj rozmawiamy o stolowkach szkolnych w ktorych serwowane jest jedzenie wylacznie dla dzieci uczeszczajacych do tejze szkoly. W Polsce ze szkolnych stolowek tez sobie ot tak nie mozna zamowic jedzenia do domu, tym sie zajmuja specjalne firmy nie szkolne stolowki

Ewela,w Polsce w niektorych szkolach mozna wykupic obiady do domu.U mnie w szkole tak bylo.
wojtek688 napisał(a):Czy ktos bardziej pomocny niż Adam Boltryk powie mi czy mozna brac obiady w trojaki jak na polskich stolowkach ? Pozdrawiam

Niestety nie wiem,czy tutaj mozna.Moze przejedz sie do jakies szkoly i podpytaj.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez wojtek688 » 24 cze 2012, 01:21 Re: School dinners czy lunchbox w Reception Class?

kindzulinaa pewnie, ze tak, ciekaw jestem ile tutaj obiady kosztują i czy są w formie zupa+drugie tak jak w pl, drodzy rodzice, ile placicie za obiady swoich pociech? Pozdrawiam!

wojtek688
Początkujący

Wyśmiewca

KobietaPostNapisane przez LadyHekate » 24 cze 2012, 11:01 Re: School dinners czy lunchbox w Reception Class?

u mnie w szkole w PL tez byla mozliwosc wykopowania obiadow nie uczeszczajac do szkoly...kosztowaly 4 zl jeden :lol: duzo osob przychodzilo i bralo obiady..
tutaj nie mam pojecia, ale jak ktos zauwazyl- to nie Polska ;D
LadyHekate
Rozeznany

Reputacja: 16
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 25 lip 2012, 22:41 Re: School dinners czy lunchbox w Reception Class?

wojtek688 napisał(a):drodzy rodzice, ile placicie za obiady swoich pociech? Pozdrawiam!

u corki w szkole bedzie to koszt niespelna £10.

sama wspominam bardzo milo obiadki w szkole, takze i cora bedzie jej jadla.
przygotowanie lunchboxa tez kosztuje, wole jednak by zjadla cieply posilek- na jedzeniu nie oszczedzam, szczegolnie jesli chodzi o corke.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 26 lip 2012, 08:54 Re: School dinners czy lunchbox w Reception Class?

No ja też stanęłam przed tym wyborem i postanowiłam jednak wykupić te obiadki ,u mnie koszt to 1.9 za dniówkę tak więc 9.50 tygodniowo i pewność że dziecko zje coś zdrowego , ciepłego i być może pozna jakieś inne smaki niż do tej pory , bo jak na razie to kręcę się z nią w kółko w diecie ,bo oczywiście wszystkiego nie lubi , w domu nawet mleka nie lubi a w przedszkolu wypijała dziennie kartonik , tak więc w szkole myślę że będzie chętniej jadła.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 26 lip 2012, 12:50 Re: School dinners czy lunchbox w Reception Class?

malaroksi, z moja jest to samo, w domu nie lubi nic, w szkole to i owoce i warzywa zjada. Z tym ze trzeba pamietac ze tutejsze stolowki nie wygladaja jak nasze polskie i tutaj nie ma obiadku w formie zupa+ drugie danie, a szkoda :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Poprzednia strona