Ku przestrodze Islam
Napisane przez plazermen » 29 lip 2013, 11:09 Re: Ku przestrodze Islam
-
- plazermen
- Wtajemniczony
- Reputacja: 92
Napisane przez Guest » 29 lip 2013, 12:14 Re: Ku przestrodze Islam
Czyli zakładając, ze przez kolejne 9 lat zwiększy sie tylko o 50% mamy dodatkowe 1435000 czyli w 2019 roku będziemy mieli 4305000 wyznawców islamu idąc dalej i zakładając, ze przez kolejne 9 lat ich populacja zwiększy sie o 50% (a wszystko na to wskazuje) to 2028 roku będziemy mieli prawie 6,5 mln wyznawców islamu, a wiesz, ze teraz Anglia liczy 53mln mieszkancow czyli te 6,5 mln ludzi to będzie ponad 12% jej społeczeństwa, a do 2028 roku zostało tylko 15 lat nadal nie widzisz problemu???
-
- Guest
Napisane przez mepsi » 2 sie 2013, 01:56 Re: Ku przestrodze Islam
Halal slaughter:
http://www.youtube.com/watch?v=h_bZzxep87c
-
- mepsi
- Rozeznany
- Reputacja: 8
Napisane przez Guest » 2 sie 2013, 03:18 Re: Ku przestrodze Islam
-
- Guest
Napisane przez K.J. » 2 sie 2013, 10:13 Re: Ku przestrodze Islam
plazermen napisał(a):Dokladnie, K.J., a to ze codzien w radiu mowia ze czlonkowie braci muzeumanskiej znowu w Egipcie zaciukali kilkadziesiat osob to sa manipulacje wstretnych mediow, wszak nie od dzisiaj wiadomo ze "Islam is religion of peace" 8)
Przecież nie od dziś wiadomo, że media manipulują informacjami, dlaczego bierze się non stop pod odstrzał kraje muzułmańskie? Codziennie w innych religiach czy kulturach również mordowani są ludzie, popełniane przestępstwa. To jest normalne, że chrześcijańska kultura z jej chrześcijańskimi mediami robić będzie nagonkę na islam. To samo jest w islamie, tam robi się nagonkę na wszystko co islamem nie jest. Nie chcę, żeby mnie ktoś opacznie zrozumiał - ja nie bronię muzułmanów, tylko jestem przeciwko propagandzie wszelkiego rodzaju. Nie chodzi o to, że się o tym mówi, ale o to jak się to robi. I w tym jest problem.
-
- K.J.
- Stały Bywalec
- Reputacja: 5
Napisane przez mepsi » 2 sie 2013, 14:08 Re: Ku przestrodze Islam
K.J. napisał(a):plazermen napisał(a):Dokladnie, K.J., a to ze codzien w radiu mowia ze czlonkowie braci muzeumanskiej znowu w Egipcie zaciukali kilkadziesiat osob to sa manipulacje wstretnych mediow, wszak nie od dzisiaj wiadomo ze "Islam is religion of peace" 8)
Przecież nie od dziś wiadomo, że media manipulują informacjami, dlaczego bierze się non stop pod odstrzał kraje muzułmańskie? Codziennie w innych religiach czy kulturach również mordowani są ludzie, popełniane przestępstwa. To jest normalne, że chrześcijańska kultura z jej chrześcijańskimi mediami robić będzie nagonkę na islam. To samo jest w islamie, tam robi się nagonkę na wszystko co islamem nie jest. Nie chcę, żeby mnie ktoś opacznie zrozumiał - ja nie bronię muzułmanów, tylko jestem przeciwko propagandzie wszelkiego rodzaju. Nie chodzi o to, że się o tym mówi, ale o to jak się to robi. I w tym jest problem.
Czyli mamy kochac wszystkich muslimow i dac sie zislamizowac bo tego tak naprawde chcemy ale niestety madia nam wypraly mozgi i nam sie wydaje ze tego nie chcemy lol
P.S K.J. czytalem twoje posty z przed kilku lat, jekie ty dragi wtedy brales i czy napewno przestales? :)
-
- mepsi
- Rozeznany
- Reputacja: 8
Napisane przez K.J. » 2 sie 2013, 22:46 Re: Ku przestrodze Islam
Co do moich postów sprzed kilku lat - byłem wtedy na diecie z białka i konopi indyjskiej. :D
-
- K.J.
- Stały Bywalec
Napisane przez plazermen » 6 sie 2013, 09:50 Re: Ku przestrodze Islam
-
- plazermen
- Wtajemniczony
Napisane przez K.J. » 6 sie 2013, 17:31 Re: Ku przestrodze Islam
Swoją drogą u mnie w pracy są muzułmanie, którzy stanowczo odżegnują się od stereotypowego o nich myślenia. Mówią o islamie, jako religii pokoju i miłości i stanowczo nie popierają tego co w imię Allacha wyczyniają inni. Są mili, życzliwi, i co tu kryć - niezwykle religijni. Po prostu normalni ludzie, którzy wierzą w Boga i praktykują swoją wiarę. Jest wielu muzułmanów, którzy mówią o miłości bliźniego, ale niestety ta chora zdziczała większość po prostu ich zagłusza. Nie można wkładać wszystkich do jednego worka.
-
- K.J.
- Stały Bywalec
Napisane przez Przemo93 » 6 sie 2013, 18:13 Re: Ku przestrodze Islam
Tego też oczekuję od innych ludzi - wpychających mi chrześcijaństwo w wieku paru miesięcy (i nie do rodziców tutaj pretensje kieruję, tylko do presji społeczeństwa, rodziny oraz tego, kto ustanowił chrzest niemowląt - przypomnę że w Biblii, Starym i Nowym Testamencie, chrzczono tylko i wyłącznie osoby _dorosłe_), świadków Jehowy, świadków Rydzyka, świadków Kaczyńskiego, wyznawców teorii spiskowych, dendrologów (specjalność - Brzoza) i szeregu innych typów ludzi. Masz opinię, pogląd, wyznanie? Wygłoś to, czcij co chcesz, ale nie wchodź mi z tym na moje podwórko.
PS Propaganda zawsze była i będzie, jak nie w telewizji i internecie to na plakatach i graffiti na murze. Myślę, że Polacy są już na tyle wyobcowani z nią, że skutecznie potrafią ją wyczuć i ominąć szerokim łukiem. Nie dać się zwariować, myśleć po swojemu, a nie tak jak tego propaganda by chciała.
PS2 Przepraszam, jeśli napisałem coś co już było/i/lub oczywistego, nie mam chęci przewijać się przez resztę stron tej dyskusji.
-
- Przemo93
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez Bopczyk » 7 sie 2013, 15:00 Re: Ku przestrodze Islam
-
- Bopczyk
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez plazermen » 7 sie 2013, 15:23 Re: Ku przestrodze Islam
-
- plazermen
- Wtajemniczony
Napisane przez andrzejj » 7 sie 2013, 16:26 Re: Ku przestrodze Islam
mepsi napisał(a):Dla tych ktorzy nie za bardzo wiedza czemu ostatnio w Polsce weszla ustawa zakazujaca rytualny uboj.
Halal slaughter:
http://www.youtube.com/watch?v=h_bZzxep87c
ja dalej nie wiem :/
tyle czasu to nikkomu nie przeszkadzało
-
- andrzejj
- Raczkujący
- Reputacja: 6
Napisane przez bawa31 » 7 sie 2013, 19:54 Re: Ku przestrodze Islam
-
- bawa31
- Stały Bywalec
- Reputacja: 35
Napisane przez dorotajab » 8 sie 2013, 09:14 Re: Ku przestrodze Islam
wszystkie systemyw jakich sie obracamy sa stworzone po to zeby masy gegaly jak gesi i pastuszkowie mogli ich bic kijem
wymyslone idealy w imie czegos zostaly, zeby gaska bylo przyjemniej gegac. prawda jest taka ze pastuszek dostaje jakas tam wladze i mysli ze jest wazny, ale wszyscy wiedza ze nad nim stoi jeszce inny pasibrzuch, ktory tuczy miesnie dzieki gegania mniejszych gasek.... im glosniej sie gega tym wieksza szansa ze sie zostanie pastuszkiem, mega zadowolonym z wyroznienia ...
i tak bedzie juz zawsze, bo zawsze znajdzie sie taki co to kierowac i manipulowac umie i taki co to lubi gegac i byc popychany.
ja sama obiecalam sobie ze z religia nigdy nie bede miec juz nic wspolnego- ale wiem ze predzej czy pozniej bede do tego zmuszona. bo tak jest ten swiat skonstruowany, ze czasem trzeba sie dostosowac inaczej zostanie sie wykluczonym.
przyklad?
aby dostac sie do odpowiedniej szkoly (ktora jest etnicznie i kulturowo bardziej znana i tolerowana) trzeba miec chrzest.
i tak gegnie kreci sie dalej... dzieciaczki sa uczone pacierza, a my kupujemy im preznety na komunie... i zostaje wszystko po staremu :(
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputacja: 151
-