Internet

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez DjXeed » 8 sty 2009, 01:06 Internet

poszukuje jakiegos dostawcy internetu ale wlasnie... nie mam zamiaru wykupywac calego zestawu czyt: telefon, tv + net, chce sam internet, i takiej wlasnie firmy poszukuje, zna ktos? okolice west bromwich

DjXeed
Rozeznany

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez akam » 8 sty 2009, 11:30 NET

Virgin Media?

Pozdrawiam
akam
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Jarosh » 8 sty 2009, 17:14 Re: Internet

Virgin Media? BT? Sky? Orange? Bulldog? I Dziesiątki Innych Providerów :-)

Jarosh
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Bernii » 8 sty 2009, 17:29 Re: Internet

jak interesuje cie tylko kabel to pewnie bedziesz skazany na Virgin'a
tutaj masz 2 strony na ktorych sprawdzisz mozliwosci i moze ulatwia Ci wybor :

http://www.moneysupermarket.com/broadband/

http://www.cable.co.uk/compare/cable-broadband.html
Bernii
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Sharegrace » 8 sty 2009, 19:48 Re: Internet

DjXeed, jesli nie ograniczasz zainteresowania li tylko do ofert kablowych, to masz jeszcze mase propozycji bezprzewodowych. Modem bezprzewodowy zapewnia ci mobilnosc, przeprowadzka nie wiaze sie z przerwa w dostarczaniu uslugi. Masz nawet mozliwosc skorzystania z oferty na karte w 3. Doladowujesz kiedy chcesz, nie wiazac sie umowa.
Mnostwo ofert zroznicowanych cenowo i jakosciowo do porownania na stronach sieci komorkowych.
Sharegrace
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez DjXeed » 8 sty 2009, 20:07 Re: Internet

Wlasnie o to sie rozchodzi, ze teraz mam bezprzewodowy, u chújami rzucam, bo w nocy, jak sygnal (jakims cudem) slabnie co chwile net nawala, wole kabelek, a najlepiej jakbym mogl miec obie rzeczy naraz. Bo w sumie, wifi nigdy kabla nie przebije...

DjXeed
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Sharegrace » 9 sty 2009, 00:45 Re: Internet

DjXeed, otoz to, wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja tez, zdarzalo sie , ubolewalam nad wyborem oferty i operatora, ale polaczenie bezprzewodowe poza wszelkimi towarzyszacymi mu ograniczeniami daje mi to co rekompensuje wszelkie braki. Wolnosc. Zero zobowiazan.
Zycze owocnych poszukiwan wlasnego netowego Eldorado :)
Sharegrace
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kalini812 » 2 gru 2009, 17:00 Re: Internet

a ja mam takie pytanko,od jakis 3 lat mam internet w Virgin,niedawno z mezem wzielismy sobie nowe telefony w O2,przez to iz juz dluuugi czas jestesmy w ich sieci zaproponowali nam przejscie na ich internet-przyznam jest taniej,ale co wy o tym sadzicie.
mam sam internet bez tv i telefonu stacjonarnego i place w Virgin ok.25funtow za 10MB,a w O2 przez pierwsze 4mies.jest 9,79funta za 20mega,a pozniej 14,68f i to jest na rok,dostaje oczywiscie router,sciagac moge niby do woli-no wlasnei i tutaj tez moje pytanie bo troche boje sie o to,gdyz wiem ze w Virgin moge sciagac do woli,ale np.w BT jest cos takiego jak limity na sciaganie.prosze o porade,dzieki :)
kalini812
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Bartsun » 2 gru 2009, 17:30 Re: Internet

w O2 masz internet na lini wlasnie telefonicznej (BT) wiec do tego dodaj sobie najtanszy abonament (koszt jak nic sie nie zmienilo to 11funtow/miesiac + ewentualne cyrki z tym dostawca telefonii) wiec razem wychodzi drozej.... w Virgin tez masz moze nie limity ale fair policy czyli jak duzo sciagasz to troche Ci predkosc ograniczaja (w 10meg jakos o 1/3) zeby niby inni tez mieli (taka sciema)

ma tu troche ludzi neta z O2 i sobie chwala, ale pomysl sama czy Ci sie to tak oplaca...

co do tego ze O2 jest na lini tel a nie kablowce (stale) nie jestem w 100% pewien (tak z 99% bo juz dawno w temacie nie siedzialem)

jesli nie zdazylo Ci sie ze transfer masz ograniczany znaczy ze az tyle nie sciagasz i gra imho jest nie warta swieczki

pozdro
Bartsun
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 2 gru 2009, 20:09 Re: Internet

kalini812, ja mam z o2 i nie polecam wychodzi taniej bo za linie płace 11f i nie całe 10 za internet (5 funtow jest zniżki jezeli sie ma telefon z o2 i sie ładuje min 10 f na miesiąc) ale cżesto muli mi go, zwalnia, nie ma połączenia no i za kazdym razem co sie przeprowadzamy musimy ponosic dodatkowe koszty za zmiane nr tel,kolejne kontrakty i wogóle do du..y...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kalini812 » 2 gru 2009, 22:43 Re: Internet

Bartsun, malaroksi dzieki wielkie za info
pozdrawiam
kalini812
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez roslinka_zielona » 3 gru 2009, 00:08 Re: Internet

my mamy virgin na linii tel z bt i jest ok ;) placimy 21 futnow miesiecznie podpisalismy kontrakt na rok
roslinka_zielona
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 3 gru 2009, 00:59 Re: Internet

roslinka_zielona napisał(a):my mamy virgin na linii tel z bt

to virgin czy bt?
virgin nie dziala na linii tel, pozatym oni maja swoja siec.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Bartsun » 3 gru 2009, 03:31 Re: Internet

agg,
jest mozliwosc podlaczenia do virgin na lini tel tam gdzie nie oferuja stalego lacza, wiem bo tak mialem w Wolverhampton na nowym osiedlu.
ale jak juz cos brac na liniach BT to lepiej sie zorientowac ktory dostawca jest najlepszy - a sa firmy ktore maja lepsze warunki kontraktu oraz sciagania/wysylania niz virgin/bt

pozdro
Bartsun
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez roslinka_zielona » 3 gru 2009, 13:19 Re: Internet

powaznie mamy takiego neta bo jak sie okazalo bezprzewodowy n ie wchodzil u nas w gre....poki co jestesmy zadowoleni jak ktos chce dowiedziec sie cos wiecej zapraszam na priv
roslinka_zielona
Rozeznany

Neutralny

Następna strona

Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA