Co was drazni w uk??

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

PostNapisane przez zdzisium » 16 maja 2011, 22:00 Re: Co was drazni w uk??

a ja moze troche off topic... od czasu gdy wyprowadzilem sie z Birmingham, po 3,5 letnim pobycie, zamieszkalem w malym miasteczku w Walii i teraz coraz mniej drazni mnie w UK. Poznalem tutaj grono ludzi, ktorzy sa nastawieni przyjacielsko. Mam przyzwoita prace, ktora moze nie przynosi wielkich kokosow ale to jednak troche wiecej niz bylo w Birmingham. Mieszkam z przyjaciolka w niewielkim bungalow i nie jest to stuletnia buda jakich wiele w B. Teraz nawet deszcz mi nie przeszkadza juz. Wrecz przeciwnie. Fajnie stuka o dach conservatory, a ja spogladamprzez okno, stojac w cieplym suchym domu, jak krople bebnia o dach sasiadow. Moge tutaj realizowac swoje hobby - fotografie (zapraszam do mojej galerii) oraz DIY. Wreszcie moj angielski zaczal sie rozwijac. Jakos musze sie dogadywac w koncu z moja partnerka :).
I jeszcze jedna bardzo wazna roznica w stosunku do Birmingham. Tutaj na ulicach jest bialo. I nie oznacza to ze snieg jest caly rok :) oczywiscie zawsze bede mial wspomnienia z Birmingham, no i moi przyjaciele tam mieszkaja, wiec od czasu do czasu odwiedzam to miasto. No i zasiedzialem sie na tym forum, wiec pomimo, ze nie jestem specjalnie aktywny w tworzeniu postow wciaz jednak tutaj zagladam.
Zycze wiec zeby Wam wszystkim zaczelo sie wiecej rzeczy podobac w UK niz przeciwnie.

zdzisium

MężczyznaPostNapisane przez testowy » 16 maja 2011, 23:44 Re: Co was drazni w uk??

agna78 napisał(a):A mnie denerwuje w UK to, ze wiekszosc Polakow, ktorych tutaj zdazylam w krotkim czasie poznac ma iloczyn, zamiast ilorazu inteligencji : ) i przez to zaczynam sie robic aspoleczna;)

ha ha ha
może trochę przesadzone,
ale czasem mam takie same odczucia niestety...
:D
dodam jeszcze,
na całym świecie nie brakuje ludzi tępych,
nie ich wina, i nie po tym się ludzi ocenia,
o ile w ogóle powinniśmy oceniać innych,
ale czy jest jakiś kraj wiodący... nie wiem,
choć słyszałem, że podobno Belgia,
ale zapewne to tylko złośliwa plotka rozpowszechniana przez Holendrów,
za to niektóre nacje mają swoje specjalności,
Włosi pizzę i makaron,
Szwajcarzy banki i zegarki,
my oczywista też,
był dziś artykuł o wykładowcy co objechał 60 krajów z wykładami,
od 2004 roku, na rowerze,
dotarł wreszcie do Polski,
no i tu mu zaraz rower ukradli choć łańcuchem zabezpieczony był...
testowy
Zaangażowany

Reputacja: 78
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 17 maja 2011, 11:42 Re: Co was drazni w uk??

Ja sobie pozwole zboczyc z tematu inteligencji i powiem ze strasznie wkurzaja mnie te tekturowe pudelka nazywane "meblami"!!!!! Jasna pogoda kosztuje to to jak prawdziwe meble a rozpada sie wszystko po kilku tyg!!! Wrrrrrrr :evil: :evil: :evil:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 17 maja 2011, 12:43 Re: Co was drazni w uk??

[quote="testowybył dziś artykuł o wykładowcy co objechał 60 krajów z wykładami,
od 2004 roku, na rowerze,
dotarł wreszcie do Polski,
no i tu mu zaraz rower ukradli choć łańcuchem zabezpieczony był...[/quote]
ale sie usmialam:D:D:D:D:D haha ty testowy zawsze poprawisz czlowiekowi humor :D
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 17 maja 2011, 12:55 Re: Co was drazni w uk??

Adam film ktory ogladalem byl akuratnie angielski w angielskiej telewizji. Teraz to my sie chyba troche nie rozumiemy owszem juz napisalem wczesniej 20% tego spoleczenstwa jest madra ale 80% glupia i tak jak Draco napisales te 20% zarabia na pozostalych 80% tylko sie nie zgodze z tym, ze oni akuratnie pracuja wszyscy w biurach. Nie twierdze, ze oni wszyscy sa glupi ale zdecydowana wiekszosc. Jeszcze jedna sprawa jest taka, ze Anglicy sa albo bardzo madrzy albo glupi nie ma ludzi posrodku madrych dlatego tym bardzo madrym latwo rzadzi sie tymi glupim. To tyle z mojej strony dzieki za dyskusje wiecej sie nie wypowiadam bo ani ja ani wy zdania nie zmienicie Pozdrawiam :D

Guest

PostNapisane przez nicegirl » 17 maja 2011, 15:52 Re: Co was drazni w uk??

Troche nam się tego nazbierało...
teraz pozostaje tylko kwestia przyzwyczajenia haha

nicegirl

KobietaPostNapisane przez Luiza » 17 maja 2011, 21:06 Re: Co was drazni w uk??

Mnie w UK jeszcze bardzo denerwują Polacy, którzy przyczyniają się do powstawania brzydkich stereotypów na nasz temat.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez agg » 17 maja 2011, 21:17 Re: Co was drazni w uk??

Luiza napisał(a):Mnie w UK jeszcze bardzo denerwują Polacy, którzy przyczyniają się do powstawania brzydkich stereotypów na nasz temat.

mnie tez.
a najbardziej, ze kazdy najpierw zaczyna od negatywow, jak chociazby ten watek.
ze wkurza to czy tamto... swiat (czyt. Bham/UK:D ) bylby o wiele piekniejszy jakbysmy najpierw doceniali jego dobre strony zamiast rozprawiac nad tym co sie nie podoba.
dlatego super, ze ktos zalozyl watek o przeciwnym znaczeniu :grin:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Luiza » 19 maja 2011, 19:09 Re: Co was drazni w uk??

I to że w kraju herbaciarzy trzeba stanąć na głowie żeby kupić dobrą herbatę. W supermarkecie cały regał skarpetowego dziadostwa i 3-4 lepsze herbaty. A jak już sobie znalazłam ulubioną to ją wycofali z produkcji.
Na szczęście znalazłam miejsca gdzie można lepsze herbaty nabyć, ale trzeba było po mieście poszukać.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

Poprzednia strona

Powrót do HYDE PARK