Ku przestrodze Islam

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez godziogodzio » 29 kwi 2012, 10:10 Re: Ku przestrodze Islam

Thesignerka napisał(a):Ja mam w sumie dylemat moralny, bo z jednej strony jesli chcemy wtryniac sie do ich kultury, europeizowac ich na sile, musimy sie liczycz tym ze oni beda nas islamizowac, bo to naturalna konsekwencja laczenia, wymiany kultur.

Nie ma wymiany kultur ani laczenia, muzulmanka nawet w UK moze zostac zamordowana za randke z wyznawca innej religii czy zbyt europejski ubior, za zmiane religii na inna. A z drugiej strony maja nakaz brac sobie chrzescijanskie zony i nawracac je na islam.Chca w ten sposob zdobyc Europe co nie udalo im sie kilkaset lat temu zbrojnie i zaprowadzic tu swoje chore obyczaje.

Dodano: -- 29 kwi 2012, 11:25 --

AdamBoltryk napisał(a):I dają się sprowokować. Nie rozumieją, że w każdym kraju/rządzie/społeczeństwie znajdzie się jakaś Samoobrona, albo jakieś Radio Maryja...

Ale na szczescie zawsze czuwa ktos kto obnazy ciemne jak noc knowania reakcyjnych kaczystow.

AdamBoltryk napisał(a):Zacznijcie protestować przeciwko jedzeniu psów w Chinach. Albo stańcie w obronie biednych żabek i ślimaków z Francji. Przecież to jest obrzydliwe... Albo wytłumaczcie Hindusowi dlaczego powinien jeść wołowinę. Podejrzewam, że dla nich to właśnie jest chore...

Jest roznica miedzy nekrofilia a jedzeniem slimakow zab krow.
Nekrofilia (greckie nekros – martwy, philia – miłość), dewiacja seksualna polegająca na podejmowaniu obcowania płciowego z osobą zmarłą. Przez prawo traktowana jako zbezczeszczenie zwłok.

godziogodzio
Raczkujący

Reputacja: -9
Wyśmiewca

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 29 kwi 2012, 11:21 Re: Ku przestrodze Islam

AdamBoltryk napisał(a): potrafię przyjąć do wiadomości i zaakceptować, to że ktoś gdzieś myśli zupełnie inaczej. Dopóki nie próbuje tego wprowadzić tu, gdzie ja żyję.
wiec zycze tobie zeby nie bylo to szybciej jak myslisz, sobie i nam wszystkm tu mieszkajacym tez ;))

AdamBoltryk napisał(a):Co do "chorych" pomysłów. Zacznijcie protestować przeciwko jedzeniu psów w Chinach. Albo stańcie w obronie biednych żabek i ślimaków z Francji. Przecież to jest obrzydliwe... Albo wytłumaczcie Hindusowi dlaczego powinien jeść wołowinę. Podejrzewam, że dla nich to właśnie jest chore...
no tak dla ciebie ciagle nekrofilia jest na granicy normalnosci i porownac ja mozna do jedzenia zab czy krow..

EOT
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 29 kwi 2012, 12:04 Re: Ku przestrodze Islam

godziogodzio napisał(a):Przez prawo traktowana jako zbezczeszczenie zwłok.

Przez jakie prawo? Bo jesli np Egipt zechcialby sobie to "zalegalizowac" (co zostalo juz z reszta zdementowane przez przedstawiciela egipskiego rzadu) to u nich nie bedzie to zazdym zbezszczeszczeniem.

bogini8 napisał(a):a po smierci beda jeszce gwalcone... tak gwalcone, bo żonę tez mozna zgwalcic uprawiajac z nia sex bez jej zgody, a taka zgode cezko uzyskac od truposzki...

No wlasnie skoro ona juz bedzie martwa to skad bedzie wiadomo ze sie NIE zgadza?? Moim zdaniem gwalt to slowo uzyte w tym przypadku znacznie na wyrost i to jest wylacznie twoja interpretacja. O to jak to z tym jest trzeba by moze zapytac jakiegos karniste, adwokata?
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Thesignerka » 29 kwi 2012, 12:40 Re: Ku przestrodze Islam

Ale o czym wy tu wogoole dyskutujecie, jak mozna umoczyc wacka w zwlokach??? nawet jesli jeszcze cieplych??? to trzeba byc z natury zwyrolem.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Thesignerka
Rozeznany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Ahmeds » 29 kwi 2012, 12:46 Re: Ku przestrodze Islam

Agaa napisał(a):
Ahmeds napisał(a):Nie wiem co więcej napisać gdyż nie mam zamiaru nikogo pouczać.

Chyba raczej nikt nie chce byc pouczany przez kogos kto wstydzi sie swoich wlasnych korzeni i przedstawia sie jako "ci..a Polak" bo to nic nikomu nie mowi.

Nie wstydzę się Swoich korzeni.
Sformułowania polski ci***ak używam złośliwie co do niektórych polaków którzy określają tak muzułmanów i nie tylko.
Urodziłem się w Polsce, zmieniłem wiarę na Islam.Starczy?

Dodano: -- 29 kwi 2012, 12:49 --

godziogodzio napisał(a):
Thesignerka napisał(a):Ja mam w sumie dylemat moralny, bo z jednej strony jesli chcemy wtryniac sie do ich kultury, europeizowac ich na sile, musimy sie liczycz tym ze oni beda nas islamizowac, bo to naturalna konsekwencja laczenia, wymiany kultur.

Nie ma wymiany kultur ani laczenia, muzulmanka nawet w UK moze zostac zamordowana za randke z wyznawca innej religii czy zbyt europejski ubior, za zmiane religii na inna. A z drugiej strony maja nakaz brac sobie chrzescijanskie zony i nawracac je na islam.Chca w ten sposob zdobyc Europe co nie udalo im sie kilkaset lat temu zbrojnie i zaprowadzic tu swoje chore obyczaje.

Dodano: -- 29 kwi 2012, 11:25 --

AdamBoltryk napisał(a):I dają się sprowokować. Nie rozumieją, że w każdym kraju/rządzie/społeczeństwie znajdzie się jakaś Samoobrona, albo jakieś Radio Maryja...

Ale na szczescie zawsze czuwa ktos kto obnazy ciemne jak noc knowania reakcyjnych kaczystow.

AdamBoltryk napisał(a):Zacznijcie protestować przeciwko jedzeniu psów w Chinach. Albo stańcie w obronie biednych żabek i ślimaków z Francji. Przecież to jest obrzydliwe... Albo wytłumaczcie Hindusowi dlaczego powinien jeść wołowinę. Podejrzewam, że dla nich to właśnie jest chore...

Jest roznica miedzy nekrofilia a jedzeniem slimakow zab krow.
Nekrofilia (greckie nekros – martwy, philia – miłość), dewiacja seksualna polegająca na podejmowaniu obcowania płciowego z osobą zmarłą. Przez prawo traktowana jako zbezczeszczenie zwłok.

Jaki nakaz wybierania chrzescijanek i nawracania ich na Islam?Gdzie te pierdoły usłyszałeś? Od Zbycha? czy Mirka?
Jak nie masz większej wiedzy w temacie a Swoje zdanie opierasz na tym co słyszysz od innych to proponuje zastanowić się nad Swoją wypowiedzią.

Ahmeds
Początkujący

Reputacja: -5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Thesignerka » 29 kwi 2012, 12:57 Re: Ku przestrodze Islam

Ahmeds oczywiscie Twoja wiara Twoj wybor, ale pokaze ci teraz na ile mimo wszystko jestes w komfortowej sytuacji jako Polski Muzulmanin. Polska daje ci mozliwosc zmiany wiary i nikt nie zmywa hanby kwasem z Twojej rodziny w zwiazku z tym..

Gdybys sie urodzil w muzulmanskim kraju i przeszedlbys na chrzescijanstwo, bylbys szczesliwcem gdybys nadal zyl a twoja rodzina mialaby sie dobrze.

I to mysle prosto i czysto oddaje roznice miedzy kultura krajow muzulmanskich a chrzescijanskich. Kulture ktora nie zmieni sie przez dziesieciolecia. Bo problem nie tkwi w koranie czy bibli, problem tkwi w ludziach.
Ostatnio edytowano 29 kwi 2012, 13:00 przez Thesignerka, łącznie edytowano 1 raz
Thesignerka
Rozeznany

Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Ahmeds » 29 kwi 2012, 13:00 Re: Ku przestrodze Islam

Thesignerka napisał(a):Ahmeds oczywiscie Twoja wiara Twoj wybor, ale pokaze ci teraz na ile mimo wszystko jestes w komfortowej sytuacji jako Polski Muzulmanin. Polska daje ci mozliwosc zmiany wiary i nikt nie zmywa hanby kwasem z Twojej rodziny w zwiazku z tym..

Gdybys sie urodzil w muzulmanksim kraju i przeszedlbys na chrzescijanstwo, bylbys szczesliwcem gdybyc nadal zyl a twoja rodzina mialaby sie dobrze.

I to mysle prosto i czysto oddaje roznice miedzy kultura krajow muzulmanskich a chrzescijanskich. Kulture ktora nei zmieni sie przez dziesieciolecia. Bo problem nie tkwi w koranie czy bibli, problem tkwi w ludziach.

Ja liczę się z tym że tam bym zginął.
Każdy z Nas umrze.
Ja wcale tego nie kryje że tam za apostazje(riddah) grozi kara śmierci.
W Biblii także za apostazje grozi kara śmierci.

Ahmeds
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Thesignerka » 29 kwi 2012, 13:05 Re: Ku przestrodze Islam

No i tu jest ta roznica wlasnie, w EU przestalismy sie karac smiercia za wyznanie juz jakis czas temu.... i przestalismy brac doslownie Pisma Swiete jak PRAWO ponad PRAWEM a to dlatego ze dajemu WOLNY wybor obywatelom, z czego Ty np chetnie skorzystales

Islam tego nei daje, wiec tu sporo niekonsekwencji, gdybys naprawde wierzyl w islam, kumalbys analogicznie ze za zdrade Boga nalezy umrzec, czyli musialbys miec i czuc pietno zdrady... nie wazne ze to juz nie jest twoj Bog. Masz nadal wybor strice europejski. A poderjrzewam ze zadnego w zwiazku ze zmiana poczucia hanby nie czujesz, bo nowy Bog cie rozgrzesza i tu zaryzykuje twierdzenie ze jestes tak samo oddanym muzulmaninem jak byles chrzescijaninem.
Thesignerka
Rozeznany

Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Ahmeds » 29 kwi 2012, 13:08 Re: Ku przestrodze Islam

Thesignerka napisał(a):No i tu jest ta roznica wlasnie, w EU przestalismy sie karac smiercia za wyznanie juz jakis czas temu.... i przestalismy brac doslownie Pisma Swiete jak PRAWO ponad PRAWEM a to dlatego ze dajemu WOLNY wybor obywatelom, z czego Ty np chetnie skorzystales

Islam tego nei daje, wiec tu sporo niekonsekwencji, gdybys naprawde wierzyl w islam, kumalbys analogicznie ze za zdrade Boga nalezy umrzec, czyli musialbys miec i czuc pietno zdrady... nie wazne ze to juz nie jest twoj Bog. Masz nadal wybor strice europejski. A poderjrzewam ze zadnego w zwiazku ze zmiana poczucia hanby nie czujesz, bo nowy Bog cie rozgrzesza i tu zaryzykuje twierdzenie ze jestes tak samo oddanym muzulmaninem jak byles chrzescijaninem.

To zle zaryzykowałaś.
Problem jest w niezrozumieniu Islamu albo rozumieniu jego powierzchownie.
Dla Nas muzułmanów jedyną prawdziwą religią w oczach Allah jest Islam.
Jako chrzescijanin nie chodziłem nawet do kościoła.
Zaraz przed zmianą wyznania przeczytałem Biblię i rzecz jasna Koran.

Ahmeds
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Thesignerka » 29 kwi 2012, 13:23 Re: Ku przestrodze Islam

Allah & Islam jest tez jedynym prawem stojacym ponad wszelkim innym prawem, czyz nie??
Thesignerka
Rozeznany

Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Ahmeds » 29 kwi 2012, 13:48 Re: Ku przestrodze Islam

Thesignerka napisał(a):Allah & Islam jest tez jedynym prawem stojacym ponad wszelkim innym prawem, czyz nie??

Tak.
Gdyż Allah(Subhana Wa Ta'ala) stworzył wszechświat - Wszystko należy do Niego.

Ahmeds
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez godziogodzio » 29 kwi 2012, 13:51 Re: Ku przestrodze Islam

Ahmeds napisał(a):Jako chrzescijanin nie chodziłem nawet do kościoła.

Ahmeds napisał(a):Zaraz przed zmianą wyznania przeczytałem Biblię

Smiem twierdzic ze marny z Ciebie chrzescijanin byl skoro nie chodziles do Swiatyni a Biblie przeczytales dopiero przed zmiana wiary. Teraz zapewne z rowna gorliwoscia odprawiasz modly kilka razy na dzien?

godziogodzio
Raczkujący

Wyśmiewca

MężczyznaPostNapisane przez Albiorix » 29 kwi 2012, 13:56 Re: Ku przestrodze Islam

Różnica jest taka, że Chrześcijaństwo jest religią powstałą w prowincjach Rzymskich a Islam religią kształtującą się równolegle z kształtowaniem się tamtego obszaru politycznie.

Mahomet mógł mówić jak rządzić państwem i jak konstruować prawo. Jezus mógł co najwyżej polecać "oddanie cesarzowi co cesarskie".

Chrześcijaństwo owszem, stało się fundamentem prób budowy nowych państw na gruzach Imperium Romanum przez półtora tysiąca lat - ale organizacja tych państw wynikała z przemyśleń ludzi w nich żyjących inspirowanych Nowym Testamentem. Jak ma wyglądać organizacja państw islamskich jest dość dokładnie napisane w Koranie.

W Chrześcijaństwie rozdział kościoła i państwa przeszedł, w Islamie może być ciężko. Dlatego ogólnie, nie jestem entuzjastą. Ale to jeszcze nie znaczy że miałbym uważać miliard wyznawców tej religii za jakiś element szkodliwy. To tak samo jak nie podoba mi się polityka Rosji, za to Rosjan których znałem uważałem za fajnych ludzi. Nie podoba mi się polityka Izraela ale nigdy nie przeszkadzało mi to żyć w zgodzie ze znajomymi Żydami. Itd.
Ostatnio edytowano 29 kwi 2012, 13:59 przez Albiorix, łącznie edytowano 1 raz
Albiorix
Stały Bywalec

Reputacja: 68
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez godziogodzio » 29 kwi 2012, 13:56 Re: Ku przestrodze Islam

ewela119 napisał(a):Przez jakie prawo? Bo jesli np Egipt zechcialby sobie to "zalegalizowac" (co zostalo juz z reszta zdementowane przez przedstawiciela egipskiego rzadu) to u nich nie bedzie to zazdym zbezszczeszczeniem.

Przez prawo kultury europejskiej.Nie wiem czy zauwazylas ale zyjemy w cywilizacji od jakiegos czasu a nie biegamy za wielbladami na pustyni z dzikimi okrzykami. A przede wszystkim zdrowy rozsadek ktorego wielu osobom brakuje skoro biora w obrone dewiantow seksualnych.

godziogodzio
Raczkujący

Wyśmiewca

MężczyznaPostNapisane przez Ahmeds » 29 kwi 2012, 13:58 Re: Ku przestrodze Islam

godziogodzio napisał(a):
Ahmeds napisał(a):Jako chrzescijanin nie chodziłem nawet do kościoła.

Ahmeds napisał(a):Zaraz przed zmianą wyznania przeczytałem Biblię

Smiem twierdzic ze marny z Ciebie chrzescijanin byl skoro nie chodziles do Swiatyni a Biblie przeczytales dopiero przed zmiana wiary. Teraz zapewne z rowna gorliwoscia odprawiasz modly kilka razy na dzien?

Biblie czytałem wczesniej w kawałkach jednak cała przeczytałem przed przyjeciem Islamu ale to nie było na 5minut przed czy tydzien przed.
Tak teraz modlę się pięc razy dziennie gdyż tyle nakazuje Nam religia,noszę brodę,strój muzułmański etc etc.
Staram się być człowiekiem wierzącym.

Ahmeds
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona