bezprzewodowy internet w domu

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

KobietaPostNapisane przez Justynaa » 2 sie 2007, 16:35 bezprzewodowy internet w domu

czy znacie moze jakies sieci ktore umozliwiaja instalacje wireless/wifi do notebooka na krocej niz rok? nie mam w domku netu, w pracy tylko outlooka, niz sciagnac, nic zobaczyc
:( no i na forum przez to nie bywam za czesto :( ...

dzieki z gory :*
Justynaa
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 2 sie 2007, 18:04 Re: bezprzewodowy internet w domu

chyba bedzie problem
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez 19831114 » 3 sie 2007, 06:20 Re: bezprzewodowy internet w domu

od sasiadow za friko, albo hot spoty :)
albo prze komorke 3g, jak niemasz w abonamencie neta, to mozesz wzjac w opcji pay as u go..
w T-Mobile net na jeden dzien za 1 funta, w "3" podobnie

Przerabiałem juz ten temat jakis rok temu :)

:roza: na pocieszenie
19831114
Stały Bywalec

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 3 sie 2007, 07:10 Re: bezprzewodowy internet w domu

19831114 napisał(a):od sasiadow za friko

wczoraj zostawilem telefon w samochodzie, i zeby skontaktowac sie ze swiatem jezdzilem ciezarowka po osiedlu mieszkalnym w cambridge szukajac sygnalu do laptopa :-)))))) musialo to pociesznie wygladac........

kilka miesiecy temu sluchalem w BBC Radio2, ze w redditch policja zrobila akcje na 'pajeczarzy' internetowych i ARESZTOWALI !!!!! 2 osoby, ktore podjezdzaly w autach pod domy obcych ludzi i lapaly sygnal do neta..... wiec trzeba uwazac z netem za darmo, oni traktuja to jak kradziez.

pozdr

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez 19831114 » 3 sie 2007, 08:17 Re: bezprzewodowy internet w domu

:mrgreen: to Ty samochodem chociaż, ja jak mieszkałem na Falcon Lodge to laptopik pod pache i siadałem na trawie przed domami.. Raz sie przy mnie policjantka zatrzymała :) ( ja zestrachany, ze mi laptopa zabierze.. kazała mi podejsc do radiowozu, podchodze grzecznie.. a ta sie mnie po prostu pyta gdzie jest ulica XYZ :) uff, innym razem sasiedzi mi zabronili siedziec z laptopem na dworzu :/ bo stwierdzili ze nagrywam ich dzieci na kamere i jestem pedofilem.. ehh :), ale to były poczatki :) pozniej bylo siedzenie na przystankach, pozniej necik z komorki"3" a teraz zestaw BT + AOL :) + "3" na wszelki wypadek :)
19831114
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Luk-rom » 4 sie 2007, 19:04 Re: bezprzewodowy internet w domu

KA i PE napisał(a):
19831114 napisał(a):od sasiadow za friko

kilka miesiecy temu sluchalem w BBC Radio2, ze w redditch policja zrobila akcje na 'pajeczarzy' internetowych i ARESZTOWALI !!!!! 2 osoby, ktore podjezdzaly w autach pod domy obcych ludzi i lapaly sygnal do neta..... wiec trzeba uwazac z netem za darmo, oni traktuja to jak kradziez.

Ja natomiast uważam że jeżeli jakiś głupi angol nie umie zabezpieczyć wifi to jego problem a nie twój, i wątpie żeby ktoś sie do ciebie przyczepił że ciągniesz na lewo internet, oczywiscie jeżeli nie latasz po kazaa torrentach itp, jednak jeżeli chcesz sciagnac najnowsze filmy gry itp to wystarczy odnales baaardzo popularne polskie forum warezowe i ciagnac z np rapidshare jako zwykle pliki :wink:
Luk-rom
Raczkujący

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Justynaa » 13 sie 2007, 12:12 Re: bezprzewodowy internet w domu

Nio od sasiada nie bardzo sie da bo sieci poblokowane. Mam juz komorke 3g, ale .. nie udalo mi sie jeszcze tego skonfigurowac z notebookiem :/
Justynaa
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez jurianglia » 15 sie 2007, 20:01 Re: bezprzewodowy internet w domu

:razz: biez neta - na co czekasz... ja mam z tyscali i nie nażekam-8 Mb/s za jedyne 27 funa :lol: -a że na rok?? :roll: co to jest rok w jednym miejscu.. :mrgreen: :mrgreen:
pozdrówka :razz: :razz: :razz: :razz:

jurianglia
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ella » 16 sie 2007, 12:12 Re: bezprzewodowy internet w domu

ja rozwazam net z plusnet. Maja tam miesieczne umowy. Nie mam pewnosci co do rzetelnosci tej firmy dlatego wciaz waham sie.
http://www.plus.net/residential/broadba ... oadbandtab
Pozdrawiam

ella
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kat_Bham » 16 sie 2007, 20:42 Re: bezprzewodowy internet w domu

ja brałam swoj abonament z telewestu ale oni to teraz virgin,
jak jest dobzrze to jest dobrze ale sprobuj sie do nich dodzwonic z problemem...Powodzenia, szlag myslalam ze mnie trafi jak czekalam raz 40min na linii

ale internet dziala spoko za 27 mam czworeczke i telewizje... (to sobie glupie seriale ogladam :razz: )

Kat_Bham
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 16 sie 2007, 23:30 Re: bezprzewodowy internet w domu

Kat_Bham napisał(a):ja brałam swoj abonament z telewestu ale oni to teraz virgin,
jak jest dobzrze to jest dobrze ale sprobuj sie do nich dodzwonic z problemem...Powodzenia, szlag myslalam ze mnie trafi jak czekalam raz 40min na linii

ale internet dziala spoko za 27 mam czworeczke i telewizje... (to sobie glupie seriale ogladam :razz: )

To chyba sporo przeplacasz bo 4 kosztuje 17 , a tv w zasadzie jest za free
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

Nie wybranoPostNapisane przez owen » 17 sie 2007, 09:44 Re: bezprzewodowy internet w domu

A duzo masz tych sieci poblokowanych?
Zobacz czy przy nazwie sieci jest napisane WPA czy jest nic ( sprawdz to po 30 min pracy laptopa ).
Te z WPA sie ciezko lamia natomiast te z WEP ( drugi sposob zabezpieczen ) dosc latwo ;-)

Jezeli mieszkasz niedaleko to moze bym wpadl i Ci podal hasla ;-) Wzglednie o ile jest cos ciekawego w okolicy to zakmne laptopa w bagzniku i pojde sobie na spacer :D

Niestety moze to chwile trwac.

owen
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Andrewix » 17 sie 2007, 11:31 Re: bezprzewodowy internet w domu

Tylko nie probujcie lanczyc sie do neta przez tel komorkowy.!!!
Mam komorke z o2 na abo.telefon z wbudowanym modemem(n95).Po przeprowadzce,znalazlem ze moja komorke ma ta mozliwosc a ze neta domowego jeszcze nie bylo,wiec jazda.
Nie przesadzalem,glownie przegladalem strony ok 1 h dziennie.szukalem sobie na forach jaki internet wziasc,pisalem maila i takie tam,zadnego torrenta ani emule nie bylo jedynie chyba jakies aktualizacje sciagal pod windowsa.
Przyszedl rachunek no i....... spadlem prawie z krzesla.350 -pare funtow,dokladnie nie pamietam teraz.Oczywiscie zanim doszedl rachunek,w nowym okresie juz zdazylem sie polanczyc wiec na nowy miesiac dostalem jeszcze 117 funto,gdzie sam abonament miesieczny place 35 funto.
takze przez 2 miesiace zaplacilem ok 470 funciakow.
PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH!

Andrewix
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez biff30 » 19 sie 2007, 12:00 Re: bezprzewodowy internet w domu

na poprzednim mieszkani podpiolem sie do jakiegos klubu mlodziezowego i pol roku mialem darmoche niestety musialem sie przeprowadzic i na obecnym mieszkaniu mam teraz kontrakt w virgin pozdro

biff30
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

Nie wybranoPostNapisane przez owen » 20 sie 2007, 10:27 Re: bezprzewodowy internet w domu

No ja tez uzywam virgin i jestem zadowolony.
Zanim dostalem virgin zlamalem hasla dwoch sasiadow w ramach nabywania doswiadczen ;-)

owen
Stały Bywalec

Neutralny

Następna strona