Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 15:33 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

bawa31, no wlasnie prblemem jest chyba doktorka do ktorej nieststy pechem zawsze trafiam, a swojego lekarza ktorego mam przypisanego jeszcze na oczy nie widzialam, jak kiedys zadzwonilam sie umowic i znowu mi powiedzieli ze do tej lekarki bede musiala isc i spytalam czy nie ma jakiegos innego to powiedziala ze sa zajeci, i nie ma juz terminow...;/ wiec co mialam robic, no to poszlam, pozatym moj maly, chyba jest rasista;) bo jak ja widzi to reaguje krzykiem i placzem ( mloda hinduska) ;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 20 lis 2012, 15:33 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

bogini8, Zacytowałam Cię , ponieważ cała dyskusja polega na przestrodze , jedni żadają dowodów na to , że faktycznie jest jakieś niebezpieczeństwo w niektórych szczepionkach , że jest podejżenie jakiejś manipulacji itd. Drudzy żądają dowodów na to , że tak nie jest. Ty natomiast nie podejżewasz , nie przypuszczasz, że w większości , w części czy niektórych przypadkach ty to wiesz że WSZYSTKIE przypadki są wysnute z palca i bezpodstawne Mogłabyś to jakoś udokumentować skąd ta wiedza ,skąd taka pewność , czy znasz dokładnie wszystkie przypadki ,przeanalizowałaś je i stwierdziłaś że brednie czy co?

A co do służby zdrowia w Uk , moja córka właśnie zakończyła antybiotyk ,pierwszy w życiu, miała baktaryjne zapalenie dróg oddechowych, może ty masz jakiegoś wirusa dlatego Ci nie podają antybiotyku bo na wirusy i tak nie działa. Trochę się zgodzę z teorią na temat umiarkowanym dawaniu leków ,może faktycznie chcą coś dla siebie, ale tego nie wiem, nie słyszałam o tym ,ja zawsze jak potrzebuję dostaję to co potrzeba,dzieci są badane prawidłowo ,ja na szczęscie nie choruję często :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bawa31 » 20 lis 2012, 15:37 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

korbobor, ja moich dzieci w ogóle nie szczepię od przyjazdu do UK - tak wybrałam i tego się trzymam. Gdzieś wcześniej zamieściłam link do ulotki szczepionki, która nie zawiera szkodliwych substancji - podobno - a skutki uboczne zawarte w punkcie 4 bodajże są dla mnie i tak za duże do przełknięcia. Każdy sam musi podjąć decyzję i ty też. Na twoim miejscu jeszcze raz przejrzałabym linki w tym wątku zanim podejmiesz decyzję

Dodano: -- 20 lis 2012, o 15:39 --

bogini8, rozbawiłaś mnie :lol: mam na myśli tego rasistę. Może czuje, że to zła kobieta jest 8) Ja moje GP chwalę od początku i nie miałam jeszcze żadnych problemów.

bawa31
Stały Bywalec

Reputacja: 35
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez korbobor » 20 lis 2012, 15:41 Odp: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

A mogę się zapytać w jakim wieku masz dzieci?

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 15:45 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

tak na marginesie :
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/z ... 38207.html

"Szczepienia są skuteczne w zwalczaniu chorób tylko wówczas, gdy przeprowadza się je masowo. Powszechne szczepienia przeciwko czarnej ospie doprowadziły do eliminacji tej śmiertelnej choroby w 1980 r. Jeśli zaszczepiony jest niewielki odsetek populacji lub między szczepieniami są przerwy niezgodne z dawkowaniem szczepionki, drobnoustroje chorobotwórcze mogą ulec mutacjom, w wyniku których powstają nowe szczepy chorobotwórcze, przeciw którym dostępne szczepionki nie są skuteczne."

korbobor, ja nie szczepilam mlodego na gruzlice, chociaz wiem ze spora czesc osob zyczyla sobei tego szczepienia po urodzenia dziecka.Nie szczepilam sie na swinska czy inna grype jak bylam w ciazy i mi to proponowano.
Co do szczepionek, hmmmm jesli mialabym koniecznosc wybrania paru , a odrzucenia czesci. to chyba wyeliminowalabym choroby z ktorymi wiaze sie najmniejsza liczba i najgrozniejsze powiklania jak w tym wypadku ospa wietrzna czy rozyczka, zostawilabym swinke odre ,pneumo i meningoki .
Ostatnio edytowano 20 lis 2012, 15:46 przez bogini8, łącznie edytowano 1 raz
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Dj T » 20 lis 2012, 15:45 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Bogini8 teraz juz pewnie mnie wezmiesz za szarlatana ale co tam :P :D
Miesiac temu bylem chory tak ze myslalem ze pluca wypluje i goraczka :( nic nie pomoglo i bylo gorzej :shock:

Pisze teraz powanie - mojej pra babci przepis i rada :grin:

Pelna wanna goracej wody ( naprawde goracej ) z sola wskocz na gora 5-10min potem zaraz pod koldre .
Mixtuta :
Czosnek posiekac na drobne kawaleczki ( 5 duzych czosnkow ) , 1,5 litra mleka , miod spadziowy lub kazdy naturalny miod ( 2 lyzeczki ) wszystko razem zagotowac .Odczekaj az wystygnie i jedna szklanka wieczorem ,jedna popoludniu. jedna rano . Smak okropny (dodaj lyzeczke miodu przed wypiciem) ale do 3 dni zobaczysz poprawe i to znaczna :grin:
Fakt ze aromat czosnku bedzie od Ciebie czuc z kilometra ale zdrowie najwazniejsze .
Czosnek naturalny antybiotyk ,
Miod wspomaga odksztuszanie naturalnie
Mleko mix witamin
Goraca kapiel z sola zadziala na Ciebie jak Polopiryna razy 100 .
Nie wiem jak podejdziesz do tego ale mi jak i pozostalym znajomym pomoglo w ciagu max 5 dni :)

Pozdrawiam serdecznie .
Dj T
Rozeznany

Reputacja: 77
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez bawa31 » 20 lis 2012, 15:47 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

korbobor, Starszy syn niedługo kończy 10 lat a młodszy ma 7. Obaj nie zakończyli szczepień w Pl, więc tutaj wielokrotnie byłam zachęcana do szczepienia, ale odmawialam

bawa31
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 15:48 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

bawa31 napisał(a): rozbawiłaś mnie mam na myśli tego rasistę
bo on tak reaguje na ludzi o ciemnej skorze od malego, nie wiem czemu ;)

malaroksi napisał(a):ja na szczęscie nie choruję często
ja tez nie, jestem tak chora pierwszy raz od dawien dawna ;/ i probowalam juz wszystkiego , od lekow, syropy, inhalacje, cebule czosnki, nawilzacze powietrza...;/ idzie sie wykonczyc tym bardziej ze pracuje...
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Dj T » 20 lis 2012, 15:49 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

http://www.bbc.co.uk/health/support/tal ... ints.shtml

http://www.nhs.uk/choiceintheNHS/Yourch ... aints.aspx

Jesli masz problem ze swoim gp radzilbym zmienic powyzej masz linki w razie czego :wink: :wink:
Dj T
Rozeznany

Poczciwy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 15:51 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Dj T napisał(a):Pelna wanna goracej wody ( naprawde goracej ) z sola wskocz na gora 5-10min potem zaraz pod koldre .
bylo

Dj T napisał(a):Czosnek naturalny antybiotyk ,
Miod wspomaga odksztuszanie naturalnie
Mleko mix witamin
Goraca kapiel z sola zadziala na Ciebie jak Polopiryna razy 100 .
wszystko juz bylo..
mleko zmiodem i czosnkiem tez bylo;/
syrop z cebuli byl..
inhalacja z rumianku, majeranku, szalwi, soli, kropli eukaliptusowych byly...
nie mam cie za szarlatana, moze nie uwierzysz, ale jestem zwolenniczka medycyny naturalnej i rad babci ;))

Dodano: -- 20 lis 2012, o 15:53 --

Dj T, aha, teraz kupilam garlic oil 1000 mg, i mam zamiar wyprobowac jeszce syrop z buraka zobaczymy z jakim skutkiem..;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bawa31 » 20 lis 2012, 15:56 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

bogini8, u nas stosuje się miód, mleko i czosnek, ale od znajomego z pracy usłyszałam kiedyś przepis na napój z imbiru. Inna nacja, inne sposoby. A swoją drogą imbir ma naprawdę własności rozgrzewające i bakteriobójcze. Niestety nie pamiętam składników poza imbirem, ale spróbuj poszukać w necie. Może to coś da

bawa31
Stały Bywalec

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Dj T » 20 lis 2012, 16:04 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

teraz zart a charce z męzem pod kolderka byly ?? :D :P :lol:
Nie no nie moglem sie powstrzymac ;)
a teraz powaznie :
Nie przesadz z garlic oil bo Ci sie moze odbic na watrobie :(
Ja na twoim miejscu przeszedl bym sie do walking centre jesli mieszkasz blisko szpitala w solihull obok jest walking centre otwarte do 19 jesli dobrze pamietam .
Ja uwazam ze dobre nawyki zywieniowe sa podstawa dlatego zachecam wszystkich do obejrzenia tych pierwszych 2 odcinkow - tematy sa ze soba powiazane .(rak ,witaminy,szczepienia)
www.youtube.com Obsługiwane serwisy : www.youtube.com

www.youtube.com Obsługiwane serwisy : www.youtube.com

Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio edytowano 20 lis 2012, 16:06 przez Dj T, łącznie edytowano 1 raz
Dj T
Rozeznany

Poczciwy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 16:05 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

bawa31, herbata z imbirem miodem i cytryna oraz pracetamol za rada anglikow tez juz byla;/

Dj T napisał(a):Nie przesadz z garlic oil bo Ci sie moze odbic na watrobie
no ale wlasnie one sa miedzy innymi na obnizenie cholesterololu itd , wiec nie wiem czy moga zaszokdzic...to tak samo jakbys jadl co dzien glowke czosnku, ci..a jedz i zyja:D:D zartuje;)
nie no biore 2 dzien dopiero, opakowanie na 30 dni jest.
p.s harce tez byly hahahha ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Dj T » 20 lis 2012, 16:15 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Bogini8 tutaj masz linka
http://www.solihull.nhs.uk/Your-service ... -in-Centre
Opisz cala sytuacje jak juz zobaczysz sie z lekarzem moze Ci pomoze :)
Bo jak harce i czosnek :lol: nie pomaga to cos musi byc powazniejszego niestety .
Pozdrawiam serdecznie
Dj T
Rozeznany

Poczciwy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 16:18 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Dj T napisał(a):Bo jak harce i czosnek nie pomaga to cos musi byc powazniejszego niestety .
to nie brzmi pocieszająco :D;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona