Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.
Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym
No sory ale co do "rzucania miechem" to ja sadze, ze Anglicy sajeszcze gorsi niz Polacy i to bez roznicy czy z klasy robotniczej, sredniej itd.... wszyscy sa jednakowi.
Prawda jest taka, ze tematy takie jak ten przyciagaja i zapadaja w pamieci. Jak by artykul byl o tym, ze ta dziewczyna zrobila cos dobrego nikt by go tutaj nie wkleil, a nawet jesli nie bylo by calej dyskusji.
Denerwuje mnie jak czesc Polakow chce byc bardziej angielska niz Anglicy i jeszcze jedno pewnie kazdy z nas ma cos na sumieni (ja mam) bo nikt swiety nie jest i wszystko jest cacy jak trzeba skometowac innych tylko siebie nikt nie widzi.
-

-
Guest
-
-
Nie zdarzylo mi sie widziec zeby angol ktory mnie gdziekolwiek obsluguje rzucal miesem, wiec trudno powiedziec, moze rzucaja ale nie do klientow :D
No i nie wiem czy chodzi tu o angielskosc, w pl do klientow tez miesem nie rzucalam ani nikt do mnie, co nie znaczy ze pogodzinach nie mowi sie pelniejsza polszczyzna :D
No i co kultura ma do checi bycia angielskim? Znam jednego ormianca ktory dostal obywatelstwo PL i chce byc bardziej polski niz polak, mozliwe ze sa polacy co chca byc brytyjscy, a ja tam jestem wierna slowianskiej rasie forever! :)
-

-
Thesignerka
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 67
a mi sie zdarzylo slyszec i to nie raz "od ludzi na poziomie" np. moj szef czlowiek, ktory posiada bardzo dobrze prosperujaca firme (obroty mozna liczyc w milionach funtow). Jak na niego popatrzysz pomyslisz czlowiek na poziomie, a jak sie odezwie to Ci uszy zwiedna i wcale to nie musi byc nerwowa sytuacja poprostu to sa przecinki w zdaniach.
Poza tym moze niech The Sun i reszta tych szmatlawcow napisze jakis artykul co Angole wyprawiaja jak pojada na jakis kilku dniowy wypad do Polski. Bo swieci nie sa.
Pozdrawiam
-

-
Guest
-
-
Niedługo po przyjeździe do UK zdarzyło mi się słyszeć żywiołową kłótnię dwóch anglików którzy stuknęli się samochodami. Nie było w niej wcale masy prostych przekleństw co drugie słowo, było tylko "You, sir, are a scoundrel".
-

-
Albiorix
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 68
a ja niedawno czytałem o dwóch polskich nastolatkach które wygrały hollywoodzki konkurs marketingowy na promocję filmu Justina Timberlake w UK, o :)
-

-
testowy
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 78
Powrót do HYDE PARK