Tinky Winky

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

PostNapisane przez KA i PE » 1 cze 2007, 05:00 Re: Tinky Winky

a wiecie co pedal i kanarek maja wspolnego????????????

...................................

obs@$#y patyk...................

hehehehehehehehehhe

wiem wiem, nietolerancyjne i ogolnie nieapetyczne, hehehehehheh, ale smieszne :mrgreen:

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez Anek » 1 cze 2007, 06:25 Re: Tinky Winky

Polacy sa nie tolerancyjnie i rasistami. To jest bardzo charakterystyczne dla naszego spoleczenstwa a okreslenie ci..a, przyznam sie ze na poczatku nawet nie wiedzialam co to znaczy. Poraz pierwszy uslyszalam chyba tu na forum. Moze dlatego ze raczej nie kumplowalam sie z polakami wczesniej. Wiecie co mi sie jeszcze bardzo nie podoba u naszego spoleczenstwa to ze nawet nie jestesmy tolerancyjnie w stosunku do ludzi uposledzonych. W tym kraju maja wieksze prawa i szanse do normalnego zycia u nas ciagle sa chowani po domach jak jakies zlo konieczne. Niestety to jest prawda co napisali o nas w rosjanie, ze jestesmy zacofanym krajem :neutral: :neutral: :neutral:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 1 cze 2007, 07:43 Re: Tinky Winky

Anek napisał(a):Polacy sa nie tolerancyjnie i rasistami. To jest bardzo charakterystyczne dla naszego spoleczenstwa a okreslenie ci..a, przyznam sie ze na poczatku nawet nie wiedzialam co to znaczy. Poraz pierwszy uslyszalam chyba tu na forum. Moze dlatego ze raczej nie kumplowalam sie z polakami wczesniej.

Anek, do uk zjechalo sie rozne towarzystwo- i to 'open-minded' i to 'narrow-minded'.
jesli komus tak wygodnie mowic na kogos 'ci..a' to widac tak mu to robi dobrze bo ma inny kolor skory i tym samym jest od niego gorszy.
ktos nie lubi otylych i bedzie sie smial z tego; jeszcze inny zrobi Towarzystwo Wzajemnej Adoracji ze slowo 'pedal' nie jest obrazliwe, bedzie robil niesmaczne i niesmieszne zarty na ten temat i bedzie uwazal ze wszystko jest ok bo jest tolerancyjny bo przeciez 'pozwala im zyc' a nie leje pala i nie wybija szyb w samochodzie itd.

czegos Jas sie nie nauczyl.. tego UK go nie nauczy
prawda?
Lukaas85
Wtajemniczony

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez bratok » 1 cze 2007, 08:51 Re: Tinky Winky

......ale tu z was niektórzy postepowi europejczycy :mrgreen: . z pewnoscią trzeba wszystkich tolerować, ale jak się z jakimś zachowaniem nie zgadzam to nie znaczy ze muszę byc okrzykniety ciemnotą, zacofańcem itp. :roll:

co do tolerancji w UK to litości. nigdy (nawet w polsce) nie spotkalem sie z taką nietolerancją jak ze strony anglików (w stosunku do innych) to są rasisci !!

pozdrawiam postepowych rodakow

bratok
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 1 cze 2007, 11:53 Re: Tinky Winky

Anek napisał(a):Polacy sa nie tolerancyjnie i rasistami. To jest bardzo charakterystyczne dla naszego spoleczenstwa a okreslenie ci..a, przyznam sie ze na poczatku nawet nie wiedzialam co to znaczy. Poraz pierwszy uslyszalam chyba tu na forum. Moze dlatego ze raczej nie kumplowalam sie z polakami wczesniej. Wiecie co mi sie jeszcze bardzo nie podoba u naszego spoleczenstwa to ze nawet nie jestesmy tolerancyjnie w stosunku do ludzi uposledzonych. W tym kraju maja wieksze prawa i szanse do normalnego zycia u nas ciagle sa chowani po domach jak jakies zlo konieczne. Niestety to jest prawda co napisali o nas w rosjanie, ze jestesmy zacofanym krajem

Z przykroscia sie z Toba zgodze... :neutral:

[ Dodano: Pią Cze 01, 2007 12:57 ]
Mi się wydaje, że powinnismy odroznic, tolerowanie i tolerowanie, podzielic.
Bo Mozna kogos tolerowac, mimo, ze nie wyznaje sie takicg samych wartosci i zachowan, a mozna mowic ze jest sie tolerancyjnym a tak naparwde reprezentowac cos innego.
W zasadzie tak jak napisalem, kazdy czlowiek powinien w sobie samym odpowiedziec sobie jaki stopien tolerancji repreznetuje i postepowac tak jak uwaza. Jedym, podstawowym prawem jest- nie zaklucac zycia innej osoby i nie powodowac jakichkolwiek uszczrbkow na zdrowiu czy zyciu innego czlowieka. Ktos sie ze mna nie zgodzi?

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 1 cze 2007, 12:02 Re: Tinky Winky

Anek napisał(a): Niestety to jest prawda co napisali o nas w rosjanie, ze jestesmy zacofanym krajem :neutral: :neutral: :neutral:

Rosjanie to se moga pisac...oni wszyscy sa tacy tolerancyjni i nowoczesni...

http://www.smog.pl/wideo/10282/ustawka_ ... kinheadow/
http://www.smog.pl/wideo/9745/fala_w_rosyjskiej_armii/
http://www.smog.pl/wideo/10250/fala_na_wschodzie/

A druga zla cecha u nas jest to ze sie przejmujemy tym co mowia o nas inni i popadamy w kompleksy z tego powodu... pamietaj ze ludzi ktorzy wkladaja nas wszystkich do jednego worka jest mniej niz ci sie zdaje :wink:
Mike
Zadomowiony

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 1 cze 2007, 12:48 Re: Tinky Winky

Mike napisał(a):ze sie przejmujemy tym co mowia o nas inni

a to tez fakt...
...dlatego wyjechalem z Polski, zeby sie Tym nie przejmowac. Choc ja sie chyba nigdy nie przejmowalem.

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez cyrkon1 » 1 cze 2007, 13:53 Re: Tinky Winky

Osobiście się na słuchałam na temat naszych rodaków, niestety dużo zjechało "typowych buraków"-to rodzaj prymitywa i popsuli nam reputację, chociaż niektórzy z nas wstydzą się ich, nie chcą by ich z nimi utożsamiano, ale niestety się nie da. Polak Polakowi nie równy, tak jak człowiek człowiekowi. To co uważamy za tolerancję i bycie tolerancyjnym to indywidualna sprawa każdej jednostki. Nie ma jednej terminologii na temat tolerancji, którą by wszyscy zaakceptowali. Myślę, że każdy powinien wejść w środek problemu i wtedy mógłby się wypowiadać... Niektórzy nawet nigdy nie rozmawiali z homoseksualistami, nie poznali ich, nie znają osobiście zdania, sposobu na życie, wszystkich wartości za którymi się opowiadają, więc pytam... NA JAKIEJ PODSTAWIE SIĘ WYPOWIADACIE???
cyrkon1
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 1 cze 2007, 17:36 Re: Tinky Winky

cyrkon1 napisał(a):Niektórzy nawet nigdy nie rozmawiali z homoseksualistami, nie poznali ich, nie znają osobiście zdania, sposobu na życie, wszystkich wartości za którymi się opowiadają, więc pytam... NA JAKIEJ PODSTAWIE SIĘ WYPOWIADACIE???

Tak sie sklada ze w moim rodzimym miescie Gdansku jest kilka klubow dla homoseksualistow w tym jeden praktycznie na mojej dzielnicy... przebywalem troche w ich otoczeniu, jednego geja znam bardzo dobrze, mozna powiedziec ze jeden ze znajomych kolegow z podworka od najmlodszych lat, znam rowniez pare gejowska tu w bham wiec uwierz mi ze widzialem sporo i moje zdanie jest takie ze sa to rowniez ludzie tak jak i my -ROZNI i nie wszyscy sa powszechnie uznanym stereotypem czyli przystojny, inteligentny i wrazliwy facet ktory by muchy nie skrzywdzil, zdania gejow sa tak podzielne jak rozni sa oni, jedni chca adoptowac dzieci inni uwazaja ze decydujac sie na zwiazek chomoseksualny jednoczesnie decydujesz sie na bycie bezdzietnym, jedni robia manifestacje a drugich to wkurza jak sie o gejach tyle mowi i wola byc raczej niezauwazani... np dwa geje ktorych znam nie poszli na zeszloniedzielne 'gay pride' bo sa przeciwni robienia tego szumu wokol ich orientacji seksualnej...
Mike
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez cyrkon1 » 1 cze 2007, 18:39 Re: Tinky Winky

Hej MIKE, pisałam ogólnie i mój post nie tyczył się tylko Twojej osoby. Uważam, że najczęściej wypowiadają się CI co nie mają o sprawie bladego pojęcia. Nie znają tej orientacji, nie przebywają w towarzystwie gejów, a np to, że się z kimś pracuje nie oznacza, że się go zna... Ja i mąż mamy przyjaciela geja jeszcze z lat studenckich, w sumie to on przekonał nas do przeniesienia się na wyspy na stałe, mieszka w Oxfordzie, ma partnera, nie zamierza w swój sposób życia wciągać dzieci. Mogę nawet powiedzieć, że jesteśmy jak rodzina. Wygląda jak facet, ma męską pracę i mnóstwo znajomych... Sądzę, że znam sprawę od środka i wkurza mnie to, że niektórzy nie wiedzą o gejach nic a wypowiadają się na temat tolerancji względem nich...

Puściłam linka mojemu przyjacielowi, żeby sobie poczytał o tym temacie, mamy podobne zdania, wiec coś w tym jest. Szyderstwo czuć na odległość. Pozdrawiam PANA R!!!
cyrkon1
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez tomik111 » 1 cze 2007, 18:46 Re: Tinky Winky

Hej Mike, a to na Chelmie jest klub gejowski??????
tomik111
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 1 cze 2007, 18:56 Re: Tinky Winky

tomik111 napisał(a):Hej Mike, a to na Chelmie jest klub gejowski??????

na chelmie nie ale krotki okres mieszkalem na przymorzu...
Mike
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez rafal » 1 cze 2007, 20:09 Re: Tinky Winky

A kto to jest pan R?? :roll:

Mimo wszystko ciesze sie ze potraficie o tym otwarcie rozmawiac ,i ciesze sie tez ze przez to jestesmy lepsi :)
rafal
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 1 cze 2007, 20:09 Re: Tinky Winky

cyrkon1 napisał(a): Niektórzy nawet nigdy nie rozmawiali z homoseksualistami, nie poznali ich, nie znają osobiście zdania, sposobu na życie, wszystkich wartości za którymi się opowiadają, więc pytam... NA JAKIEJ PODSTAWIE SIĘ WYPOWIADACIE???

wychodzi na to ze pedaly (wszyscy) to wspaniali ludzie. A ja myslalem ze sa tak jak my-roznorodni :roll:
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez rafal » 1 cze 2007, 20:11 Re: Tinky Winky

Thomas napisał(a):
cyrkon1 napisał(a): Niektórzy nawet nigdy nie rozmawiali z homoseksualistami, nie poznali ich, nie znają osobiście zdania, sposobu na życie, wszystkich wartości za którymi się opowiadają, więc pytam... NA JAKIEJ PODSTAWIE SIĘ WYPOWIADACIE???

wychodzi na to ze pedaly (wszyscy) to wspaniali ludzie. A ja myslalem ze sa tak jak my-roznorodni :roll:

To nie sa wspaniali ludzie sa normalni jak kazdy inny i niczym sie nie wyrozniaja tylko orientacja.

[ Dodano: Pią Cze 01, 2007 21:15 ]
cyrkon musze ci przyznac racje w 100% jesli ktos nie byl w "srodku" nic nie wie. A wielu z was zna takich ludzi na codzien i nie zdaje sobie sprawy ze byl na piwie z najlepszym kumplem z pracy a on jest gejem . I co? I nic wlasnie :P
rafal
Stały Bywalec

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HYDE PARK