Wyrzucą nas z UK?

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez edmun » 11 cze 2013, 14:43 Re: Wyrzucą nas z UK?

albo jak zmienic zarowke :D
edmun
Stały Bywalec

Reputacja: 48
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Juliett » 24 cze 2013, 13:08 Re: Wyrzucą nas z UK?

tu nie chodzi o Bulgarow i innych... tylko o to,ze ten pier***ty rzad przyznaje zasilki osobom,ktore powinny ruszyc siedzenia do pracy, a tym,ktorzy naprawde sa w potrzebie guzik pomagaja... teraz nie wyrabiaja bo za duzo osob jest na zasilkach i tak sie zastanawiam czy nie dojdzie do tego co w Grecji :? i bardzo dobrze niech wszystkich wyrzuca i niech powstanie Drugi Pakistan tam kazdy bedzie siedzial z rodzinami na d... a pieniadze beda spadac z nieba... Anglia bez ambicji na zasilkach to bedzie sto lat za Afryka

Juliett
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 24 cze 2013, 17:26 Re: Wyrzucą nas z UK?

Juliett napisał(a):(...) i bardzo dobrze niech wszystkich wyrzuca (...)

nie lepiej od rau spakować manele i samej wyjechać niż być wyrzuconą?

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Nusiakowa » 16 lip 2013, 21:00 Re: Wyrzucą nas z UK?

A dodam tylko, że Państwo się chyba ruszyło, bo poucinali kilka zasiłków, w tym dla bezrobotnych oraz na dzieci. Dodam również, że Państwo będzie płaciło tylko i wyłącznie na dwójkę dzieci, trzecie i więcej się nie liczy, a na tą dwójkę będą dostawać max. 500f , a samotna matka max 350f. Trochę to niesprawiedliwe.. Wg mnie powinno być na odwrót..
A co do nie zauważenia, czy też nie mówienia, że Polacy pracują lepiej na rynku niż Anglicy dodam, że zauważono poniekąd, bo czytając bardzo często różne artykuły, zauważyłam że wiele osób się o tym wypowiada.
A wyrzucić-nie wyrzucą na pewno, takie jest moje zdanie, bo osobiście w ciągu 5 tygodni w UK, widziałam jak bardzo starają się o pracę Polacy a jak Anglicy i jak się w niej sprawdzają.. Tylko że Polak w UK pójdzie do pracy za 6,5f za 1h a Anglicy nawet dupy za przeproszeniem nie ruszą, żeby o taką nawet zapytać. A Nam jest czy tak czy siak w UK lepiej, bo są zarobki jakie są, ale na więcej rzeczy można sobie pozwolić, niż w Polsce wyrywając włosy z głowy za co zapłaci się rachunek w okresie grzewczym na gaz np. ...

Nusiakowa
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 16 lip 2013, 21:48 Re: Wyrzucą nas z UK?

Nusiakowa i właśnie o to chodzi Anglik za 6,50£ nie będzie pracował, a Polak tak w ten sposób właśnie zniszczylismy im rynek pracy. Politycy już przepchneli ustawę o referendum w sprawie wyjścia Angli z UE i pamiętaj, ze w tym referendum beda głosować zwykli pracownicy (którzy nas nie lubią zabieramy im miejsca pracy) przedsiębiorcy i politycy te dwie grupy nas lubią ale ich jest mniej. Moim zdaniem w 2017 roku Anglia wyjdzie z UE myśle, ze mimo wszystko z tego powodu nas nie wyrzuca ale co sie wtedy zmieni tego nie wie nikt. Wydaje mi sie, ze po 2017 roku zostaną tylko różni specjaliści takich ludzi potrzeba w każdym kraju chyba tylko nie w Polsce, a Ci co teraz pracują za te 6,50£ maja jeszcze 4 lata na to żeby coś zrobić ze swoim życiem bo wydaje mi sie, ze pózniej będzie tak, ze Anglia tak im "umili" życie, ze sami wyjadą.

Guest

KobietaPostNapisane przez ann11281 » 17 lip 2013, 09:25 Re: Wyrzucą nas z UK?

Na pewno tych, ktorzy juz tutaj sa nie wyrzuca.
A wyjscie UK z UE jest najlepszym pomyslem i dla Anglikow i dla Polakow.
Tych pracujacych i myslacych.
Leniom i nierobom zawsze lepiej w socjalizmie,kiedy inni na nich pracuja.....

Dodano: -- 17 lip 2013, o 09:27 --

Pamietam jak dawno temu moj kolega pracowal w fabryce . Bardzo chcial zarobic jak najwiecej, bral nadgodziny, weekendy.
Dopoki nie poszedl do jobcentre i pani mu policzyla,ze mu sie nie oplaca tyle pracowac,bo wtedy mu obetna WTC.

Kraj, ktory zacheca ludzi do niepracowania jest na rowni pochylej...
ann11281
Rozeznany

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Nusiakowa » 17 lip 2013, 13:57 Re: Wyrzucą nas z UK?

xxxx napisał(a):Nusiakowa i właśnie o to chodzi Anglik za 6,50£ nie będzie pracował, a Polak tak w ten sposób właśnie zniszczylismy im rynek pracy. Politycy już przepchneli ustawę o referendum w sprawie wyjścia Angli z UE i pamiętaj, ze w tym referendum beda głosować zwykli pracownicy (którzy nas nie lubią zabieramy im miejsca pracy) przedsiębiorcy i politycy te dwie grupy nas lubią ale ich jest mniej. Moim zdaniem w 2017 roku Anglia wyjdzie z UE myśle, ze mimo wszystko z tego powodu nas nie wyrzuca ale co sie wtedy zmieni tego nie wie nikt. Wydaje mi sie, ze po 2017 roku zostaną tylko różni specjaliści takich ludzi potrzeba w każdym kraju chyba tylko nie w Polsce, a Ci co teraz pracują za te 6,50£ maja jeszcze 4 lata na to żeby coś zrobić ze swoim życiem bo wydaje mi sie, ze pózniej będzie tak, ze Anglia tak im "umili" życie, ze sami wyjadą.

Oby pozostało, jak jest teraz. A w 4 lata nie da się raczej ze zwykłego przeciętnego Polaka, zrobić kogoś tak wykształconego, żeby było go stać na wszystkim w kraju, jaki się zapowiada w Anglii..
Ale bądźmy dobrej myśli!

Nusiakowa
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 17 lip 2013, 14:23 Re: Wyrzucą nas z UK?

Nusiakowa napisał(a):Państwo będzie płaciło tylko i wyłącznie na dwójkę dzieci, trzecie i więcej się nie liczy, a na tą dwójkę będą dostawać max. 500f , a samotna matka max 350f.
Nusiakowa że tak zapytam , z jakiego źródła masz tak rzetelne informacje ? :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Nusiakowa » 17 lip 2013, 21:10 Re: Wyrzucą nas z UK?

malaroksi napisał(a):
Nusiakowa napisał(a):Państwo będzie płaciło tylko i wyłącznie na dwójkę dzieci, trzecie i więcej się nie liczy, a na tą dwójkę będą dostawać max. 500f , a samotna matka max 350f.

Właśnie z tego portalu z wiadomości, bo o wszystkich nowych wiadomościach dostaję powiadomienie aby być na bieżąco. :)

Dodano: -- 17 lip 2013, 23:37 --

Nusiakowa napisał(a):
malaroksi napisał(a):

Właśnie z tego portalu z wiadomości, bo o wszystkich nowych wiadomościach dostaję powiadomienie aby być na bieżąco. :)

Yyy poprawka.. zagapiłam się.. :D www.*********** z tej strony biorę różne ciekawostki. :)

Nusiakowa
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 18 lip 2013, 10:31 Re: Wyrzucą nas z UK?

Nusiakowa, zaraz admin wykasuje ten link , bo jest do konkurencyjnej strony :) w sumie ,nieważne skąd ważne jak przekazujesz dalsze informacje. Albo nie zrozumiałaś albo się pomyliłaś i przekazałaś przekształconą informację .o to mi tylko chodzi . Sprawdź sobie jeszcze raz co podają źródła, a co ty :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez mam37 » 18 lip 2013, 12:12 Re: Wyrzucą nas z UK?

wyrzucą nas wszystkich z Uk anglicy wkońcu będą mogli popracować bo teraz nie mogą bo im zabraliśmy pracę A my wrócimy do polski zamieszkamy w naszych domach mieszkaniach , jeśli wynajmujemy wywalimy lokatorów na ulicę gdzie nagle wszyscy pójdą
i zatrudnimy się w hotelach fabrykach biurach, i szkołach będziemy zarabiać kase a ci co teraz są w pl wyjadą do niemiec na roboty bo w pl napewno nei dostaną przy takiej konkurencji polaka z angli heheheh pozdrawiam :))
ps, proszę czytać to z żartem:))

mam37
Stały Bywalec

Reputacja: 45
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez edmun » 19 sie 2013, 16:04 Re: Wyrzucą nas z UK?

To taki tam żarcik o Anglikach

Droga redakcjo Daily Mail
Czy moglibyście wyjaśnić mi jak to w końcu jest: miliony emigrantów przyjeżdżają tu żeby ukraść nam pracę czy pobierać nasze zasiłki?

by Colinek_szczecin
edmun
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malpa3000 » 5 lis 2013, 10:06 Re: Wyrzucą nas z UK?

A ja jestem ciekawa, co by zrobił Polski rząd, jakby wszyscy Polacy nagle musieli wrócić do ojczyzny.

malpa3000
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez edmun » 5 lis 2013, 10:40 Re: Wyrzucą nas z UK?

podnioslby podatki a kurs wymiany zostałby ustawiony przez rząd na 1 do 1.
edmun
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ann11281 » 5 lis 2013, 10:41 Re: Wyrzucą nas z UK?

i jeszcze cofnal by zniesienie umowy o unikaniu podwojnego opodatkowania :D
ann11281
Rozeznany

Reputacja: 10
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HYDE PARK

{ ABBC3_HIGHSLIDE_LOADINGTEXT }