Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
Dj T - brak logiki w tym co mówisz:
Dj T napisał(a):(...) Ja nie chce przeprowadzac zadnych trialow :( Powyzej podalem przyklad jak sie triale odbywaja - Chyba zle zrozumiales :( . Ja pisalem ze kazdy lek zanim trafi do sprzedarzy musi byc testowany na ludziach - dlatego nosze sie z zamiarem napisac list z prosba o dowody czy trial kiedykowiek mial miejsce przed wprowadzeniem tych szczepionek i jakie byly wyniki ? (...)

Ja doskonale Ciebie zrozumiałem. Za to Ty nie możesz zrozumieć samego siebie.

Przeczytaj to co zacytowałem powyżej 10 razy, może w końcu coś zrozumiesz...

A gdyby Ci się nie udało zrozumieć co sam napisałeś - wyjaśniam.
1. Doskonale zdaję sobie sprawę, że Ty nie chcesz przeprowadzać badań. Nie masz własnego laboratorium.
2. Stwierdziłeś, że:
Dj T napisał(a):(...) kazdy lek zanim trafi do sprzedarzy musi byc testowany na ludziach(...)

3. rozmawiamy o szczepionkach dla dzieci
4. Chcesz
Dj T napisał(a):(...)napisac list z prosba o dowody czy trial kiedykowiek mial miejsce przed wprowadzeniem tych szczepionek i jakie byly wyniki ? (...)

4. Więc stąd było moje pytanie - Jak? na kim? gdzie? na jakiej próbie? laboratoria mają przeprowadzać triale? Nie wiesz? Nie masz pomysłu? To przestań truć.

Mówię - zarzucać jest bardzo prosto. Podaj odpowiedzi na pytania które zadałem. Wówczas - jeśli Twój sposób będzie lepszy, wykonalny - przyjmę Twój punkt widzenia i nie powiem ani słowa więcej oraz zmienię zdanie o Tobie.
Nie lubię zachowań w stylu -
- To jest źle!
- OK, powiedz co zrobić, żeby było dobrze.
- Nie wiem...
A tak się właśnie zachowujesz.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Eryk1 » 23 lis 2012, 17:08 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Poczytajcie lepiej to z ostatniej chwili

http://******.wordpress.com/2012/11/ ... ierdzenie/

Eryk1
Stały Bywalec

Reputacja: 16
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 23 lis 2012, 17:19 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Eryk1 napisał(a):Poczytajcie lepiej to z ostatniej chwilihttp://******.wordpress.com/2012/11/ ... ierdzenie/

Wiesz, a mi sie dzisiaj matka boska objawila, powiedziala mi jakie beda numery w totka jutro :lol: Od teraz jestem Waszym guru i macie mi oddawac swoje wyplaty. Napisalam to na forum to znaczy ze to musi byc prawda. Oczekuje Waszych pieniedzy jutro
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Eryk1 » 23 lis 2012, 17:54 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Szczerze mówiąc akurat Ty nie jesteś naszym goru bo takowego nie mamy i pozwolę się wypowiedzieć za większość będących przeciwko szczepieniom na tym forum. Następny ciekawy link lepszy od ostatniego.

http://monitorpolski.wordpress.com/2011 ... szczepien/

Eryk1
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 23 lis 2012, 19:20 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Znowu ktos cos przeczytal na forum? A nie, tym razem raport otrzymany droga mailowa. No prosze Was ludzie....
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 23 lis 2012, 20:03 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

ewela119, Dlaczego jestes taka ignorantka? Niby madra, inteligentna dziewczyna z Ciebie,a jednak czasami jak czytam Twoje wypowiedzi to odnosze wrazenie,ze zyjesz w jakims swoim zamknietym swiatku bez otwartego okna na cala reszte.Oczywiscie masz prawo do wlasnego zdania i absolutnie nie musisz zgadzac sie z pogladami osob niesczepiach dzieci,ale po co te glupkowate sarkazmy? nie rozumiem tego.

A nawiazujac do tematu,coraz czesciej zaczynam sie zastanawiac,czy cukrzyca typu1 u malych dzieci nie jest rowniez skutkiem ubocznym tych nieszczesnych szczepien :( Na forum cukrzycowym gdzie rowniez sie udzielam jestmasa rodzicow malenkich dzieci,ktore na to cholerstwo choruja.Niedawno dolaczyla mama 10 miesiecznej dziewczynki to jest jakas masakra.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bawa31 » 23 lis 2012, 20:20 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Eryk1, ten raport jest rewelacyjny, szkoda, że link na tej stronie nie dziala :cry:

Dodano: -- 23 lis 2012, o 20:26 --

ewela119, skoro tak cię męczy to o cym rozmawiamy to dlaczego nie dasz sobie spokoju. I tak poza docinkami nic nie wnosisz do dyskusji, więc pewnie większość przeżyje jak już się nie odezwiesz i zaoszczędzisz nam widoku tego emotikona ciągle przewracającego oczami. Jak się przejrzy twoje wpisy w innych wątkach to ciągle go wstawiasz na potęgę.

bawa31
Stały Bywalec

Reputacja: 35
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 23 lis 2012, 20:36 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

bawa31 napisał(a):Eryk1, ten raport jest rewelacyjny, szkoda, że link na tej stronie nie dziala :cry:

Dodano: -- 23 lis 2012, o 20:26 --

ewela119, skoro tak cię męczy to o cym rozmawiamy to dlaczego nie dasz sobie spokoju. I tak poza docinkami nic nie wnosisz do dyskusji, więc pewnie większość przeżyje jak już się nie odezwiesz i zaoszczędzisz nam widoku tego emotikona ciągle przewracającego oczami. Jak się przejrzy twoje wpisy w innych wątkach to ciągle go wstawiasz na potęgę.

Dlatego ze ludzie co jest przerazajace wierza w te Wasze brednie. Jak zagladam w te linki to tak jak w tych dwoch poprzednich brednie sa takie ze czlowiekowi mozg deba staje. Koles wycztal cos na forum jakims, cholera wie jakim bo nawet nie raczyl tego napisac i puszcza ta wiadomosc w swiat, a reszta bez jakiejkolwiek weryfikacji tego co napisal puszcza to dalej w swiat a wszyscy to lykaja jak mlode pelikany. Wiadomo, internet jak papier, wszystko przyjmie. Ale ze ludzie w takie brednie wierza to nadziwic sie nie moge. Ja wiem ze w Polsce wszelkie teorie spiskowe sa na podatnym gruncie, ale tutaj to juz takie brednie widzialam ze zeby w to wierzyc trzeba byc po prostu kretynem :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Rozpowszechnianie takich bzdur powinno byc karalne :!: Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze mam do czynienia z jakas sekta, albo conajmniej wariatami bo inaczej tego wytlumaczyc sie po prostu nie da :shock:

PS Czasami faktycznie przydalaby sie cenzura w internecie
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
-6

KobietaPostNapisane przez bawa31 » 23 lis 2012, 22:05 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

ewela119, jasność umysłu posiadam niezmąconą i na dodatek do żadnej sekty ani innego wyznania nie należę, więc trafiłaś kulą w płot. Gdybyś wczytała się z większą uwagą w ten raport nie skupiając się na wyśmiewaniu to znalazłabyś linki do stron zawierających wyniki badań np. na temat śmiertelności w wyniku zachorowań na choroby zakaźne od początku XXw czyli grubo przed szczepieniami i po nich. Dane są z UK i USA. Następne badania przedstawiają nawet 100% wzrost zachorowań na autyzm od momentu rozpoczęcia szczepień MMR - dane z UK i Japonii. Jeśli oznaczałabyś się większą wnikliwością niż złośliwością to poszukałabyś sama.

Dodano: -- 23 lis 2012, o 22:08 --

Co do cenzury w internecie, która ci się marzy to sama nie wiesz o co prosisz.

Dodano: -- 23 lis 2012, o 22:16 --

Na marginesie po co dyskutujesz z ludźmi, których uważasz za kretynów, wariatów czy idiotów. Jeszcze nie daj Bóg sprowadzimy cię do naszego poziomu i pokonamy doswiadczeniem :roll:

bawa31
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 23 lis 2012, 22:41 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

bawa31 napisał(a):Na marginesie po co dyskutujesz z ludźmi, których uważasz za kretynów, wariatów czy idiotów. Jeszcze nie daj Bóg sprowadzimy cię do naszego poziomu i pokonamy doswiadczeniem

Bo mogę.

Zauwazylam ze za kazdym razem kiedy ktoremus z fanatykow nieszczepienia wytykam jakas niespojnosc, albo ze cos sie kupy nie trzyma bardzo szybko zmieniany jest temat dyskusji i przestawia sie albo na zarzucanie mi ignorancji albo zlosliwosci :roll: Ja nie jestem zlosliwa, po prostu drazni mnie kiedy ludzie nie uzywaja wlasnych mozgow :roll:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bawa31 » 23 lis 2012, 22:48 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

ewela119, a gdzież ty wytknęłaś jakąś niespójność? I kiedy ja zmieniłam temat? Wręcz przeciwnie nawiązałam do twoich zarzutów. Obrażasz ludzi na forum i doczekałaś się reakcji. Ja się nie poczułam urażona, bo mnie taka osoba jak ty dotknąć nie może, ale wiem, że ktoś inny i owszem.

bawa31
Stały Bywalec

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Eryk1 » 23 lis 2012, 22:55 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Ewela119 niestety negujesz wszystko od początku i faktycznie jak masz pisać te swoje komentarze to może lepiej znajdź albo założ sobie nowy temat gdzie będziesz mogła się wykazać.Popisałas się żenada poprostu.Skoro lobby farmaceutyczne wywiera tak dużą presję to co się dziwisz gdzie ludzie mają o tym pisać i skąd mają być źródła przecież przy takiej zaporze to w tv nikt nie pozwoli zająć się tym tematem bo jest nie wygodny.Radio Londyn podejmuje się tych tematów bo cenzura z ciemnogrodu tu nie sięga.Zaszczep się na świnska grypę jak tak wiezysz w system i bezpieczeństwo szczepionek.

Dodano: -- 23 lis 2012, o 23:18 --

Sekta myślących inaczej poleca:

http://www.dzieci.bci.pl/strony/blask/szcz1.html
Ostatnio edytowano 23 lis 2012, 23:52 przez Eryk1, łącznie edytowano 1 raz

Eryk1
Stały Bywalec

Neutralny
-2

KobietaPostNapisane przez agna78 » 23 lis 2012, 23:38 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

I jeszcze to:)

http://www.infowars.com/educated-famili ... cinations/

Widac ludzie wyksztalceni rozumieja ten system lepiej i dlatego ostrozniej podchodza do tematu szczepien:) Inni slepo ufaja reklamom, ktore sa rozpowszechniane rowniez poprzez sredni personel medyczny wlasnie droga dobrej rady, ktory rowniez czerpie z tego korzysci:) Panie pielegniarki i polozne tez dostaja prezenty od firm. Nie zapominajcie, ze w PL np pielegniarki i polozne sa czesto na kontraktach z NFZ, czyli jednoczesnie maja wlasna praktyke i do ich gabinetow tez pukaja przedstawiciele medyczni:) Od momentu wejscia Kas Chorych dokladnie czyli jakies 14 lat temu. Polozne i pielegniarki srodowiskowe sa tak samo jak apteki i lekarze nachodzone przez przestawicieli medycznych, bo to one zawsze sa tymi, ktore wzbudzaja w ludziach takie zaufanie i zasugeruja potencjalnemu Kowalskiemu co ma sobie kupic na dana dolegliwosc w aptece:)

Niektorzy tego nie pojma z przyczyn oczywistych:)

PS.Eryk link, ktory wkleiles jest zwienczeniem i taka jakby informacja w pigulce- podsumowujaca wszystkie powyzsze linki przeciwnikow masowego szczepienia.

agna78
Rozeznany

Reputacja: 52
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Dj T » 24 lis 2012, 00:15 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne

Witam serdecznie .

Adamie zarzucasz mi brak logiki w tym co mowie + to ze ja sam siebie nie rozumiem :) teraz to Ty ubawiles mnie do lez :wink: Ale nie w tym rzecz kolego mamy remis :)
Odpowiadam na Twoje pytania ( odpowiedzi sa w/g mojej logiki , moich spostrzezen i moich przemyslen ) .
AdamBoltryk napisał(a):4. Więc stąd było moje pytanie - Jak? na kim? gdzie? na jakiej próbie? laboratoria mają przeprowadzać triale?

Po pierwsze powinna zostac powolana komisja nie zaleznych lekarzy , epimediolog - ow , chemikow przez rzad ( badania jak i cala ich praca powinna byc finansowan przez rzad ( nasze podatki) nagrywana i pokazywana w telewizji + gazety ) kazdy powinnie miec dostep do informacji .
Po drugi rozpoczac testy (triale) dlugo terminowe na malpach , szczurach ( grupa szczepiona vs grupa nie szczepiona ) minimum trial 56 miesiecy + stale monitorowanie po trialu do 5 roku zycia .(rozwoj ,zachowanie , wyniki ,kontakt z virusami ,chorobami )
Powinien zostac stworzony osrodek do badan triali ( przy okazji nowe miejsca pracy budowlanka )
Zakaz kontaktow firm farmaceutycznych , przedstawicieli z lekarzami uczestniczacymi w tych badaniach . Zakaz jakichkolwiek naciskow ze strony rzadu ( co w dzisjejszych czasach jest nie stety nie mozliwe ) :(
Firmy farmaceutyczne powinny oglosic publicznie ze szczepionki nigdy nie byly testowane na ludziach ,powinny poinformowac o mozliwych skutkach , przedstawic dane szacunkowe , wykazac pelne wsparcie finansowe i medyczne dla rodzin i dzieci pokrzywdzonych przez szczepionki jak i pelne informowanie rodzicow ktorzy chca szczepic .

Caly czas mam w swiadomosci ze piszemy o szczepionkach dla dzieci i nie potrafie sobie wyobrazic ze jakis rodzic moglby sie zgodzic zeby na jego dziecku przeprowadzali testy dlatego Adamie na to pytanie odpowiem nie wiem . :( Poprostu moj mozg nie ma na to odpowiedzi do czego sie przyznaje otwarcie .

W zalesnosci jakie by byly wyniki trialow z malpami i szczurami dopiero zaczalbym myslec co dalej - jak wiemy triale sa prowadzone na doroslych i dobrowolnych wolontariuszach .

To jest moj pomysl i podejscie wiec nie mozna nazwac tego truciem Adamie .
Od ponad 100 lat pompuja to swinstwo w naszych dziadkow,nas i dzieci - nie zbadane ,nie sprawdzone jakie moze miec skutki , zadnych wynikow wszystko cicho sza :( ja to uwazam za Trucie .
dla nich liczy sie zysk i nic pozatym - wielu ludzi ktorzy podwazylo ich racje albo : stracili prace , stracili prawo wykonywania zawodu ,zrobili z nich warjatow i bog jeden wie co jeszcze i do czego sa zdolne takie firmy byle utrzymac zyski i monopol .

Podalem odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania ( nie wszystkie ) - w/g mnie i mojej logiki .Czy sa wykonalne ? jak najbardziej ?czy sa lepsze ? mysle ze tak . Adamie tu nie chodzi bys przyjmowal kogos punkt widzenia tu chodzi by kady z nas mial wybor i pelna swiadomosc faktow jak i skutkow procederu szczepionek . Co do tego jakie masz zdanie o mnie po sposobie w jaki sie wypowiadasz mysle ze nie jest za najlepsze - mimo wszystko szanuje je bo to Twoje zdanie .Kazdy z nas jest inny zawsze tak bylo i zawsze bedzie .

Teraz czekam na Twoj punkt widzenia - oczywiscie jesli chcesz to napiszesz :wink:

Przysiega hipokratesa w obecnych czasach poszla sie za przeproszeniem jeb.. bo dobrych lekarzy mozesz zliczyc na palcach dwoch rak . Wszystko jest nastawione na zysk i milczenie .
Chcialbym zobaczyc jakiekolwiek wyniki testow , cokolwiek co pozwoli mi uwierzyc - cokolwiek .
Jestem jednostka wolna , myslaca , z wlasna wola i tak zostalem wychowany i jest wielu do mnie podobnych ktorzy jesli cos sie nie zgadza ,cos jest nie jasne , sa sygnaly ze dzieje sie zle ,komus kto sam nie potrafi sie obronic (dzieci ) dzieje sie krzywda - pytamy , dociekamy ,informujemy ,rozprzestrzeniamy informacje . Nikt nam za to nie placi poprostu chcemy byc swiadomi .
Kazdy rodzic chce dobrze dla swojego dziecka i kazdy podejmuje swoja decyzje . Informacje w tym pomagaja - i nie chodzi tutaj tylko o szczepionki .

Do EWELA tak jak pisalem wczesniej jestes mistrzynia IGNORANCJI nic wiecej .
Cenzura w internecie , karalne ,paragrafy itd itp tylko za tym potrafisz sie chowac i na dodatek obrazasz ludzi . Podejrzewam ze historie olalas w szkole wiec poczytaj co to jest totalitaryzm ,zniewolenie ,brak wolnosci slowa , cenzura i karalnosc - w moim patrzeniu po tym co napisalas jestes zalosna i zdania o Tobie nie zmienie .

Eryk1 i Bawa31 i Agna 78dziekuje za linki i wsparcie - bardzo sie ciesze ze istnieja ludzie tacy jak wy :)

Pozdrawiam serdecznie .

P.s Co do cenzury :( Eryku od przed wczoraj chca wlasnie wprowadzic cenzure w Tv i prasie angielskiej ( ladnie nazywajac to kontrolowaniem ) debaty juz sie zaczely :(
A odnosnie linku ktory juz nie dziala - jak myslisz dlaczego :( ACTA przeszla teraz pora na media TV + Free Press . :(
Dj T
Rozeznany

Reputacja: 77
Poczciwy

Krótko.
Nie przyjmuję Twojego punktu, bo nie odpowiedziałeś na najważniejszą kwestię, którą SAM podałeś:
Stwierdziłeś, że:
Dj T napisał(a):(...) kazdy lek zanim trafi do sprzedarzy musi byc testowany na ludziach(...)

Jeśli nie wiesz jak rozwiązać problem, to po co rozpoczynasz dyskusję? Powtarzam setny raz - zarzucać komukolwiek złe intencje i złe działania jest bardzo prosto. Zaproponować lepsze wyjście w sytuacji, kiedy MUSISZ podać jakieś rozwiązanie - bardzo trudno.
Codziennie oglądałem postawę taką jak Twoja w polskiej TV i to był jeden z powodów mojego wyjazdu z kraju.

Wracając do tematu - ja rozróżniam szczepionki, Wy wrzucasz wszystkie do 1 wora.
Jedne masz czas przetestować (wszystkie na choroby dziecięce) - innych nie (np. sezonowe - na grypę).

A te co jest czas na przetestowanie - myślisz, że firmy tego nie robią? Że nie maja opracowanych procedur postępowania?
To Wy jesteście ignorantami, uważając wszystkich innych za idiotów, próbujących tylko Wam zaszkodzić. Że celowo umieszczają w swoich produktach składniki, które mają wszystkim szkodzić. Czy zadałeś sobie pytanie - dlaczego w tych szczepionkach kiedykolwiek pojawiła się rtęć? Dlaczego firmy nadal ją stosują?
Ach no tak - zapomniałem, że znasz odpowiedź. Bo chcą wytruć całą ludzkość.

Dla mnie jest jak najbardziej normalne, że firmy myślą o zysku. Chociaż w pierwszej kolejności trzeba by powiedzieć o zwrocie poniesionych kosztów. Badania - wszelkie - są cholernie drogie i NIKT przy zdrowych zmysłach by się ich nie podjął, jeśli nie liczyłby na SZANSĘ/możliwość zwrotu poniesionych nakładów. A może i potencjalnego zysku.
Poza tym - żadna szanująca się firma, nawet nastawiona jedynie na zysk, nie pozwoli sobie na utratę wyrobionej marki przez nie podjęcie wszelkich starań aby zapobiec wszelkim możliwym wypadkom i niepowodzeniom przedsięwzięcia. Bo utrata marki = utrata klientów = utrata kasy. Do każdej szczepionki jest ulotka - możesz poczytać i sam zdecydować. A wy w kółko nawijacie jacy to wszyscy są be bo Was do czegoś zmuszają. I snujecie teorie o spisku światowym w celu WYBICIA całej ludzkości. Ma zostać sam rząd światowy i będzie rządził nikim.

I tak na marginesie - żyjemy w UK, pochodzimy z Polski, a podajecie artykuły, informacje z różnych innych dziwnych państw. Oczekuje rzetelnych informacji z Konga, Wybrzeża kości Słoniowej, Arabii Saudyjskiej, Chin i Pakistanu. Dlaczego tylko Europa i USA?

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona