Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
Napisane przez betlem » 2 sie 2010, 13:08 Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
Proszę o poradę: w jaki sposób ustalić adres pobytu ojca mojego dziecka. Wiem że przebywa w Birmingham ale to wszystko. Przestał płacić alimenty a ja jestem już bezradna. Sądy w Polsce rozkładają ręce a komornik jest nieskuteczny. Sprawa ruszy naprzód jak będę miała adres dłużnika. Pomóżcie.
Pozdrawiam
Becia
-
- betlem
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez BATORY » 2 sie 2010, 14:32 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
[ Dodano: Pon Sie 02, 2010 15:35 ]
Bez podania bliższych danych na sukces nie możesz liczyć
-
- BATORY
- Początkujący
- Reputacja: 3
Napisane przez ewela119 » 2 sie 2010, 14:46 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez betlem » 2 sie 2010, 15:16 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
Pozdrawiam
-
- betlem
- Przyczajony
Napisane przez creative_29 » 2 sie 2010, 15:25 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
-
- creative_29
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez Galadriela » 2 sie 2010, 17:17 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
http://www.rp.pl/artykul/212825,515905_ ... _z_UE.html
W drugą stronę - czyli wyrok z Polski egzekucja w UK - trzeba sprawdzić co mówi tutejsze prawo o procedurach uznania zagranicznego wyroku alimentacyjnego i czy dostosowali już swoje prawo do wspomnianego w artykule "rozporządzenie Rady (WE) nr 4/2009 z 18 grudnia 2008 r. w sprawie jurysdykcji, prawa właściwego, uznawania i wykonywania orzeczeń oraz współpracy w zakresie zobowiązań alimentacyjnych."
Nie wiem czego chcesz od polskiego komornika, przecież on nie działa za granicą...
Jedyne co mogę poradzić to skontaktować się z Child Support Agency http://www.csa.gov.uk/
ale oni nie obsługują rodziców/dzieci zamieszkałych poza UK, nawet jeśli zobowiązany tu mieszka.
Może za to poradzą gdzie powinnaś się skierować.
Podejrzewam, że poradzą wynająć prawnika...
-
- Galadriela
- Stały Bywalec
- Reputacja: 9
Napisane przez ewela119 » 2 sie 2010, 17:37 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
betlem napisał(a):To najprostsze rozwiązanie ale dlaczego mam odpuścić mu w taki łatwy sposób
Chociazby dlatego ze szukanie kogos w tak wielkim miescie to jak szukanie wiartu w polu, w uk nie ma czegos takiego jak meldunek wiec nawet jesli ktos Ci powie ze on mieszka w danym miejscu to mu tego nie udowodnisz, tak samo jak nie udowodnisz mu ze pracuje bo jesli pracuje przez agencje to dzis moze byc w jednej firmie a jutro w innej, dzis moze pracowac a przez kolejne 2 miesiace nie, a Ty nie zobaczysz pieniedzy dla swojego dziecka.
No chyba ze nie chodzi Ci o to by dostac te pieniadze bo sa Ci naprawde potrzebne na utrzymanie dziecka tylko chcesz strasznie "tatusiowi" dokopac.
Jesli nie chcesz korzystac z funduszu mozesz zalozyc sprawe o alimenty dziadkom dziecka, jesli zyja, moze sie wtedy okazac ze nagle jakims cudownym zbiegiem okolicznosci "tatus" sie odnajdzie.
No a co do brania kasy z funduszu to nie jest to wcale latwe odpuszczanie bo jemu nic nie przepada, Tobie placi panstwo ale on im ta kase musi oddac, nic mu nie jest zapomniane, musi im oddac sume podstawowa, odsetki no i koszty komornicze. Jak zaczniesz brac kase z funduszu to urzad gminy ktory bedzie Ci placil te pieniadze szybciutko zalozy mu sprawe o "uporczywe uchylanie sie od obowiazku alimentacyjnego", taka sprawe mozesz tez zalozyc mu sama, nie wazne czy sie stawi czy nie, moze dostac zawiasy a nawet odsiadke, takze nie wydaje mi sie zeby to bylo latwe odpuszczanie...
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 2 sie 2010, 18:17 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
betlem ja bym wolala takie pioeniadze niz zadne, przeciez za cos musisz dziecko nakarmic :roll:
[ Dodano: Pon Sie 02, 2010 19:18 ]
i jeszcze jedno, czasami lepiej nie miec tych paru zlotych i odseparowac sie kompletnie od "tatuska" :roll:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez betlem » 2 sie 2010, 18:53 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
-
- betlem
- Przyczajony
Napisane przez ewela119 » 2 sie 2010, 18:55 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez KA i PE » 2 sie 2010, 21:32 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
a moze ona wcale nie szuka tego faceta zeby odzyskac jakas forse. nie ogladalyscie 'londynczykow'? tam tez byl taki typ ktory szukal swojej zony zeby ja zatluc. zaloze sie ze ten koles zwial do anglii bo zupa byla ciagle za slona (on gotowal ma sie rozumiec), a ona to 'zla kobieta byla.....' po prostu. nie dajcie sie poniesc zbiorowej psychozie, niech sie najpierw wylegitymuje i przedstawi dwie pisemne referencje.
pozdr
pe
-
- KA i PE
Napisane przez testowy » 2 sie 2010, 23:53 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
może nawet jest to całkiem prawdopodobne,
przepisy prawne w PL plus kretynki w sądach rodzinnych to woda na młyn dla pseudo mamusiek,
katolicko ogłupiałe kobiety lecą jak ćmy do światła do komorników,
coby dokopać facetom za niespełnione wygórowane marzenia o dresach i beemkach,
a żadnej do zakutego łba nie przyjdzie,
że tu o dobro dzieciaka chodzi,
wiem co mówię, jako kobieta pracująca żadnej pracy się nie boję,
i pracowałem w stowarzyszeniu,
każdy dzieciak potrzebuje najpierw miłości,
mamy i taty, w dup... ma alimenty,
to mu szczęścia nie da,
pieniądze są potrzebne i dlatego rodzice powinni się dogadywać,
komorników, sądy i inne instytucje w to nie mieszać,
to ostateczność (i dodatkowe niepotrzebne koszty),
nie mówię tu facetach skur...ach,
czy o psychicznie chorych matkach robiących potworów z ojców,
rujnując przy tym psyche dzieciaków,
tylko po to, by usprawiedliwić swój egoizm mówiąc oględnie,
bo może bardziej na miejscu było by słowo: niewierność, kurestwo, etc.
bo to tak najczęściej bywa,
Betlem,
staram się wierzyć, że jesteś wyjątkiem,
i trafił Ci się drań,
mimo wszystko postaraj się dogadać,
i nie zapominaj, że po drugiej stronie barykady jest tato Twojego dziecka,
tato, za którym dzieciak będzie tęsknić nawet jak będzie mieć 40 lat,
tyle ode mnie,
dużo wiem na ten temat, chcesz pogadać, pisz na priv
-
- testowy
- Zaangażowany
- Reputacja: 78
Napisane przez KA i PE » 3 sie 2010, 06:26 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
jek milo przeczytac meski glos rozsadku. widzicie zacietrzewione feministki: po to miedzy innymi potrzebny wam jest facet.
pe
-
- KA i PE
Napisane przez agg » 3 sie 2010, 08:51 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
ja akurat jestem z tych co potrafia sie dogadac, moj eks ma pewne z tym problemy, ale ogolnie jest ok - bo najwazniejsze jest dla nas dziecko. ale to dziecko tez musi gdzies mieszkac i cos jesc :!: jak pisze, my jestesmy dogadani.
ale daleko szukac nie musze takich skur**** co w dupie wszsytko maja :evil:
ale z nam tez babki, co ukladaja sobie zycie na nowa, nowe rodziny, nowi tatusiowie a tym biologicznym odbieraja kontakty z dzieckiem, ale kasy wyciagnac to owszem...
takze panowie wiecie, sytuacje sa rozne - nikt nie powinien ich oceniac :roll:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez KA i PE » 3 sie 2010, 08:57 Re: Pomóżcie proszę odnaleźć dłużnika
pozdr
pe
testowy, wkuwi@sz panią. przeproś ładnie...............
-
- KA i PE
-