Co nie podoba mi się w PL
Napisane przez Luiza » 11 sty 2011, 21:44 Re: Co nie podoba mi się w PL
Dalijka napisał(a):A ja w Polsce nie lubie tych narzekajacych,naburmuszonych ludzi chodzacych po ulicach i ekspedientek w sklepie bez wyrazu,jakby tam za kare musialy siedziec.
Mnie denerwuje dokladnie to samo. jak wchodze do sklepu to wita mnie pani z mina "pocos tu wlazla", a jak sie usmiechne juz moim nabytym angielskim zwyczajem to mina zmienia sie w "co sie k*** cieszysz, wypier*** stad".
A jak ustapie babci w drzwach to mysli, ze napewno chce ja okrasc, a moze zgwalcic i rzuca pogardliwe spojrzenie.
Cudowne miejsce na wakcje.
[ Dodano: |11 Sty 2011|, o 21:47 ]
A i jeszcze jak stoje w kolejce do kasy to wszyscy sie na mnie pchaja bo pewnie kolejka ucieknie. A pani kasjerka tak sie uwija z e skanowaniem moich zakupow i natychmiast po mnie zakupow nastepnego klienta, ze ze stresu kiedys zapomnialam reszty.
A i oczywiscie nikt za mna nie zawolala, ze zapomnialam reszty tylko sobie polskim zwyczajem przywlaszczyl.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez adamirus » 11 sty 2011, 22:16 Re: Co nie podoba mi się w PL
Luiza napisał(a):Mnie denerwuje dokladnie to samo. jak wchodze do sklepu to wita mnie pani z mina "pocos tu wlazla", a jak sie usmiechne juz moim nabytym angielskim zwyczajem to mina zmienia sie w "co sie k*** cieszysz, wypier*** stad".
A jak ustapie babci w drzwach to mysli, ze napewno chce ja okrasc, a moze zgwalcic i rzuca pogardliwe spojrzenie.
Cudowne miejsce na wakcje.
[ Dodano: |11 Sty 2011|, o 21:47 ]
A i jeszcze jak stoje w kolejce do kasy to wszyscy sie na mnie pchaja bo pewnie kolejka ucieknie. A pani kasjerka tak sie uwija z e skanowaniem moich zakupow i natychmiast po mnie zakupow nastepnego klienta, ze ze stresu kiedys zapomnialam reszty.
A i oczywiscie nikt za mna nie zawolala, ze zapomnialam reszty tylko sobie polskim zwyczajem przywlaszczyl.
oj jakbym się mogła pod tym podpisać :roll:
tak jak piszesz,miejsce na wakacje - wymarzone :roll: :neutral:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez Luiza » 12 sty 2011, 10:28 Re: Co nie podoba mi się w PL
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez erka » 14 sty 2011, 01:29 nie bylo by tak
Dalijka napisał(a):A ja w Polsce nie lubie tych narzekajacych,naburmuszonych ludzi chodzacych po ulicach i ekspedientek w sklepie bez wyrazu,jakby tam za kare musialy siedziec.Jesli chodzi o polityke... no coz jestem calkowicie apolityczna.
nie bylo by tak gdy rzad nie byl taki jaki jest... bo przeciez moglo by nam byc dobrze we wlasnym kraju gdyby te pasozyty nie siedzialy w rzadzie i nie sprzedawaly na prawo i lewo kraju. ludziom by sie zylo lepiej a podatki by nie byly takie wysokie. bo ta zlosliwosc, naburmuszenie,szarosc itp to ma jakies podstawy a nie od tak sobie, niestety zle i ciezko zyc w polsce wiec nie badzmy pasywni do polityki (pomimo ze niektorzy uwazaja te za dziedzine niepotrzebna) bo to ona kreuje nasz kraj i dobrze byc na bierzaco i wiedziec co sie u nas dzieje.
-
- erka
- Rozeznany
- Reputacja: -7
Napisane przez Ekhm » 14 sty 2011, 04:16 Re: Co nie podoba mi się w PL
AdamBoltryk napisał(a):@Przemek78, najpierw znajdź jakąś ścianę, potem stań od niej w rozsądnej odległości, weź rozbieg i walnij się. Jak nie poczujesz zmiany - weź większy rozbieg. I tak aż do skutku.
Pozdrawiam
Jako ze to zdanie jest zbyt czesto uzywane zostal wprowadzony skrót
'rozbiegnij sie i pierd***j barana w sciane'
[ Dodano: |14 Sty 2011|, o 04:22 ]
erka napisał(a):A ci ktorym to wisi, zwisa czy nawet lezy niech lepiej zacznie zalezec bo niedlugo nie bada mieli po co wracac do Polski, jesli nadal ten kraj bedzie sie tak nazywal...
Wykrylem spisek >PO<Land wohooooooo juz powoli zmieniaja nazwe
-
- Ekhm
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez erka » 14 sty 2011, 12:22 Re: Co nie podoba mi się w PL
Ekhm napisał(a):Wykrylem spisek >PO<Land wohooooooo juz powoli zmieniaja nazwe
Powiedz mi kto w rzadzie siedzi, sprawdz kilku i podaj prawdziwe nazwiska, zapewne nie malo bedzie takich Finkelsteinow, Goldfingerow czy Stoltzman... HAHAHA (ironia) spisek tak? ZOBACZ I POCZYTAJ O FAKTACH
http://prawdaxlxpl.wordpress.com/2010/0 ... -polskiej/
Polacy w rzadzie hmmm, chyba tylko na froncie bo za sznureczki kto inny pociaga. To nie moje wymysly, lecz zwykla prawda.
-
- erka
- Rozeznany
Napisane przez AdamBoltryk » 14 sty 2011, 16:47 Re: Co nie podoba mi się w PL
Bardzo możliwe, że większość z nich ma _większe_ prawo od Ciebie i wielu z nas nazywania siebie Polakiem.
Szkoda słów.
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
Napisane przez erka » 14 sty 2011, 17:23 Re: Co nie podoba mi się w PL
- Czemu zadluzenie Polski wzrasta ?
-Czemu nazwy parti sie zmieniaja a le ludzie Ci sami ?
woogle utrymanie samego sejmu to koszt 600ml rocznie ,Przeciez Tusk obiecywal redukcje
- jesli ktos pracowal w Polsce w zagranicznej frmie to wie jaki jest wyzysk , i czemu zagraniczne firmy nie plACA podatkow a Polskie tak?
jesli chcesz zalozyc firme w Polsce to trwa to okolo 6 miesiecy zanim ona ruszy juz Zus trzeba placic po mimo braku dochodow
- prosze Was wystarczy spojrzec na zawile prawo dla nas zwyklych ludkow
-czemu wszystkie afery sie rozchodza po kosciach nie ma winnych a miliardy wyplywaja z POlski
- tu nie chodzi o to abysmy sie klocili miedzy soba tylko jednoczyli !!
Ja nie jestem za zadna partia uwazam ze sa one zbyteczne !
najbardziej co mnie zastanawia to ustawa o ktorej 95% Polakow nie wie.
o tym iz kazdy zyd wystarczy ze napsze podanie to jest okolo tyg czekana dostaje obywatelstwo polskie, i o tym sie nie mowi !ustwa zawdzieczamy SLD ktore bardzo staralo sie aby wprowadzic Polske do uni europejskiej zawszelka cene zanim starac wladze .
Dzieki temu Polska zyskala wielka emigracje szczegolnie ludzi mlodych o co chodzilo zydowskiego rzadowi poniewaz jest to wynarodowienie Polakow z Polski.
po drugie na ch miejsce wjechalo tysiace zydow.
po trzecie unia dala jak marchewke na kijku doplaty unijne ale pieniadze sie rozeszly
a teraz trzeba placic do kasy jako podatnik uni.
smutne ale prawdziwe mamy rzad w ktorym siedza zydzi , tv ii gazety sa w ich rekach ,
manipuluja ludzmi a wszyscy to lykaja :(
naprawde nie trzeba se obrazac tylko poczytac poukladac w calosc.
pozdrawiam wszystkich .
-
- erka
- Rozeznany
Napisane przez AdamBoltryk » 15 sty 2011, 16:09 Re: Co nie podoba mi się w PL
Piszesz, a nie masz zielonego pojęcia o czym.
po 1sze. Jeśli uważasz się za takiego wielkiego patriote, to czemu siedzisz tutaj?!
po 2gie. Nie podoba Ci się okrągły stół? Jedź na Kubę, lub do Chin.
po 3cie. Nie lubisz Żydów? Podaj swój rodowód. Jeśli sięga czasów sprzed 1096, OK. Jeśli nie, to lepiej zamilknij. http://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_% ... w_w_Polsce
po 4te.
(...)wystarczy naprawde poczytac ksiazki historyczne a nie wypowiadaC sie ze cos mi sie o uszy obilo. tu nie chodzi o klotnie tylko o fakty.(...)
najbardziej co mnie zastanawia to ustawa o ktorej 95% Polakow nie wie.
o tym iz kazdy zyd wystarczy ze napsze podanie to jest okolo tyg czekana dostaje obywatelstwo polskie, (...)
Proszę z łaski swojej oświeć nas i podaj numer Dziennika Ustaw w którym została opublikowana.
po 5te.
-Czemu zadluzenie Polski wzrasta ?
O ile mnie pamięć nie myli to już spłaciliśmy Gierkowskie pożyczki.
po 6te.
-Czemu nazwy parti sie zmieniaja a le ludzie Ci sami ?
pytaj ludzi w partiach, nie nas. I najlepiej sam załóż partię, która przetrwa tysiąc lat. Powodzenia
po 7me.
woogle utrymanie samego sejmu to koszt 600ml rocznie ,
http://www.mojeopinie.pl/polski_budzet_ ... 1266759688
Umiesz liczyć? policz, ile to %. A najlepiej sam zasiądź w sejmie i zobacz ile kosztuje posłowanie.
po 8me. Wyzysk jest wszędzie. Nikt nie zmusza do pracy tej czy innej firmie. A że warunki proponowane są takie a nie inne. Gdyby nikt się nie zgłosił do tej pracy, to by musieli zmieniać warunki. Skoro mają pracowników, to po co zmieniać? A ulgi podatkowe? są takie same dla każdego inwestora. Nie spotkałem się z sytuacją, gdy ktoś ma większe ulgi bo jest z zagranicy.
Duże ulgi ma duży inwestor. A że tych jest więcej z zagranicy - no cóż. A wiesz, jakie są wymagania stawiane inwestorom? nie? no właśnie....
po 9te.
jesli chcesz zalozyc firme w Polsce to trwa to okolo 6 miesiecy
Większej bzdury nie słyszałem :)
po 10te.
- prosze Was wystarczy spojrzec na zawile prawo dla nas zwyklych ludkow
Nie od dziś i nie do jutra. Zmiany legislacyjne to długi proces. Krótki jedynie w przypadku dyktatury lub reżimu. Chcesz tego? Ale jak zwykle, PO wszystkiemu winne.
po 11te.
-czemu wszystkie afery sie rozchodza po kosciach nie ma winnych a miliardy wyplywaja z POlski
No z tym pytaniem, to idź do PiSu (skoro tak ci nie odpowiada PO, PSL, Samoobrona, SLD i parę pomniejszych partii). Dlaczego nie rozwiązali wszystkich afer jak mieli na to i czas i możliwości i środki
po 12te.
- tu nie chodzi o to abysmy sie klocili miedzy soba tylko jednoczyli !!
Oczywiście, ja się nie kłócę. Ja tylko dyskutuję. I jednoczę się z Tobą...w bólu.
po 13te.
Ja nie jestem za zadna partia uwazam ze sa one zbyteczne !
Niech żyje Anarchia!! nie? No to co w zamian? Dyktatura? Król? Bezhołowie?
po 14te. Kurcze, jak dalej czytam to ręce i nogi opadają i już mi się nie chce dalej komentować
Tak jak pisałem na początku. Znajdź sobie mur, weź głęboki wdech...
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
Napisane przez Dalijka » 15 sty 2011, 17:30 Re: Co nie podoba mi się w PL
-
- Dalijka
- Rozeznany
- Reputacja: 27
Napisane przez eric27 » 15 sty 2011, 20:19 Re: Co nie podoba mi się w PL
-
- eric27
- Stały Bywalec
- Reputacja: 18
Napisane przez Przemek78 » 22 sty 2011, 05:00 Re: Co nie podoba mi się w PL
[ Dodano: |22 Sty 2011|, o 05:14 ]
http://lewica.pl/?id=23272
[ Dodano: |22 Sty 2011|, o 05:39 ]
AdamBoltryk napisał(a):po 1sze. Jeśli uważasz się za takiego wielkiego patriote, to czemu siedzisz tutaj?!
wg Ciebie kto tu jest i nie zamiera zjechać (jeszcze) nie jest patriotą a może i ma PL tam gdzie słońce nie dochodzi.
A może ten ktoś zasila kasą zarobioną tutaj swoją rodzinę w PL zwiększając tym samym ilość wydanych pieniędzy w polskich sklepach, dając być może pracę polskim pracownikom, którzy będą płacić podatki do polskiego US itd itp. Nie jest on czasem też patriotą?
Nie każdy kto jest w PL jest patriotą i nie każdy kto jest za granicą patriotą nie jest
[ Dodano: |25 Lut 2011|, o 05:14 ]
ehh ta zielona wyspa.....
http://lewica.pl/?id=23629
-
- Przemek78
- Rozeznany
- Reputacja: 21
Napisane przez Guest » 9 lip 2011, 20:39 Re: Co nie podoba mi się w PL
-
- Guest
Napisane przez kentstreet » 9 lip 2011, 20:57 Re: Co nie podoba mi się w PL
podaj przykład na ubraniach w PL 'lepszy' ciuch kosztuje od 99.00 zl..a w uk mozna ten sam kupic za 9 ł...lub taniej..dziwne
-
- kentstreet
- Rozeznany
- Reputacja: 7
-