Formatowanie
Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp
raffi napisał(a):nawet jak usuniesz to recovery costam partycje to zawsze latwo odzyskac kazdy ma jakiegos znajomego z kompem zainstalowanym i mozna pozyczyc system a pozniej podmienic klucz i wszystko gra
Jak juz napisalem jesli naklejka jest oemowa a sprzet to np compaq lub dell (czyli markowy) to moze miec dedykowana wersje windows oem i bedziesz mial duuuuuzy problem z dobraniem klucza. Recovery to bardzo dobre rozwiazanie dla "domoroslych" informatykow po po instalacji dostajesz system z kompletnie zainstalowanymi sterownikami.
Lukaas85 napisał(a):Rezygnuje z tego formatu. Nie rozumiem polowy slow co tu wypisujecie: booty, podmienic klucz, uruchomic recovery...
Podaj jaki masz sprzet. Zacznij od tego czy jest to komputer markowy czy jakis totalny skladak. Jesli jest to komputer markowy na obudowie powinien znajdowac sie typ komputera np: Compaq SR5109UK lub Dell Dimension 5100.
Jesli bede w stanie podam ci gotowy przepis na bezbolesne recovery:)
Shon: Partition Magic to nie jedyny soft do przesuwania partycji bez utraty danych:) Tak jak MS-W to nie jedyny system operacyjny:)
Zajzyj tutaj:
http://www.ultimatebootcd.com/
-

-
Amigo_uk
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 13
-
Amigo_uk napisał(a):Tak jak MS-W to nie jedyny system operacyjny:)
aa no tak a le narazie otym mowa :)
a za linka dzieki poszperam
-

-
Shon
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: 0
-
A ja, a ja? :mrgreen:
Czy ktos jest w stanie rzucic tipa, podaj linka etc.?
Sprawdzilem - Mam XP prof OEM, nie posiadam partycji z ukrytym obrazem i ta sytuacja nieco mnie niepokoi - tzn. na razie windy chodza w maire w miare, troche przyciezkawo, ale zwisu systemowego nie mialem zadnego (od ponad pol roku od zakupu :grin: ). Ale jakos tak nieswojo sie czuje.
Sprzetowo jest to laptopik IBM T41. Windows w wersji stickler (chyba). Z ciekaowostek - kupilem go jako uzwyke z zainstalowanym, lecz nie zarejestrowanym systemem, klucz nie chcial chodzic, wiec za rada sprzedawcy (ze sklepu - to byla uzywka poleasingowa) zadzwonilem na helpline microsoftu (jeszcze w PL) i mi odblokowali...
Gdyby wiec komus sie nudzilo, to porade przyjme z radoscia... :roza:
-

-
acmd
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 0
mi sie wydaje, ze jak nie ma ukrytej partycji i masz wersje oem to musisz isc do sprzedawcy po plyte
-

-
wsiaz
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: -1
Z uwagi na fakt iz w sieci ten temat jest walkowany niemilosiernie aby nie zasmiecac forum pozwole podac sobie tylko link do miejsca w ktorym jest to (tworzenie kopii partycji systemowej) przyjemnie i latwo (mam nadzieje) opisane.
Artykul z ENTER-a
a tu mozna sciagnac program o ktorym mowa
Zycze powodzenia
-

-
Amigo_uk
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 13
-
Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA