Zawody
Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym
• Strona 1 z 1
Witam:)
Tak z ciekawosci pytam, czy ktos zna murarza, ktory nie pije w pracy:)
Bo tak sie u mnie zlozylo, ze juz po raz kolejny murarz postawil krzywo sciane z przyczyn oczywistych.
Czy to jest tak, ze pewne zawody maja swoje wady, czy tez kieruja sie swoimi prawami?
Pozdrawiam:)
Tak z ciekawosci pytam, czy ktos zna murarza, ktory nie pije w pracy:)
Bo tak sie u mnie zlozylo, ze juz po raz kolejny murarz postawil krzywo sciane z przyczyn oczywistych.
Czy to jest tak, ze pewne zawody maja swoje wady, czy tez kieruja sie swoimi prawami?
Pozdrawiam:)
-
- agna78
- Rozeznany
- Reputacja: 52
1
Napisane przez Status89 » 13 cze 2011, 21:45 Re: Zawody
takich chyba tu nie ma :p lol
-
- Status89
- Raczkujący
- Reputacja: 3
0
Napisane przez Adrian2712 » 13 cze 2011, 21:47 Re: Zawody
A ja znam takich,którzy w pracy nie piją... tylko po i przed :D Pozdro
-
- Adrian2712
- Rozeznany
- Reputacja: 18
0
Napisane przez Manitou » 13 cze 2011, 22:07 Re: Zawody
Nie narzekaj.....zobaczyłbyś jak na trzeźwo stawiają ,to byś popełnił seppuku....razem ze ścianą zresztą :jabol: :D
-
- Manitou
- Rozeznany
- Reputacja: 8
0
Napisane przez giowanni77 » 14 cze 2011, 02:31 Re: Zawody
a Ja z autopsji dodam że nie tylko fach murarza "obciążony jest genetycznie" przymusem picia, żebyście ludziska wiedzieli co się działo kiedyś w piekarniach i cukierniach ( nie pracuję już w fachu 5 lat więc nie wiem jak jest teraz) ,przepracowałem w cukierni 14 lat i uwierzcie mi - co tam się działo .......................!!!!!!!!!!
-
- giowanni77
- Raczkujący
- Reputacja: 0
0
Napisane przez Status89 » 14 cze 2011, 06:23 Re: Zawody
dziwic sie ze niektorzy po paczkach pijani chodzili xD hehe
-
- Status89
- Raczkujący
0
Napisane przez agna78 » 14 cze 2011, 13:44 Re: Zawody
No to mnie pocieszyliscie- nie powiem:P
A pozniej, ze ludzie pracy nie maja...jak pija podczas pracy to sie nie ma czemu dziwic.
Ja sobie nie wyobrazam, zebym mogla wypic alkohol i do pracy pojsc a co dopiero podczas pracy;)
Ale skoro mowicie ze to zawod obciazony genetycznie.....to tylko rece mozna z bezradnosci rozlozyc;)
Ale znam tu i takich( polakow), co sobie maryske zapalą w pracy i potem jak to mowia.....przyjemniej sie jakos pracuje;)
Moze ten murarz tez zapalił cos do piwka;) co specyficznie pachnialo:)
A pozniej, ze ludzie pracy nie maja...jak pija podczas pracy to sie nie ma czemu dziwic.
Ja sobie nie wyobrazam, zebym mogla wypic alkohol i do pracy pojsc a co dopiero podczas pracy;)
Ale skoro mowicie ze to zawod obciazony genetycznie.....to tylko rece mozna z bezradnosci rozlozyc;)
Ale znam tu i takich( polakow), co sobie maryske zapalą w pracy i potem jak to mowia.....przyjemniej sie jakos pracuje;)
Moze ten murarz tez zapalił cos do piwka;) co specyficznie pachnialo:)
-
- agna78
- Rozeznany
- Reputacja: 52
0
Napisane przez Status89 » 14 cze 2011, 14:20 Re: Zawody
hehe wszystko jest mozliwe :) nie no sa i tez tacy ktorzy nie pija i nie pala :) musisz tylko dobrze poszukac :)
-
- Status89
- Raczkujący
0
Napisane przez grajek151 » 16 sty 2012, 19:44 Re: Zawody
giowanni77 napisał(a):a Ja z autopsji dodam że nie tylko fach murarza "obciążony jest genetycznie" przymusem picia, żebyście ludziska wiedzieli co się działo kiedyś w piekarniach i cukierniach ( nie pracuję już w fachu 5 lat więc nie wiem jak jest teraz) ,przepracowałem w cukierni 14 lat i uwierzcie mi - co tam się działo .......................!!!!!!!!!!
Jak najbardziej z doswiadczenia potwierdzam. Nie ma chyba normalnych piekarzy :)
A napewno nie ma piekarni w ktorej sie nie pije :) Jak kot sie chcial nauczyc czegos to do nauki zawsze musial miec ''klucz'' :) U was giowanni77 tez tak bylo?
P.S. Tu w Birmingham nie inaczej:) Nic wiecej nie powiem :)
-
- grajek151
- Raczkujący
- Reputacja: -3
0
Napisane przez Albiorix » 16 sty 2012, 20:01 Re: Zawody
Trzeba po prostu zatrudniać polecanych a nie najtańszych. Po dwóch nieszczęśliwych podejściach udało się znaleźć człowieka który z dwoma pomocnikami zrobił mi schody i łazienkę szybko, ładnie i bezproblematycznie, bez żadnego picia czy fuszerki. Nie jest najtańszczy (najdroższy też nie) a terminy ma zajęte z wyprzedzeniem co najmniej trzech miesięcy.
Więc prawdodpobnie opłaca się być tym rzadkim przypadkiem niepijącego murarza, bo gość zarabia za cztery razy tyle co partacze - robi drożej, szybciej, nie marnuje czasu na poprawki i kłutnie i nie ma przerw w zamówieniach a klienci skaczą ze szczęścia :)
Więc prawdodpobnie opłaca się być tym rzadkim przypadkiem niepijącego murarza, bo gość zarabia za cztery razy tyle co partacze - robi drożej, szybciej, nie marnuje czasu na poprawki i kłutnie i nie ma przerw w zamówieniach a klienci skaczą ze szczęścia :)
-
- Albiorix
- Stały Bywalec
- Reputacja: 68
0
Napisane przez Yardley » 7 mar 2012, 17:18 Re: Zawody
Jak ktos zna sprawdzonego murarza to prosze o kontakt na PW
-
- Yardley
- Stały Bywalec
- Reputacja: 0
0