Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
Napisane przez bogini8 » 14 lis 2010, 20:08 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
Twoja osobe mozna podsumowac tylko w nastepujacy sposob:
kalafiori napisal
: W każdym z nich widzę tak wiele Polaków że miło się robi, gdyż atmosfera tam panuje wspaniała. Jednak przychodzę tam dla towaru. Funkcjonuje to wszystko po prostu doskonale dlatego nie tylko robię udane zakupy ale super bawię w tym sklepie.
Chciałbym porozmawiać co najbardziej tam kupujemy, gdzie są najlepsze sklepy i wszystkie inne nowinki na temat tego sklepu.
Mam jeszcze jedną prośbę, otóż szukam też w Tk. Maxx-ie pewnej marki, za którą jeżdżę po całej Wlk, Brytanii. Zawsze jak coś znajdę z tej marki kupuje i wcale nie szkodzi że nakupiłem już towaru wiele, gdyż jestem zakochany w tej marce i robię sobie nie złą kolekcje. Jeżeli ktoś napotkał by tę markę w trakcie robienia zakupów , bardzo prosił bym o powiadomienie mnie na prive. Zaraz wtedy udam się tam zakupie i z radością wynagrodzę pieniędzmi osobie, za powiadomienie mnie. Będę naprawdę bardzo wdzięczny..
nie nie jestes snobem jestes bardzo wartosciowym czlowiekiem.gratuluje
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez kalafiori » 14 lis 2010, 21:03 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
Jeśli zaczniemy sypać cytatami forumowiczów co napisali w innych wątkach, zrobi się taki chaos, iż naprawdę nie będzie się dało rozmawiać.
Ja nie wypominam nikomu co napisał gdzie indziej, zatem proszę pisać, ale pod wątkami gdzie pojawia się dany cytat.
Dziękuję.
-
- kalafiori
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 14 lis 2010, 21:20 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
Jesli chodzi o paszport to jak juz pisalam, posiadanie go samo w sobie nie jest zle, mi osobiscie to nie robi roznicy kto jaki ma paszport, tak samo jak nie zwracam uwagi na wyznanie, problemem jest tylko i wylacznie to jak dana osoba do tego podchodzi, ciagle wysluchiwanie cudzych przechwalek na dluzsza mete jest meczace, ostatnio poznalam goscia ktory awansowal na "managera yardu" czy jak to sie tam mowi i przez pare godz o niczym innym nie mowil, bylismy akurat na imprezie, sporo ludzi, dowcipy, zarty i on zameczajacy wszystkich po kolei smiertelnie powaznymi opowiesciami ze swojej pracy chociaz wszyscy dawali mu do zrozumienia ze nie sa zainteresowani tematem. Chyba kazdy czulby sie delikatnie poirytowany w takiej sytuacji :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez kalafiori » 14 lis 2010, 22:38 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
ewela119 napisał(a):Owszem nie wypominasz poniewaz zapewne jestes zbyt leniwy i zakochany w sobie by w ogole zainteresowac sie tym co maja do powiedzenia inni, bo dla Ciebie tylko Ty sam jestes najwazniejszy i tylko Ty masz racje.
Oj Ewelo, Ewelo, gdzie w mym cytacie pisze że ja nie interesuje się tym co mają do powiedzenia inni? Przecież prosiłem aby pisać ale pod wątkami gdzie toczy się dany temat, bo wtedy unikniemy chaosu. Chcesz pisać o tk maxx-ie czy zarzucić mi że pisze tam głupoty, proszę napisz pod tamtym wątkiem swą krytykę.
Czyż nie jasno to ująłem poniżej?
kalafiori napisał(a):Przypominam że ten wątek nosi tytuł:
Jeśli zaczniemy sypać cytatami forumowiczów co napisali w innych wątkach, zrobi się taki chaos, iż naprawdę nie będzie się dało rozmawiać.
Ja nie wypominam nikomu co napisał gdzie indziej, zatem proszę pisać, ale pod wątkami gdzie pojawia się dany cytat.
Dziękuję.
ewela119 napisał(a):
ciagle wysluchiwanie cudzych przechwalek na dluzsza mete jest meczace,
ostatnio poznalam goscia ktory awansowal na "managera yardu" czy jak to sie tam mowi i przez pare godz o niczym innym nie mowil, bylismy akurat na imprezie, sporo ludzi, dowcipy, zarty i on zameczajacy wszystkich po kolei smiertelnie powaznymi opowiesciami ze swojej pracy chociaz wszyscy dawali mu do zrozumienia ze nie sa zainteresowani tematem. Chyba kazdy czulby sie delikatnie poirytowany w takiej sytuacji
Ewelo, skąd Ty bierzesz te informacje? :-) Piszesz że ktoś przez pare godz o niczym innym nie mowił..........
Przecież w moim przypadku, chodziło o krótki MOMENT, o jedną małą CHWILĘ. Gdy tylko podałem informację paszportową NATYCHMIAST zarzucono mi brak patriotyzmu! Ja nie zanudzałem, a tylko poinformowałem.
Czyż nie napisałem to jasno?
kalafiori napisał(a):Cieszyłem się że zdobyłem Brytyjski paszport, ale w momencie gdy powiedziałem o tym mym znajomym Polakom, okazało się że uczynili oni wszystko by radość moja zamieniła się w smutek. Jeden znajomy wręcz krzyczał na mnie zarzucając mi brak Patriotyzmu!
Ewelo, ja wiem że zapewne jesteś super dziewczyną, ale jeśli decydujesz się na krytykę kogoś, musisz zdać sobie z tego sprawę że w przypadku jakiejś twej omyłki, ofiara będzie się bronić :wink:
Bronię się i odpłacam Tobie krytyką z mej strony. :-D
Zapewne w innych okolicznościach, ja nie krytykował bym z byle błahego powodu :-)
Pozdrawiam. :grin:
-
- kalafiori
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 15 lis 2010, 09:44 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
kalafiori napisał(a):Przecież w moim przypadku, chodziło o krótki MOMENT, o jedną małą CHWILĘ.
Tego nie wiemy bo nikogo z nas tam nie bylo.
Co do tej przytoczonej przeze mnie sytuacji to nie opisalam jej w sumie do konca, wiec zrobie to teraz, owy czlowiek tak bardzo byl przejety swoja praca i z takim zapelem o niej opowiadal ze nie dostrzegl delikatnych sugestii od innych ze nie chca o tym sluchac, w koncu ktos mu dobitnie i wyraznie to powiedzial na co on zrobil zdziwiona mine, pozniej zrobil sie czerwony z wscieklosci gdyz poczul sie bardzo obarazony, po czym wydal żonie komende do wyjscia no i poszli.
Moze z Toba jest dokladnie tak samo? Byc moze ten Twoj paszport jest dla Ciebie tak wazny i tak sie nim ekscytujesz ze nawet nie dostrzegasz i nie zdajesz sobie sprawy ze meczysz tym ludzi? To sa oczywiscie moje przypuszczenia wysnute na podstawie caloksztaltu wszystkich Twoich (niezbyt licznych) wypowiedzi na tymze forum i nie dziw sie ze ludzie Cie tak postrzegaja (zapewne nie tylko ja) skoro jedyne wątki w jakich sie wypowiadasz dotycza albo paszportu albo stanu majatkowego i wydawania pieniedzy
kalafiori napisał(a):Oj Ewelo, Ewelo, gdzie w mym cytacie pisze że ja nie interesuje się tym co mają do powiedzenia inni?
Owszem w Twoim cytacie nigdzie o tym nie wspomniales, ale jak juz wspomnialam to widac po tym ze przez prawie 2 lata napisales tylko 20 pare postow glownie w tematach ktore sam zalozyles i najwyrazniej oczekiwales jakis aktow uwielbienia gdyz wielokrotnie juz podkreslales jak denerwuja Cie wypowiedzi takich ludzi jak ja, czyli takich ktorzy maja inne zdanie lub dla ktorych poprostu nie jestes wzorem do nasladowania.
Ty napisales co chciales, inni napisali jak oni to widza, wiec zamiast ciskac sie i odszczekiwac byle co oby cos napisac zeby nie bylo ze nie masz racji poprostu powinienes podziekowac ludziom za wyrazenie swoich (nawet jesli byly dla Ciebie niepochlebne) opinii i zakonczyc temat, bo kazdy ma swoje zdanie i swoje racje i ma do tego calkowite prawo
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez AdamBoltryk » 15 lis 2010, 17:24 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
Napisane przez kalafiori » 15 lis 2010, 17:49 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
ewela119 napisał(a):kalafiori napisał(a):Przecież w moim przypadku, chodziło o krótki MOMENT, o jedną małą CHWILĘ.
Tego nie wiemy bo nikogo z nas tam nie bylo.
Jak to nie wiemy? Przecież ja jasno napisałem jak było! Czyżbyś znów wymyśliła nowy zarzut że jestem kłamczuchem? :roll:
ewela119 napisał(a):
Ty napisales co chciales, inni napisali jak oni to widza, wiec zamiast ciskac sie i odszczekiwac byle co oby cos napisac zeby nie bylo ze nie masz racji poprostu powinienes podziekowac ludziom za wyrazenie swoich (nawet jesli byly dla Ciebie niepochlebne) opinii i zakonczyc temat, bo kazdy ma swoje zdanie i swoje racje i ma do tego calkowite prawo
I znów powtarzasz mi jak to każdy ma swoje zdanie i swoje racje, i ma do tego calkowite prawo itd., ale w momencie gdy ja z racji że :
korzystasz z uslug wspomnianego psychologa w razie potrzeby, wystawiam opinię iż,
kalafiori napisał(a):
Sytuacja staje się coraz to bardziej klarowna, otóż grupą ludzi jak Ty Ewela, powinienem się nie denerwować a im współczuć !
Okazuje się że odpowiadasz:
ewela119 napisał(a):
Jesli Twoim zdaniem korzystanie z pomocy fachowca w kwestiach z ktorymi ktos nie jest w stanie poradzic sobie sam jest powodem do wspolczucia to naprawde nie mamy o czym dyskutowac.
już tyle się spisałaś na ten temat:
ewela119 napisał(a):...i atakuje i obraza wszystkich ktorzy odwazyli sie napisac cos innego niz "gratulacje, jestes super ziom, jestes wspanialy, kochamy cie za to".................
........................Z tym ze kalafiori jest swiecie przekonany o tym ze jest za*ebisty ze nie widzi i nie chce przyjac
...................., jego umysl jest tak zamkniety i ustawiony na to ze tylko on ma racje a wszyscy inni to zazdrosni ciemniacy....
w końcu odpisałem ci że:
ewela119 napisał(a): Z racji że korzystasz z uslug wspomnianego psychologa w razie potrzeby, pozwól że napisze Ci iż :
"gratulacje, jestes super ziom, jestes wspanialy, kochamy cie za to"
Powinienem też nawet podziękować:
ewela119 napisał(a):poprostu powinienes podziekowac ludziom za wyrazenie swoich (nawet jesli byly dla Ciebie niepochlebne) opinii
Ach Dziękuję Ewela ! :mrgreen:
Ewelo proszę przestań szukać, liczyć, grzebać w mych wszystkich wypowiedziach na innych wątkach, i skup się na historii człowieka z paszportem który albo powinien oberwać baty z racji że stał się obywatelem Brytyjskim, albo na baty te nie zasłużył.
Jeśli nie zasłużyłem, proszę przestań mnie lać, bo walisz mnie gratulując obywatelstwa, a jednocześnie nie wypisałaś ani jednej krytyki na temat tych Polaków, którzy zarzucili mi brak patriotyzmu!
-
- kalafiori
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 15 lis 2010, 18:26 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
kalafiori napisał(a):a jednocześnie nie wypisałaś ani jednej krytyki na temat tych Polaków
Nie jestem Toba by krytykowac kogokolwiek za jego wlasne zdanie, Ciebie tez nie krytykuje za poglady tylko za postawe jaka przyjales. Piszac na publicznym forum powinienes sie liczyc z tym ze ludzie beda Cie oceniac, kazdy powinien sie z tym liczyc, jesli Ty chcesz mnie uwazac za chora psychicznie to prosze bardzo, ja Ciebie uwazam za zarozumialego snoba i taki juz dla mnie pozostaniesz, chyba zeby jednak Cie oswiecilo i pokazalbys swa ludzka strone piszac o swoich zainteresowaniach (poza posiadaniem paszportu i drogich markowych rzeczy z tk maxx) lub o czymkolwiek innym co by mnie przekonalo ze jednak jestes gosciem z ktorym da sie normalnie pogadac, bo jak narazie nic takiego nie napisales, malo tego z kazdym kolejnym postem pokazujesz ze tak naprawde nie masz nic ciekawego do powiedzenia i piszesz oby cos napisac. Ja nie mam zamiaru juz sie wypowiadac w tym temacie bo mam ciekawsze zajecia
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez rydzyk66 » 15 lis 2010, 20:50 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
Jakbys sie nie pochwalil swoim znajomym nie mialbys problemu nie musialbys sie zwierzac na forum jaki masz "WIELKI" klopot... A niektorzy odebrali to jako chwalenie sie bardziej dociekliwi poczytali twoje inne posty i wychodzi na to ze Snobem jestes!!!! Bo gdybys zachowal to dla siebie nie uslyszalbys przykrych slow od przyjaciol i w konsekwecji nie musialbys sluchac tego wszystkiego na forum.kalafiori napisał(a):Nudzi mnie juz powtarzać że ja w mym wątku NIE CHWALE się paszportem a ŻALĘ, z problemu jaki mnie spotkał!
a teraz mozesz mnie wrzucic do jednego worka z ewela119, boginia i Spriteciem :mrgreen: i zastanow sie troche nad soba pozdrawiam ;)
-
- rydzyk66
- Początkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez kalafiori » 15 lis 2010, 22:34 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
rydzyk66 napisał(a):
Czytalem ten watek juz tydzien temu :D Spritec dobrze prawi moim zdaniem. Jestes Snobem.
.....
Jakbys sie nie pochwalil swoim znajomym nie mialbys problemu nie musialbys sie zwierzac na forum jaki masz "WIELKI" klopot... A niektorzy odebrali to jako chwalenie sie
.......................Bo gdybys zachowal to dla siebie nie uslyszalbys przykrych slow od przyjaciol i w konsekwecji nie musialbys sluchac tego wszystkiego na forum.
a teraz mozesz mnie wrzucic do jednego worka z ewela119, boginia i Spriteciem :mrgreen: i zastanow sie troche nad soba pozdrawiam ;)
Zatem twoim zdaniem mam milczeć i uważać by przypadkiem sie nie wydało że mam Brytyjki paszport, no bo jak mi się wyrwie to mam przekopane ? :mrgreen:
Ty tutaj Rydzyk nie wnoś zakazu wolności słowa, bo to wolny kraj i nikt nie ma potrzeby ukrywać swego obywatelstwa :mrgreen:
Przestań bredzić Rydzyk, że niby ktoś mógł odebrać to za chwalenie się, bo jeśli ktoś dopatruje sie coś złego w sekundowej informacji że znajomy dostał Brytyjskie obywatelstwo, to juz tylko jego problem i powinien sie on opamiętać a nie ja.
rydzyk66 napisał(a):nie musialbys sie zwierzac na forum jaki masz "WIELKI" klopot..
Kłopot ten juz nieco zmalał :-D bo nie dawno zrozumiałem że grupą ludzi do jakiej i Ty należysz, nie warto sie denerwowac a co najwyżej im współczuć :-D
-
- kalafiori
- Raczkujący
Napisane przez bogini8 » 15 lis 2010, 23:26 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
kalafiori napisał(a):Zatem twoim zdaniem mam milczeć i uważać by przypadkiem sie nie wydało że mam Brytyjki paszport, no bo jak mi się wyrwie to mam przekopane ?
skoncz wasc pier....ic i wstydu oszczedz.....
[ Dodano: |15 Lis 2010|, o 23:29 ]
nie nie mosisz milczec mozesz pierdzielnac sobie gigantyczny poster z nowym nabytkiem i usmieche od ucha do ucha i powiesic go w centrum Bham bo po co milczec....
powinienes wiedziec , ze czasem milczenie jest zlotem.... nie wiesz kiedy przestac...
[ Dodano: |15 Lis 2010|, o 23:34 ]
:594:ewela119 napisał(a):Jesli chodzi o paszport to jak juz pisalam, posiadanie go samo w sobie nie jest zle, mi osobiscie to nie robi roznicy kto jaki ma paszport, tak samo jak nie zwracam uwagi na wyznanie, problemem jest tylko i wylacznie to jak dana osoba do tego podchodzi,
:594:rydzyk66 napisał(a):Jakbys sie nie pochwalil swoim znajomym nie mialbys problemu nie musialbys sie zwierzac na forum jaki masz "WIELKI" klopot... A niektorzy odebrali to jako chwalenie sie bardziej dociekliwi poczytali twoje inne posty i wychodzi na to ze Snobem jestes!!!! Bo gdybys zachowal to dla siebie nie uslyszalbys przykrych slow od przyjaciol i w konsekwecji nie musialbys sluchac tego wszystkiego na forum.
a teraz mozesz mnie wrzucic do jednego worka z ewela119, boginia i Spriteciem i zastanow sie troche nad soba pozdrawiam
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez kalafiori » 16 lis 2010, 09:30 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
bogini8 napisał(a):skoncz wasc pier....ic i wstydu oszczedz.....
nie nie mosisz milczec mozesz pierdzielnac sobie gigantyczny poster z nowym nabytkiem i usmieche od ucha do ucha i powiesic go w centrum Bham bo po co milczec....
powinienes wiedziec , ze czasem milczenie jest zlotem.... nie wiesz kiedy przestac...
Najlepiej spójrz sobie do lusterka, i przed nim wypowiedz sobie słowa;
skoncz wasc pier....ic i wstydu oszczedz.....
Potrafiłaś w jednym tylko powyższym zdaniu, zaprzeczyć samej sobie:
bogini8 napisał(a):nie nie mosisz milczec
bogini8 napisał(a):powinienes wiedziec , ze czasem milczenie jest zlotem
Ja jasno, me myśli już wyraziłem w tej sprawie:
kalafiori napisał(a):Zatem twoim zdaniem mam milczeć i uważać by przypadkiem sie nie wydało że mam Brytyjki paszport, no bo jak mi się wyrwie to mam przekopane ?
Ty tutaj Rydzyk nie wnoś zakazu wolności słowa, bo to wolny kraj i nikt nie ma potrzeby ukrywać swego obywatelstwa
Przeczytaj też uważniej co oznaczają słowa innych, zanim zaczniesz krytykować:
bogini8 napisał(a):nie wiesz kiedy przestac...
O tym tez juz było:
kalafiori napisał(a):
Przecież w moim przypadku, chodziło o krótki MOMENT, o jedną małą CHWILĘ. Gdy tylko podałem informację paszportową NATYCHMIAST zarzucono mi brak patriotyzmu! Ja nie zanudzałem, a tylko poinformowałem.
Czyż nie napisałem to jasno?
Zatem niby kiedy powinienem PRZESTAĆ?
Może po 0.01 sekundzie? :mrgreen:
Dziwię się tym którzy nie czują wstydu, podczas gdy zabraniają znajomemu by poinformował ich o otrzymaniu Brytyjskiego paszportu :roll:
Dziwię się tym forumowiczom którzy dostają gorączki na identycznym punkcie, i myślą że przechytrzą innych bo zamiast zaatakować Polaka o brak patriotyzmu, oni wymyślą inne brednie :!:
-
- kalafiori
- Raczkujący
Napisane przez Pablo XIII » 16 lis 2010, 10:09 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
Zalety posiadania brytyjskiego paszportu sa oczywiste, nawet z czysto turystycznego punktu widzenia. Wiec i posiadanie takowego jest rozsadnym pomyslem, tym bardziej iz nic nie stoi na przeszkodzie aby posiadac podwojne obywatelstwo.
Dziwi mnie natomiast jak osoba ktora wydaje sie na pierwszy rzut oka sprytna jest jednak na tyle ograniczona aby bawic sie w trolowanie, bo zasadniczo nic innego w tym watku nie robisz tylko trollujesz.
-
- Pablo XIII
- Raczkujący
Napisane przez bogini8 » 16 lis 2010, 10:46 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
kalafiori napisał(a):bogini8 napisał/a:
nie nie mosisz milczec
to byla ironia......jak znasz takie slowo zegnam bo nudzi mnie to ;)
[ Dodano: |16 Lis 2010|, o 10:50 ]
kalafiori napisał(a):Dziwię się tym którzy nie czują wstydu, podczas gdy zabraniają znajomemu by poinformował ich o otrzymaniu Brytyjskiego paszportu
Dziwię się tym forumowiczom którzy dostają gorączki na identycznym punkcie, i myślą że przechytrzą innych bo zamiast zaatakować Polaka o brak patriotyzmu, oni wymyślą inne brednie
a czy ktos ci tego broni???i czemu niby ktos z forumowiczow ma cie zaatakowac za brak patriotyzmu?????? ty naprawde jestes tak malo inteligentny czy tylko udajesz?
kazdy napisal ci ze to fajnie ze takowy paszport masz NATOMIAST NIE JEST FAJNE TWOJE ZACHOWANIE I TYLE W TYM TEMACIE...
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez kalafiori » 16 lis 2010, 10:50 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?
bogini8 napisał(a):a czy ktos ci tego broni???i czemu niby ktos z forumowiczow ma cie zaatakowac za brak patriotyzmu?????? ty naprawde jestes tak malo inteligentny czy tylko udajesz?
A kiedyż to ja forumowiczom zarzucałem że ktokolwiek zarzucił mi brak patriotyzmu?
Gorączka jest ta sama, ale na forum wymyślane są inne bajki. :wink:
Pisałem to już tutaj, i nie wiem czy ty naprawde jestes tak malo inteligentna czy tylko udajesz?
kalafiori napisał(a):Dziwię się tym forumowiczom którzy dostają gorączki na identycznym punkcie, i myślą że przechytrzą innych bo zamiast zaatakować Polaka o brak patriotyzmu, oni wymyślą inne brednie :!:
Pablo XIII napisał(a):kalafiori
Zalety posiadania brytyjskiego paszportu sa oczywiste, nawet z czysto turystycznego punktu widzenia. Wiec i posiadanie takowego jest rozsadnym pomyslem, tym bardziej iz nic nie stoi na przeszkodzie aby posiadac podwojne obywatelstwo.
Dziwi mnie natomiast jak osoba ktora wydaje sie na pierwszy rzut oka sprytna jest jednak na tyle ograniczona aby bawic sie w trolowanie, bo zasadniczo nic innego w tym watku nie robisz tylko trollujesz.
Witamy następny zarzut, a mianowicie tym razem okazało się że to ja jestem trollem :roll:
Zatem moja obrona na forum do tego iż mam prawo poinformować kilku znajomym o posiadaniu B. paszportu, okazała się troll owaniem :roll:
Wiesz co Pablo, przysnęło ci się trochę, bo powinieneś napisać tę bajkę o trolowaniu pod poniższym cytatem :mrgreen:
Mike napisał(a):Widzialem ten temat juz jakis czas temu ale jakos nie mialem czasu go czytac az do teraz wiec napisze kilka rzeczy od siebie.
kalafiori, nie zawracaj sobie glowy plujacymi jadem trolami, kiedys bylo ich na forum mniej teraz jest troche wiecej, nic na to nie poradzisz...
-
- kalafiori
- Raczkujący
-