Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez chmiel » 14 lut 2016, 10:53 Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Cześć,


po update Windowsa przestała mi działać osobista zapora sieci.Próbowałem już odinstalować, zainstalować ponownie (antyvirusa), naprawić funkcją sprawdzającą błędy i dalej to samo.W opcjach zapory sieci możliwy jest tylko wybór całkowitego wyłączenia ochrony, chociaż ona i tak nie działa.


Nazwa produktu: ESET Smart Security
Wersja produktu: 9.0.349.14
System operacyjny: Windows 10 Home (64-bit)

Z góry dziękuję
A
:-))

chmiel
Rozeznany
 
 
Posty: 204
Wiek: 38
Dołączył: 5 sty 2008, 16:07
Lokalizacja: West Midlands
Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez andrzejj » 14 lut 2016, 12:26 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Sprawdzales czy na Win98 dziala?
Avatar użytkownika
andrzejj
Raczkujący
 
 
Posty: 63
Dołączył: 8 lip 2012, 19:45
Reputacja: 6
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Amigo_uk » 14 lut 2016, 22:07 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Prawdopodobnie ustawienia osobistej zapory sieciowej koliduja z nowymi ustawieniami Win10.
Swoją drogą - rozczarowujące są te ostatnie update w Win10.... Pojawilo sie sporo nowych problemow zwiazanych wlasnie z ustawieniami i kompatybilnoscia....

Wracajac jednak do tematu:
Przeinstalowywujac program, nie usunoles ustawien.

Tutaj masz link z opisem jak zresetowac firewall do ustawien defaultowych:
http://support.eset.com/kb3323/?locale=en_US
Pomogła Ci moja odpowiedź? Nie żałuj i wciśnij Obrazek :)
Avatar użytkownika
Amigo_uk
Rozeznany
 
 
Posty: 246
Wiek: 46
Dołączył: 10 maja 2007, 18:10
Lokalizacja: Sandwell
Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez chmiel » 15 lut 2016, 16:36 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Amigo_uk napisał(a):Prawdopodobnie ustawienia osobistej zapory sieciowej koliduja z nowymi ustawieniami Win10.
Swoją drogą - rozczarowujące są te ostatnie update w Win10.... Pojawilo sie sporo nowych problemow zwiazanych wlasnie z ustawieniami i kompatybilnoscia....

Wracajac jednak do tematu:
Przeinstalowywujac program, nie usunoles ustawien.

Tutaj masz link z opisem jak zresetowac firewall do ustawien defaultowych:
http://support.eset.com/kb3323/?locale=en_US


Dzięki za pomoc, zadzwoniłem na support Eset i gościu naprawił mi to zdalnie usuwając instalkę i wszystkie ustawienia.
Z tego co się zorientowałem program nie zaimportował sterowników.

Dzięki
A
:-))

chmiel
Rozeznany
 
 
Posty: 204
Wiek: 38
Dołączył: 5 sty 2008, 16:07
Lokalizacja: West Midlands
Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez edmun » 25 lut 2016, 10:15 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Programy nie importują sterowników. Dobrze że masz to rozwiązane ale to nie wina sterowników. Bardziej jak kolega wyżej wspomniał - nie usunąłeś ustawień przy reinstalce.
Avatar użytkownika
edmun
Stały Bywalec
 
 
Posty: 444
Dołączył: 27 paź 2011, 19:06
Reputacja: 48
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez darcia777N » 16 mar 2016, 12:19 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Co do win 10 to mocno daje d... mi po update padł całkiem komp i wylądował w serwisie. Oddali ale teraz widze ze internet edge nie działa tak jak powinien, zawiesza się i 2 razy była akcja z migającym ekranem i w efekcie ekran się wyłączył a komp wymagał ponownego uruchomienia.

darcia777N
Przyczajony
 
 
Posty: 4
Wiek: 41
Dołączyła: 13 mar 2016, 17:41
Lokalizacja: Birmigham
Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez edmun » 16 mar 2016, 12:30 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

No i? Bo ja dalej nie rozumiem. System jest źle postawiony, ewidentnie ktokolwiek zagląda do komputera nie ma pojęcia jak zidentyfikować problem. Czy ktokolwiek w ogóle zajrzał do dziennika zdarzeń? Przejrzał logi?
Avatar użytkownika
edmun
Stały Bywalec
 
 
Posty: 444
Dołączył: 27 paź 2011, 19:06
Reputacja: 48
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez darcia777N » 22 mar 2016, 09:04 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

No i problem został zdiagnozowany i naprawiony, wadliwe sterowniki do nivida, podobno mają jakaś słabą partię, no w każdym razie po update i ustawieniu grafiki nivida jako głównej, a intel dodatkowej problem zniknął. Z tego co czytałam w sieci, wiele ludzi ma z tym problem. A win 10 jeszcze nie działa stabilnie.

Do dziennika nic nie zaglądał, komputer był 1 raz oddany na serwis i wrócił z wymienionym dyskiem.

darcia777N
Przyczajony
 
 
Posty: 4
Wiek: 41
Dołączyła: 13 mar 2016, 17:41
Lokalizacja: Birmigham
Reputacja: 0
Neutralny


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Ostatni post
Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników