Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez monique » 18 mar 2012, 17:42 Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

Nie wiedziałam czy dodać to do strefy uczuć czy Hyde Park. W dodatku bardzo "niewyjściowa". Wstyd i tyle.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... l?ITO=1490

monique
Rozeznany

Reputacja: 34
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 18 mar 2012, 18:04 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

"The only thing he could tell the official about his bride's homeland was that it was cold, had forests and that soup and ham dominated the national diet."

LOL Gdyby wspomnial o kapuscie to wszystko by pasowalo :D A tak na powaznie to wydaje mi sie, ze koles co zakopal matke swojego dziecka w kartonie mial wiekszy "impact" (z braku dostepu do polskiej prasy nie wiem, ktore slowa ang. sa juz w powszechnym uzyciu w Polsce) na stereotyp Polaka/Polki niz ta tutaj. I co ma "niewyjsciowa" do tego?

Pozdrawiam

pinsleepe
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez anirad » 18 mar 2012, 19:08 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

niewyjsciowa ma tyle do tego ze jak na nia patrze to tak sobie mysle ze za malzenstwo to ona musiala by zaplacic mi....... :mrgreen: :mrgreen:
anirad
Stały Bywalec

Reputacja: 76
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez erka » 18 mar 2012, 19:08 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

hahaha to slabo jej zaplacil, placa ok 10k i w sumie dobrze ze nie z milosci slub wziela :D

erka
Rozeznany

Reputacja: -7
Wyśmiewca

MężczyznaPostNapisane przez zwierzakfm » 18 mar 2012, 20:17 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

...i juz nasrane w papierach w UK, a z dumnego powrotu do PL nici :D
zwierzakfm
Stały Bywalec

Reputacja: 22
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Okrutnik » 18 mar 2012, 23:03 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

bez kitu 2,5 za lamanie prawa , A daily mail jak zwykle lapie takie historyjki i tylko umacnia brytyjczykow ze Polacy to zlodzieje i oszusci . Qrwa trzeba by bylo jakos temu przeciw dzialac , jeszcze nigdy nie czytalem o jakihs osiagnieciach naszych w gazetach , jakich kolwiek gazetach , Pytanie a raczej odpowiedz jest oczywista bo ich nie ma ?
Trzeba by cos zrobic z tym shitem -z nasza opinia , bo pozniej wszystko ogranicza sie do takich jebanych przypadkow a przeciez jak czarne na wierzchu to nie znaczy ze i w srodku wszystko jest czarne.
Polak zadzgal i zakopal , polka fikcyjny slub, napad na sklep prawdopodobnie polacy , pijany polak balablabla , polacy biora benefity , zapieraja socjale. zygac sie chce , Ale czy taka jest tylko prawda ?

Czy my naprawde jestesmy takim chorym narodem , skaczemy sobie do gardel , nie trzymamy ze soba ? zenada .smieja sie z nas tylko, wszystko nas dzieli a laczyc powinno . Gdyby nasi dziadkowie widzieli jak bedzie w przyszlosci ,to pewnie by nie walczyli za wolna Polske . Pamietacie szklane domy z przedwiosnia ? teraz to sa szklane domy...... obsmarowane .wiecie czym ?

Macie linka do Prawdziwy Polak :
kiedys mnie to smieszylo teraz juz nie, bo to sama prawda

Dodano: -- 19 mar 2012, 00:41 --

www.youtube.com Obsługiwane serwisy : www.youtube.com
Okrutnik
Rozeznany

Reputacja: 29
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez sandru$ » 19 mar 2012, 06:22 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

Okrutnik, jakie to piekne i prawdziwe po raz kolejny potwierdza sie polak polakowi wilkiem!
tak tylko polacy to taki durny zawistny narod zamiast sie wspierac robia sobie pod gorke i ciesza sie z porazki innych.
Polak na wyspach juz zawsze bedzie sie kojarzyl ze zlem, tych kilka przypadkow wystarczy by juz nikt nie doszukiwal sie normalnych ambitnych polakow.
sandru$
Rozeznany

Reputacja: 20
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Thesignerka » 19 mar 2012, 11:11 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

Nie ma co ukrywac najwiecej z PL zwalilo sie tu niewyksztalconej klasy robotniczej, nie mowie ze kazdy z tego wora ma niski poziom, ale niestey tak juz jest ze nie od parady miasta robotnicze od wiekow ciesza sie zla slawa... wiec co sie dziwic, smutne to...
Zawsze znajda sie spoko ludzie ale zlo zawsze widoczne bardziej, po drugie sami jestesmy sobie winni, tolerujemy takie zachowania rodakow, w Coventry np jezdzi kierowca autobusu, polak po 50 pan, widac ze nie do konca glupi bo inaczej by tam roboty nie dostal, wiezie mase ludzi i co ja slysze "K*&^^@A" z 4 x na trasie 5 przystankow. I tak bylo za kazdym razem jak ten pan obslugiwal linie. I zdalam sobie sprawe ze dupa jestem ze mu nic nie powiedzialam, on jest w pracy i to ze 98% pasazerow go nie rozumie nie znaczy ze moze miechem rzucac.

Ogolnie zachowan plebejskich nie przyczepialabym jakos do narodowosci, tylko raczej do kregu spolecznego generalnie. Z drugiej jednak strony co mnie obchodzi co robia ci***ak i jaka se wizytowke produkuja, obchodzi mnie co robia Polacy.

Zacznijmy wymagac od siebie najpierw, potem od ludzi naokolo (nie tylko klac ich w duchu) i moze pod presja sie polepszy. Wiesz ze ktos kantuje - tu jest odpowiednie prawo na to - piszesz anonima. W PL zaraz by cie ktos nazwal donosicielem, w UK nazywa sie to poczuciem obowiazku spolecznego w przestrzeganiu prawa.... i nikogo to nie dziwi, bo ludzie nigdy nie potrzebowali wypracowywac skrajnej mentalnosci cwaniaczka i dla nich szacun dla prawa to norma, dla nas wiecznie brzemie, bo zawsze przeciez da sie ominac dla kasy i lansu wsrod ziomow.

Przyjechalismy korzystac z ich dorobku, a jak juz gdzies pisalam nasza pasozytnicza mentalnoscia i utopilibysmy z 10 dobrze prosperujacych krajow w 5 lat.
Thesignerka
Rozeznany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 19 mar 2012, 18:33 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

Ojtam ojtam. Powstrzymajcie swoje święte oburzenie na oburzonych. Negatywna wiadomość ma wielokrotnie większą nośność i siłę rażenia. A nośność jest potrzebna tabloidom do noszenia reklamy i sprzedawania egezmplarzy.

Nie oszukujmy się że ludzi interesują pozytywne, neutralne niekontrowesyjne wiadomości bardziej niż "sensacje". Gdyby tak było zamiast filmów sensacyjnych mielibyśmy filmy o tym jak "se żyli długo i szczęśliwie i wszystko było okej". No flaki z olejem.

Człowiek - istota prosta wyszła dopiero z jaskini, polować nie trzeba ani życia narażać, a mózg jeszcze za rozwojem techniki ostro w tyle jest i potrzebuje czasem silnego bodźca żeby poczuć że żyje.

Można osiągać to sportami ekstremalnymi, horrora siobie sieknąć, chemikaliów też mamy cały wachlarz, można się napinać na inne grupy społeczne żeby poczuć sie od nich lepszym, agresora włączyć czy to fizycznego czy werbalnego. No radzą sobie ludziska jak potrafią, a że tabloidy z wieloletnią tradycją znają socjotechniki i prosty lud za nos wodzą jak chcą i potrafią z tego mamonę krzesać - kto im zabroni? Mądry człowiek bez problemu odsieje ziarno od plew, a pozostali i tak nie zrozumieją jak im się nawet będzie tłumaczyło. Taki świat tacy ludzie nie wiem o co tu się napinać. Jak ktoś się zainteresowany czuje głębiej tematem to polecam poczytać o technikach prania mózgu. Religie też stosują szeroko i jak wiemy z powodzeniem.

Dlatego nie widzę problemu żeby nazwać tu rzezy po imieniu: sprzedajna makolągwa i lipę robi ale głównie sobie a nie całemu narodowi polskiemu.
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 19 mar 2012, 19:26 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

sandru$ napisał(a):tylko polacy to taki durny zawistny narod zamiast sie wspierac robia sobie pod gorke i ciesza sie z porazki innych. (...)

Absolutnie się z tym nie zgadzam :P
I nie chodzi, ze my takie aniołki. Ale inni tez maja za skórą. Kwestia procentów :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez vanilia » 20 mar 2012, 10:49 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

Thesignerka napisał(a):Zawsze znajda sie spoko ludzie ale zlo zawsze widoczne bardziej, po drugie sami jestesmy sobie winni, tolerujemy takie zachowania rodakow, w Coventry np jezdzi kierowca autobusu, polak po 50 pan, widac ze nie do konca glupi bo inaczej by tam roboty nie dostal, wiezie mase ludzi i co ja slysze "K*&^^@A" z 4 x na trasie 5 przystankow. I tak bylo za kazdym razem jak ten pan obslugiwal linie. I zdalam sobie sprawe ze dupa jestem ze mu nic nie powiedzialam, on jest w pracy i to ze 98% pasazerow go nie rozumie nie znaczy ze moze miechem rzucac.

Ogolnie zachowan plebejskich nie przyczepialabym jakos do narodowosci, tylko raczej do kregu spolecznego generalnie. Z drugiej jednak strony co mnie obchodzi co robia ci***ak i jaka se wizytowke produkuja, obchodzi mnie co robia Polacy.

Wiesz kierowców to się nie czepiaj, akurat ich można zrozumieć, że mięchem rzucają. Co chwila jakiś baran zajeżdża im drogę i rzuca fuck'ami, albo inteligentni ludzie zadają pytania typu a gdzie był autobus itp wiedząc, że są np przebudowy na drodze i nie masz szans się wyrobić, a trasy są tak poukładane, że nawet bez "wypadków" na drodze i tak się nie wyrobi w czasie. Wiem co mówię, bo mój partner jest kierowcą autobusu więc nie naskakuj na ludzi, o których pracy nie masz pojęcia. Praca ta jest najbardziej stresująca jaką znam, na co dzień masz kontakt z ludźmi, którzy Tobą gardzą, oblewają różnymi płynami, śmieją Ci się w twarz, zajeżdżają drogę, bo mało który Brytyjczyk zna przepisy drogowe więc nie dziw się, że kierowcy autobusu zdarzy się przekląć. Wnioskuję, że sama nie masz prawa jazdy więc nie masz pojęcia jakie zwierzęta tu siadają za kierownice i nie ważne, że masz pierwszeństwo jeszcze Ci naubliża. Widzę to na co dzień, bo sama jestem kierowcą.

A co do koleżanki z artykułu to po pierwsze tanio się sprzedała, po drugie planując takie takie przedsięwzięcie wszystko powinno być zapięte na ostatni guzik, powinni wiedzieć o sobie wszystko, a nie narodowa potrawa szynka itp. To mnie rozwaliło...
vanilia
Zadomowiony

Reputacja: 47
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 20 mar 2012, 12:45 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

Okrutnik napisał(a): jeszcze nigdy nie czytalem o jakihs osiagnieciach naszych w gazetach , jakich kolwiek gazetach ,

a ja czytalam i to nie raz

poszukaj dobrze na pewno cos znajdziesz- jest mnostwo Polakow ktorzy zarowno w Polsce jak i za grnaica osiagneli sukces ..tylko ze te historie sa nudne w porownaniu do Laski ktora za 2500, kilka kieliszkow wodki sprzedala swoj stan cywilny albo i dupe facetowi o ktorym nie wie nic- a on wybral ja bo byla tania i latwa.

Mojej kolezance proponowali 6000 ;) wiec to jest nagminne - szukaja szukaja az znajda- im mniej dadza tym dla nich lepiej- a koles wiecej niz o hamie lasach i zimnie nie wiedzial bo pewnie kobieta wiecej slow po angielsku nie znala.....

plazermen napisał(a):Człowiek - istota prosta wyszła dopiero z jaskini, polować nie trzeba ani życia narażać, a mózg jeszcze za rozwojem techniki ostro w tyle jest i potrzebuje czasem silnego bodźca żeby poczuć że żyje.

Można osiągać to sportami ekstremalnymi, horrora siobie sieknąć, chemikaliów też mamy cały wachlarz, można się napinać na inne grupy społeczne żeby poczuć sie od nich lepszym, agresora włączyć czy to fizycznego czy werbalnego. No radzą sobie ludziska jak potrafią, a że tabloidy z wieloletnią tradycją znają socjotechniki i prosty lud za nos wodzą jak chcą i potrafią z tego mamonę krzesać - kto im zabroni? Mądry człowiek bez problemu odsieje ziarno od plew, a pozostali i tak nie zrozumieją jak im się nawet będzie tłumaczyło. Taki świat tacy ludzie nie wiem o co tu się napinać. Jak ktoś się zainteresowany czuje głębiej tematem to polecam poczytać o technikach prania mózgu. Religie też stosują szeroko i jak wiemy z powodzeniem.

ano wlasnie....
wec logiczne ze nie beda pisac o kobiecie ktora w 6 miesiecy doszla do stolka managera albo zalozyla fundacje dla dzieci autystycznych tylko o lasce co to sprzedaje sie za 2500 bo wiecej szans ze reklamy obok artykulu sie sprzedadza ;)
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 20 mar 2012, 13:21 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

vanilia napisał(a):Wiesz kierowców to się nie czepiaj, akurat ich można zrozumieć, że mięchem rzucają. Co chwila jakiś baran zajeżdża im drogę i rzuca fuck'ami, albo inteligentni ludzie zadają pytania typu a gdzie był autobus itp wiedząc, że są np przebudowy na drodze i nie masz szans się wyrobić, a trasy są tak poukładane, że nawet bez "wypadków" na drodze i tak się nie wyrobi w czasie. Wiem co mówię, bo mój partner jest kierowcą autobusu więc nie naskakuj na ludzi, o których pracy nie masz pojęcia. Praca ta jest najbardziej stresująca jaką znam, na co dzień masz kontakt z ludźmi, którzy Tobą gardzą, oblewają różnymi płynami, śmieją Ci się w twarz, zajeżdżają drogę, bo mało który Brytyjczyk zna przepisy drogowe więc nie dziw się, że kierowcy autobusu zdarzy się przekląć. Wnioskuję, że sama nie masz prawa jazdy więc nie masz pojęcia jakie zwierzęta tu siadają za kierownice i nie ważne, że masz pierwszeństwo jeszcze Ci naubliża. Widzę to na co dzień, bo sama jestem kierowcą.

Sam byłem kierowcą autobusu w Bham prawie cztery lata i uwierz mi,że po miesiącu wożenia tych "kulturalnych" ludzi sama byś zaczęła "rzucać mięsem" w każdym języku w jakim byś potrafiła.

Pozdrowionka :D

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

KobietaPostNapisane przez vanilia » 20 mar 2012, 13:44 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

Eric27 cieszę się, że się ze mną zgadzasz. Bycie kierowcą to udręka i każdy kto skrytykuje kierowce autobusu niech sam spróbuje chociaż jeden dzień powozić ludzi i nie wkurzać się na palantów zajeżdżających drogę.
vanilia
Zadomowiony

Reputacja: 47
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Thesignerka » 20 mar 2012, 14:13 Re: Polka robi rodakom reklamę. Wstyd i tyle.

E no dobra wierze ze jest ciezko wyrobic, bo faktycznie opalonym nie robi ze auto nie osiol a jezdnia to nie sciezka w gorach... ale mimo wsio, wiecie to jest robota. Tak to kazdy moze miesem rzucac, lekara, pani w sklepie, kazdy kto robi z ludzmi, ogranicza go czas i miazdzy odpowiedzialnosc :D

Pracujac u bagladesza mialam wiekszosc klientow z tego samego gara... ich podejscie do kobiet rzeklabym srednie nawet jak sie starali,no ale nigdy nie rzucalam miechem :P na glos, bo w duchu to non stop. ALe nie o mieso jako takie chodzi, ogolnie zeby nie zanizac sobie poprzeczek, okazji do uwolnienia agresji czy to slownej czy fizycznej jest tu wiecej niz w PL, bo i roznice kulturowe sprzyjaja temu.

Kazdy ma swoj powod, pytanie czy to polepsza nasz wizerunek w oczach angoli u ktorych jestesmy goscmi.
Thesignerka
Rozeznany

Reputacja: 67
Poczciwy

Następna strona