Super Hub 2 z virgin media?

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

PostNapisane przez Guest » 6 gru 2015, 18:34 Super Hub 2 z virgin media?

Witam,
Mam nie maly klopot. Otoz mam internet z virgin media plus ich router super hub. Ale ostatnio zakupilem na ebay-u drugi router super hub 2. I teraz cala zabawa, podpinam pod kabel super hub 2 a on o dziwne nie laczy sie z siecia. Z laptopem przez wifi nie ma problemu. Resetowalem do ustawien fabrycznych ale dalej nie laczy sie z siecia? Prosze o pomoc lub ewentualnie jak mozna polaczac obydwa routery za pomoca wifi/ most? Pozdrawiam, i czekam na wasze opinie

Guest
 
 

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 6 gru 2015, 23:15 Re: Super Hub 2 z virgin media?

Routery dostarczane do klienta przez jakiegokolwiek usługodawcę są z góry ustawione.
Czy skonfigurowałeś poprawnie nowy router?

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony
 
 
Posty: 2527
Dołączył: 6 gru 2008, 12:19
Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 7 gru 2015, 18:13 Re: Super Hub 2 z virgin media?

Prosze o wiecej szczegolow, i gdzie w ustawieniach? Dzieki

Guest
 
 

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 7 gru 2015, 19:14 Re: Super Hub 2 z virgin media?

Nie powiem Ci gdzie, bo nie znam wszystkich routerów i wymaganych ustawień przez poszczególnych usługodawców.
Najważniejsze to - musisz się JAKOŚ zalogować do sieci, więc musisz ustawić użytkownika i hasło dostępu. A to na 100% masz na umowie/papierach dołączonych do umowy. Potem takie duperele jak adresy IP serwerów DNS, czasami protokoły, zapory, bramki i inne bzdety.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony
 
 
Posty: 2527
Dołączył: 6 gru 2008, 12:19
Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 7 gru 2015, 19:43 Re: Super Hub 2 z virgin media?

Ok poszperam. Mam tylko nadzieje ze router jest ok

Guest
 
 

MężczyznaPostNapisane przez wielkimar » 7 gru 2015, 20:33 Re: Super Hub 2 z virgin media?

Zapewne masz to wyraźnie napisane na nalepce na routerze.
Zawyczaj usługodawcy tak to rozwiązują .

wielkimar
Rozeznany
 
 
Posty: 205
Dołączył: 3 cze 2007, 21:09
Reputacja: 25
Pokojowy

PostNapisane przez Guest » 7 gru 2015, 20:56 Re: Super Hub 2 z virgin media?

wielkimar napisał(a):Zapewne masz to wyraźnie napisane na nalepce na routerze.
Zawyczaj usługodawcy tak to rozwiązują .

Pomyliles haslo itd z tym co w srodku jest?

Guest
 
 

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 7 gru 2015, 23:03 Re: Super Hub 2 z virgin media?

wielkimar napisał(a):Zapewne masz to wyraźnie napisane na nalepce na routerze.
Zawyczaj usługodawcy tak to rozwiązują .


Czasami.
Ja mam router od EE i dostałem coś w stylu karty kredytowej z userem i hasłem. Na routerze jest MAC, jest hasło dostepu do WiFi, ale nie ma użytkownika i hasła do netu.
Podobnie miałem z dwoma LiveBoxami z Orange. Nie było użytkownika ani hasła na naklejce.

adam806 Nie pomyl uzytkownika i hasła dostępu do routera z użytkownikiem i hasłem dostepu do internetu.
Jak nie masz dostępu do routera na poziomie admina to ewentualnie mozna wrócić do ustawień fabrycznych jeśli poprzedni właściciel zmienił fabryczne ustawienia. Jak to zrobić w Twoim routerze, poczytaj instrukcję, jeśli masz. Albo zagooglaj podając model routera.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony
 
 
Posty: 2527
Dołączył: 6 gru 2008, 12:19
Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 8 gru 2015, 21:39 Re: Super Hub 2 z virgin media?

3 razy przywracalem do ustawien fabrycznych.

Guest
 
 

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 8 gru 2015, 21:43 Re: Super Hub 2 z virgin media?

No to na 100% masz fabrycznego usera (admin) i hasło. To se teraz wejdź w ustawienia routera i ustaw połączenie z netem.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony
 
 
Posty: 2527
Dołączył: 6 gru 2008, 12:19
Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 9 gru 2015, 21:02 Re: Super Hub 2 z virgin media?

No toc napisalem wyraznie ze nie laczy sie z netem ! Palaczenie mam tylko pomiedzy super hub2 a laptopem na wifi. Ale brak polaczenia z siecia? Nie ma internetu. ???

Guest
 
 

MężczyznaPostNapisane przez mirek2525 » 9 gru 2015, 22:08 Re: Super Hub 2 z virgin media?

w virgin media nie będzie działał żaden inny ruter niż ten co dostałeś , działa tylko ten który dostałeś oryginalnie pierwszy , podczas podpisania umowy każdy Klijent dostaje konto i własny numer do tego jest przypisany numer rutera który ci dają, każdy ruter ma własny numer, jak chcesz zmienić ruter musisz zadzwonić do nich i podać dane z nalepki nowego rutera ale konto musi być zamknięte tej osoby co używała poprzednio ruter.
oni maja numer twojej umowy i udostępniają ci internet pod ten ruter tylko,
ps( jak się przeprowadzasz lub dajesz komuś swój ruter , i w innym domu masz kabel virgin , podłączasz i używasz neta wszystko idzie na twoje konto. nie trzeba dzwonnic i przenosić Internetu itp.

mirek2525
Przyczajony
 
 
Posty: 9
Dołączył: 1 kwi 2015, 10:01
Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Voltix » 9 gru 2015, 23:14 Re: Super Hub 2 z virgin media?


Voltix
Rozeznany
 
 
Posty: 106
Dołączył: 6 lut 2014, 12:59
Reputacja: 10
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 10 gru 2015, 05:00 Re: Super Hub 2 z virgin media?

mirek2525 napisał(a):w virgin media nie będzie działał żaden inny ruter niż ten co dostałeś , działa tylko ten który dostałeś oryginalnie pierwszy , podczas podpisania umowy każdy Klijent dostaje konto i własny numer do tego jest przypisany numer rutera który ci dają, każdy ruter ma własny numer, jak chcesz zmienić ruter musisz zadzwonić do nich i podać dane z nalepki nowego rutera ale konto musi być zamknięte tej osoby co używała poprzednio ruter.
oni maja numer twojej umowy i udostępniają ci internet pod ten ruter tylko,
ps( jak się przeprowadzasz lub dajesz komuś swój ruter , i w innym domu masz kabel virgin , podłączasz i używasz neta wszystko idzie na twoje konto. nie trzeba dzwonnic i przenosić Internetu itp.


Wielkie dzieki !!! teraz wiem wszystko. Inni kaza wchodzic poprzez admina lub 19....... ale to nie dzialalo pomimo ze pisalem ze ten sposob nie dziala. Okey a powiedz mi czy moge zmostkowac te 2 routery? Probowalem ale to mi nie wychodzi? dzieki

Guest
 
 

MężczyznaPostNapisane przez mirek2525 » 10 gru 2015, 23:33 Re: Super Hub 2 z virgin media?

próbowałem kilka sposobów z neta ale mi nie wyszło, ( prawdopodobnie chodzi ci o zwiększenie zasięgu wifi) jeśli o to to zrezygnowałem z drugiego rutera i kupiłem za 11 funcików z ebay chiński zwykły WiFi Extender działa idealnie konfiguracja 5 minut wystarczy jedna kreska wifi i zwiększa zasięg + wtyczka standardowa LAN rozciągam przedłużacz zalaczam extender i net wszystkie kreski na koncu ogrodu.
pozdro

mirek2525
Przyczajony
 
 
Posty: 9
Dołączył: 1 kwi 2015, 10:01
Reputacja: 0
Neutralny

Następna strona

  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Ostatni post
Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników