debata
Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym
Fresa - Ty rzady nasz obwiniasz za to ze jestes na emigracji?!?! Ja nie obwiniam nikogo. Po prostu mialem OCHOTE wyjechac....
To rzad nie stworzyl Ci godnego zycia w kraju?!? tiaaa, wszyscy sa winni, tylko nie my....
Ze tak sie zapytam, masz odpowiednie wyksztalcenie? Takie, ktore na rynku pracy w Polsce cos znaczy? Bo ludzi, ktorzy konczyli polonistyki czy historie, ktorzy oprocz wyedukowanej wiedzy akademickiej nie brakuje. Do tego oczekuja zarobkow na poziomie UE. I kiedys tak bedzie. Tylko ze nadrobienie 50 lat, ktore stracilismy przez konferencje jaltanska nie uzyskamy w 10 czy 20 lat. Teraz to przyspiesza bo w koncu zachod pompuje kase w Polske tak jak to sie dzialo po II wojnie swiatowej.
Czy bedac w Polsce szuakalas pracy w swoim tylko miescie czy w kraju?!?! Znana jest polska niechec do przemieszczania sie za praca... ( o dziwo do UE wyjechalo duzo osob ).
Jakos patrzac na liste znajomych, 1 kolega tylko mi troche narzeka. Ktorzy ma na u3maniu zone i corke. Wiec czego oczekujesz od rzadu? Zalatwil ze mozemy pracowac za granica bez zadnych problemow. i to Twoja sprawa ze tu siedzisz. Jak poczytasz troche, to znajdziesz artykuly ze non stop brakuje specjalistow w kraju i przez to szybko zarobki rosna. Wroc - jezeli masz cos w glowie to bez problemu znajdziesz dobra prace. Byc moze bedziesz musiala sie przeniesc do innego miejsca, ale prace znajdziesz. Kto z reka powie, ze szukal w PL pracy w innym miescie na 2 koncu kraju?
A ceny czemu sa wysokie? Bo takim narodem jestesmy, ktory chce kupic tanio i sprzedac drogo. Zarabiac duzo i placic pracownikom malo.
Pomine juz ogolnonarodowe kombinatorstwo i drobne 'cfaniactwo' - ktore nawet tutaj widac (np ludzi ktorzy nielegalnie pobieraja benefity). Tak tak, robia to i inni.
Ja Ci powiem czego ja oczekuje w najblizszym czasie - przygotowania Euro2012. I uwazam, ze to jest najwazniejsze zadanie rzadu. Jezdzenie z budowy na budowe i wywierac presje na predkosc budowy drog, stadionow.
Proponuje uderzyc sie w piers zamiast narzekac.
@ DEBATA:
Tusk z Kaczorem wygral. Choc tak naprawde przewaga byla ogromna tylko w rodziale gospodarka.
Tusk z Kwachem - nie ogladalem, jakos w prasie nie znalazlem nic interesujacego co by mnie przekonalo do obejrzenia.
-
-
owen
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 0
-
Ciekawa jestem, która kaczuszka wygra! A debate wygral Koaczor Donald. :wink:
-
-
mamuśka twins
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 3
-
Uwazam ze 'kartoflom' jak i 'ognistemu' z oka patrzác wrednemu wiele jeszcze brakuje do klasy Kwacha. i mysle ze wybory powinien wygrac LiD chociaz jest to wg prognoz nie mozliwe w tych wyborach. Wiec mysle ze chociaz powinni stabilizowac sytuacje w rzadzie bedác rownowaga dla PO.
-
-
Thomas
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 67
-
-
Powrót do HYDE PARK