koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
Napisane przez Bernii » 8 cze 2007, 15:32 koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
Artykuly z dnia np. dzisiejszego: 08.062007,
-Edynburg: Polak niedoszłym samobójcą
-Zamienili naszą ulicę w getto! (Polacy)
-Dwóch Polaków zwolnionych warunkowo
-Jak upada mit Polaka?
Jeden przynajmneij dla niektorych pozytywny tytul
- Religijność naszych rodaków inspiracją dla Irlandczyków
Czy tylko ja mam wrazenie ze wszystkie artykuly sa pisane pod obecna koalicje Liga-Samo-Pis-i-Krzyz!?
Pomine juz kwestie "cenzury" i systemu wyswietlania kolejnosci kometarzy.
:/
-
- Bernii
- Rozeznany
- Reputacja: 4
Napisane przez Lukaas85 » 8 cze 2007, 16:17 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
Koloruja na czarno, wieszaja na nas psy a to dlatego zeby ci co maja ochote na banicje najpierw wlasnie sobie poczytali takie bajki.
Bernii, nie wystraszylbys sie troszke?
Te historyjki, ich bohaterowie sa z roznych miast, roznych miejsc- i w kazdym z tych miejsc maja o Polakach rozne zdania- czasem bardzo skrajne. Stad np. 'o upadku mitu o Polaku' itp.
Osobiscie nie zauwazylem zadnych zmian na gorsze. Polacy w uk coraz bardziej 'wtapiaja' sie w cala reszte emigrantow i zaczynaja miec te same klopoty- wiezienia, glod, wypadki itd.
Samo zycie a ktos robi wielka sensacje..
-
- Lukaas85
- Wtajemniczony
- Reputacja: 1
Napisane przez tomik111 » 8 cze 2007, 17:16 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
sorki ze nie na temat, ale nie moglem sie powstrzymac
-
- tomik111
- Rozeznany
Napisane przez cyrkon1 » 8 cze 2007, 20:52 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
Lukaas85 napisał(a):Te historyjki, ich bohaterowie sa z roznych miast, roznych miejsc- i w kazdym z tych miejsc maja o Polakach rozne zdania- czasem bardzo skrajne. Stad np. 'o upadku mitu o Polaku' itp.
Osobiscie nie zauwazylem zadnych zmian na gorsze. Polacy w uk coraz bardziej 'wtapiaja' sie w cala reszte emigrantow i zaczynaja miec te same klopoty- wiezienia, glod, wypadki itd.
Samo zycie a ktos robi wielka sensacje..
Zgadzam się, Polacy tak jak i inni wpadają w codzienną rutynę dnia codziennego tak samo jak reszta emigrantów czy angoli. Co za różnica skąd się pochodzi? Problemy dnia codziennego czepiają się wszystkich, dlaczego niby miało by to wszystko omijać naszych rodaków. Ja uczę się podchodzić do tego z dystansem, fakt... niektóre polskie buraki zepsuły reputację swoim rodakom, ale nie wszyscy tacy są... myślę, że każdy artykuł jest na swój sposób lansowany, chcą zniechęcić resztę do emigracji, no bo kto zostanie w końcu w Polsce, sami emeryci i renciści? Kto wie... może i oni z czasem wyjadą...
-
- cyrkon1
- Stały Bywalec
- Reputacja: 0
Napisane przez wojtaszek » 9 cze 2007, 08:34 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
-
- wojtaszek
- Raczkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez Lukaas85 » 9 cze 2007, 10:40 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
tomik111 napisał(a):Lukasz, masz najlepszego avatra jakiego widzialem. zabiles mnie :mrgreen:
sorki ze nie na temat, ale nie moglem sie powstrzymac
no to robimy usta-usta -moze da sie ciebie uratowac :mrgreen:
fajnie ze ci sie podoba moj avatarek.
mnie tez sie podoba :cool:
-
- Lukaas85
- Wtajemniczony
Napisane przez tomi09pl » 10 cze 2007, 12:25 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
ale to prawda, ze glownie poszukuje sie tanich sensacji. cos co ludzi lekko (lub bardzo) zszokuje i zainteresuje lub cos co pasuje do ogolnie przyjetych wzorcow zachowan.
a pamietacie ten artykul o polskich dziwkach pod asda, do ktorego kilka miesiecy temu ktos na forum linka wrzucil? tendencja wciaz ta sama -> pokazac jacy to dewianci za granice wyjezdzaja;]
-
- tomi09pl
- Rozeznany
Napisane przez Anek » 10 cze 2007, 18:05 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputacja: 27
Napisane przez cyrkon1 » 10 cze 2007, 20:48 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
Zdarza mi sie czasami wchodzic na ten onet. :wink: Jak mam ochote sie pownerwiac to czytam opinie ludzi ale nie chce mi sie udzielac bo co niektorzy sa naprawde zalosni. :wink:
Ja już nawet nie wchodzę na żadne forum, które dotyczą polskich emigrantów, wolę się nie wkur****, wolę bezstresowe życie, będę może dłużej żyła... chyba...
-
- cyrkon1
- Stały Bywalec
Napisane przez KA i PE » 10 cze 2007, 21:19 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
tomi09pl napisał(a):a pamietacie ten artykul o polskich dziwkach pod asda
pod ktora asda???
hehehhehe
pe
-
- KA i PE
Napisane przez kodi » 10 cze 2007, 21:23 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
:mrgreen:
-
- kodi
- Stały Bywalec
Napisane przez Pav-Q » 11 cze 2007, 01:16 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
nie przyjechałem do UK za kasą. chodziło mi o spokój i "inne" życie. przysięgam, że próbowałem nie wyjechać z Polski za wszelką cenę - miałem wszystko poukładane. Dobra praca, żadnych kredytów, jakieś szaleństwo typu "fajne wakacje na Mazurach", nie martwiłem się przed "pierwszym"...
Bujałem się tak 3 lata (odkąd miałem pierwszą możliwość wyjazdu za granicę). Broniłem się i odrzucałem kolejne propozycje wyjazdu.
co mnie więc dobiło, zapytacie?
otóż żenada całej sytuacji w kraju, na którą (w moim przypadku) składają się następujące tematy-cegły:
- ZUS i jego kryminalna działalność,
- NFZ i jego zorganizowana przestępczość,
- PKP i jej wszystkie usługi, które powinny być natychmiast zaprzestane,
- obietnice podatkowe kolejnych rządów, niezależnie od opcji,
- niezrozumiały język, jakim posługują się polskie media (bełkot),
- wspomniane na początku - socjotechniki w postaci artykułów w różnych mediach, na portalach, pisane przez jakichś skończonych "pisarzyków", nie mające żadnej treści, poza bełkotem, nie służące niczemu, poza skłócaniem społeczeństwa i zamulaniem.
- inne pomniejsze, znane Wam również tematy ... (tu możecie wpisać swoje ulubione)
wspomniałem na początku o "innym" życiu. nie mówię, że w UK jest lepiej, że jest słodko i kolorowo. ale przyznacie sami, że jest właśnie inaczej
i chociaż nie jestem tu zbyt długo, to już odczułem pewnego rodzaju odświeżenie.
jak? otóż, przestałem się denerwować...
-
- Pav-Q
- Początkujący
Napisane przez Anek » 11 cze 2007, 09:35 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputacja: 27
Napisane przez Pav-Q » 11 cze 2007, 10:20 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
Zwykle powtarzam taki tekst:
"mój dom jest tam gdzie moje serce i szczoteczka do zębów".
Nieważne gdzie jesteś i gdzie żyjesz - ważne JAK
-
- Pav-Q
- Początkujący
Napisane przez KA i PE » 11 cze 2007, 11:32 Re: koloryzowane Artykuly O Polskich Emigrantach!?
Pav-Q napisał(a):- PKP i jej wszystkie usługi, które powinny być natychmiast zaprzestane,
bardzo fajna firma, probowalem kiedys od nich kupic lokomotywe :-))))
powaznie
pe
-
- KA i PE
-