Tradycyjne danie Birmingham
Przepisy kulinarne, potrawy, gotowanie.
Przyglądajac się okolicznej młodzieży, to chyba tradycyjny będzie skręt z maryśka:/
-

-
P-C
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 61
Hello!
Sprawdzone brytyjskie danie to shepherd's pie (mielona owca) lub cottage pie (mielona wolowina). Zawsze zima robie, bo to takie "comfort food". Robi sie praktycznie samo!
Prosty przepis z BBC Good Food:
shepherd's pieDobre nawet na zimno :)
-

-
pinsleepe
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 7
No dosyć ciekawy przepis trzeba będzie to spróbować,tak jak piszesz jest to Brytyjskie danie a tu poszukiwania bardziej regionalnego dania dla Birmingham.Z żoną rozmawiałem to pamięta że w Birmingham lata wstecz i to sporo dużo było budek straganów i barów co teraz wyparły fish shop czy china lup piza ale do rzeczy sprzedawano w nich różne dania z black puding czyli kaszanka coś jak u nas na śląsku krupnioki.
-

-
Darwas
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: 58
cyt: Birmingham - słynie z kuchni w stylu balti. Rozwinął się on dzięki Pendżabczykom – ludności pochodzenia indoeuropejskiego, przybyłej do Birmingham z północnych Indii i Pakistanu. Jedzenie w stylu balti to zazwyczaj dania jednogarnkowe, do których serwowane są dodatki z kuchni indyjskiej i innych kuchni azjatyckich np.: chlebki naan czy samosa./zrodlo Kuchnia+/
.....próbowałem , takie sobie..jadałem lepsze smakolyki :mrgreen:
AdamBotryk hmm nie wiedziałem, ze pochodzę z miasta gofrów :D
Nadmorskie lato w Kołobrzegu:
Gofry, automaty, lody, karuzele, dmuchane place zabaw, przejażdżki.
No i dawno dawno temu festiwal piosenki zolnierskiej w slynnej muszli koncertowej ktora pilnowalo pokazne stado ratlerkow...
pozdrawiam
-

-
ps
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 7
-

-
malenkagdz
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 47
-
Slyszalem ze w Birmingham powstalo pierwsze ' Curry' podawane wlasnie w taki sposob. Wiec jesli chodzi Ci o miejscowe danie,polecam wlasnie to.
-

-
albert11116
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
Powrót do KUCHNIA