Kingstanding, erdington czy sutton

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

KobietaPostNapisane przez gianaster » 12 wrz 2012, 08:22 Kingstanding, erdington czy sutton

witam
mam taki maly dylemat i mam nadzieje ze ktos pomoze. poniewaz w najblizszym czasie chcemy kupic wlasne cztery katy i rozwazamy te trzy miejsca czyli kingstanding, erdington i sutton. mieszkamy narazie w sutton i jest naradwe super. dobre szkoly, cisza, spokoj, ludzie mili. jeden minus ze w sutton stac nas tylko na mieszkanie 2bed a nasza rodzina to 2+2 i wydaje nam sie to troche za male.
natomiast w tej samej cenie mozna juz miec 3bed dom z ogrodkiem w kingstaning czy erdingtonie. I ty pojawia sie watpliwosc co robic. czy zostac w sutton, kupic tu mieszkanie i zostac bo dobre sa szkoly i spokojniej czy tez przeniesc sie do birmingham. moze ktos podpowie jak to jest w tych dzielnicach, jak ze szkolami,bezpieczenstwem. jakich ulic, domow, szkol unikac. w sumie to szukamy nieruchomosci jak najblizej do sutton, szczegolnie do sutton parku.
bardzo prosze o pomoc
pozdrawiam

gianaster
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Dalijka » 12 wrz 2012, 09:48 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

Taka decyzje najlepiej samemu podjac,ale jesli maialabym cos doradzic to jesli ma byc to Wasz dom juz na stale lepiej wybrac spokojniejsze i ladniejsze miejsce,nie wiem w jakim wieku sa Wasze dzieci,ale one przeciez wiecznie z Wami mieszkac nie beda prawda? I wtedy te dwie sypialnie wystarcza z powodzeniam,na Kingstanding czy Erdingtonie w zyciu bym sobie domu nie kupila. Sutton nie znam,ale skoro Wy teraz tam mieszkacie i sobie chwalicie to po co cos zmieniac? No ale tak jak napisalam wczesniej to jest Wasza decyzja i Wasz wybor.
Zycze trafnej decyzji powodzenia :)
Dalijka
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez gianaster » 12 wrz 2012, 10:53 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

dzieki za szybka odp. Dalijkakurcze no niby masz racje, tylko ze dzieciaki potrzebuja sie wybiegac i miec troche tej przestrzeni a w takim mieszkaniu trudno o to. syn ma prawie 4 a mala ma 3miesiace i jakos tego nie moge sobie wyobrazic ze beda w jednym pokoju gdzie w gre wchodzi lozko pietrowe bo nie ma za bardzo miejsca. jest jeszcze jedne problem w okolicy w ktorej mieszkamy. otoz trudno z polaczeniem komunikacyjnym. chcac isc do pracy musielibysmy kupic drugi samochod a to juz spory koszt.
moze ktos zaproponuje jeszcze jakas inna dzielnice?

gianaster
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mustafa75 » 12 wrz 2012, 11:50 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

Może Castle Vale mieszkam tu i jest spokojnie no i domek mozesz kupic za 85k 3 bed.

Mustafa75
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 12 wrz 2012, 12:54 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

Kingstanding od razu zapomnij.
Casle vale bardzo tanio szczególnie ze w fajnym miejscu pomiędzy zacznie droższymi dzielnicami.Pytanie czemu tak tanio? To jedną z najbardziej rasistowskich dzielnic. y...
Erdington jest nie ciekawy choć są rejony które warto polecić.
Sutton dzielnica znana ze snobów jest droga ale dobra chociaż z mojego i znajomych doświadczen
W dzielnicach typowo białych zdażają sie przypadki dużej niechęci do polaków stąd ja osobiście następnym razem wybiorę dzielnice gdzie mieszka troszkę mixu.

A co z Lichfield, walmley i schenstone? Fajne i nieco tańsze okolice?
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Kitka » 12 wrz 2012, 13:28 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

gianaster Widzę, że masz dylemat, jaki ja miałam ponad rok temu :wink:
Mieszkaliśmy na Erdingtonie, ale w tej lepszej częsci B24 i tam szukaliśmy na początku domu. Akurat nie było nic dla nas, więc zaczeliśmy brać pod uwagę inne dzielnice. Kupiliśmy dom na Sheldon i nie żałuję :grin:
Kingstanding odradzam, beznadziejne szkoły, dużo patologii.
Sutton na pewno fajny, ale ceny... Mając dzieci nie wyobrażam sobie kupna mieszkania!
Erdington trzeba dobrze znać, żeby nie zrobić wtopy z kupnem domu w nieodpowiednim miejscu. Szkoły i przedszkola są dobre, mogę dwie polecić, jak coś :wink:
Powodzenia!!!
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Justka29 » 12 wrz 2012, 13:42 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

My kupilsmy dom na Kingstanding ponad dwa lata temu.Jestesmy bardzo zadowoleni. Ceny domow bardzo konkurencyjne, lokalizacja swietna: do parku na Sutton idziemy z corka 15 min piechota, samochodem kilka min, linia autobusu 451 jedzie do centrum Sutton ok 15 min, dojezdzalam przez dlugi czas do pracy, korzystamy ze swietnego Leisure Centre na Kingstanding. Kraza rozne opinie na temat Kingstanding, ze to rasistowskie osiedle itp, ale ten kto tu mieszka to wie ze mieszkaja tu ludzie roznych narodowosci. My od 2 lat nie zamykamy samochodu i nigdy nic nie zginelo. Nie czujemy sie napietnowani z tytulu tego ze jestesmy jedyna polska rodzina w okolicy.Sasiedzi sa mili i zyczliwi. Oczywiscie ilu ludzi tyle opini. My akurat bysmy polecali zakup w tej dzielnicy.Zycze dokonania wlasciwego wyboru:)

Justka29
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 12 wrz 2012, 14:54 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

W każdej złej dzielnicy znajdzie sie dobra ulica jak i w dobrej dzielnicy bywają zle zakątki. Ja przez 5 lat mieszkałem na allum rock-dzielnica cudów ile akurat moja ulica była świetna wystarczyło przejść 200metrow w jedną lub w druga stronę i zostać okradzionym

Mozna znaleźć pewnie fajne miejsce na kingstanding ale co to za przyjemność mieszkać gdzires gdzie nie mozna pospacerować po okolicy bo cię obija.
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Mustafa75 » 12 wrz 2012, 15:29 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

Ja tam czesto spaceruje po swojej dzielnicy i nie mialem żadnego zdarzenia jest spokojnie i pełno kamer. Kiedys bylo niebezpiecznie (gangi) ale wysiedlili wszystkich. Mozna tez sprawdzic na http://www.police.uk/crime/?q=Castle%20 ... es/2012-07 .

Mustafa75
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez roslinka_zielona » 12 wrz 2012, 15:30 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

my juz 2 lata mieszkamy w erdington b24 i moge powiedziec ze to byla dobra decyzja...swietne polaczenie z centrum zarowno autobus jak i pociag poza tym mieszkamy w spokojnej czesci 5 minut do parku wiec zalezy co kto szuka. o szkolach powiedziec nic nie moge bo nie mam doswiadczenia ale zycie jest tu sielankowe
roslinka_zielona
Rozeznany

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Justka29 » 12 wrz 2012, 15:36 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

Ja mam 15 miesieczna coreczke i od jej urodzin, niemal codziennie chodzimy na kilku godzinne spacery po Kingstanding i nigdy nie bylismy swiadkami zadnych bijatyk, zaczepek itp...mamy tez wielu znajomych w roznych czesciach Kingstanding do tej pory nikogo nie pobili... takze specorowac bede sobie dalej :)

Justka29
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 12 wrz 2012, 15:53 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

Mustafa75 napisał(a):Ja tam czesto spaceruje po swojej dzielnicy i nie mialem żadnego zdarzenia jest spokojnie i pełno kamer. Kiedys bylo niebezpiecznie (gangi) ale wysiedlili wszystkich. Mozna tez sprawdzic na http://www.police.uk/crime/?q=Castle%20 ... es/2012-07 .

Hahaha.... Ale sie usmialem.
Czyli zyjesz jak truman show żeby ci czasami noża w żebra nie swadzili.
To jest ta różnica przejdziesz przez Sutton i bez kamer przezyjesz :-)
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Kitka » 12 wrz 2012, 16:26 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

roslinka_zielona Obok którego parku mieszkasz? Ja mieszkałam niedaleko Rookery Park :wink:

Mogłabym zamieszkać w częsci Erdingtonu, którą tworzą ulice: Kingsbury Rd, Tyburn Rd, Chester Rd, Sutton Rd, Edwards Rd, Spring Ln :D

Justka29 Ceny konkurencyjne, bo dzielnica ma złą sławę. Ja pytałam anglików o opinie i wszyscy mi odradzali. W necie na angielskich stronach też dobrych opinni nie wyczytałam. Oglądaliśmy kilka domów na tej dzielnicy, więc trochę się naoglądaliśmy, jakich ludzi jest przewaga. Każdy jednak mieszka gdzie uważa :wink:
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Mustafa75 » 12 wrz 2012, 16:42 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

Hahaha.... Ale sie usmialem.
Czyli zyjesz jak truman show żeby ci czasami noża w żebra nie swadzili.
To jest ta różnica przejdziesz przez Sutton i bez kamer przezyjesz :-)[/quote]

O kurde sprzedaje chate jak tu biją ,gwałcą i rabują :D
Same trupy na ulicach i do tego zaraza się rozprzestrzenia i atakuje tylko Polakow. :P

Mustafa75
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez madzian » 12 wrz 2012, 17:16 Re: Kingstanding, erdington czy sutton

Sutton ma dobra opinie moze wlasnie dlatego ze ci bogatsi w wiekszosci mieszkaja fakt jest przyjemnie. Ja polecam Harborne:) 7 lat stazu jedna z bialych dzielnic, bogatszych, dobre szkoly przyjemna dzielnica kazdy bedzie chwalil swoje . Moze zrobcie sobie wycieczki , rozpoznanie terenu, odwiedzcie dzielnice I np pojdzcie do parku, sklepow czy np play grup:) zbadajcie srodowisko! To Wazne dla Dzieci ! Powodzenia!

madzian
Początkujący

Neutralny

Następna strona