Problem z internetem

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez daavid » 29 lis 2007, 11:34 Problem z internetem

Mam problem z internetem a właściwie z jego brakiem. W moim domu nie można założyć netu z Virgin bo ponoć nie mają tam zasięgu. Z BT ciężko się dogadać bo mieli oddzwonić i założyć mi linie ale jest cicho z ich strony. Wziąłem broadband z t-mobile ale jest do d.

Jest jakieś inne rozwiązanie? Dodam, że mieszkam na Hansworth Wood.

daavid
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

ja mam z 3 network polecam tam gdzie ja tam net :P... jedyny minus limit na sciąganie ale PRZECIEŻ TO NIELEGALNE ;P

Daglas
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez alexandra » 30 lis 2007, 13:34 Re: Problem z internetem

A ja polecam jednak z BT, ja mam 8 MB i jest bardzo dobry, nie wiem co ci w nim nie pasuje, no chyba że masz jakiegoś złoma kompa, to rozumiem :) .

alexandra
Rozeznany

Neutralny

PostNapisane przez zdzisium » 30 lis 2007, 19:42 Re: Problem z internetem

Ja korzystam z BT. Łącze niby 8Mb a często chodzi jak modem 56k. W dzień to mogę zapomnieć żeby coś emulkiem zassać. Często też rozłącza. Chyba mnie nie lubią i robią mi na złość :( Wredoty jedne.

zdzisium

KobietaPostNapisane przez alexandra » 30 lis 2007, 20:02 Re: Problem z internetem

Nie wiem, mi ostatnio (dziś w nocy :-P ) na BitLordzie ciągnęło 347kb/s także to zależy od peceta... A nie masz przypadkiem włączonego udostępniania neta?

alexandra
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Andrewix x » 30 lis 2007, 20:55 Re: Problem z internetem

Daavid Ty sie ciesz chlopie ze virgin nie ma zasiegu bo bys sie w niezle glówienko wpakowal.
Mam to pol roku i z niecierpliwoscia czekam na 14 grudnia na rozlacznie,place 50 funtow kary i spadam,przeciez to chodzi jak dial-up
popelnilem ten sam blad co wiekszosc osob zakladajacych internet,kazdy widzi tylko bt,virgin czy aol,ludzie wiecie ilu jest dostrawcow internetowych na wyspach??????? --- ponad 60 !!! i sa tez takie z ktorymi umowy sa na 1 miesiac albo na 3 a nie jak w przypadku virgin czy bt -12!!!!!!
troche sie na siedzialem i nagrzebalem o tych internetach
moj wspanialy virgin jest na 31 miejscu z 37 najbardziej znanych broadbandow w anglii,a bt na 34,to tak jak by ktos nadal myslal o ktoryms z nich
rubish!!
pozdro all

Andrewix x
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez alexandra » 30 lis 2007, 21:21 Re: Problem z internetem

A gdzie masz ten ranking?? Chętnie sprawdzę...

alexandra
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 30 lis 2007, 21:28 Re: Problem z internetem

alexandra napisał(a):A ja polecam jednak z BT, ja mam 8 MB i jest bardzo dobry, nie wiem co ci w nim nie pasuje, no chyba że masz jakiegoś złoma kompa, to rozumiem :) .

No tak szczegolni9e duzo ma komp do predkosci lacza...

[ Dodano: Pią Lis 30, 2007 21:31 ]
alexandra napisał(a):Nie wiem, mi ostatnio (dziś w nocy :-P ) na BitLordzie ciągnęło 347kb/s także to zależy od peceta... A nie masz przypadkiem włączonego udostępniania neta?

Czy to 347 na laczu 8 mega to dla ciebie duzo? i to jeszczer w nocy, twoje wypowiedzi mnie rozsmieszaja, dam ci przyklad z zycia wziety tez lacze 8 mega z czego mozliwe tylko u mnie jest ok 6 mega i predkosc w dzien mam na tych ok 6 mega ok 700kb/s, i nie musze czekac do 3 rano zeby posciagac,
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez alexandra » 30 lis 2007, 21:32 Re: Problem z internetem

No, ja piszę z laptopa z Vistą - BT działa spox. A na dole mój tata pisze ze złoma PC z XP i mu chodzi 8 mb jak 56kb...

alexandra
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 30 lis 2007, 21:34 Re: Problem z internetem

u mnie stara bida, tylko nie podniecaj sie z ta predkoscia za bv ardzo, bo mozesz sie rozczarowac
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez alexandra » 30 lis 2007, 21:39 Re: Problem z internetem

Jak ci nie pasi 8mb, to weź sobie 32 mb, taki jak daja na kafejki internetowe, ale szybkosc lacza zalezy od tego co robisz na tym komputerze :)

alexandra
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 30 lis 2007, 21:53 Re: Problem z internetem

alexandra napisał(a):Jak ci nie pasi 8mb, to weź sobie 32 mb, taki jak daja na kafejki internetowe, ale szybkosc lacza zalezy od tego co robisz na tym komputerze :)

nie kumam o co ci chodzi?, mi to 8 mega starczy na razie bo i tak mam wszedzie ograniczenia i w virgin i na serwerach z ktorych sie sciaga np z rapida, nic mi nie da lacze 32 mega nawet i 100mega moze tylko tyle ze zaoszczedze na pradzie, ale cena za neta jest wyzsza, wiec lipa
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez alexandra » 30 lis 2007, 22:04 Re: Problem z internetem

NIe, chodziło mi, że może za dużo rzeczy robisz na raz na necie i dlatego...

alexandra
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 30 lis 2007, 22:07 Re: Problem z internetem

nie, ja jak cos robie to staram sie nie laczyc wielu reczy na raz bo moze byc problem, jak za duzo sie sciagnie majac virgin, to jest problem , bo po przekroczeniu limitu predkosc spada drastycznie do ok 0,5 mega, a to potem jest problem, bo trzeba czekac tydzienm zeby sytuacja wrocila do normy
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez alexandra » 30 lis 2007, 22:12 Re: Problem z internetem

Eh, kolego, jak masz Virgn, to nie porównuj tego z BT bo co ma piernik do wiatraka...

alexandra
Rozeznany

Neutralny

Następna strona