Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Napisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 15:33 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez malaroksi » 20 lis 2012, 15:33 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
A co do służby zdrowia w Uk , moja córka właśnie zakończyła antybiotyk ,pierwszy w życiu, miała baktaryjne zapalenie dróg oddechowych, może ty masz jakiegoś wirusa dlatego Ci nie podają antybiotyku bo na wirusy i tak nie działa. Trochę się zgodzę z teorią na temat umiarkowanym dawaniu leków ,może faktycznie chcą coś dla siebie, ale tego nie wiem, nie słyszałam o tym ,ja zawsze jak potrzebuję dostaję to co potrzeba,dzieci są badane prawidłowo ,ja na szczęscie nie choruję często :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez bawa31 » 20 lis 2012, 15:37 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Dodano: -- 20 lis 2012, o 15:39 --
bogini8, rozbawiłaś mnie :lol: mam na myśli tego rasistę. Może czuje, że to zła kobieta jest 8) Ja moje GP chwalę od początku i nie miałam jeszcze żadnych problemów.
-
- bawa31
- Stały Bywalec
- Reputacja: 35
Napisane przez korbobor » 20 lis 2012, 15:41 Odp: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 15:45 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/z ... 38207.html
"Szczepienia są skuteczne w zwalczaniu chorób tylko wówczas, gdy przeprowadza się je masowo. Powszechne szczepienia przeciwko czarnej ospie doprowadziły do eliminacji tej śmiertelnej choroby w 1980 r. Jeśli zaszczepiony jest niewielki odsetek populacji lub między szczepieniami są przerwy niezgodne z dawkowaniem szczepionki, drobnoustroje chorobotwórcze mogą ulec mutacjom, w wyniku których powstają nowe szczepy chorobotwórcze, przeciw którym dostępne szczepionki nie są skuteczne."
korbobor, ja nie szczepilam mlodego na gruzlice, chociaz wiem ze spora czesc osob zyczyla sobei tego szczepienia po urodzenia dziecka.Nie szczepilam sie na swinska czy inna grype jak bylam w ciazy i mi to proponowano.
Co do szczepionek, hmmmm jesli mialabym koniecznosc wybrania paru , a odrzucenia czesci. to chyba wyeliminowalabym choroby z ktorymi wiaze sie najmniejsza liczba i najgrozniejsze powiklania jak w tym wypadku ospa wietrzna czy rozyczka, zostawilabym swinke odre ,pneumo i meningoki .
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Dj T » 20 lis 2012, 15:45 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Miesiac temu bylem chory tak ze myslalem ze pluca wypluje i goraczka :( nic nie pomoglo i bylo gorzej :shock:
Pisze teraz powanie - mojej pra babci przepis i rada :grin:
Pelna wanna goracej wody ( naprawde goracej ) z sola wskocz na gora 5-10min potem zaraz pod koldre .
Mixtuta :
Czosnek posiekac na drobne kawaleczki ( 5 duzych czosnkow ) , 1,5 litra mleka , miod spadziowy lub kazdy naturalny miod ( 2 lyzeczki ) wszystko razem zagotowac .Odczekaj az wystygnie i jedna szklanka wieczorem ,jedna popoludniu. jedna rano . Smak okropny (dodaj lyzeczke miodu przed wypiciem) ale do 3 dni zobaczysz poprawe i to znaczna :grin:
Fakt ze aromat czosnku bedzie od Ciebie czuc z kilometra ale zdrowie najwazniejsze .
Czosnek naturalny antybiotyk ,
Miod wspomaga odksztuszanie naturalnie
Mleko mix witamin
Goraca kapiel z sola zadziala na Ciebie jak Polopiryna razy 100 .
Nie wiem jak podejdziesz do tego ale mi jak i pozostalym znajomym pomoglo w ciagu max 5 dni :)
Pozdrawiam serdecznie .
-
- Dj T
- Rozeznany
- Reputacja: 77
Napisane przez bawa31 » 20 lis 2012, 15:47 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
-
- bawa31
- Stały Bywalec
Napisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 15:48 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
bo on tak reaguje na ludzi o ciemnej skorze od malego, nie wiem czemu ;)bawa31 napisał(a): rozbawiłaś mnie mam na myśli tego rasistę
ja tez nie, jestem tak chora pierwszy raz od dawien dawna ;/ i probowalam juz wszystkiego , od lekow, syropy, inhalacje, cebule czosnki, nawilzacze powietrza...;/ idzie sie wykonczyc tym bardziej ze pracuje...malaroksi napisał(a):ja na szczęscie nie choruję często
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Dj T » 20 lis 2012, 15:49 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
http://www.nhs.uk/choiceintheNHS/Yourch ... aints.aspx
Jesli masz problem ze swoim gp radzilbym zmienic powyzej masz linki w razie czego :wink: :wink:
-
- Dj T
- Rozeznany
Napisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 15:51 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
byloDj T napisał(a):Pelna wanna goracej wody ( naprawde goracej ) z sola wskocz na gora 5-10min potem zaraz pod koldre .
wszystko juz bylo..Dj T napisał(a):Czosnek naturalny antybiotyk ,
Miod wspomaga odksztuszanie naturalnie
Mleko mix witamin
Goraca kapiel z sola zadziala na Ciebie jak Polopiryna razy 100 .
mleko zmiodem i czosnkiem tez bylo;/
syrop z cebuli byl..
inhalacja z rumianku, majeranku, szalwi, soli, kropli eukaliptusowych byly...
nie mam cie za szarlatana, moze nie uwierzysz, ale jestem zwolenniczka medycyny naturalnej i rad babci ;))
Dodano: -- 20 lis 2012, o 15:53 --
Dj T, aha, teraz kupilam garlic oil 1000 mg, i mam zamiar wyprobowac jeszce syrop z buraka zobaczymy z jakim skutkiem..;)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez bawa31 » 20 lis 2012, 15:56 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
-
- bawa31
- Stały Bywalec
Napisane przez Dj T » 20 lis 2012, 16:04 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Nie no nie moglem sie powstrzymac ;)
a teraz powaznie :
Nie przesadz z garlic oil bo Ci sie moze odbic na watrobie :(
Ja na twoim miejscu przeszedl bym sie do walking centre jesli mieszkasz blisko szpitala w solihull obok jest walking centre otwarte do 19 jesli dobrze pamietam .
Ja uwazam ze dobre nawyki zywieniowe sa podstawa dlatego zachecam wszystkich do obejrzenia tych pierwszych 2 odcinkow - tematy sa ze soba powiazane .(rak ,witaminy,szczepienia)

Pozdrawiam serdecznie
-
- Dj T
- Rozeznany
Napisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 16:05 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
no ale wlasnie one sa miedzy innymi na obnizenie cholesterololu itd , wiec nie wiem czy moga zaszokdzic...to tak samo jakbys jadl co dzien glowke czosnku, ci..a jedz i zyja:D:D zartuje;)Dj T napisał(a):Nie przesadz z garlic oil bo Ci sie moze odbic na watrobie
nie no biore 2 dzien dopiero, opakowanie na 30 dni jest.
p.s harce tez byly hahahha ;)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Dj T » 20 lis 2012, 16:15 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
http://www.solihull.nhs.uk/Your-service ... -in-Centre
Opisz cala sytuacje jak juz zobaczysz sie z lekarzem moze Ci pomoze :)
Bo jak harce i czosnek :lol: nie pomaga to cos musi byc powazniejszego niestety .
Pozdrawiam serdecznie
-
- Dj T
- Rozeznany
Napisane przez bogini8 » 20 lis 2012, 16:18 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
to nie brzmi pocieszająco :D;)Dj T napisał(a):Bo jak harce i czosnek nie pomaga to cos musi byc powazniejszego niestety .
-
- bogini8
- Wtajemniczony
-