Polska Telewizja!

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez artis1990 » 20 gru 2009, 19:07 Polska Telewizja!

Witam!

Mam taki problemik, mam umowę z cyfrą+ w Polsce, dekoder mam tutaj, antenę dokupiłem i wszystko jest ok! Lecz teraz kupiłem nowy TV i chciałbym wziąsc nową umowę już z większym pakietem i dekoderem HD. Kiedys słyszałem, że są ludzie którzy się zajmują tym w Birmingham, bo do Polski sie nie wybieram jak narazie, a chciałbym, żeby to wszystko było załatwione na miejscu? Macie jakies namiary na kogos kto się tym zajmuje? Bardzo byłbym wdzięczy, chodzi mi o cyfre+ tylko i wyłącznie :)

artis1990
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez cwircwirek » 20 gru 2009, 19:30 Re: Polska Telewizja!

wystarczy ze zadzwonisz do biura obslugi i wszystko zalatwisz telefonicznie. ja w tym tygodniu zmienilam pakiet na prestizowy, czyli ten najwiekszy i bede placic 75zl. zapytaj jakie maja oferty, bo kazdy moze ci cos innego zaoferowac.

cwircwirek
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez jacek1978 » 20 gru 2009, 20:34 Re: Polska Telewizja!

witam ja mam ten sam problem wiem ze mozna zmienic pakiet tel.ale co z dekoderem HD

jacek1978
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez cwircwirek » 20 gru 2009, 21:14 Re: Polska Telewizja!

tzn masz zwykly dekoder a chcesz zmienic na HD??sadze ze nie bedzie problemu. a masz kogos w PL kto moglby to odebrac?

cwircwirek
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez jacek1978 » 20 gru 2009, 21:36 Re: Polska Telewizja!

MAM JAK TO ZROBIC NIEJEST TAK ZE MUSZE ODEBRAC OSOBISCIE

jacek1978
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Acid Drinker » 21 gru 2009, 01:14 Re: Polska Telewizja!

Hej, ja niedawno zakładałem sobie cyfrę i z tego co wiem to dekoder nie jest częścią umowy. Ważna jest karta. Prawdopodobnie mogą ci wysłać kartę do domu(w Polsce), ewentualnie poinformujesz, że ktoś inny odbierze. Dekoder kupujesz od dystrybutora (albo na allegro, ale to nie jest pewne). Wszystko ładnie zapakowane ktoś wysyła ci to do Anglii. Montujesz, dzwonisz, aktywujesz kartę, czekasz od 1 do 24h (zazwyczaj ok. 3), oglądasz.

Jeśli by się okazało, że musisz odebrać to osobiście to mogę dać ci kilka namiarów na ludzi, którzy to sprowadzają i montują. Ale to pewnie będzie troszkę kosztowało.
Acid Drinker
Stały Bywalec

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez jacek1978 » 21 gru 2009, 12:55 Re: Polska Telewizja!

dzieki za odpowiedz ale co z HD jesli mam stary dekoder niewystarczy chyba wymienic tylko karty popraw mie jesli sie myle POZ.

jacek1978
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Acid Drinker » 21 gru 2009, 16:05 Re: Polska Telewizja!

jacek1978 napisał(a):dzieki za odpowiedz ale co z HD jesli mam stary dekoder niewystarczy chyba wymienic tylko karty popraw mie jesli sie myle POZ.

Dekoder musi być inny, tak mi się wydaje. Jak napisałem:

Dekoder kupujesz od dystrybutora (albo na allegro, ale to nie jest pewne). Wszystko ładnie zapakowane ktoś wysyła ci to do Anglii.

Możliwe jest, że wszystkie są przystosowane do HD i wystarczy zmiana karty(musi być w miarę nowy), ale ja takich informacji nie posiadam.
Możesz zawsze zadzwonić na infolinie i się zapytać.
Acid Drinker
Stały Bywalec

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mustafa75 » 22 gru 2009, 12:04 Re: Polska Telewizja!

Albo kup sobie tuner HD najlepiej na linuxie podłącz do neta znajdz dawce jest ich dużo dogadaj sie i będziesz mial dużo taniej i do tego bez żadnych umów itp.

Mustafa75
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez turbobastard » 22 gru 2009, 19:00 Re: Polska Telewizja!

Mustafa75 napisał(a):Albo kup sobie tuner HD najlepiej na linuxie podłącz do neta znajdz dawce jest ich dużo dogadaj sie i będziesz mial dużo taniej i do tego bez żadnych umów itp.

Ja tak mam,podlaczasz tuner do neta lub jaesli nie masz takowego tunera z wejscie rj45 sieciowego to do kompa i z kompa rs232 kabelkiem do tunera tyle ze wtedy masz pakiety tv tylko przy wl kompie. Bywaja czasem problemy z laczem internetowym moze przerywac ale ogolnie sie oplaca.

turbobastard
Przyczajony

Neutralny