zwierzak - przyjaciel rodziny

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

MężczyznaPostNapisane przez Fok@ » 22 kwi 2010, 09:23 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

My mamy kochanego psiaka Owczarka niemieckiego - strasznego przylepe Reksia, jest czlonkiem naszej rodziny i nie wyobrazamy sobie zycia bez niego ;)

Obrazek
Obrazek
Fok@
Rozeznany

Reputacja: 29
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez VA » 22 kwi 2010, 13:24 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

Piękny!
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 22 kwi 2010, 17:26 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

fok@ przepiekny Reksio :!: :-D
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 22 kwi 2010, 19:49 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

Nie jestem fanka psów to znaczy lubię, ale nie u siebie w domu :mrgreen: Nigdy nie miałam i może dlatego. Lubię koty oraz inne małe futerkowce. Jestem ciekawa, jak to jest z podróżowaniem z takim przyjacielem np. do PL???

Wszystkie zwierzaczki śliczne :mrgreen:

agg Przykro mi z powodu piesia :sad: Poprzez tą stronę możesz wklejać zdjęcia na forum http://imageshack.us/ Zdjecie zmniejszyc mozna od razu, żeby forum nie rozwalilo :wink: Musisz wkleić odpowiedni link dla forum po przesłaniu.
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez to_ja » 23 kwi 2010, 09:57 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

Dopiero w Angli spełniło się moje marzenie o posiadaniu psa, wcześniej były zwierzęta, ale bardziej rodziców niż moj. Ale prawie pół roku temu pojawił się wyśniony wymarzony Staffik. Jest członkiem naszej rodziny i nie wyobrażam sobie żeby narodziny dziecka, zmiana pracy czy powrót do Polski mogłyby byc powodem do jej oddania. Biorąc psa decyduję się na życie z nim aż do śmierci.
Moja Roxie, moim aparatem ciężko diablicę uchwycić w ruchu ;)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

ps. VA fajny tor do agility, gdzieś w Birmingham? I ten twoj pies jest świetny, przejrzałam wszystkie zdjęcia na Garnku ;)

to_ja
Raczkujący

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 23 kwi 2010, 10:39 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

Roxie też przepiękna!

Agility ćwiczyliśmy w Kings Norton, The Coach House Stables szkoła K9Connections.
VA
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez hanoka77 » 23 kwi 2010, 14:34 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

fok@ i to_ja super psiska macie :-)
hanoka77
Stały Bywalec

Reputacja: 20
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez to_ja » 23 kwi 2010, 15:21 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

dzieki, ciesze sie ze moja suczka sie podoba ;)
szukam czegos blizej niz Birmingham, znalazlam na necie jeden namiar ale nie moge sie z nimi skontaktowac, chyba wysle do nich maila. AV mozesz mi napisac moze byc na PW jak to wyglada? Chodzi o terminy spotkan, czy placisz za caly kurs czy za konkretne godziny. Rozchodzi sie o to ze ja pracuje zmianowo i czesto w godzinach popoludniowo wieczornych jestem w pracy. I czy duzo w tej szkole mówia o tej calej dominacji i Alpha rules o ktorych pisza na stronie www?
pozdrawiam

to_ja
Raczkujący

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 23 kwi 2010, 17:23 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

Kliknij na link powyżej, to znajdziesz info na temat godzin zajęć. Nie wiem jakie obecnie są ceny, ja tam chodziłem jakiś rok temu.
Więc było to tak. Puppy class - płaci się jednorazowo za 6 tyg. kurs i było to regularnie co tydzień. Jeżeli wcześniej nie szkoliłaś psa, to musisz puppy training zrobić. Myślę, że jak nie możesz regularnie chodzić co tydzień o tej samej porze, to będzie się dało zaaranżować inaczej.
Następne klasy obiedience są płatne każdorazowo (£5/godz.), agility tak samo. Do agility nie trzeba mieć uprzedniego treningu, ale jeżeli pies nie potrafi podstawowych komend to będzie marnie.
Zasada alpha obowiązuje, raczej dużo się nie mówi, więcej się robi. Podskocz do nich podczas zajęć to możesz się przyjrzeć jak to wygląda.
VA
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoki » 24 kwi 2010, 13:46 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

fantastyczne te wasze zwierzaki ! :)
ja jako rasowa psiara......mam krolika :)
nasza joki ( coz za oryginalne imie heheh :) ) jest u nas od 4 lat,podrozowala z nami z holandii do UK :) i kocham ja nad zycie :)
razem z moim slubnym marzymy o psie, mam nadzieje,ze te marzenia spelnia sie w najblizszej przyszlosci!

yoki
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez 21milka » 13 maja 2010, 13:16 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

Ja mam King Charles Cavalier Spaniela.
cudny psiak, inteligentny i z mnóstwem miłości.
Idealny dla dzieciaków
Dzisiaj Stella skończyła 8 miesiecy;-)

[ Dodano: Czw Maj 13, 2010 14:25 ]
I jeszcze 2 zdjecia Stelli;-)
Załączniki
Stella.jpg
2010 01 30 zima czy wiosna (30).JPG
2010 01 30 Ao i Stella.jpg

21milka
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez calineczka » 13 maja 2010, 19:42 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

sliczny piesek :wink:

calineczka
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 13 maja 2010, 22:33 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

Jejku jakie macie piekne psiaki :-) Tez bym chciala miec tu swoja Kuleczke,ale niestety jest w Pl :sad:
21milka, widac że piesio taki kochaniutki-wyglada jak maskotka.Slicznosci :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez 21milka » 27 maja 2010, 16:48 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

Dzięki...Stella jest kochana i zachowuje sie jak dziecko..normalnie płacze, prosi, tanczy, jest cierpliwa w wiecznym "tuleniu" idealna dla rodzin z dzieciakami...

21milka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 27 maja 2010, 17:56 Re: zwierzak - przyjaciel rodziny

A mi piesek uciekl w zeszlym roku,a raczej ktos mi go buchnal :( Teraz chce corze kupic jakiegos gryzonia zastanawiam sie nad swinka morska,szenszyla,krolikiem albo fretka,ale w sumie nie wiem gdzie tego szukac,w necie znalazlam pare ogloszen ale nie ma nic z Birmingham i okoli,moze wiecie gdzie mozna kupic takie zwierzatko?
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona