Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Napisane przez AdamBoltryk » 23 lis 2012, 17:03 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Dj T napisał(a):(...) Ja nie chce przeprowadzac zadnych trialow :( Powyzej podalem przyklad jak sie triale odbywaja - Chyba zle zrozumiales :( . Ja pisalem ze kazdy lek zanim trafi do sprzedarzy musi byc testowany na ludziach - dlatego nosze sie z zamiarem napisac list z prosba o dowody czy trial kiedykowiek mial miejsce przed wprowadzeniem tych szczepionek i jakie byly wyniki ? (...)
Ja doskonale Ciebie zrozumiałem. Za to Ty nie możesz zrozumieć samego siebie.
Przeczytaj to co zacytowałem powyżej 10 razy, może w końcu coś zrozumiesz...
A gdyby Ci się nie udało zrozumieć co sam napisałeś - wyjaśniam.
1. Doskonale zdaję sobie sprawę, że Ty nie chcesz przeprowadzać badań. Nie masz własnego laboratorium.
2. Stwierdziłeś, że:
Dj T napisał(a):(...) kazdy lek zanim trafi do sprzedarzy musi byc testowany na ludziach(...)
3. rozmawiamy o szczepionkach dla dzieci
4. Chcesz
Dj T napisał(a):(...)napisac list z prosba o dowody czy trial kiedykowiek mial miejsce przed wprowadzeniem tych szczepionek i jakie byly wyniki ? (...)
4. Więc stąd było moje pytanie - Jak? na kim? gdzie? na jakiej próbie? laboratoria mają przeprowadzać triale? Nie wiesz? Nie masz pomysłu? To przestań truć.
Mówię - zarzucać jest bardzo prosto. Podaj odpowiedzi na pytania które zadałem. Wówczas - jeśli Twój sposób będzie lepszy, wykonalny - przyjmę Twój punkt widzenia i nie powiem ani słowa więcej oraz zmienię zdanie o Tobie.
Nie lubię zachowań w stylu -
- To jest źle!
- OK, powiedz co zrobić, żeby było dobrze.
- Nie wiem...
A tak się właśnie zachowujesz.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
Napisane przez Eryk1 » 23 lis 2012, 17:08 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
-
- Eryk1
- Stały Bywalec
- Reputacja: 16
Napisane przez ewela119 » 23 lis 2012, 17:19 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Eryk1 napisał(a):Poczytajcie lepiej to z ostatniej chwilihttp://******.wordpress.com/2012/11/ ... ierdzenie/
Wiesz, a mi sie dzisiaj matka boska objawila, powiedziala mi jakie beda numery w totka jutro :lol: Od teraz jestem Waszym guru i macie mi oddawac swoje wyplaty. Napisalam to na forum to znaczy ze to musi byc prawda. Oczekuje Waszych pieniedzy jutro
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Eryk1 » 23 lis 2012, 17:54 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
http://monitorpolski.wordpress.com/2011 ... szczepien/
-
- Eryk1
- Stały Bywalec
Napisane przez ewela119 » 23 lis 2012, 19:20 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 23 lis 2012, 20:03 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
A nawiazujac do tematu,coraz czesciej zaczynam sie zastanawiac,czy cukrzyca typu1 u malych dzieci nie jest rowniez skutkiem ubocznym tych nieszczesnych szczepien :( Na forum cukrzycowym gdzie rowniez sie udzielam jestmasa rodzicow malenkich dzieci,ktore na to cholerstwo choruja.Niedawno dolaczyla mama 10 miesiecznej dziewczynki to jest jakas masakra.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bawa31 » 23 lis 2012, 20:20 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Dodano: -- 23 lis 2012, o 20:26 --
ewela119, skoro tak cię męczy to o cym rozmawiamy to dlaczego nie dasz sobie spokoju. I tak poza docinkami nic nie wnosisz do dyskusji, więc pewnie większość przeżyje jak już się nie odezwiesz i zaoszczędzisz nam widoku tego emotikona ciągle przewracającego oczami. Jak się przejrzy twoje wpisy w innych wątkach to ciągle go wstawiasz na potęgę.
-
- bawa31
- Stały Bywalec
- Reputacja: 35
Napisane przez ewela119 » 23 lis 2012, 20:36 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
bawa31 napisał(a):Eryk1, ten raport jest rewelacyjny, szkoda, że link na tej stronie nie dziala :cry:
Dodano: -- 23 lis 2012, o 20:26 --
ewela119, skoro tak cię męczy to o cym rozmawiamy to dlaczego nie dasz sobie spokoju. I tak poza docinkami nic nie wnosisz do dyskusji, więc pewnie większość przeżyje jak już się nie odezwiesz i zaoszczędzisz nam widoku tego emotikona ciągle przewracającego oczami. Jak się przejrzy twoje wpisy w innych wątkach to ciągle go wstawiasz na potęgę.
Dlatego ze ludzie co jest przerazajace wierza w te Wasze brednie. Jak zagladam w te linki to tak jak w tych dwoch poprzednich brednie sa takie ze czlowiekowi mozg deba staje. Koles wycztal cos na forum jakims, cholera wie jakim bo nawet nie raczyl tego napisac i puszcza ta wiadomosc w swiat, a reszta bez jakiejkolwiek weryfikacji tego co napisal puszcza to dalej w swiat a wszyscy to lykaja jak mlode pelikany. Wiadomo, internet jak papier, wszystko przyjmie. Ale ze ludzie w takie brednie wierza to nadziwic sie nie moge. Ja wiem ze w Polsce wszelkie teorie spiskowe sa na podatnym gruncie, ale tutaj to juz takie brednie widzialam ze zeby w to wierzyc trzeba byc po prostu kretynem :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Rozpowszechnianie takich bzdur powinno byc karalne :!: Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze mam do czynienia z jakas sekta, albo conajmniej wariatami bo inaczej tego wytlumaczyc sie po prostu nie da :shock:
PS Czasami faktycznie przydalaby sie cenzura w internecie
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bawa31 » 23 lis 2012, 22:05 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Dodano: -- 23 lis 2012, o 22:08 --
Co do cenzury w internecie, która ci się marzy to sama nie wiesz o co prosisz.
Dodano: -- 23 lis 2012, o 22:16 --
Na marginesie po co dyskutujesz z ludźmi, których uważasz za kretynów, wariatów czy idiotów. Jeszcze nie daj Bóg sprowadzimy cię do naszego poziomu i pokonamy doswiadczeniem :roll:
-
- bawa31
- Stały Bywalec
Napisane przez ewela119 » 23 lis 2012, 22:41 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
bawa31 napisał(a):Na marginesie po co dyskutujesz z ludźmi, których uważasz za kretynów, wariatów czy idiotów. Jeszcze nie daj Bóg sprowadzimy cię do naszego poziomu i pokonamy doswiadczeniem
Bo mogę.
Zauwazylam ze za kazdym razem kiedy ktoremus z fanatykow nieszczepienia wytykam jakas niespojnosc, albo ze cos sie kupy nie trzyma bardzo szybko zmieniany jest temat dyskusji i przestawia sie albo na zarzucanie mi ignorancji albo zlosliwosci :roll: Ja nie jestem zlosliwa, po prostu drazni mnie kiedy ludzie nie uzywaja wlasnych mozgow :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bawa31 » 23 lis 2012, 22:48 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
-
- bawa31
- Stały Bywalec
Napisane przez Eryk1 » 23 lis 2012, 22:55 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Dodano: -- 23 lis 2012, o 23:18 --
Sekta myślących inaczej poleca:
http://www.dzieci.bci.pl/strony/blask/szcz1.html
-
- Eryk1
- Stały Bywalec
Napisane przez agna78 » 23 lis 2012, 23:38 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
http://www.infowars.com/educated-famili ... cinations/
Widac ludzie wyksztalceni rozumieja ten system lepiej i dlatego ostrozniej podchodza do tematu szczepien:) Inni slepo ufaja reklamom, ktore sa rozpowszechniane rowniez poprzez sredni personel medyczny wlasnie droga dobrej rady, ktory rowniez czerpie z tego korzysci:) Panie pielegniarki i polozne tez dostaja prezenty od firm. Nie zapominajcie, ze w PL np pielegniarki i polozne sa czesto na kontraktach z NFZ, czyli jednoczesnie maja wlasna praktyke i do ich gabinetow tez pukaja przedstawiciele medyczni:) Od momentu wejscia Kas Chorych dokladnie czyli jakies 14 lat temu. Polozne i pielegniarki srodowiskowe sa tak samo jak apteki i lekarze nachodzone przez przestawicieli medycznych, bo to one zawsze sa tymi, ktore wzbudzaja w ludziach takie zaufanie i zasugeruja potencjalnemu Kowalskiemu co ma sobie kupic na dana dolegliwosc w aptece:)
Niektorzy tego nie pojma z przyczyn oczywistych:)
PS.Eryk link, ktory wkleiles jest zwienczeniem i taka jakby informacja w pigulce- podsumowujaca wszystkie powyzsze linki przeciwnikow masowego szczepienia.
-
- agna78
- Rozeznany
- Reputacja: 52
Napisane przez Dj T » 24 lis 2012, 00:15 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Adamie zarzucasz mi brak logiki w tym co mowie + to ze ja sam siebie nie rozumiem :) teraz to Ty ubawiles mnie do lez :wink: Ale nie w tym rzecz kolego mamy remis :)
Odpowiadam na Twoje pytania ( odpowiedzi sa w/g mojej logiki , moich spostrzezen i moich przemyslen ) .
AdamBoltryk napisał(a):4. Więc stąd było moje pytanie - Jak? na kim? gdzie? na jakiej próbie? laboratoria mają przeprowadzać triale?
Po pierwsze powinna zostac powolana komisja nie zaleznych lekarzy , epimediolog - ow , chemikow przez rzad ( badania jak i cala ich praca powinna byc finansowan przez rzad ( nasze podatki) nagrywana i pokazywana w telewizji + gazety ) kazdy powinnie miec dostep do informacji .
Po drugi rozpoczac testy (triale) dlugo terminowe na malpach , szczurach ( grupa szczepiona vs grupa nie szczepiona ) minimum trial 56 miesiecy + stale monitorowanie po trialu do 5 roku zycia .(rozwoj ,zachowanie , wyniki ,kontakt z virusami ,chorobami )
Powinien zostac stworzony osrodek do badan triali ( przy okazji nowe miejsca pracy budowlanka )
Zakaz kontaktow firm farmaceutycznych , przedstawicieli z lekarzami uczestniczacymi w tych badaniach . Zakaz jakichkolwiek naciskow ze strony rzadu ( co w dzisjejszych czasach jest nie stety nie mozliwe ) :(
Firmy farmaceutyczne powinny oglosic publicznie ze szczepionki nigdy nie byly testowane na ludziach ,powinny poinformowac o mozliwych skutkach , przedstawic dane szacunkowe , wykazac pelne wsparcie finansowe i medyczne dla rodzin i dzieci pokrzywdzonych przez szczepionki jak i pelne informowanie rodzicow ktorzy chca szczepic .
Caly czas mam w swiadomosci ze piszemy o szczepionkach dla dzieci i nie potrafie sobie wyobrazic ze jakis rodzic moglby sie zgodzic zeby na jego dziecku przeprowadzali testy dlatego Adamie na to pytanie odpowiem nie wiem . :( Poprostu moj mozg nie ma na to odpowiedzi do czego sie przyznaje otwarcie .
W zalesnosci jakie by byly wyniki trialow z malpami i szczurami dopiero zaczalbym myslec co dalej - jak wiemy triale sa prowadzone na doroslych i dobrowolnych wolontariuszach .
To jest moj pomysl i podejscie wiec nie mozna nazwac tego truciem Adamie .
Od ponad 100 lat pompuja to swinstwo w naszych dziadkow,nas i dzieci - nie zbadane ,nie sprawdzone jakie moze miec skutki , zadnych wynikow wszystko cicho sza :( ja to uwazam za Trucie .
dla nich liczy sie zysk i nic pozatym - wielu ludzi ktorzy podwazylo ich racje albo : stracili prace , stracili prawo wykonywania zawodu ,zrobili z nich warjatow i bog jeden wie co jeszcze i do czego sa zdolne takie firmy byle utrzymac zyski i monopol .
Podalem odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania ( nie wszystkie ) - w/g mnie i mojej logiki .Czy sa wykonalne ? jak najbardziej ?czy sa lepsze ? mysle ze tak . Adamie tu nie chodzi bys przyjmowal kogos punkt widzenia tu chodzi by kady z nas mial wybor i pelna swiadomosc faktow jak i skutkow procederu szczepionek . Co do tego jakie masz zdanie o mnie po sposobie w jaki sie wypowiadasz mysle ze nie jest za najlepsze - mimo wszystko szanuje je bo to Twoje zdanie .Kazdy z nas jest inny zawsze tak bylo i zawsze bedzie .
Teraz czekam na Twoj punkt widzenia - oczywiscie jesli chcesz to napiszesz :wink:
Przysiega hipokratesa w obecnych czasach poszla sie za przeproszeniem jeb.. bo dobrych lekarzy mozesz zliczyc na palcach dwoch rak . Wszystko jest nastawione na zysk i milczenie .
Chcialbym zobaczyc jakiekolwiek wyniki testow , cokolwiek co pozwoli mi uwierzyc - cokolwiek .
Jestem jednostka wolna , myslaca , z wlasna wola i tak zostalem wychowany i jest wielu do mnie podobnych ktorzy jesli cos sie nie zgadza ,cos jest nie jasne , sa sygnaly ze dzieje sie zle ,komus kto sam nie potrafi sie obronic (dzieci ) dzieje sie krzywda - pytamy , dociekamy ,informujemy ,rozprzestrzeniamy informacje . Nikt nam za to nie placi poprostu chcemy byc swiadomi .
Kazdy rodzic chce dobrze dla swojego dziecka i kazdy podejmuje swoja decyzje . Informacje w tym pomagaja - i nie chodzi tutaj tylko o szczepionki .
Do EWELA tak jak pisalem wczesniej jestes mistrzynia IGNORANCJI nic wiecej .
Cenzura w internecie , karalne ,paragrafy itd itp tylko za tym potrafisz sie chowac i na dodatek obrazasz ludzi . Podejrzewam ze historie olalas w szkole wiec poczytaj co to jest totalitaryzm ,zniewolenie ,brak wolnosci slowa , cenzura i karalnosc - w moim patrzeniu po tym co napisalas jestes zalosna i zdania o Tobie nie zmienie .
Eryk1 i Bawa31 i Agna 78dziekuje za linki i wsparcie - bardzo sie ciesze ze istnieja ludzie tacy jak wy :)
Pozdrawiam serdecznie .
P.s Co do cenzury :( Eryku od przed wczoraj chca wlasnie wprowadzic cenzure w Tv i prasie angielskiej ( ladnie nazywajac to kontrolowaniem ) debaty juz sie zaczely :(
A odnosnie linku ktory juz nie dziala - jak myslisz dlaczego :( ACTA przeszla teraz pora na media TV + Free Press . :(
-
- Dj T
- Rozeznany
- Reputacja: 77
Napisane przez AdamBoltryk » 24 lis 2012, 02:12 Re: Szczepienia i niepozadane odczyny poszczepienne
Nie przyjmuję Twojego punktu, bo nie odpowiedziałeś na najważniejszą kwestię, którą SAM podałeś:
Stwierdziłeś, że:
Dj T napisał(a):(...) kazdy lek zanim trafi do sprzedarzy musi byc testowany na ludziach(...)
Jeśli nie wiesz jak rozwiązać problem, to po co rozpoczynasz dyskusję? Powtarzam setny raz - zarzucać komukolwiek złe intencje i złe działania jest bardzo prosto. Zaproponować lepsze wyjście w sytuacji, kiedy MUSISZ podać jakieś rozwiązanie - bardzo trudno.
Codziennie oglądałem postawę taką jak Twoja w polskiej TV i to był jeden z powodów mojego wyjazdu z kraju.
Wracając do tematu - ja rozróżniam szczepionki, Wy wrzucasz wszystkie do 1 wora.
Jedne masz czas przetestować (wszystkie na choroby dziecięce) - innych nie (np. sezonowe - na grypę).
A te co jest czas na przetestowanie - myślisz, że firmy tego nie robią? Że nie maja opracowanych procedur postępowania?
To Wy jesteście ignorantami, uważając wszystkich innych za idiotów, próbujących tylko Wam zaszkodzić. Że celowo umieszczają w swoich produktach składniki, które mają wszystkim szkodzić. Czy zadałeś sobie pytanie - dlaczego w tych szczepionkach kiedykolwiek pojawiła się rtęć? Dlaczego firmy nadal ją stosują?
Ach no tak - zapomniałem, że znasz odpowiedź. Bo chcą wytruć całą ludzkość.
Dla mnie jest jak najbardziej normalne, że firmy myślą o zysku. Chociaż w pierwszej kolejności trzeba by powiedzieć o zwrocie poniesionych kosztów. Badania - wszelkie - są cholernie drogie i NIKT przy zdrowych zmysłach by się ich nie podjął, jeśli nie liczyłby na SZANSĘ/możliwość zwrotu poniesionych nakładów. A może i potencjalnego zysku.
Poza tym - żadna szanująca się firma, nawet nastawiona jedynie na zysk, nie pozwoli sobie na utratę wyrobionej marki przez nie podjęcie wszelkich starań aby zapobiec wszelkim możliwym wypadkom i niepowodzeniom przedsięwzięcia. Bo utrata marki = utrata klientów = utrata kasy. Do każdej szczepionki jest ulotka - możesz poczytać i sam zdecydować. A wy w kółko nawijacie jacy to wszyscy są be bo Was do czegoś zmuszają. I snujecie teorie o spisku światowym w celu WYBICIA całej ludzkości. Ma zostać sam rząd światowy i będzie rządził nikim.
I tak na marginesie - żyjemy w UK, pochodzimy z Polski, a podajecie artykuły, informacje z różnych innych dziwnych państw. Oczekuje rzetelnych informacji z Konga, Wybrzeża kości Słoniowej, Arabii Saudyjskiej, Chin i Pakistanu. Dlaczego tylko Europa i USA?
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
-