co na "roczek"?

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

KobietaPostNapisane przez Maciej 25 » 9 cze 2010, 22:19 co na "roczek"?

Witam ponownie!
i znów problem z urodzinami :D, otóż wybieramy się na roczek córki dobrej koleżanki żony i niestety nie mamy pojęcia co kupić!
konik na biegunach itp. odpadają bo ma!
łańcuszki i inne pierdoły z biżuterii odpadają.
Pomóżcie!
Liczę na Was.
Maciej 25
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 9 cze 2010, 22:27 Re: co na "roczek"?

roczne dzieci są na etapie chodzenia i gibania się do każdej muzyki, więc myślę ze wszystko co sprowokuje dziecko do tańczenia jest super , ja mojej kupiłam taką mate po ktorej się chodzi to wydaje rózne dzwięki typu pociąg samolot i takie tam przez pare dni latała po tym jak oszalała ale szybko jej się znudziły te same odgłosy tak więc znalazłam takiego kwiatka co sie podpina pod cokolwiek grające czyli mp3, radio, tv, komputer i on sie kręci i tańczy wydając ze srodka dzięk muzyki to było super zresztą do dzisiaj jest mimo tego ze 1,5roku minęło jak tylko znajdzie swoje mp3 to zaraz podłancza pod kwiatka i se tańczy na około niego :) Są różne wzory i wielkosci tych kwiatkow i ceny też super bo od 8f
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Maciej 25 » 9 cze 2010, 22:33 Re: co na "roczek"?

ooo to było by super! a gdzie można to zakupić?
P.S. tak się składa że mała uwielbia muzykę i taniec!
Maciej 25
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 9 cze 2010, 23:13 Re: co na "roczek"?

Ja go kupiłam w sklepie B&M na West Bromie koło netto na dziale zabawkowym.Ale większy wybór jest w toysRus czy innych większych zabawkowych. Takie dzieci mają to do siebie że lubią wszystko co hałasuje no i taniec to najlepsza zabawa.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez marcellcortes » 10 cze 2010, 15:40 Re: co na "roczek"?

chcialem cos napisac ale ugryzlem sie w jezyk :) pozdrawiam
marcellcortes
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 10 cze 2010, 17:28 Re: co na "roczek"?

Czasami mozna sie rodzicow spytac jaki prezent by byl fajny dla ich pociechy.W naszym przypadku jak ktos sie pytal to mowilam jak juz to jakis ciuszek,bo zabawek mnostwo w domu az sie "walaja"po katach.No ale tak jak malaroksi napisala,wszystko co zwiazane z muzya to super zabawa dla dziecka.Moze jakas fajna skladanka na plytce cd jakies przeboje dzieciece z teledyskami,tez uwazam ze dobry pomysl :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 11 cze 2010, 18:23 Re: co na "roczek"?

w sklepach jest teraz tyle zabawek ze stary glupieje a co dopiero dziecko:) ja siostrzenicy kupilam laptopa ale nie z literkami tylko kazdy guzik to inny odglos zwierzatka lub instrumentu:)) plus rozne muzyczki i melodyjki:))
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez killbymagdalena » 4 kwi 2012, 21:31 Re: co na "roczek"?

Zblizaja sie pierwsze urodziny mojej corki ;) mysle ,ze najlepszym prezentem jest cos co sie przyda na dluzej ...bo sa zabawki ktorymi dzieci pobawia sie z tydzien i wyrzuca..

Myle .ze ciekawa ksiazka albo recznik z imieniem i data narodzin to cos orginalnego i zostanie na dluzej
killbymagdalena
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 4 kwi 2012, 23:56 Re: co na "roczek"?

killbymagdalena napisał(a):(...)najlepszym prezentem jest cos co sie przyda na dluzej ...bo sa zabawki ktorymi dzieci pobawia sie z tydzien i wyrzuca..(...)

Konia z rzędem temu, kto PRZED zakupem rzeczy jest w stanie ocenić, że tym właśnie dane dziecko się będzie bawić chętnie i długo.
I drugie - zastanów się CZYJE to urodziny i KOMU dajesz ten prezent - dziecku czy rodzicom. Komu ma sprawiać radochę.
O ile jeszcze - byc może -
killbymagdalena napisał(a): ksiazka

stanie się przebojem dziecka, pod warunkiem, że będzie ciekawa dla niego (nie dorosłych) i się nią zainteresuje, o tyle
killbymagdalena napisał(a): recznik z imieniem i data narodzin

jest jak najbardziej chybionym pomysłem na prezent urodzinowy dla dziecka.
Ale to tylko moje zdanie.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Amhali » 5 kwi 2012, 12:35 Re: co na "roczek"?

Zgadzam się z Adamem, iż prezenty są dla dziecka a nie rodziców, zreszta ja osobiście tez wole dostać coś co mi się spodoba, a nie co jest nad wyraz praktyczne.

Na urodziny dla dziecka zwłaszcza małego ja bym się trzymała zabawek, skoro dziecko lubi muzykę takie muzyczne zabaweczki mogą być dobrym pomysłem :) moja cora w tym wieku kochała taka zabaweczke gdzie losowalo się zwierzatko, były odgłosy danego osobnika i śmieszna krótka pioseneczka o nim. Dość długo była "w obiegu" ;)

Ja od 6 lat tłumaczę teściowej czemu Emi nie wykazuje zainteresowania prezentami od niej ;)

Pozdrawiam i udanych urodzin życzę ;)
Amhali

Amhali
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 5 kwi 2012, 12:57 Re: co na "roczek"?

mój synek na roczek dostał ubranka(które oczywiscie olał) ksiązeczki,dmuchane mebelki,tablice stojaca do bazgrania kredami,rowerek na 3 kółkach i rózne inne pierdoły
uwazam ze kazdy najmniejszy prezent sprawi mu radosc takie dziecko nie rozumie ze ma urodziny i ze wszyscy sie zlecieli zeby opchnac sie tortem albo niedaj Boze napic wódy....
rodzice nie powinni wybrzydzac bo te prezenty sa dla dziecka a nie dla nich a jesli maja problem z tym co sie przyniosło a oni tego nie chcieli to szkoda czasu na takich znajomych ;) liczy sie pamiec i najwazniejsze jest dziecko i jego przyjemnosc

wiem ze roczniak uciezy sie bardziej z 20 nadmuchanych balonów i papierka od prezentu niz wysadzanej złotem kołyski ;)

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 5 kwi 2012, 14:28 Re: co na "roczek"?

killbymagdalena, powiem tak , moj syn mial stosy zabawek, wiec na 1 urodznki z zebranych pieniedzy kupilismy mu porzadny rower,z zktorego do dzis korzysta i jest zachwycony, woli jezdzic w nim niz w wozku:)) oprocz tego dostal pare zabawek do wanny, a ze lubi sie pluskac to w sam raz:)

Dodano: -- 5 kwi 2012, o 14:32 --

killbymagdalena napisał(a):Myle .ze ciekawa ksiazka albo recznik z imieniem i data narodzin to cos orginalnego i zostanie na dluzej
hmmmm ksiazka jak najbardziej, fajne sa ksiazki o zwierzatkach ktore wydaja odglosy np,
recznik z imieniem...hmmm mozna kupic dziecku tak do uzytku na co dzien ,ale chyba nie na urodziny, bo raczej nie za bardzo sie z tego dziecko ucieszy.
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez anak80 » 9 kwi 2012, 17:11 Re: co na "roczek"?

Jak ktos ma ''wybrednych'' znajomych to zawsze moze kupic karte podarunkowa np. z mothercare, gdzie mozna kupic za pieniadze ulokowane na karcie praktycznie wszystko...i zabawke i ciuszki i pieluchy...od koloru do wyboru i rodzice beda mogli sami wybrac a dziecko najbardziej ucieszy sie z wizyty znajomych mu ludzi, balonow i kartki, ktora bedzie moglo pomietosic i pogryzc ;)

anak80
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Albiorix » 9 kwi 2012, 19:27 Re: co na "roczek"?

Jak rodzice wybredni, to zawsze można kupić super głośny, świecący, bębniący, jeżdżący, wyjący, błyskający samochodzik czy podobną machinę - dziecku prawdopodobnie się spodoba a rodzice niech cierpią :twisted:
Albiorix
Stały Bywalec

Reputacja: 68
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 10 kwi 2012, 10:57 Re: co na "roczek"?

A ja na roczek dla syna dostalam talon do fotografa.Po roczku poszlismy i zrobila pani malemu super profesjonalna sesje zdjeciowa najladniejsze zdjecia wybralam i teraz mam super pamiatke na lata.Polecam :)

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

Następna strona

Powrót do RODZINA I DZIECKO