Tatar
Przepisy kulinarne, potrawy, gotowanie.
Naszła mnie ochota na tatara, ale nie bardzo wiem czy mięso sprzedawane w tutejszych supermarketach się na niego nadaje.
Czy ktoś z was robił w uk tatara i może się podzielić doświadczeniami jakie mięso i gdzie najlepiej kupić?
-

-
jarocin
- Rozeznany
-
-
- Posty: 174
- Dołączył: 11 lip 2012, 07:05
- Reputacja: 22
Hej
Ja robie tatara z ligawy wolowej, nie jest to poledwica ale tez smakuje dobrze, mozna ja kupic na smethwicku w sklepie polsko litewskim "Super market" cena za kg ok9.90£ ale maja zawsze swiezá, polecam
Zycze smacznego :)
-

-
kenoris
- Początkujący
-
-
- Posty: 13
- Dołączył: 5 gru 2008, 20:05
- Lokalizacja: Birmingham
- Reputacja: 0
Jak te mięso jedzie z Litwy to jest pewnie nie jest zbyt świeże.
Ja niestety zwątpiłem, nie che ryzykować jedząc surowe mieso z supermarketu.
-

-
jarocin
- Rozeznany
-
-
- Posty: 174
- Dołączył: 11 lip 2012, 07:05
- Reputacja: 22
Powrót do KUCHNIA