popsute zawiasy dwa w laptopie

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

KobietaPostNapisane przez lula » 26 kwi 2010, 23:06 popsute zawiasy dwa w laptopie

hejka! wiem że temat nie świeży, kilka razy na forum przemaglowany, ale wszystkie odnośniki do magików komputerowych albo stare albo po prostu ja ich używać nie potrafię...
Mój laptopik wyskakuje z ramy czyli z zawiasów, piszę tę wiadomość w pozycji 3/4 zgiętej, że szyja już boli więc o to moje błagalne POMOCY!!! ktokolwiek wie niech pisze...

lula
Początkujący
 
 
Posty: 11
Dołączyła: 2 kwi 2008, 08:57
Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez evil » 27 kwi 2010, 05:49 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

co rozumiesz przez pojecie wyskakuje z ramy ?? :P chodzi o monitor czy co ?? i jaki laptop ?:P moze sie srubeczki poluzowaly ?
\m/

evil
Raczkujący
 
 
Posty: 51
Wiek: 37
Dołączył: 28 lut 2010, 17:46
Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Amigo_uk » 27 kwi 2010, 07:17 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

Polecam jak najszybciej to naprawic
Takie "latajace" zawiasy moga prowadzic do uszkodzenia wiazki przewodow matrycy, lub uszkodzenia plastyku bazowego.
Krotko mowiac - wieksze koszty...
[/scroll]
Pomogła Ci moja odpowiedź? Nie żałuj i wciśnij Obrazek :)
Avatar użytkownika
Amigo_uk
Rozeznany
 
 
Posty: 246
Wiek: 45
Dołączył: 10 maja 2007, 18:10
Lokalizacja: Sandwell
Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 27 kwi 2010, 08:16 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

Poszukaj zawiasów na ebay'u jesli to nowy laptop to sa spore szanse na sukces, ja w swoim starym compaq'u mialem taka sama przypadlosc: jeden zawias padl, ale nie szlo dokupic. Robione sa one ze stopu cynku i alu (tzw. znalu), ja dorobilem u dobrego tokarza z mosiadzu i sluzylo jeszcze ze dwa lata.
Avatar użytkownika
plazermen
Wtajemniczony
 
 
Posty: 2076
Wiek: 40
Dołączył: 10 cze 2006, 20:52
Lokalizacja: że znowu
Reputacja: 92
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez lula » 27 kwi 2010, 08:54 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

ogólnie to juz plastik pęka i wyglada to dosc masakrystycznie...fujitsu siemens to jest i potrzebny taki ktos co by to sklecił

lula
Początkujący
 
 
Posty: 11
Dołączyła: 2 kwi 2008, 08:57
Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Adam » 27 kwi 2010, 13:19 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

lula napisał(a):ogólnie to juz plastik pęka i wyglada to dosc masakrystycznie...fujitsu siemens to jest i potrzebny taki ktos co by to sklecił

zobacz tu
http://bham.pl/directory/Kategoria/Komputery/

Adam
Administrator
 
 
Posty: 769
Dołączył: 12 mar 2006, 18:45
Lokalizacja: Birmingham
Reputacja: 33
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez evil » 27 kwi 2010, 17:11 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

ja ci to moge za free sklecic w sumie to 10 min roboty przekrecic zawiasy tylko kwestja miec takowe :P
\m/

evil
Raczkujący
 
 
Posty: 51
Wiek: 37
Dołączył: 28 lut 2010, 17:46
Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Amigo_uk » 27 kwi 2010, 17:15 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

Jak masz uszkodzony body plastic to moze sie okazac ze nie masz do czego przykrecic...
Poza tym w roznych typach laptopow roznie wyglada wymiana zawiasow...
W niektorych compaq-ach jest to faktycznie chwila. Przy nietorych lenovo zawiasy wlaza pod plyte ktora trzeba w calosci zdemontowac...
Miewalem juz takie laptopy rozkrecane nozem kuchennym:) i z srubami wystajacymi na druga strone:)

Co to jest konkretnie za laptop?
Pomogła Ci moja odpowiedź? Nie żałuj i wciśnij Obrazek :)
Avatar użytkownika
Amigo_uk
Rozeznany
 
 
Posty: 246
Wiek: 45
Dołączył: 10 maja 2007, 18:10
Lokalizacja: Sandwell
Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez evil » 27 kwi 2010, 21:30 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

w sumie w rekach mialem dopiero 5 toschib dwa compaqi, kilka acerow, i jednego samsunga i jednego sony vaio, trzeba wykrecic zawiasy i zobaczyc moze sie od innego kompa nadadza po niewielkim szlifie
\m/

evil
Raczkujący
 
 
Posty: 51
Wiek: 37
Dołączył: 28 lut 2010, 17:46
Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Amigo_uk » 30 kwi 2010, 06:54 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

Koszt zawiasow do FS £5 - £35 w zaleznosci od typu. Jak chcesz cos szlifowac - to gratuluje profesjonalizmu. Zle dopasowane zawiasy doprowadza do wylamania plastikow, uszkodzenia tasmy sygnalowej do matrycy, ewentualnie do uszkodzenia matrycy (koszt od £60 - £120). Jesli idzie o laptopy robimy przecietnie 4- 7 dziennie....
Powodzenia :D
Pomogła Ci moja odpowiedź? Nie żałuj i wciśnij Obrazek :)
Avatar użytkownika
Amigo_uk
Rozeznany
 
 
Posty: 246
Wiek: 45
Dołączył: 10 maja 2007, 18:10
Lokalizacja: Sandwell
Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez evil » 30 kwi 2010, 14:50 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

profesjonalna reka informatyka + fixera czyni cuda :)
\m/

evil
Raczkujący
 
 
Posty: 51
Wiek: 37
Dołączył: 28 lut 2010, 17:46
Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Amigo_uk » 1 maja 2010, 05:58 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

Pewnie:) Zapraszamy do programu usterka;)

[ Dodano: Pią Maj 14, 2010 10:38 ]
Lula: problem rozwiazany? nie trzymaj nas w niepewnosci:)
Pomogła Ci moja odpowiedź? Nie żałuj i wciśnij Obrazek :)
Avatar użytkownika
Amigo_uk
Rozeznany
 
 
Posty: 246
Wiek: 45
Dołączył: 10 maja 2007, 18:10
Lokalizacja: Sandwell
Reputacja: 13
Neutralny

KobietaPostNapisane przez lula » 19 sie 2010, 17:13 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

hejka długo nie odpisywałam, a komputer wyglada jeszcze gorzej bo kumpela mi zamknęła przez przypadek i było wielkie łuuuuuup!.ogólnie używam stacjonarnego ale w laptopie te zawiasy chyba sie same magicznie nienaprawią, więc w ten weekend postanowione szukamy magika...

lula
Początkujący
 
 
Posty: 11
Dołączyła: 2 kwi 2008, 08:57
Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez karolkam85 » 7 mar 2011, 19:12 Re: popsute zawiasy dwa w laptopie

Hej, mój Acer TravelMate ma pękniętą klape przy lewym zawiasie. Zastanawiam się jak go wycenić, i gdzie moge go sprzedać. Kąputer ogólonie działa i to dobrze. Z góry dzięki :mrgreen:

karolkam85
Przyczajony
 
 
Posty: 1
Dołączyła: 7 mar 2011, 18:39
Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez DD » 7 mar 2011, 21:27 to nie magia

lula napisał(a):hejka długo nie odpisywałam, a komputer wyglada jeszcze gorzej bo kumpela mi zamknęła przez przypadek i było wielkie łuuuuuup!.ogólnie używam stacjonarnego ale w laptopie te zawiasy chyba sie same magicznie nienaprawią, więc w ten weekend postanowione szukamy magika...


zgadzam sie z Amigo, nie ma co szlifowac i spawac jak radzi evil. 30-40 funi i masz zrobione.
samych zawiasow mozna tone kupic np. na ebay'u wiec dziwie sie evil'owi troche.
lula, zalezy z jakiej okolicy jestes ale szukac nie musisz, Amigo napewno sie zajmie Twoim lapkiem fachowo.
ja np. jestem w okolicy centrum Solihull i tez moglbym Ci go naprawic.

DD
Stały Bywalec
 
 
Posty: 362
Wiek: 44
Dołączył: 29 maja 2006, 08:30
Lokalizacja: Dickens Heath
Reputacja: 4
Neutralny

Następna strona

  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Ostatni post
Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników