Polacy LGBT

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 9 sie 2011, 16:42 Re: Polacy LGBT

kentstreet napisał(a):wiekszosc ze znanych mi ewolucjonistow jak najbardziej poperwa homosexualizm
nazwiska..przyklady juz pytallam o to wyzej..caly czas piszesz to samo o zwierzetach i ewolucjonistach..do niczego to nie prowadzi..
chcialbys miec gejow za rodzicow?pewnie powiesz ze tak,...,ale znajdz mi choc jedna sobe straight ktora by odpowiedziala ,,tak,,.....
niechce nawet myslec o nastolatku w gimnazjum np..majacych dwoch tatusiow...to ty dorosnij, nie badz egoista i pomysl o tym jak skrzywdzisz dziecko...
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 9 sie 2011, 16:59 Re: Polacy LGBT

Lub 2 mamusie, to tez nie jest naturalne.

Dziecko aby normalnie sie rozwijac potrzebuje wzorcow. Kazdy z rodzicow przekazuje dziecku wzorzec odpowiedni dla jego plci, czyli calkiem inny mama a calkiem inny tata i kazde zaburzenie w tej kwestii, czy to wychowanie w rodzinie patologicznej, dysfunkcyjnej czy homoseksualnej powoduje ze dziecko nie otrzymuje prawidlowego wzorca. Ciezko ocenic jaki to bedzie mialo wplyw na jego pozniejsze zycie. Jednak nie od dzis wiadomo jest ze zdecydowana wiekszosc dzieci ktore nie mialy normalnych rodzin i nie otrzymaly odpowiednich wzorcow w doroslym zyciu maja powazne problemy emocjonalne i problemy w budowaniu poprawnych relacji w zwiazkach. Sama wychowalam sie w rozbitej rodzinie (matka wyprowadzila sie gdy mialam 8 lat) i teraz w doroslym zyciu odczuwam tego skutki, bo ojciec mimo ze bardzo sie staral nie byl w stanie zastapic matki. Mam tez sporo znajomych ktorzy wychowywali sie w rozbitych rodzinach i z rozmow z nimi wiem ze oni rowniez zmagaja sie z roznymi problemami wynikajacymi wlasnie z braku odpowiednich wzorcow i relacji z OBOJGIEM rodzicow
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kentstreet » 9 sie 2011, 17:24 Re: Polacy LGBT

ty wiesz co jest naturalne..a jak dziecko jest wychowywane przez dziadkow ?? jednego rodzica ?? czy samo ?? powinnismy to zdelegalizowac ?? no prosze !!

Dodano: -- 9 sie 2011, 18:39 --

http://www.evolutionary-philosophy.net/ ... ality.html http://www.dailymotion.com/video/xd34et ... origins-of
http://www.youtube.com/watch?v=HAVI7OaD ... re=related

powodzenia @@@ polecam swietnego ewolucjoniste Richarda Dawkins 'a wiedza i myslenie nie boli :)!!!
Ostatnio edytowano 9 sie 2011, 19:46 przez kentstreet, łącznie edytowano 1 raz

kentstreet
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Dalijka » 9 sie 2011, 17:50 Re: Polacy LGBT

Homoseksualizm to zboczenie i nie powinno to podlegac zadnej dyskusji,chca tak zyc niech niech zyja i sie nie wychylaja.Wiecie jestem tolerancyjna osoba,ale sory kochajacych inaczej zaakceptowac nie potrafie,jest to obrzydliwe wstretne i godne pogardy!I jeszcze mieszaja do tego niewinne dzieci,chca je wychowywac,niby na jakiego czlowieka takie dziecko wyrosnie?A jak bedzie traktowane w szkole przez innych? W glowie sie to nie miesci,osobiscie wolalabym umrzec niz byc wychowaywana przez pare homoseksualna :x

Dodano: -- 9 sie 2011, o 17:56 --

kentstreet napisał(a):ty wiesz co jest naturalne..a jak dziecko jest wychowywane przez dziadkow ?? jednego rodzica ?? czy samo ?? powinnismy to zdelegalizowac ?? no prosze !!

Co to za porownanie w ogole? Czlowieku Ty dorosnij domyslam sie ze masz dopiero 19 lat wiec co Ty wiesz o zyciu? jesli cos wiesz to raczej Ci sie wydaje ze o tym wiesz... wypisujesz takie bzdury,ze jak sie Ciebie czyta to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac.
Dalijka
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 9 sie 2011, 18:40 Re: Polacy LGBT

kentstreet napisał(a):ty wiesz co jest naturalne..a jak dziecko jest wychowywane przez dziadkow ?? jednego rodzica ?? czy samo ?? powinnismy to zdelegalizowac ?? no prosze !!

Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Pisalam ze KAZDA sytuacja kiedy dziecko nie ma OBOJGA rodzicow, lub nie spelniaja oni nalezycie swojej roli (np przemoc, uzaleznienia i wszelka inna patologia) nie jest normalna i wplywa niekorzystnie na psychike dziecka.
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kentstreet » 9 sie 2011, 19:15 Re: Polacy LGBT

może sie jakos odniesiecie do tego co przedstawilem post wyzej ?? aha no tak intelektu zabrakło za trudne teorie te ewolucyjny..antropologiczne lepiej pwiedziec ze to zboczenie.. itp.....
Czasami mam wrazenie ze nie warto rozmawiac z ludzmi niedoedukowanymi ale wciaz to robie...

Dodano: -- 9 sie 2011, 20:21 --

Roznimy sie tym ,ze ja mam za sobą DOWODY naukowe a Wy ( nie większosc) tylko swoje przekonania do tematu i to co o tym sądzę/myślę , wierzę...sorry ale ta dyskusja nie ma sensu..ja wam będę mowil ,że pies to nie kot a wy dalej swoje no jak to przeciez to zboczenie jak pies moze byc psem toż to kot !!
A trzeba było się uczyc............................

Dodano: -- 9 sie 2011, 20:23 --

Jak czytam Gombrowicza to wiem o co mu chodziło.........
ps.moi rodzice są liberalni porownawszy ich stopien uswiadomienie w kwestii lgbt to stopnia wielu osob tu sie udzielajacych ..a przyszlo im zyc i wychowywac sie w znacznie innym spoleczenstwie...............peace ludzie:)

kentstreet
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 9 sie 2011, 20:05 Re: Polacy LGBT

Jeszcze do niedawna nie mialam nic do gejow, ale im dluzej czytam twoje wpypociny tym wieksza niechec i odraze czuje do homoseksualistow. W oczy bije twoja awanturnicza postawa, ty nie mowisz, ty krzyczysz, chcac przekonac wszystkich do swoich pogladow. Tak bardzo chcesz przekonac caly swiat ze jestes normalny ze chyba zatraciles zdolnosc racjonalnego myslenia. Sami swoja postawa powodujecie ze ludzie was nietoleruja, potraficie tylko wydzierac japy o tym co wam sie nalezy nie robiac nic by zapracowac sobie na uznanie i szacunek innych ludzi. Jakie sa efekty waszych dzialan widac golym okiem, zamiast zyskiwac sojusznikow przysparzacie sobie wrogow, sami i na wlasne zyczenie
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kentstreet » 9 sie 2011, 20:22 Re: Polacy LGBT

Prawa człowieka to nie towar czy 'uznanie' na ktore trzeba zapracować to podstawa !! tak bede krzyczeć !! czy ci sie to podoba czy nie taka jest kolej rzeczy nie zgadzam sie na dyskryminowania osob LGBT i bede walczyl o to by te prawa byly szanowane i respektowane ~~.My nie prosimy o uznanie czy jakies zasługii itp..tylko a RÓWNOŚĆ..
peace Ewela :)

kentstreet
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 9 sie 2011, 20:24 Re: Polacy LGBT

[quote="kentstreet"]może sie jakos odniesiecie do tego co przedstawilem post wyzej ?? aha no tak intelektu zabrakło za trudne teorie te ewolucyjny..antropologiczne lepiej pwiedziec ze to zboczenie.. itp.....
Czasami mam wrazenie ze nie warto rozmawiac z ludzmi niedoedukowanymi ale wciaz to robie...

Dodano: -- 9 sie 2011, 20:21 --

Roznimy sie tym ,ze ja mam za sobą DOWODY naukowe a Wy ( nie większosc) tylko swoje przekonania do tematu i to co o tym sądzę/myślę , wierzę...sorry ale ta dyskusja nie ma sensu..ja wam będę mowil ,że pies to nie kot a wy dalej swoje no jak to przeciez to zboczenie jak pies moze byc psem toż to kot !!
A trzeba było się uczyc............................

Dodano: -- 9 sie 2011, 20:23

Jak czytam Gombrowicza to wiem o co mu chodziło.........
ps.moi rodzice są liberalni porownawszy ich stopien uswiadomienie w kwestii lgbt to stopnia wielu osob tu sie udzielajacych ..a przyszlo im zyc i wychowywac sie w znacznie innym spoleczenstwie...............peace ludzie:)

Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy wchodzą na fora tylko po to aby narzucić swoje zdanie innym,czyżby te osoby nie radziły sobie w życiu codziennym? czyżby nie potrafiły zaakceptować wąskiego (lub też jakże "szerokiego") grona przyjaciół. Poniżanie innych oraz wkręcanie stwierdzeń " rozumiem Gombrowicza" zasługuje na co najmniej wyrzucenie z forum. A jeśli taka osoba bardzo chce wypowiedzieć swoje zdanie proponuję założyć nowy wątek pt''narzucam innym swoje zdanie'' i tam się szeroko wypowiedzieć. Jednakże założę się że na palcach jednej ręki policzę tych którzy będą chcieli wymieniać poglądy z takim impertynentem.Żeby było jasne! nie mam nic do lesbijek i gejów szanuję ich bo znam kilku ale tamci są bardziej otwarci na poglądy innych i z przyjemnością się z nimi rozmawia
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez kentstreet » 9 sie 2011, 20:36 Re: Polacy LGBT

steinik prześledź cały post zalożony tutaj ..a nie wyrywasz wszystko z kontekstu ..tak rozumiem gombrowicza znaczy ze mam byc wyrzucowny z forum ?? na tym forum zostało przedstawionych mnostwo homofobicznych tekstow..to raczej ich autorow mozna wurzucic z forum . Hmmm 'homoseksualizm to zboczenie ' 'jak moga dwaj faceci to obrzydlistwo ' 'chlopak dziewczyna normalna rodzina' ..niech pomysle AAA no tak to teksty pacyfistyczne..a ich autorom nie ma sie nic a nic do zarzucenia..

Dodano: -- 9 sie 2011, 21:38 --

Stenik to forum sam załorzylem w nadzieji ze bedzie tu prowadzona dyskusja itp. zapytalem o to czy sa jakies organizacje polskie LGBT w birmingham..Widocznie nie ktorym urzytkownikom sie to nie podoba..

Dodano: -- 9 sie 2011, 21:39 --

Peace Steinik :)

Dodano: -- 9 sie 2011, 21:43 --

Powiem wam ,że jest mi przykro ze ta dyskusja odbywa sie w takiej 'atmosferze' ze musimy naskakiwac na siebie wypierajac sie argumentami ale kazdy prosi o argumenty wiec je wszyscy daja ..

kentstreet
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 9 sie 2011, 20:49 Re: Polacy LGBT

podczytuje temat od momentu jak go założyłeś ....
tylko hmmm co miaes na mysli piszac ze wiesz o co mu chodzilo??
druga sprawa nie jestem ani za homofobami ani homoseksualistami i innymi ...denerwuje mnie tylko narzucanie swojego zdania innym..mam totalnie w d... czyjes preferencje sexualne...znam sama swoje i z tym mi dobrze...
wkurza mnie tylko ton<?>z jakim przedstawiasz swoje zdanie...mam prawo!mam dowody!!
krzyczysz...wykrzykujesz...
niewiem ile masz lat..ale temat adopcji jest tematem dosc hmm ''delikatnym<?>''łatwo w podazaniu za wlasnym szczesciem skrzywdzic dziecko..nie chodzi juz tu tylko o gejow,lesbijki,i inne rodziny z dysfunkcjami...
łatwo wypowiadac sie komus kogo temat nie dotyczy...
to tak jak ksiadz wypowiada sie o in vitro...zna tylko jedna strone.......
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez kentstreet » 9 sie 2011, 20:52 Re: Polacy LGBT

wiesz we wszystkim jest zla i dobra strona ale idzac takim tokiem myslenie do niczego by sie nie uchwalilo i nie zaakceptowalo..wydaje mi sie ze moi rozmowcy urzyli gorszego jezyka ..szkoda,ze mnie nie rozumiesz .Masz prawo by to wyrazic..........
pozdrawiam

kentstreet
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 9 sie 2011, 20:58 Re: Polacy LGBT

Steinik napisał(a):jezeli jest zboczeniem co osoby LGBT mysla o pedofilii,zoofilii.??
lub jezeli jest choroba...schizofrenik tez powinnien walczyc o swoje prawa....??

A pedofile??? przeciez to normalka nadziac na pal rocznego chlopca, tak przeciez robia goryle wiewiorki swistaki itd...
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez kentstreet » 9 sie 2011, 21:02 Re: Polacy LGBT

Steinik ........czy to jest normalna wypowiedź , ta powyżej ??szkoda,tylko ,że nie chcesz zauważyć nieuświadomienia ludzi w kwestii LGBT..bo ta wypowiedź jest tego dowodem ..
peace

kentstreet
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 9 sie 2011, 21:03 Re: Polacy LGBT

hmmm..nie rozumiem... 8)
w Pl chodzilam do pewnego klubu...ktory pozniej okazal sie klubem''gejowsko lesbijskim'' :D poznalam tam sporo ludzi....przez kilka lat szalenstw studenckich tam sie bawilismy..
ale nikt na sile nie probowal przekonywac do tego ze to naturalne i ma na to dowody itd...przekonywali osobowoscia,''stylem bycia'',sympatia..dlatego jakos pozniej<choc wczesniej byla>nie bylo niecheci do osob innej orientacji..

dletego czytajac to co tu pisales<i nie tylko ty> cala ta sytuacje mozna by porownac do zaszczutego szczeniaczka ktory probuje jakos bronic swoich racji...
wydaje mi sie ze nikt tu<no prawie :wink: >nie chcial obrazic cie za twoja orientacje tylko za temat adopcji..tak mi sie wydaje....i troche agresywnie broniles swoich racji...
ok,tez miales do tego ''prawo''...tak wiec PEACE and show must go on :D :D :D :D
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona