Cisco CCNA

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez oXide » 29 sie 2010, 19:22 Cisco CCNA

Czesc

Jest ktros moze juz po egzaminie i moze sie podzielic wrazeniami?
oXide
Stały Bywalec

Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez vercin1 » 5 wrz 2010, 09:00 Re: Cisco CCNA

Ja zdawałem w Coventry Bukowałem egzamin przez internet i okazało się że nie dali mi dodatkowych 30 minut co przysługuje osobą dla których angielski nie jest pierwszym językiem Więc polecam wybrać się do ośrodka osobiście i wszystko uzgodnić przed Na szczęście wszystko poszło ładnie i sprawnie :)

vercin1
Przyczajony

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez oXide » 5 wrz 2010, 15:19 Re: Cisco CCNA

Ja myślę nad zabukowanie egzaminu w QA w centrum. Możesz mi napisać jak mnie więcej wygląda sam egzamin?
oXide
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez vercin1 » 6 wrz 2010, 14:41 Re: Cisco CCNA

dostałem kartkę i pisaka jako brudnopis a następnie zostałem zaprowadzony do stanowiska komputerowego Tam z listy wybrałem swoje nazwisko i na początek był tutorial odnośnie jak należy odpowiadć na pytania i poruszać się po programie egzaminacyjnym Po zapoznaniu się (przejściu tutorialu) klikasz w egzamin i zaczyna ci lecieć czas a ty odpowiadasz na pytania Tak to jakoś wyglądało :)

vercin1
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez oXide » 6 wrz 2010, 20:02 Re: Cisco CCNA

:)

Ile jest pytan? I jak dlugo trwa. Czyli mozna uzywac pisaka i kartki do subnetting-u. To dobrze! Bo juz myslalem ze na sucho trzeba wyliczac w pamieci. Duzo miales symulacji? Czy wiekszosc to teoria?
oXide
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Tomk » 7 wrz 2010, 11:33 Re: Cisco CCNA

Hej oXide,

Dosyc dawno robilem CCNA ale postaram sie przyblizyc Ci jego wyglad.

W zaleznosci czy zdajesz CCNA 640-802 jako jeden egzamin czy jako dwa (ostatnimi czasy sie zmienilo CCNA - CCENT ICND1 640-822 INTRO, ICND2 640-816), bedziesz mial ok 55 pytan badz dwa razy po 55 pytan. Moja rada to zdawac jeden egzamin przy czym jest mniej stresu i masz mniejsza ilosci pytan.

Standardowo jest chyba 90 min ale jako, ze Twoim pierwszym jezykiem nie jest angielski mozesz ubiegac sie o dodatkowe 30 min. Do tego musisz poprosic dodatkowa forme do wypelnienia. Spelnieniem dodatkowych 30 min jest nieprzebywanie w Anglii powyzej 3 lat ale mozesz tam sklamac jakoz nikt tego nie sprawdza. W 55 pytaniach bedziesz mial ok 3 czy 5 (juz dokladnie nie pamietam), pytan praktycznych, czyli male zadania praktyczne np utworzenie Extended ACL czy configuracja interfejsu. Moja wskazowka to czytanie dokladnie pytan bo CISCO lubi sprecyzowac tak pytanie zeby nie bylo do konca jasne co trzeba zrobic.

Jezeli masz jeszcze jakies pytania to sloze pomoca. Obecnie pracuje na sieciach opartych na urzadzeniach CISCO wiec moge pomoc.

Tymczasem pozdrawiam,
TK.

[ Dodano: Wto Wrz 07, 2010 12:37 ]
Zapomnialem kompletnie dodac, ze CCNA wzbogacilo repertuar pytan o Wireless czego nie bylo w poprzednich wersjach, wiec jednym z praktycznych pytan bedzie pewnie konfiguracja paru opcji Wireless.

TK.
Tomk
Rozeznany

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez oXide » 7 wrz 2010, 16:59 :)

Dzięki wielkie za pomoc.

Pozdrawiam,
Maciek
oXide
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez vercin1 » 9 wrz 2010, 10:14 Re: Cisco CCNA

Czy znacie jakieś agencje pracy dla ludzi po CCNA?

vercin1
Przyczajony

Neutralny

Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA