Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i staraniach:)

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
Widze ze prawda was zabolala. To mnie akurat bardzo obchodzi co kobiety sobie wszczepiaja bo potem za ich leczenie(skutkow ubocznych) placi kazdy podatnik
Mherba napisał(a):sciagniete prosto z wiki

Tu masz kolego stronke uniwersytetu amerykanskiego , mozesz wylaczyc bajke i doczytac jak sobie radzisz z fachowym slownictwem angielskim. Implanty antykoncepcyjne wywoluja osteoporoze.

Contraceptives. Hormonal contraceptives that use progestin without estrogen (such as Depo-Provera injection or other progestin-based contraceptives), can cause loss of bone density. For this reason, the Food and Drug Administration (FDA) recommends that Depo-Provera injections should not be used for longer than 2 years. Some studies suggest that combination estrogen-progestin oral contraceptives increase the risk for osteoporosis later in life. Women who take birth control pills should be sure to get adequate calcium and vitamin D from diet or supplements.

http://www.umm.edu/patiented/articles/w ... 0018_2.htm

godziogodzio
Raczkujący

Reputacja: -9
Wyśmiewca
-5

Serio a jak amerykanscy naukowcy zapowiedzieli juz 24 konce swiata. Sorki ale czasami na te wszystkie skutki uboczne patrze przez pryzmat, dodatkowo co teraz kupujesz do jedzenia to wiekszosc produktow powoduja jakies choroby wiec nawet jezeli tak sie dobrze znasz na zdrowiu kobiet to otworz prywatna ginekologie, protetyke czy cos innego a jezeli nie to odpusc sobie bo widac i jak pokazujesz wszystko co wiesz to wyczytasz.
Pamietaj jedno ze kazdy czlowiek nie ma takiego samego skladu chemicznego ciala, nie ma takiej samej budowy ciala wiec u jednej kobiety moze powodowac chorobe a u nastepnych dwoch czy czterech nie ma objawow. A malpy to jeszcze nie ludzie na ktorych testowali.

A wierzysz w nastepny koniec swiata bo znow amerykanie po dokladnym przetlumaczeniu kalendarza majow wyznaczyli nastepny termin.

Mherba

godziogodzio jak widac nawet w kobiecych tematach musi sie udzielic,moze nie udzielic a podzielic sie z efektami wujka google i cioci wikipedii i przedstawic nam cytacik.....
a za ''kobiecego eunucha''minusik sie nalezy :evil:

:lol:

jestem mamą cudownej Torpedki,jakis czas temu odstawilam tabletki anty,poniewaz chcemy miec druga dzidzie,TAK przeliczylismy wszystko i stac nas na dziecko...
przy pierwszej ciazy bardzo sie cieszylismy,ale musielismy wszystko przeliczac kombinowac zeby starczylo na wszystko...dlatego teraz chce miec wszystko zaplanowane...rowniez finansowo...
nie oszukujmy sie,kasa jest wazna,nie najwazniejsza-ale wazna...majac jedno dziecko wiem ile kosztuja buciki ubranka,sprzety....

i wkurza mnei udzielanie sie faceta w temacie ktory go nie dotyczy,co najwyzej moze rozpisac sie w temacie prezerwatyw!o ile ma cos do powiedzenia,bo zapewne skopiujesz jakis cytacik wyrwany z kontekstu!i jeszcze jedno zapewne placisz wysokie podatki<jak pewnie odpowiesz>i dlatego wkurza cie leczenie chorych z pieniazkow podatnikow...

Dodano: -- 9 cze 2012, o 18:51 --

zapewne kolega wertuje teraz ulotke z opakowania prezerwatyw co by nam tu ja zamiescic...masz jeszcze jakis ciekawy cytat ktorego nie rozumiesz?
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

Mherba napisał(a):pokazujesz wszystko co wiesz to wyczytasz

Jedna z zasad badan naukowych mowi iz przed zaczeciem badania nalezy przeprowadzic tzw research czyli zobaczyc co inni napisali lub zrobili na ten temat.Czyli poslugiwanie sie wiarygodnymi zrodlami w zaden sposob nie pomniejsza wiarygodnosci osoby je podajacej.

Mherba napisał(a):jednej kobiety moze powodowac chorobe a u nastepnych dwoch czy czterech nie ma objawow

Dlatego badania kliniczne sa prowadzone na duzych grupach i czesto przez wiele lat.
Jesli wynik badan negatywnego wplywu na kosci u kobiet byl 17 % to znaczy ze tylko 17 kobiet na 100 bedzie miec kosci jak rzeszoto, reszta bedzie zdrowa.

Mherba napisał(a):A malpy to jeszcze nie ludzie na ktorych testowali.

Wyniki badan na temat szkodliwosci implantow antykoncepcyjnych byly zbierane na grupach kobiet , nie malp :)

godziogodzio
Raczkujący

Wyśmiewca
-1

godziogodzio napisał(a):
Mherba napisał(a):pokazujesz wszystko co wiesz to wyczytasz

Jedna z zasad badan naukowych mowi iz przed zaczeciem badania nalezy przeprowadzic tzw research czyli zobaczyc co inni napisali lub zrobili na ten temat.Czyli poslugiwanie sie wiarygodnymi zrodlami w zaden sposob nie pomniejsza wiarygodnosci osoby je podajacej.

Mherba napisał(a):jednej kobiety moze powodowac chorobe a u nastepnych dwoch czy czterech nie ma objawow

Dlatego badania kliniczne sa prowadzone na duzych grupach i czesto przez wiele lat.
Jesli wynik badan negatywnego wplywu na kosci u kobiet byl 17 % to znaczy ze tylko 17 kobiet na 100 bedzie miec kosci jak rzeszoto, reszta bedzie zdrowa.

Mherba napisał(a):A malpy to jeszcze nie ludzie na ktorych testowali.

Wyniki badan na temat szkodliwosci implantow antykoncepcyjnych byly zbierane na grupach kobiet , nie malp :)

Oj Chłopie wiarygodne źródło to lekarz ginekolog. Jak znam życie to z ginekologiem masz tyle wspólnego co łopata z rakietą. Napisałeś o kobietach że są eunuchami na tematach ich dotyczących. Powiedz mi tylko czy Ty masz narządy rozrodcze żeńskie by się tutaj wypowiadać? Wracając do tematu zapytaj rodziców czy Ciebie też zaplanowali a znając odpowiedź na to pytanie dopiero mógłbyś coś powiedzieć w tym temacie. Proponuję zatem zamilknąć i dać kobietom sie rozwijać a nie krzewić tutaj hipokryzję i ferment.

PS: Nie życzę sobie nazywania kobiet eunuchami ..trochę szacunku człowieku
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputacja: 42
Pokojowy

Steinik napisał(a):i wkurza mnei udzielanie sie faceta w temacie ktory go nie dotyczy

Juz mowilem dotyczy mnie bo jest to finansowane z pieniedzy podatnikow.
Steinik napisał(a):godziogodzio jak widac nawet w kobiecych tematach musi sie udzielic,moze nie udzielic a podzielic sie z efektami wujka google i cioci wikipedii i przedstawic nam cytacik....

Cytaty nie sa z wikipedii. Jesli wymagasz abym przeslal ci papierowe wydania publikacji to musze cie rozczarowac- nie ma szans. :grin:

Dodano: -- 9 cze 2012, 20:15 --

Steinik napisał(a):i dlatego wkurza cie leczenie chorych z pieniazkow podatnikow...

Wiec dla ciebie antykoncepcja jest leczeniem chorych? a to dobre :grin:

Dodano: -- 9 cze 2012, 20:21 --

Nie uznajecie naukowych zrodel a wiec dalsza dyskusja na ten temat i przytaczanie zrodelnie ma sensu. ZEGNAM :grin:

godziogodzio
Raczkujący

Wyśmiewca

godziogodzio napisał(a):
Steinik napisał(a):i wkurza mnei udzielanie sie faceta w temacie ktory go nie dotyczy

Juz mowilem dotyczy mnie bo jest to finansowane z pieniedzy podatnikow.
Steinik napisał(a):godziogodzio jak widac nawet w kobiecych tematach musi sie udzielic,moze nie udzielic a podzielic sie z efektami wujka google i cioci wikipedii i przedstawic nam cytacik....

Cytaty nie sa z wikipedii. Jesli wymagasz abym przeslal ci papierowe wydania publikacji to musze cie rozczarowac- nie ma szans. :grin:

Dodano: -- 9 cze 2012, 20:15 --

Steinik napisał(a):i dlatego wkurza cie leczenie chorych z pieniazkow podatnikow...

Wiec dla ciebie antykoncepcja jest leczeniem chorych? a to dobre :grin:

Steinik odpuść ten gość poprostu wszedł by zadymy narobić i tyle. A tak nawiasem mówiąc to ja też płacę podatki i to nie małe i po to płacę by mieć. nie żeruję na innych więc proponuję zejść z tonu oi nie traktować siebie jako kogoś kto utrzymuje cały świat
Hunteros30
Stały Bywalec

Pokojowy

ja sie tak zastanawiam tylko czy szanowny ( bulahahahahaha) pan godziogodzio zgodzi ie z tym ze przeciez kazde tableki antykoncepcyjne implanty spirale sa rowniez refundowane wiec kazzda kobieta w uk ktora tego uzywa marnuje JEGO podatki masakra jakas w takim wypadku proponuje PAnu wasektomie( ktora nie jest refundowana i zadne podatki nie ucierpia) co by sie tacy idioci jak on nie rodzili bo to juz jest naprawde niebezpieczne.... nie kazda kobieta chce miec dziecko ale chce byc z facetem wiec w tym wypadku srodki antykoncepcyje sa raczej niezbedne.... a co do kobiecych eunuchow proponuje wrocic na wikipedie i poczytac sobie o tym terminie potem rabnac glowa o sciane dojsc do odpowiednich wnioskow a nastepnie ladnie przeprosic.

co do GOOD HOPE ja tam na szczescie nie rodzilam rodzilam w HEARTLANDS i w Walsall w MAnor i z jednego szpitala i drugiego jestem bardzo zadowolona pierwszy porod ciezki ( 22 godziny) ale naprawde z duzym wsparciem i pomoca ( bombowy gaz rozweselajacy;)a w manorze moje blizniaczki byly potraktowane jak male krolewny ja z reszta tez;) a w NO HOPE rodzily moje znajome mialy przypadki ze nie dano im znieczulenia pod nosem bylo cos w stylu glupie polki pupy daly ateraz sie dra albo np ojciec dziecka nie mogl wejsc odwiedzic dziecka i kobiety bo nie a obok pelno odwiedzajacych wiec nie polecam

Dodano: -- 9 cze 2012, 20:37 --

ah i TAK ANTYKONCEPCJA JEST LECZENIEM CHORYCH!!!!! poczytaj sobie o chorobach kobiecych skoro tyle wiesz na ten temat a tak apropo jak mogles tego nie wiedziec panie wszechwiedzacy wywalajacy podatki w bloto?

padme2009
Początkujący

Reputacja: 4
Neutralny

padme2009 napisał(a):kazde tableki antykoncepcyjne implanty spirale sa rowniez refundowane wiec kazzda kobieta w uk ktora tego uzywa marnuje JEGO podatki masakra jakas

Powinniscie placic z wlasnej kieszeni za te fanaberie a pieniadze przekazane na bardziej pozyteczne cele.

padme2009 napisał(a):ah i TAK ANTYKONCEPCJA JEST LECZENIEM CHORYCH!!!!!

Gratuluje pogladow, byl juz taki znany polityk ktory twierdzil to samo, nazywal sie Hitler, Adolf Hitler :grin:

godziogodzio
Raczkujący

Wyśmiewca

bravo godziorodzio bravo bravo to juz twoj 60 durny post...no no no szalejesz :lol:
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

godziogodzio napisał(a):
padme2009 napisał(a):kazde tableki antykoncepcyjne implanty spirale sa rowniez refundowane wiec kazzda kobieta w uk ktora tego uzywa marnuje JEGO podatki masakra jakas

Powinniscie placic z wlasnej kieszeni za te fanaberie a pieniadze przekazane na bardziej pozyteczne cele.

padme2009 napisał(a):ah i TAK ANTYKONCEPCJA JEST LECZENIEM CHORYCH!!!!!

Gratuluje pogladow, byl juz taki znany polityk ktory twierdzil to samo, nazywal sie Hitler, Adolf Hitler :grin:

Do Twojej informacji za większość leków płacą podatnicy czyli mi a więc ja i te miłe Panie na tym forum więc jeśli pracują to czego im bronisz? A'propos Adolfa Hitlera to nie znając jego ideologii i przede wszystkim historii proszę zostawić go w spokoju. Z mojego punktu widzenia Powinieneś zakończyć swoje wypowiedzi w tym temacie bo tylko irytujesz swoją postawą inne osoby chcące wyrazić swoje zdanie.. <--- mądry człowiek by to zrozumiał ale jak znam życie to znów wtrąci swoje 3 grosze...heh
Hunteros30
Stały Bywalec

Pokojowy

kotus wroc do szkoly poucz sie historii i biologii troche slyczales kiedys o torbielach chociazby? poczytaj sobie jak to sie leczy.... poza tym poczytaj sobie przemowienia Adolfa i wtedy zacznij pisac na jego temat a sorry ty nie uznajesz zrodel naukowych wiec z kad mozesz cokolwiek wiedziec... ja pierdziele jeden czlonek a krwi psuje i jeszcz epewnie ma z tego radosc... ja czekam jeszcze na te rewelacje na temet eunuchow bo juz tu nie raczyles skomentowac a szkoda... zal mi cie i naprawde wasektomia ci sie przyda;)

padme2009
Początkujący

Reputacja: 4
Neutralny

Nie macie zadnych kontrargumentow mowiacych o wplywie implantow. Pozostaly wam tylko osobiste wycieczki ktorych nie bede komentowal bo jest to dla mnie nieistotne niczym bzyczenie komara. Nauka kolejny raz zwyciezyla :)

godziogodzio
Raczkujący

Wyśmiewca
-3

''to pinky jest i mozg mozg mozg...buahahah NAUKA PO RAZ KOLEJNY ZWYCIEZYLA'' BUAGAHAHAHHAH....

dobre....

swoja droga antykoncepcja jest nietylko sposobem na nieplanowane ciaze...
a skutki uboczne w porownaniu z zaletami sa duzo mniejsze....i sa na to słupki i cytaty i inne naukowe badanka ktore tak lubisz....
a skoro taki oczytany...co powiesz o wasektomii?testowales?
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

Nie wiem jak was ale mnie bzyczenie takiego komara wkurza na maxa...a co sie z komarkiem robi? klapu klap i nie ma :) buuuacha cha cha cha komar undercover się znalazł
Hunteros30
Stały Bywalec

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona