Religijne wątpliwości

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez P-C » 7 maja 2014, 17:16 Re: Religijne wątpliwości

No i o tym wyżej pisałem. To właśnie miałem na myśli odwołując się do Jacka Kaczmarskiego twórczości. Zawsze się znajdzie słowo na słowo. Ty twierdzisz swoje, a spora część mieszkańców świata, począwszy od żyjących w chatkach z koziej kupki po zajmujących najwyższe wieżowców apartamenty, wiedzą swoje:-)
Masz prawo do swoich przekonań, ja mam swoje a jedna poseł w polskim parlamencie w życiu nie potrzebowała podpasek.
Chodzi mi o to, że temat jest z góry skazany na porażkę.
I niech nas Swarożyc prowadzi:D
P-C
Stały Bywalec

Reputacja: 61
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 7 maja 2014, 17:31 Re: Religijne wątpliwości

.. albo Trygław: prawdziwy bóg naszych ojców a nie ten importowany z Italii i bliskiecgo wschodu :)

Ja tam wszystko rozumiem potrzebę i chęć, lecz jak to mawiam zawsze w tego typu dyskusjach zdań może być tysiące a racja tylko jedna i moja postawa od dogmatyka różni sie tym, że ja aktywnie dążę do tej prawdy, gdy ten złapawszy pierwszą lepszą (najczęściej w spadku po rodzicach) trzyma się jej kurczowo i całą swoją energię poświęca na jej bronienie.

Przeciętny katolik nie wierzy w prawie 3 tysiące bogów którzy zostali do tej pory wymyśleni przez człowieka (prawie wyłącznie przez mężczyzn) ja się od niego różnię tylko tym, że nie wierzę w jednego boga więcej niż on 8)
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

Poprzednia strona

Powrót do HYDE PARK