funty
Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym
powiedzcie co się dzieje z tym funtem?dlaczego kurs jest tak niski?myślicie że to się zmieni np.na wiosnę
-
- ola30
- Raczkujący
- Reputacja: 0
0
oceniam ze moze sie troche zmienic w okolicach gwiazdki.
Tak czy owak trzeba sie pogodzic z tym, ze cena funta bedzie spadac do zlotowki az do czasu wejscia PL do strefy Euro.
Biedni Ci, ktorzy planuja wracac do PL z wieksza iloscia gotowki.
Tak czy owak trzeba sie pogodzic z tym, ze cena funta bedzie spadac do zlotowki az do czasu wejscia PL do strefy Euro.
Biedni Ci, ktorzy planuja wracac do PL z wieksza iloscia gotowki.
-
- owen
- Stały Bywalec
0
Napisane przez Kaliszanin81 » 30 paź 2007, 13:55 Re: funty
ola30 napisał(a):powiedzcie co się dzieje z tym funtem?dlaczego kurs jest tak niski?
To już chyba pytanie do ekonomistów, proponuję napisać do ekspertów Financial Times może będą w stanie pomóc.
-
- Kaliszanin81
- Rozeznany
0
Nie trzeba byc ekonomista zeby zdawac sobie sprawe z tego co sie dzieje na rynku...
Jak ilosc inwestycji z UE naplywajaca itd itd...
Jak ilosc inwestycji z UE naplywajaca itd itd...
-
- owen
- Stały Bywalec
0
ja tam się cieszę, że funt tak nisko stoi :mrgreen:
-
- te-ha
- Zaangażowany
0
Mi obecnie wszystko jedno. Nie wysylam pieniedzi do PL, nie mam kredytow w PL ani nic. Zakupow tez nie planuje robic a na wycieczke do kraju przeboleje cene funta bo duzej roznicy mi to nie robi.
Co nie zmienia faktu ze maleje sens oszczedzania tutaj. Teoretycznie stopy procentowe tutaj sa wyzsze i czesc tych pieniedzy mozna odzyskac ale roznica nie jest taka zeby zniwelowac taki spadek kursu zlotego.
Coraz wiecej inwestorow lokuje pieniadze w Polsce bo oprocz hossy na warszawskiej giledzie zarabiaja jeszcze na kursie walut.....Mysle ze ten preceder bedzie sie nasilal bo dolar dalej slabnie...
Co nie zmienia faktu ze maleje sens oszczedzania tutaj. Teoretycznie stopy procentowe tutaj sa wyzsze i czesc tych pieniedzy mozna odzyskac ale roznica nie jest taka zeby zniwelowac taki spadek kursu zlotego.
Coraz wiecej inwestorow lokuje pieniadze w Polsce bo oprocz hossy na warszawskiej giledzie zarabiaja jeszcze na kursie walut.....Mysle ze ten preceder bedzie sie nasilal bo dolar dalej slabnie...
-
- owen
- Stały Bywalec
0
Mnie to wisi i owiewa bo nie wysylam pieniedzy do Polski ani nie oszczedzam na powrot.
Ale tez ciekaw jestem dlaczego kurs spada...
Ale tez ciekaw jestem dlaczego kurs spada...
-
- Lukaas85
- Wtajemniczony
- Reputacja: 1
0
Pewnie jak bym tego nie przeczytala tutaj to pewnie tez bym o tym nie wiedziala :mrgreen: tak bardzo mnie to na dzien dzisiejszy interesuje. :mrgreen:
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputacja: 27
0
Kurs spada bo jest OGROMNY naplyw walut do PL. Od emigrantow, UE ( dofinansowywania itd ). Do tego oslabia sie dolar wiec inwestorzy szukaja innych rynkow. dodatkowo jakis czas temu zostaly podniesione stopy procentowe i mozliwe ze niedlugo zostana podniesione raz jeszcze.
Tak w skrocie....
Oceniam ze na gwiazke troche odreaguje zlotowka - moze nastapic okres realizacji zyskow
Tak w skrocie....
Oceniam ze na gwiazke troche odreaguje zlotowka - moze nastapic okres realizacji zyskow
-
- owen
- Stały Bywalec
0
dziękuję za rzeczowe odpowiedzi, ... ale nie rozumiem tych którzy żyją z dnia na dzień
skoro nic nie zostaje(zakładając życie na przyzwoitym poziomie) to jaki sens ma pobyt tutaj??? :roll:
skoro nic nie zostaje(zakładając życie na przyzwoitym poziomie) to jaki sens ma pobyt tutaj??? :roll:
-
- ola30
- Raczkujący
0
po prostu nie wszyscy zmierzają wracać do Polski
i nikt przecież nie powiedział, że wydaje wszystkie pieniądze :wink:
-
- te-ha
- Zaangażowany
0
ola30 napisał(a):skoro nic nie zostaje(zakładając życie na przyzwoitym poziomie) to jaki sens ma pobyt tutaj??? :roll:
Życie na przyzwoitym poziomie, rozwój, awans, kariera. Chyba proste? ;>
-
- plazermen
- Wtajemniczony
- Reputacja: 92
0
te-ha napisał(a):po prostu nie wszyscy zmierzają wracać do Polski
D O K L A D N I E
- Załączniki
-
- Clap.gif (2.69 KiB) Przeglądane 14877 razy
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputacja: 27
0
Niektorzy tutaj kupuja / kupili dom i np wiekszosc oszczednosci wydaja na kredyt. Do tego wakacje i nie zostaje duzo.
FED obnizyl stopy procentowe w USA - wiec dolar bedzie dalej tracil na wartosci. Myslicie o wakacjach? USA z dnia na dzien jest duzo duzo tansze. Pojechac tam po ciuchy, sprzet elektroniczny moze sie bardzo oplacic.
Kariere i godnie zyc to mozna i w Polsce. Informatycy w kraju zarobkowo dosc szybko mnie gonia. Ale jak beda sie dalej tak szybko rozwijac + funt spadnie jeszcze o iles tam wzgledem zlotowki to wcale bym sie nie zdziwil gdybysmy sie zrownali w zarobkach.
Jak jestesmy juz przy pieniadzach,
gra ktos na Warszawskiej ( lub innej ) Gieldzie Papierow Wartosciowych?
Zaczalem swoja przygode z tym rynkiem pare dni temu i jestem ciekaw czy jest tu ktos kto obraca akcjami ;-)
FED obnizyl stopy procentowe w USA - wiec dolar bedzie dalej tracil na wartosci. Myslicie o wakacjach? USA z dnia na dzien jest duzo duzo tansze. Pojechac tam po ciuchy, sprzet elektroniczny moze sie bardzo oplacic.
Kariere i godnie zyc to mozna i w Polsce. Informatycy w kraju zarobkowo dosc szybko mnie gonia. Ale jak beda sie dalej tak szybko rozwijac + funt spadnie jeszcze o iles tam wzgledem zlotowki to wcale bym sie nie zdziwil gdybysmy sie zrownali w zarobkach.
Jak jestesmy juz przy pieniadzach,
gra ktos na Warszawskiej ( lub innej ) Gieldzie Papierow Wartosciowych?
Zaczalem swoja przygode z tym rynkiem pare dni temu i jestem ciekaw czy jest tu ktos kto obraca akcjami ;-)
-
- owen
- Stały Bywalec
0
ci którzy nie wydają wszystkich zarobinych pieniędzy prawdopodobnie są singlami ,albo pracują oboje nie mając dzieci, bo mając np.2 dzieci i jeśli tylko jedna osoba pracuje to niestety niewiele zostaje
-
- ola30
- Raczkujący
0
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-