Wspomnienia rezerwisty

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez gacek » 13 sty 2008, 08:22 Wspomnienia rezerwisty

...
Pamiętam jakiem na dworzec ją niósł
z domu do pociągu co dalej nas wiózł.
Myślała, że tak będzie bez końca;
za szyje łapie wargami trąca.
Szepce mi do ucha: - Mój drogi,
ten czas bez ciebie będzie mi srogi.
A czy ty będziesz mi wierny, wytrwały?
Czy zdołasz odpędzić od siebie te co innym dawały?
- Basiu ty wątpisz?! - Głośno krzyczę
i na jej głupią naiwność liczę.
To co mówię to zwykłe bajery,
a dziewczyny mówią, że to maniery.
...

dalej w poniższym linku

http://amico.mojeforum.net/viewtopic.php?t=127

przyjemnej lektury

gacek
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 13 sty 2008, 10:47 Re: Wspomnienia rezerwisty

jak w wieku 28 lat poszedlem wyrabiac ksiazeczke wojskowa to juz zupelnie bez obaw moglem im powiedziec, ze moim zdaniem, jesli dorosli ludzie przebieraja sie w jakies smieszne ubranka, i potem taplaja sie w blocie, a w dodatku ciagle domagaja sie fors na te swoje dyrdymaly, to powinno sie ich leczyc. ominela mnie ta radosc, i szczeze powiem, ze jak slucham 'opowiesci z wojska', to nie bardzo jest czego zalowac.

pozdrawiam,

definitywnie antymilitarny

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez Wojna » 13 sty 2008, 18:15 Re: Wspomnienia rezerwisty

Nie moge sie zgodzic. Wojasko bardzo dobrze wspominal. Trzeba do syfu podejsc z lekka rezerwa i traktowac to w kategori przygody i wspomnien makera. Zaluje jedynie, ze bylem tam jedynie 1 rok... raz bylo ciezko, raz lekko ale generalnie niezapomniana przygoda. Polecam!

PS. Nie dla miekkich kluch... jednak...

Wojna
Raczkujący

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 13 sty 2008, 21:10 Re: Wspomnienia rezerwisty

to trzeba bylo zostac na stale, dzisiaj bylbys juz sadystycznym alkocholikiem po 3 rozwodach pewnie. ale co przygoda to przygoda....... :-)

pe

[ Dodano: Nie Sty 13, 2008 21:10 ]
to trzeba bylo zostac na stale, dzisiaj bylbys juz sadystycznym alkoholikiem po 3 rozwodach pewnie. ale co przygoda to przygoda....... :-)

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez Wojna » 14 sty 2008, 18:24 Re: Wspomnienia rezerwisty

Dlatego nie zostalem, choc nawet jak bym chcial to bym nie mogl... plecki trza miec.

Wojna
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mlody » 17 sty 2008, 23:50 Re: Wspomnienia rezerwisty

hehehe a generalow do wojska niebiora, jestem cudownym rocznikiem, ktory w 97 roku automatycznie zostal przeniesiony do rezerwy bo armia niemiala funduszy na szkolenie, a ze bylem w tym czasie uczniem hehehe reszta wiadoma :D

Mlody
Rozeznany

Neutralny

Powrót do HYDE PARK