Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
Napisane przez ewela119 » 7 lis 2010, 20:57 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez kalafiori » 7 lis 2010, 22:30 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
ewela119 napisał(a):........... nie oznacza ze wszystkim w kolo chodze i opowiadam jakie to ono jest wspaniale
No a co mnie to dotyczy, przecież ja też nie zamęczałem nikogo informacjami paszportowymi! Wystarczyło tylko jedno oznajmienie, i kilku znajomych dostało nagłej gorączki, podobnej jak Ewela, Bogini i Spritec
ewela119 napisał(a):To ze mam zdjecie swojego dziecka w avatarze .................
Jeśli ja umieścił bym paszport Brytyjski w moim avatarze, już widzę jak został bym skonsumowany :-P
I jeszcze jedno.
Nudzi mnie juz powtarzać że ja w mym wątku NIE CHWALE się paszportem a ŻALĘ, z problemu jaki mnie spotkał!
-
- kalafiori
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 7 lis 2010, 22:49 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
Tym postem koncze ta bezsensowna dyskusje bo widze ze tobie nie zalezalo na tym by ludzie przedstawili swoje zdanie tylko poglaskali biednego po glowce dla polepszenia twojego podupadlego nastroju
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez kalafiori » 7 lis 2010, 23:01 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
ewela119 napisał(a):Ktoś mądry kiedyś powiedział że milczenie jest złotem, ale Tobie nikt nie każe milczeć, wystarczy nie zamęczać otoczenia zbędnymi informacjami na swój temat, w każdej dziedzinie, nie tylko w sprawie paszportu
Twoje dziecko to jedna z takowych z dziedzin o których wspomniałaś, a poruszamy w nich temat CHWALENIA się. Wcześniej napisałem że mogą to być skarpetki, smaczny obiad czy nawet babcia, bo chwalić można się WSZYSTKIM, nie tylko twym dzieciakiem.
Jeśli ktoś chwali się że np. zobaczył zająca w lesie, to niechże się chwali, po co mamy mu odbierać tę radość? Zatem mowa o chwaleniu się, i nie bredź że ja porównuje rzeczy do ludzi.
ewela119 napisał(a):
Jesli mialabym komus zazroscic to moze takiej Angelinie Jolie albo Sandrze Bullock bym pozazdroscila, urody, slawy, bogactwa i wielu innych rzeczy,
Wymieniłaś tak wielkie wartości, że doprawdy ci współczuję.
-
- kalafiori
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 8 lis 2010, 09:34 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez kalafiori » 8 lis 2010, 09:56 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
ewela119 napisał(a):No pewnie, dla Ciebie najwyzsza wartoscia jest Twoj paszport, wiec schowaj go dobrze zeby Ci nikt nie ukradl bo to przeciez bedzie koniec swiata.
Jeśli dla mnie największà wartościá bylby Brytyjski paszport, to wátek ten zatytuował bym nie:
Ale :
Czy jest coś lepszego od Brytyksiego paszportu?
-
- kalafiori
- Raczkujący
Napisane przez bogini8 » 10 lis 2010, 15:05 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
kalafiori napisał(a):A znajomym mówisz coś o dziecku? Jeśli tak, no to fajnie że się chwalisz, szkoda tylko że mnie tego zabroniłaś
Przypominam też kolejny raz że ja na forum się nie chwaliłem a ŻALIŁEM!
jestes skonczonym idiota jesli porownujesz paszport do dziecka..ja z dzieckajeste po prostu duna i jesli ten zakichany paszport uwazasz za swoj zyciowy sukces to naprawde GRATULUJE wzniosles sie na szczyty .
to swiadczy tylko o tym jaki jestes pusty i prozny....kalafiori napisał(a):albo o nowych skarpetkach jakie zakupiło sie w tk maxie, albo o paszporcie jaki się dostało.
bo kazdy z nas ma ciekawsze tematy do rozmow z rodzina i zakupy...sorry...
jak dla mnie mozesz nawet postawic sobie transparent w ogrodku .... bo tak naprade h*j mnie obchodzi to czy masz angielski polski czy chinski paszport. :mrgreen: ...kalafiori napisał(a):Oj tak . Już przeanalizowałem i doszukałem się aż trzech osób na tym forum które uważają iż ZMILCZEĆ powinienem temat Brytyjskiego paszportu,
I TYM BARDZIEJ UTWIERDZASZ MNIE W PRZEKONANIU ZE JESTES PUSTY SKORO TWIERDZISZ ZE KAZDY CI TEGO ZAZDROSCI...wielki mi powod do zazdrosci .chlopie wez sie ogarnij :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nie rozumiem tego zdania zwlaszcza czesci po przecinku( od:,, to wartalo..,,)..... ale wnioskuje ze chciales powiedziec ze nie powinno ci sie odbierac radosci podniecania sie paszportem....aczkolwiek sam sobie zaprzeczasz gdyz :kalafiori napisał(a):bo jeśli tylko sami lubimy chwalić sie innym, to wartało by tez nie zasmucić radości chwalącym sie.
kalafiori napisał(a):Przypominam też kolejny raz że ja na forum się nie chwaliłem a ŻALIŁEM!
[ Dodano: Sro Lis 10, 2010 15:19 ]
co to za jezyk? otrzepaj?:Pkalafiori napisał(a):Zatem otrzepaj się z tej zazdrości
jestem zielona z zazdrosci :614: :509: kurcze chyba tez polece sobie wyrobic ... :mrgreen:kalafiori napisał(a): kilku znajomych dostało nagłej gorączki, podobnej jak Ewela, Bogini i Spritec
kalafiori napisał(a):Jeśli ja umieścił bym paszport Brytyjski w moim avatarze, już widzę jak został bym skonsumowany
czemu nie? to dopelniloby twoj profil idealnie:)
problem wagi panstwowej:)kalafiori napisał(a):ŻALĘ, z problemu jaki mnie spotkał!
zycze ci w zyciu tylko takich ogromnych problemow:));)
[ Dodano: Sro Lis 10, 2010 15:25 ]
kalafiori napisał(a):to niechże się chwali, po co mamy mu odbierać tę radość? Zatem mowa o chwaleniu się,
kalafiori napisał(a):że ja tylko powiedziałem że dostałem Brytyjski paszport
kalafiori napisał(a):że ja w mym wątku NIE CHWALE się paszportem a ŻALĘ, z problemu jaki mnie spotkał
to zalisz czy chwalisz sie? namysl sie w koncu i skoncz ten temat :))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez kalafiori » 11 lis 2010, 16:49 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
bogini8 napisał(a):
…to zalisz czy chwalisz sie? namysl sie w koncu ..........
Z tego histeryzowania miesza ci się wszystko.
Ja na FORUM zakładając tytuł, „czy to źle że mam Brytyjski paszport”, nie chwalę się!
Na forum, ukazuję problem iż zarzucono mi że nowe obywatelstwo świadczy o braku patriotyzmu, co mnie dotknęło.
Zatem to jest FORUM.
A teraz CHWALENIE SIĘ.
Dopiero gdy przechodzimy do mojego życia prywatnego, oznajmiając znajomym że posiadam nowy paszport, możesz odebrać sobie to, jak tylko złośliwie zechcesz. Można odebrać to jako informacja nowości jakie zaszły u znajomego, a można odebrać i jako chwalenie się, i na różne inne sposoby.
Zatem to jest życie poza forum.
Nie zapominaj też że ja nie mam ci za złe że chwalisz się swym dzieckiem, czy tona forum, czy w życiu prywatnym. I chwal się dziewczyno wszystkim, nawet pierdołami, tylko nie zanudzaj z nów że pierdoły porównuję do twego dziecka, bo to nie prawda!
bogini8 napisał(a):
….........jestes skonczonym idiota jesli porownujesz paszport do dziecka …...........[/i][/b]
Czy możesz w końcu przestać bredzić z tym porównywaniem twojego dziecka do paszportu?
Jeśli przychodzi do ciebie znajomy, a ty chwalisz się swym dzieckiem, czy to oznacza że twój znajomy już nie ma prawa pochwalić się niczym innym, bo ty histeryzując będziesz mu jak i mnie zarzucała że przecież nie wolno niczego innego porównywać do twego dziecka? Daj ludziom swobody, i jeśli ty chwalisz się dzieckiem, daj innym też pochwalić się że rybę dziś dużą złowili, czy skarpetki zakupili po niskiej cenie, czy paszport Brytyjski dostali.
Porównanie twojego dziecka, jest zatem porównanie CHWALENIE SIĘ, a nie porównywanie czegoś lub kogoś z twym dzieckiem.
ewela napisał(a):
[b][i]
Widze ze ci chyba twoim paszportem oczy zarosly, Ty sobie wbij do glowki ze nie jest to powod do zazdrosci
Powodów twojej głupoty może być więcej. Np. mogłaś chciec podlizać się bogini ,
czy może przyjemność sprawia ci w tak chory sposób wyładowywanie się na forum, denerwując mnie. itd.
ewela napisał(a):
…..paszport, wiec schowaj go dobrze zeby Ci nikt nie ukradl bo to przeciez bedzie koniec swiata. .......
Wyobraź sobie że z Brytyjskim paszportem, w razie zagubienia jest podobnie jak z Polskim, czyli można wyrobić nowy bez problemu. Zatem nie ma potrzeby histeryzować.
ewela napisał(a):…......moge dac ci namiar do swietnego psychologa ........
Utrzymuj sama z nim nadal kontakt, bo nawet jeśli ty tego nie wiesz, to zapewne on doskonale zdaje sobie sprawę jak bardzo ty go potrzebujesz.
-
- kalafiori
- Raczkujący
Napisane przez bogini8 » 11 lis 2010, 17:37 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
chyba tobie bo placzesz sie w zeznaniach.kalafiori napisał(a):Z tego histeryzowania miesza ci się wszystko.
jesli przychodza znajomi to do NAS jako rodziny ktorej czlonkiem jest rowniez moje dziecko...kalafiori napisał(a):Jeśli przychodzi do ciebie znajomy, a ty chwalisz się swym dzieckiem,
bredzisz tak ze nie wiem...wiec jesli np mieszkasz z rodzicami i wpada do ciebie kumpel/dziewczyna/znajomi to chwalisz sie mamuska albo tatuskiem tak?:P bo akurat sa w domu...
rozbawiles mnie:)
tak zdecydowanie ewela mi sie podlizue haahahahahaahahkalafiori napisał(a):Powodów twojej głupoty może być więcej. Np. mogłaś chciec podlizać się bogini ,
sorry ja nie zakladalam watku pt czy to zle/dobrze ze mam dziecko.... albo:,,poznajcie moje dziecko,,....ja nie mam problemu z powodu posiadania potomka;)kalafiori napisał(a):Daj ludziom swobody, i jeśli ty chwalisz się dzieckiem
w przeciwienstwie do ciebie biednego,nie mogacego udzwignac ciezaru posiadania paszportu...i po co ci to bylo??:P:D
ZEGNAAM :mrgreen: :mrgreen:
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Mike » 12 lis 2010, 04:21 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
kalafiori, nie zawracaj sobie glowy plujacymi jadem trolami, kiedys bylo ich na forum mniej teraz jest troche wiecej, nic na to nie poradzisz...
Mowisz ze znajomi zarzucaja Ci brak patriotyzmu ale czy to sa twoi bliscy znajomi czy poprostu Polacy ktorzy pracuja z toba i na ktorych obecnosc nie masz wplywu? bo jezeli ci pierwsi to coz... moze trzeba zmienic towarzystwo na bardziej rozgarniete. Mojej siostrze jedna artystka, "znajoma" z pracy kiedys zarzucila brak patriotyzmu na wiadomosc ze ta nie ma Polskiej telewizji, na to ona zapytala w ktorym roku odbyl sie chrzest Polski i w odpowiedzi otrzymala rozowiutkie rumience na twarzy. Jak ktos jest na tyle durny by robic takie zarzuty to jest duza szansa ze nie bedzie znac najwazniejszej daty w historii Polski :mrgreen: moze nauczyla sie ze ogladanie M jak milosc na polsacie ma niewiele z patriotyzmem wspolnego chociaz watpie bo tacy sie ciezko ucza.
Nie rozumiem dlaczego wydawales pieniadze na prawnika. Faktem jest ze informacje ktore sie czyta nawet z pewnego zrodla jakim jest strona homeoffice moga sie wydawac zawile ale jest przeciez telefon 08450105200 najpierw wybierasz 2 potem 3 daje cie na holda (nigdy nie czekalem dluzej niz 2 minuty) i odbiera telefon pani ktora grzecznie odpowiada na wszystkie twoje watpliwosci. Po kilku takich telefonach wszytko wydaje sie jasne, mam jedynie zamiar skorzystac z checking service by uniknac wysylania orginalnych dokumentow ale jaki bedzie tego efekt to sie okaze po kilku miesiacach. Spelniam wszytkie mozliwe wymogi wiec jestem dobrej mysli :wink:
pozdro
-
- Mike
- Zadomowiony
- Reputacja: 13
Napisane przez kalafiori » 12 lis 2010, 11:45 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
bogini8 napisał(a):w przeciwienstwie do ciebie biednego,nie mogacego udzwignac ciezaru posiadania paszportu...i po co ci to bylo??:P:D
Nie mogę to ja udźwignąć ciężaru takich Polaków jak ty, którym przeszkadza to jeśli drugi Polak się cieszy!
Paszportem Brytyjskim się bardzo cieszę i nigdy nie pozwolę sobie na to, aby ktokolwiek zarzucił mi cokolwiek złego z tego powodu.
Tytuł wątku:
Jest zapytaniem nie dla mnie samego, a do forumowiczów, czy widza coś złego w tym że mam Brytyjski paszport. Ty Bogini, wraz z dwoma innymi forumowiczami zarzuciliście mi że NIE POTRZEBNIE ZAŁOŻYŁEM TEN WĄTEK NA FORUM, a przecież jest to dział HYDE PARK, na którym można pisać o wszystkim! Wam jednak przeszkodziło to i uważam że nie jest to w porządku.
Mike napisał(a):Widzialem ten temat juz jakis czas temu ale jakos nie mialem czasu go czytac az do teraz wiec napisze kilka rzeczy od siebie.
kalafiori, nie zawracaj sobie glowy plujacymi jadem trolami, kiedys bylo ich na forum mniej teraz jest troche wiecej, nic na to nie poradzisz...
Mowisz ze znajomi zarzucaja Ci brak patriotyzmu ale czy to sa twoi bliscy znajomi czy poprostu Polacy ktorzy pracuja z toba i na ktorych obecnosc nie masz wplywu? bo jezeli ci pierwsi to coz... moze trzeba zmienic towarzystwo na bardziej rozgarniete. Mojej siostrze jedna artystka, "znajoma" z pracy kiedys zarzucila brak patriotyzmu na wiadomosc ze ta nie ma Polskiej telewizji, na to ona zapytala w ktorym roku odbyl sie chrzest Polski i w odpowiedzi otrzymala rozowiutkie rumience na twarzy. Jak ktos jest na tyle durny by robic takie zarzuty to jest duza szansa ze nie bedzie znac najwazniejszej daty w historii Polski :mrgreen: moze nauczyla sie ze ogladanie M jak milosc na polsacie ma niewiele z patriotyzmem wspolnego chociaz watpie bo tacy sie ciezko ucza.
pozdro
Cieszę się bardzo Mike, że swą mądrą opinią, pokazałeś iż jest wiele Polaków, którym wcale nie zależy na tym aby rozwiać w drugim Polaku radość.
Dziękuję też Samotnemu, Kitty, Mustafie, Plazermenowi, Malaroksi, Claudii, ...
Najbardziej spodobała mi się wypowiedz Plazermena, dlatego proszę o pozwolenie zacytowania jego watku.:
plazermen napisał(a):Hej no masz angielski paszport i na zdrowie. Otwiera on przed Tobą sporo nowych mozliwości.
A polskiej mentalności karłowatych "inteligentów" nie ma co się dziwić: przyjechali do lepiej rozwiniętego kraju, gdzie kolą ich w oczy różnice stanu m.in. posiadania i powstaje rezonans w głowach, a że jest nieprzyjemny i swędzi cały czas, to trzeba go sobie kompensować różnymi metodami.
Na ten przykład deprecjonować tubylców, lub swojaków którym wiedzie się lepiej, dzielić an "swoich" i "tamtych", tych w Polsce i tych na emigracji. Jest to metoda na poczucie się lepiej najszybsza i najlepsza ze wszystkich, bo nie wymaga od podmiotu żadnego wysiłku aby stać się np. lepszym od obiektu i w ten sposób sobie humor poprawić.
Inny przykład: kupować drogie (lub drogo wyglądające - czyt. powypadkowe) auta za całe pierwsze zarobione pięniądze aby tylko się pokazać (czy to w Anglii czy w domu w Polsce). Co z tego że później takiego delikwenta na serwis auta nawet nie stać i że mieszka w kańciapie na najtańszej dzielni? Najważniejsze to sobie mentalnie ulżyć a cena nie ważna. To jest kontynuacja polskiego sposobu bycia jaki znamy od lat ze swoich stron. Nic nowego - ot normalna polsko-ludzka przypadłość. Ja bym się nie dziwił nadmiernie, zalecałbym natomiast dokładniejszą selekcję znajomych tych przyszłych i obecnych.
Pozdrawiam i gratuluję paszportu,
Janek.
-
- kalafiori
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 12 lis 2010, 14:02 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
Jesli chodzi o moje zdrowie psychiczne to mozesz byc spokojny, wszystko w porzadku, z uslug wspomnianego psychologa w razie potrzeby korzystam, wiadomo nikt nie jest idealny, z wyjatkiem kalafiori oczywiscie bo to przewspanialy nadczlowiek przeciez :roll:
W ogole zeby przekonac sie o charakterze kalafiori wystarczy poczytac jego posty, z 21 ktore ma do tej pory wszystkie dotycza albo jego paszportu albo tego ile pieniedzy ma na koncie, wiec nie wiem skad zdziwienie ze ludzie uznaja go za snoba
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez kalafiori » 14 lis 2010, 09:35 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
ewela119 napisał(a):
z uslug wspomnianego psychologa w razie potrzeby korzystam.
Sytuacja staje się coraz to bardziej klarowna, otóż grupą ludzi jak ty Ewela, powinienem się nie denerwować a im współczuć !
-
- kalafiori
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 14 lis 2010, 14:18 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez kalafiori » 14 lis 2010, 17:54 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
ewela119 napisał(a):Jesli Twoim zdaniem korzystanie z pomocy fachowca w kwestiach z ktorymi ktos nie jest w stanie poradzic sobie sam jest powodem do wspolczucia to naprawde nie mamy o czym dyskutowac..................
.
ewela119 napisał(a):
....i atakuje i obraza wszystkich ktorzy odwazyli sie napisac cos innego niz "gratulacje, jestes super ziom, jestes wspanialy, kochamy cie za to".................
........................Z tym ze kalafiori jest swiecie przekonany o tym ze jest za*ebisty ze nie widzi i nie chce przyjac
...................., jego umysl jest tak zamkniety i ustawiony na to ze tylko on ma racje a wszyscy inni to zazdrosni ciemniacy..................
Zatem ewelo, z racji że korzystasz z uslug wspomnianego psychologa w razie potrzeby, pozwól że napisze ci iż :
"gratulacje, jestes super ziom, jestes wspanialy, kochamy cie za to"
-
- kalafiori
- Raczkujący
-