Polityka... (wybory)
Napisane przez KA i PE » 1 wrz 2007, 14:37 Re: Polityka... (wybory)
bratok napisał(a):Przecież u nas co drugi daje w LAPE.
aaaaaa, tu cie boli........ to postaraj sie ustawic z tej strony gdzie biora, zaraz wszystko wyglada inaczej
pozdr
pe
-
- KA i PE
Napisane przez bratok » 1 wrz 2007, 23:58 Re: Polityka... (wybory)
KA i PE napisał(a):bratok napisał/a:
Przecież u nas co drugi daje w LAPE.
aaaaaa, tu cie boli........ to postaraj sie ustawic z tej strony gdzie biora, zaraz wszystko wyglada inaczej
pozdr
pe
heheheh no boli mnie watroba hehehh :mrgreen: stuku puku
-
- bratok
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez owen » 3 wrz 2007, 08:47 Re: Polityka... (wybory)
Po wyborach otrzymal awans na jedno z wyzszych stanowsik w tym ministerstwie. Robil swoje az zmienil sie minister. Wtedy podziekowal za nominacje i podal sie do dymisji.
Jak to on okresla - w polityce kadrowej dzieje sie bardzo zle obecnie.
Mowisz ze swiat jest liberalny? To chyba dobry kierunek w zyciu. Jak spojrzysz na konserwatywna rosje, chiny to chyba nie powiesz ze tam jest lepiej.
Odnosnie brania w lape. Myslisz ze tu wladza sie musi zmienic zeby cos z tym zrobic?!? Podpowiem Ci, zadna wladza nic z tym nie zrobi. Skoro bierze kowalski, to czemu ma nie brac polityk??? Zreszta oni nie musza brac bo dostep do informacji jest wart kupe pieniedzy.
I tak z opowiadania (prywatnego) jednego posla roku 1995 mniej wiecej. Wchodze do jakies sali w sejmie a ile poslow cos skrupulatnie notuje. Okazalo sie, ze w sejmie byly juz plany autostrad w Polsce. I Ci wybierali tereny, zeby kupic sobie dzialke. A tego typu rzeczy zapewne bedzie wiecej tylko ja czy Ty o nich nie wiemy.
Musi sie zmienic mentalnosc ludzi, musza zaczac wiecej zarabiac wtedy przestana brac. Zadna wladza tu nic nie zmieni. Przepisy tez nie - spojrz co zmienilo zaostrzenie przepisow za jazde po pijanemu-> nic.
No i odnosnie kaczolandu -> gospodarka pedzi jak oszalala. A wladza wlasnie przejada dobrobyt, ktory powinien zostac wykrozystany na nic. Minelo 5 miesiecy a sprawy euro2012 stoja w miejscu. I prawda jest taka, ze jezeli wladzy nie obejmie partia zorientowana na gospodarke to za 3 lata z kraju nastapi kolejna fala emigracji. Pytanie czy takowa partia zajmie sie PRZYSZLOSCIA czy PRZESZLOSCIA.
-
- owen
- Stały Bywalec
Napisane przez Katik » 3 wrz 2007, 15:43 Re: Polityka... (wybory)
mamuśka twins napisał(a):Sledze polityke i nadal jestem za Kaczorkami. To ludzie stanowczy! To moj poglad i nie boje sie go wyrazac. Kurpcja - dobrze, ze sie za nia wzieli. Jestem za!
bratok napisał(a):KACZORY GORĄ !!!
Ja głosuje za Kaczorem, bo w końcu ktoś bierze się za te cyrki jakie u nas sie wyprawiaja. Żeby w Polsce cos ruszylo to najpierw trzeba skonczyć z ta korupcją. Przecież u nas co drugi daje w LAPE.
:shock: :shock: :shock: :shock:
a to co za wypowiedzi???
Już zapomnieliście o "taśmach Beger" i kto komu co proponował? Żałosne teksty o braniu się za łapówkarzy sobie darujcie.
PiS jest takie samo jak to co było, bez względu czy z prawej czy z lewej. Każdy patrzy tylko swojej dupy i tego by jak najdłużej rządzić (czyt. nabijać kapsę).
Prawie 2 lata rządów i poza setką afer i lustracji nie zrobili nic.
Ktoś może mi przytoczyć choć 1 slogan wyborczy PiSu który wypełnili? Tanie państwo (swego czasu było chyba 3 premierów a do tego Gosiewski doradca), 100 tyś mieszkań itd... HAHAHA.
Głownie z tego powodu wyjechałam z kraju. Paranoja goni paranoję. Aż współczuję tym co zsotali. Powinni wyjechać wszyscy, a ostatni zgasić światło.
-
- Katik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez mamuśka twins » 3 wrz 2007, 21:56 Re: Polityka... (wybory)
-
- mamuśka twins
- Stały Bywalec
Napisane przez owen » 4 wrz 2007, 08:54 Re: Polityka... (wybory)
Jest LiD - na tyle lat rzadzenia te afery z poprzedniego sejmu wyolbrzymione. Najbardziej doswiadczona partia rzadzaca w Polsce. Niby byly afery, jak ta z Cimoszewiczem...wymyslone przez opozycje, ze nawet Dorn to powiedzial pare dni temu....
Jest PO - Partia po czesci powstala z AWS'u i UW. Z minimalnym doswiadczeniem w rzadzeniu. Trudno ocenic jak sie zmienia, jezeli by objeli wladze.
Jest PiS - Partia ktora bardzo chce rzadzic. Do tego wyznaje bardzo niebezpieczna teorie spisku. Ludzie bez doswiadczenia jak Fotyga z MSZ. Non stop sie mowi ze placowki sa nieosadzone dyplomatyczne. Takich przykladow wiecej. Partia konserwatywna, ktora chce byc kojarzona z kosciolem, to wciaz nie potrafi zaakceptowac 2 glownych nauk jego jak 'wolnosc wyboru' i 'kochaj blizniego' (homoseksualisci).
Do tego rozdaja pieniadze na lewo i prawo. (drugi filar emerytur, becikowe) ( nie mam tu na mysli wzrostu plac budzetowki).
Samoobrona - o ile sam Lepper bardzo sie wyrobil politycznie to ciagnie ze soba ludzi, ktorzy do rzadzenia sie nie nadaja.
LPR - partia, ktora swoimi dzialaniami w ostatnim okresie czasu stara sie przypodobac ojcu dyrektorowi... Konserwatywna, nie potrafiaca (mimo chrzescijanskich wartosci) zaakceptowac bliznich jak homoseksualisci.
PSL - partia chlopska, ale bardzo 'przekupna'. Nie medialna, Jedna z najstarszych w Polsce. Sprezentowala Kwasniewskiego stolek prezydenta (poprzez pawlaka ktory po wyborach chcial zostac premierem).
Lewo / prawo
Do tego partie prawicowe: nie potrafia sie dogadac miedzy soba od wielu lat. Kolejny rzad prawiocowy, ktory sie kloci miedzy soba i....rozpada w dziejach III RP. Stad twierdze ze stan wojenny w PL byl potrzebny, bo w latach 80 takze Ci sami ludzie by sie nie dogadali ze soba zeby przejac wladze. Potrafili znalezc anete krawczyk by zniszczyc cimoszewicza. I byc z tego nawet dumnym (giertych). Partie lubiace grzebac w historii (wypomienienie niemcow II Wojny S itd) .
Partie lewicowe - SLD uzyskal wladze w ogromnym zalamaniu finansow publicznych po J. Buzku. Udalo im sie kraj z tego wyciagnac i wprowadzic PL w sensownym terminie do UE. Owoce tego wstapienia sa niewatpliwe i sami z nich na codzien korzystamy. Prezydent, ktory ostal sie dwie kadencje na swoim stanowisku. Prezydent, ktory przez cala swoja kadencje byl bardizej apolityczny niz Lechowi sie udalo przez 2 lata. Ktos zacznie przytaczac rozne rzeczy jak charkow. Moze przesadzil o kielicha, ale kazdy zna ruski temperament do alkoholu a dyplomacja ma to do siebie, ze licza sie kontakty nieformalne a nie oficjalne.
Koalicja LiD / PO moze sie komus wydawac abstrakcyjna (jak mi na przyklad). Ale wydaje mi sie ze jest to jedno z lepszych rozwiazan do PL w chwili obecnej. Partie, ktore (mam nadzieje) pchna gospodarke do przodu. Lecz wciaz mam BARDZO BARDZo duzo watpliwosci czy zdazymy na Euro2012, bo od tego zalezy przyszlosc PL w przeciagu najblizszych 10 lat. Albo zrobimy ogromny krok naprzod albo w 2010 (decyzja UEFA o postepach prac) roku przyjdzie zapasc gospodarcza po zaciagnietych kredytach i kolejnymi wyborami (niezadowolenie spoleczne, ludzie wezma kredyty na inwestycje, ktore przepadna bez ME).
-
- owen
- Stały Bywalec
Napisane przez te-ha » 9 wrz 2007, 21:17 Re: Polityka... (wybory)
mamuśka twins napisał(a):To ciekawa jestem, ktora partia twoim zdaniem zmieni cokolwiek. :mrgreen: Prosze oswiec mnie, kto zrobi lepiej w naszym panstwie! Jezeli jest jakies cudowne ugrupowanie to chetnie zaglosuje!
jak już wcześniej napisał owen
(w ogóle :shock: :shock: :shock: pozytywny jakby co z powodu całej analizy)
nie ma żadnej idealnej partii
i nigdy nie będzie
są tylko takie, które spowodują więcej pożytku niż szkody
i wierzmy, że takie są
i takie będą obejmowały rządy w naszym kraju
a głosować trzeba.
jak mamy zmieniać nasz kraj
jeżeli nikt nie chodzi na wybory i nie głosuje
"bo i tak się nic nie zmieni"
z takim myśleniem
nigdy nic się nie zmieni
i będziemy mieli rządy takie jakie mieliśmy przez ostatnie 2lata
dzielące i niszczace
niestety
więc do GłOSOWANIA
-
- te-ha
- Zaangażowany
Napisane przez Thomas » 9 wrz 2007, 21:56 Re: Polityka... (wybory)
czyli LiD :mrgreen:
-
- Thomas
- Zaangażowany
- Reputacja: 67
Napisane przez mamuśka twins » 9 wrz 2007, 21:56 Re: Polityka... (wybory)
-
- mamuśka twins
- Stały Bywalec
Napisane przez Thomas » 9 wrz 2007, 21:58 Re: Polityka... (wybory)
-
- Thomas
- Zaangażowany
Napisane przez bratok » 9 wrz 2007, 23:24 Re: Polityka... (wybory)
KACZOR I TAK WYGRA !!!!! AHHAHAHHAHAHAHHAHAH
JA GLOSUJE NA KACZORA MIN. DLA TEGO ZE WSZYSCY ATAKUJA ICH ZA PIERDOŁY BO NIC TAK NAPRAWDE NIE MAJA IM NIC DO ZARZUCENIA.
drodzy rodacy nie ulegajcie propagandzie. :mrgreen: troszke dystans by sie przydal. mam wrazenie ze teraz panuje moda na krytykowanie kaczora zwlaszcza ze stron tych "madrzejszych, bardziej oswieconych " :mrgreen:
-
- bratok
- Raczkujący
Napisane przez Thomas » 9 wrz 2007, 23:28 Re: Polityka... (wybory)
-
- Thomas
- Zaangażowany
Napisane przez bratok » 9 wrz 2007, 23:33 Re: Polityka... (wybory)
MYSLISZ ZE POLACY NIE WYJECHALI BY ZA GRANICE GDYBY NIE KACZORY :mrgreen:
DAJ SPOKOJ.
-
- bratok
- Raczkujący
Napisane przez owen » 10 wrz 2007, 09:13 Re: Polityka... (wybory)
>
> NO TO PRZYPOMNIJMY TE ZASADY!!- cytaty z wystąpień J.Kaczyńskiego:
> 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
> 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona
> 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną.
> 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy
> w Polsce uczestniczyć nie będziemy
> 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą sięsprawy
> sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
> 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu
> działaczy opozycji w latach 70
> 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
> 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
> 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
> 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
> 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
> 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje.
> 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
> 14. Zredukujemy administrację państwową
> 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.
>
> Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński - 10 VII
> 2006)
Odnosnie krytyki, bratok. Wlasnie przezywamy wzrost gospodarczy wynikly z wstapienia PL do UE. Mysle ze nie zanegujesz tego. Przypomnij sobie cos PiS mowil na temat wstapienia PL do UE.
Odnosnie wyjazdu polakow za granice. Ja jako informatyk bez problemu znajde dobra robote w kraju, moze i nawet lepsza pod wzgledem rozwojowym bo latwiej bedzie mi szkolenia wynegocjowac (lecz gorsza pod wzgledem finansowym). Ale nie wroce do kraju zanim sie zrobi normalnie.
Spojrz tez na elektorat PiS oraz PO i LiD. Nie wiem do ktorej grupy sie zaliczasz, ale zauwazysz ze ludzie z wyzszym wyksztalceniem wsrod elektoratu PiS jest duzo mniej. Oznacza to w skrocie, ze rzad wybiera nam wies / rydzyk.
I ostatnia rzecz, w sumie najwazniejsza. Nie bylo takiego podzialu i nienawisci w PL od lat. I nie mowie tu o polityce ale zwyklych ludziach. Nie chce Cie odwiezc od glosowania na PiS, LiD czy kogo chcesz.
Mowisz o propagandzie. Jestes pewny, ze nie jestes jej ofiara?
Powiedz mi prosze, co wg Ciebie zrobil PiS dla kraju. Ja narazie widze jedna najwazniejsza rzecz - zmarnowal 5 miesiecy w przygotowaniach do euro 2012. I tak na dobra sprawe to obecnie jest najwazniejsza rzecz. To jest PRZYSZLOSC. A niestety my Polacy lubimy grzebac w przeszlosci :( I wole zeby 10 osob wzielo w lape i wybudowali stadion czy autostrade anizeli nie wzieli w lape i wybudowali nic.
-
- owen
- Stały Bywalec
Napisane przez Katik » 10 wrz 2007, 13:05 Re: Polityka... (wybory)
mamuśka twins napisał(a):To ciekawa jestem, ktora partia twoim zdaniem zmieni cokolwiek. Prosze oswiec mnie, kto zrobi lepiej w naszym panstwie! Jezeli jest jakies cudowne ugrupowanie to chetnie zaglosuje!
mamuśka twins napisał(a):Dla mnie jest wybor jasny - Kaczory - wiec bede glosowac.
Wlasnie to mialam Ci zacytowac, ale widze, ze juz mnie kolega owen
uprzedzil...
owen napisał(a):"Premier Kaczyński: zasady zobowiązują" ROZEŚLIJ TO DALEJ!!!
>
> NO TO PRZYPOMNIJMY TE ZASADY!!- cytaty z wystąpień J.Kaczyńskiego:
> 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
> 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona
> 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną.
> 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy
> w Polsce uczestniczyć nie będziemy
> 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą sięsprawy
> sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
> 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu
> działaczy opozycji w latach 70
> 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
> 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
> 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
> 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
> 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
> 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje.
> 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
> 14. Zredukujemy administrację państwową
> 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.
>
> Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński - 10 VII
> 2006)
-
- Katik
- Stały Bywalec
-