Mechanik/Swap Silnika

Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;

MężczyznaPostNapisane przez mldeserte » 26 sie 2014, 18:50 Mechanik/Swap Silnika

Witam zna moze ktos jakiegos mechanika ktory mi ogarnia swap silnika w mojej hondzie eg3 (1993 ) hatchback,, szukalem w necie ale Anglicy sporo sobie licza , pomyslalem ze moze zna ktos jakis Polaków lub kogos kto duzo nie bierze.

mldeserte
Przyczajony
 
 
Posty: 9
Wiek: 22
Dołączył: 23 cze 2011, 20:36
Reputacja: -2
Neutralny
Góra
-2

KobietaPostNapisane przez dana79 » 26 sie 2014, 19:23 Re: Mechanik/Swap Silnika

Ultimate garage na fb ich znajdziesz

dana79
Raczkujący
 
 
Posty: 90
Dołączyła: 23 wrz 2013, 10:33
Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez dana79 » 26 sie 2014, 19:53 Re: Mechanik/Swap Silnika

Swapa w moim aucie beda robic.

dana79
Raczkujący
 
 
Posty: 90
Dołączyła: 23 wrz 2013, 10:33
Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Alzak » 27 sie 2014, 17:49

Tez polecam Ultimate Garage pogadaj z Marcinem ogarnie sprawe mechanicznie a elektronika zajmie sie Eli.

A jaki silnik wstawiasz od nowszej japonki czy jakies wieksze mody ?
Jakikolwiek sarkazm zamieszczony w powyzszym poscie jest calkowicie nieprzypadkowy...

Alzak
Zadomowiony
 
 
Posty: 620
Dołączył: 11 lip 2010, 06:48
Reputacja: 55
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez mldeserte » 27 sie 2014, 18:22 Re: Mechanik/Swap Silnika

AAA nic wielkiego, nie ma sie czym chwalic .. Chce wlozyc 1.5 vtec-a .. Bo moje 1.3 mi sie znudzilo a wiecej modow juz w niej nie zrobie.. Do 1.5 wejdzie krotsza skrzynia, dolot , wydech 4-2-1 I zamienik cata.. I powino byc the 8-9 sek do 100 :D .. Tak zakladam bo 1.3 w 10-11 sek sie wyrabia. A w koncu przybedzie z 40 moze 50 HP.. . I troche nm.. Wiecej mi nie trzeba do codziennej jazdy.. Moze w dalekej przyszlosci cos wiekszego wejdzie.. O ile sie nie podjaram driftowozami :D

Jak to powtarzam liczy sie kierowca a nie auto :D

mldeserte
Przyczajony
 
 
Posty: 9
Wiek: 22
Dołączył: 23 cze 2011, 20:36
Reputacja: -2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Alzak » 28 sie 2014, 04:14 Re: Re: Mechanik/Swap Silnika

mldeserte napisał(a):AAA nic wielkiego, nie ma sie czym chwalic .. Chce wlozyc 1.5 vtec-a .. Bo moje 1.3 mi sie znudzilo a wiecej modow juz w niej nie zrobie.. Do 1.5 wejdzie krotsza skrzynia, dolot , wydech 4-2-1 I zamienik cata.. I powino byc the 8-9 sek do 100 :D .. Tak zakladam bo 1.3 w 10-11 sek sie wyrabia. A w koncu przybedzie z 40 moze 50 HP.. . I troche nm.. Wiecej mi nie trzeba do codziennej jazdy.. Moze w dalekej przyszlosci cos wiekszego wejdzie.. O ile sie nie podjaram driftowozami :D

Jak to powtarzam liczy sie kierowca a nie auto :D

O jak kreci cie drift to napewno dogadasz sie z chlopakami z ultimate oni pare drift furmanek posiadaja...
Jakikolwiek sarkazm zamieszczony w powyzszym poscie jest calkowicie nieprzypadkowy...

Alzak
Zadomowiony
 
 
Posty: 620
Dołączył: 11 lip 2010, 06:48
Reputacja: 55
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez dana79 » 28 sie 2014, 04:40 Re: Mechanik/Swap Silnika

I pare furek posiadaja i przynajmnien jedna robia teraz :)

dana79
Raczkujący
 
 
Posty: 90
Dołączyła: 23 wrz 2013, 10:33
Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 28 sie 2014, 06:56 Re: Mechanik/Swap Silnika

Oj panie.. lepiej się nie podjaruj tymi drifcidłami, kolega ma kręćka lepszego od lat. W tej chwili dwa projekciki ciągnie. Co na to hajsu idzie to masakra. Już dom porządny by stał za tych kilka lat drifcenia jak nie dwa:

Obrazek


..acz nie powiem że będę bardzo narzekał jak się już wszystko powkłada niedługo i na tor się skoczy zobaczyć czy te 550-600 konia będzie dobrze kręciło :twisted:
Avatar użytkownika
plazermen
Wtajemniczony
 
 
Posty: 2076
Wiek: 39
Dołączył: 10 cze 2006, 20:52
Lokalizacja: że znowu
Reputacja: 92
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez dana79 » 28 sie 2014, 22:38 Re: Mechanik/Swap Silnika

Ja mam dayli drift car niemam 600 koni a daje rade. Teraz wstawial bede 2.5 litra na jednomasie itp i tez bedzie fajnie a jak mi sie znudzi wstawie turbo chodz bardziej prawdopodobne bedzie 4.0 v8 z kompresorem i tez latac bedzie i idzie na to kasy troszke ale nie az tyle aby sobie z tym nie poradzic.

dana79
Raczkujący
 
 
Posty: 90
Dołączyła: 23 wrz 2013, 10:33
Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mldeserte » 29 sie 2014, 10:51 Re: Mechanik/Swap Silnika

Fakt, ale jak ma sie prace a nie szkole :neutral:

mldeserte
Przyczajony
 
 
Posty: 9
Wiek: 22
Dołączył: 23 cze 2011, 20:36
Reputacja: -2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez dana79 » 29 sie 2014, 10:54 Re: Mechanik/Swap Silnika

To fakt:) ja mam oprocz mnie 3 osoby na pokladzie w tym dwojke dzieci ale nie odrazu wszystko sie buduje na raz pokolei a systematycznie i jest git

dana79
Raczkujący
 
 
Posty: 90
Dołączyła: 23 wrz 2013, 10:33
Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wiedzmin » 1 wrz 2014, 17:09 Re: Mechanik/Swap Silnika

Uwaga na zlodziei z Ultimate garage-przy naprawie samochodu zamienili mi akumulator przez co rozkodowali mi centralny zamek, na dodatek zniszczyli jakims rozpuszczalnikiem lakier-to nie mechanicy tylko pajace

wiedzmin
Przyczajony
 
 
Posty: 6
Dołączył: 1 wrz 2014, 16:58
Reputacja: -5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Alzak » 2 wrz 2014, 03:33 Re: Re: Mechanik/Swap Silnika

wiedzmin napisał(a):Uwaga na zlodziei z Ultimate garage-przy naprawie samochodu zamienili mi akumulator przez co rozkodowali mi centralny zamek, na dodatek zniszczyli jakims rozpuszczalnikiem lakier-to nie mechanicy tylko pajace

Po pierwsze jaki ma sens zamiana aku za pare £... A po drugie to zamek sie nie rozkodowuje po rozlaczeniu aku ...
Jakikolwiek sarkazm zamieszczony w powyzszym poscie jest calkowicie nieprzypadkowy...

Alzak
Zadomowiony
 
 
Posty: 620
Dołączył: 11 lip 2010, 06:48
Reputacja: 55
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez dana79 » 2 wrz 2014, 04:53 Re: Mechanik/Swap Silnika

No i ktos nademnoa ma racje

dana79
Raczkujący
 
 
Posty: 90
Dołączyła: 23 wrz 2013, 10:33
Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wiedzmin » 2 wrz 2014, 10:49 Re: Mechanik/Swap Silnika

mnie sie nie pytaj czemu zaje.. ten akumulator, pewnie dlatego ze byl nowy, drobne zlodziejaszki, koniec koncem centralny zamek nie dziala i nie mogli tego zrobic, jak przywiozlem samochod do naprawy to dzialal, u innego mechanika powiedzieli mi ze jest rozkodowany. Poza tym lakier pochlapali jakims rozpuszczalnikiem-taczki bym tam nie zostawil, pzdr

wiedzmin
Przyczajony
 
 
Posty: 6
Dołączył: 1 wrz 2014, 16:58
Reputacja: -5
Neutralny

Następna strona

  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Ostatni post
Powrót do MOTORYZACJA

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników