Tak sie zyje w Polsce .

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez Dj T » 14 wrz 2013, 20:15 Tak sie zyje w Polsce .

Witam .

Znalezione na FB - i ogolnie po obejrzeniu tego filmiku rece mi opadly do samej ziemi :( Co wy o tym sadzicie ?

Od siebie moge tylko powiedziec wielkie brawo dla tego kolesia za odwage i szczerosc .Podziwiam i pelen szacunek .

www.youtube.com Obsługiwane serwisy : www.youtube.com
Dj T
Rozeznany

Reputacja: 77
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez stillinback » 14 wrz 2013, 20:45 Re: Tak sie zyje w Polsce .

Wczoraj zupelnie przez przypadek znalazlam to na YT. Sama bylam w szoku. Niestety takich sytuacji jest o wiele wiele wiecej. Czasami nawet i gorzej sie dzieje, tak jak bylo w przypadku mieszkancow w jednej kamienicy w Poznaniu.

Nie wiem i nie rozumiem, jakim trzeba byc czlowiekiem, aby nie zareagowac na taki problem i krzywde ludzka. Wine ponosza rowniez sami ludzie, ktorych dotyka ta tragedia. Tak jak mowil autor filmiku, jesli nie chca otwarcie o tym powiedziec, pokazac sie, przedstawic normalnie sytuacje, to zawsze beda dostawac po dupie.

Pelen szacunek i podziw dla autora, ale jednak nieco za duzo klnie ;)
Chociaz w takiej sytuacji kto by sie powstrzymal :P
stillinback
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 15 wrz 2013, 10:27 Re: Tak sie zyje w Polsce .

Mnie urzekl talent, profesjonalizm i elokwencja sprawozdawcy a szczegolnie jego bogaty zasob slow.
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez advice7 » 15 wrz 2013, 18:55 Re: Tak sie zyje w Polsce .

Gosc z jajami, z reguly tacy wyjezdzaja z tego burdelu pod nazwa panstwo polskie.
Gdyby bylo takich wiecej to by nie lecieli w kulki z ludzmi. Widac apatie, zastraszenie, marazm ludzi. Przyzwyczajeni do zycia pod butem systemu.

advice7
Przyczajony

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez boszka » 17 wrz 2013, 10:47 Re: Tak sie zyje w Polsce .

Czyli nic się nie zmieniło od mojego wyjazdu z PL. Może ludzie co zostali się obudzą i pokażą kto tu rządzi :?: :?: :?: Pozdrawiam tych co zostali w PL i chcą coś zrobić dla ojczyzny.

boszka
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 17 wrz 2013, 12:59 Re: Tak sie zyje w Polsce .

njgorsze jest ze ludzie sie tak strasznie boja... a wlasciwie czego? ze powiedza ze nie maja wody? ze pokaza brudne twarze? czego oni sie boja???
ze im ten urzednik co? wylaczy tez gaz za kare?
czemu Ci ludzie siedza tak pod butem i boja sie pokazac...a w swoim gronie piszcza jak zaduszane myszy... czemu Nic Nikt nie robi, a jak ktos juz robi to sie boja....?

to mnie bardziej dobija od wszytskich tych przepisow i mozliwosci urzedniczych... bo tamte da sie zmienic, tylko kto ma to zrobic??? jak juz jets mozliwosc zmiany to ludzie siedza w domach i nie chce sie im dupy ruszyc do wyborow...a to tylko jeden sposob na zmiane
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez rooney » 18 wrz 2013, 13:10 Re: Tak sie zyje w Polsce .

zupełnie jak za czasow komuny....

rooney
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 18 wrz 2013, 13:15 Re: Tak sie zyje w Polsce .

dorotajab napisał(a):jak juz jets mozliwosc zmiany to ludzie siedza w domach i nie chce sie im dupy ruszyc do wyborow...a to tylko jeden sposob na zmiane

A na kogo maja glosowac??? Pokaz mi chociaz jedna madra osobe na ktora warto oddac glos,bo ja takiej nie widze i z tego co sie orientuje nie tylko ja...
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 18 wrz 2013, 13:31 Re: Tak sie zyje w Polsce .

i dlatego lepiej siedziec z zalozonymi rekami i narzekac ????

to samemu starac sie cos zmienic- skoro nie ma nikogo na kogo chcemy glosowac to mzoe ktos przyjdzie i to zmieni?

osobiscie uwazam ze nalezy pozadnie poznac programy wyborcze i wszystkie postulaty aby posunac sie do wnioskow ze nie ma na kogo.
Znam, wiem, popieram glosuje! Obowiazkiem obywatelow jest poznac wszystkie szczegoly, w przeciwnym wypadku nie mamy prawa narzekac. To tak jakby podpisywac umowe o pracy albo o kredyt bez ich przeczytania- nie czytasz, nie wiesz, nie dziw sie ! (mowie tu ogolnie nie do konkretnej osoby ;) )
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 18 wrz 2013, 16:18 Re: Tak sie zyje w Polsce .

Wlasnie o to chodzi,ze kazdy tylko obiecuje ludzie takiemu komus zaufaja,zaglosuja,a jak juz taka osoba do wladzy sie dobierze to wychodzi szydlo z worka,a z wczesniejszych obietnic niestety nic nie zostaje,co nie bylo juz tak? Za kazdym razem tak wlasnie jest.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez cocotecbham » 18 wrz 2013, 17:10 Re: Tak sie zyje w Polsce .

widzialem ten filmik i dobrze ze sa ludzie ktorzy nie tylko narzekaja ale tez dzialaja...gory moze to nie ruszy ale malymi kroczkami cel tez zostanie osiagniety...byle jak najwiecej takich osob
sam jestem z myslowic wiec niedaleko i potwierdzam to co tam sie wyprawia
niestety kazda moja wizyta w pl utwierdza mnie ze jest zle (gorzej niz bylo)
trzymam kciuki za szybka interwencje w tej sprawie odpowiednich osob

cocotecbham
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 20 wrz 2013, 02:24 Re: Tak sie zyje w Polsce .

Niestety prawda jest to co napisala Anastazja. Program danej parti politycznej jest tylko po to, zeby wygrac wybory, a pozniej wszystko obraca sie o 180 stopni. Jest zle, a najgorsze jest to, ze nie ma zadnej alternatywy. Teraz wybory wygra PiS, ktory juz byl i sie nie sprawdzil. Prawda jest taka, ze w polskiej polityce sa ciagle te same twarze tylko w innych partiach.
Dodatkowo jesli pojawia sie ktos, kto chce zmienic uklad media zaraz robia z niego "wariata, pijaka i cpuna" mysle tutaj o Kukizie.
Szczerze mowiac ja mysle, ze w Polsce jest identyczna sytuacja jak w Grecji tylko narazie jest to jeszcze ukrywane, mam znajomych w Niemczech i w niemieckich mediach mowi sie o tym wprost nie wiem dlaczego, moze Niemcy ostrza sobie zeby na cos polskiego tylko na co. Grecy to im moga oddac, ktoras z wysp, a my co chyba tylko Donaldinia.

Guest

MężczyznaPostNapisane przez -eMPe- » 20 wrz 2013, 22:23 Re: Tak sie zyje w Polsce .

xxxx napisał(a):moze Niemcy ostrza sobie zeby na cos polskiego tylko na co. Grecy to im moga oddac, ktoras z wysp, a my co chyba tylko Donaldinia.

Gdańsk, Prusy, Śląsk ;)

-eMPe-
Rozeznany

Reputacja: 19
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez maskarr » 6 lut 2014, 11:31 Re: Tak sie zyje w Polsce .

Thomas napisał(a):Mnie urzekl talent, profesjonalizm i elokwencja sprawozdawcy a szczegolnie jego bogaty zasob slow.

podobnie jak mnie... :D

maskarr
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny