The Poles Are Coming

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez Adam » 16 mar 2008, 11:40 The Poles Are Coming

Adam
Administrator

Reputacja: 33
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 16 mar 2008, 12:07 Re: The Poles Are Coming

Dobre dobre te dokumenty bbc ;]
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez zmielna » 16 mar 2008, 13:00 Re: The Poles Are Coming

Adam napisał(a):The Poles Are Coming!

najbardziej mi sie tam podobala jamajka narzekajaca na ilosc imigrantow (these foreigners!)
I wkurza mnie ze jak pokazuja Polske to zawsze sa to jakies okolice ogrodkow dzialkowych!

Adam napisał(a):Poles saying bye to Britain

dobre, musze pokazac moim w pracy
zmielna
Rozeznany

Reputacja: 14
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Bernii » 16 mar 2008, 14:23 Re: The Poles Are Coming

The Poles Are Coming! - ogladlalem i osobiscie uwazam go za dobry obiektywny dokument dokument ... takie zycie :D
zmielna, ... mi ta jamajka sie nie podobala :D ... ale to fakt moze to tylko klimat miasta ale chyba najbardziej przeszkadzamy tym "wczesniejszym emigrantom" ( konkurencja - ktora wdodatku chce pracowac:D )
Bernii
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 16 mar 2008, 16:03 Re: The Poles Are Coming

w USA narzekaja na imigrantów nierobów, w Englandzie nowa moda: narzekają na imigrantów pracusiów ;D
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Kat_Bham » 16 mar 2008, 18:55 Re: The Poles Are Coming

mi sie najbardziej podobala scena pod JobCentre, dobrze to bylo pokazane naprawde...

ale Gdanska nigdy tak brzydkiego nie widzialam jak na tym filmie az serce mnie bolalo!!!!

Kat_Bham
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 17 mar 2008, 10:43 Re: The Poles Are Coming

Pierwszy obiektywny program o Polakach. Po raz pierwszy ni byl to material obelzywy.
Mam dosyc sluchania oskarzen ze problemy ze sluzba zdrowia i systemem szkolnictwa to wina imigrantow z Polski. Ze wzrosla przestepczosc. Moglby ktos wreszcie zaczac liczyc przestepcow z Azji i Afryki. Ale to rasizm, nie wolno nic im zarzucic.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Anek » 18 mar 2008, 16:25 Re: The Poles Are Coming

Mialam przyjemnosc obejrzec ten program na BBC, przyznam sie ze jest on dosc humorystyczny :mrgreen: Obawialam sie wiekszego najerzdzania na Nas ale... nie bylo zle. Wrecz mile mnie zaskoczyly pewne uwagi na temat angolii, typu: Pan kierowca w aucie ktory wlasciwie narzekal na wlasnych rodakow robiacych balagan i wystawki przed domem, oraz angielscy pracodawcy ktorzy niechetnie zatrudniaja anglikow itp. :wink:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez zmielna » 19 mar 2008, 12:50 Re: The Poles Are Coming

Luiza napisał(a):Pierwszy obiektywny program o Polakach. Po raz pierwszy ni byl to material obelzywy

BBC jako medium publiczne nie moze byc stronnicze, musza byc "poprawni politycznie". Placac licencje telewizyjna skladamy sie na ich pensje, nie? Co innego scierwo typu Daily Mail ktory zyje z opisywania tragedi czy decia w antyimigracyjna tube...

zdr0wka!
zmielna
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 19 mar 2008, 22:14 Re: The Poles Are Coming

do tej pory na wszystkich programach z BBC wlacznie bylo tylko slychac: przestepczosc wzrosla od kiedy przyjechali polacy, szkolnictwo cierpi bo polacy chodza do szkoly, za malo lekarzy bo za duzo polakow. Nigdy nie wspomna o Somalijczykach czy Pakistanczykach mimo ze przyjezdza ich duzo wiecej i siedza na zasilkach. Nic nie powiedza bo to rasizm. Wydaje im sie ze jak Polak bialy to mozna go bezkarnie obrazac. Tak sie dzieje w Ameryce i tak samo jest tutaj. A my, glupie polaczki pozwalamy sie tak gnoic od lat. Wydaje mi sie ze nalezaloby wreszcie sprobowac to zatrzymac. i niech mi nikt nie probuje wciskac ze BBC jest poprawne politycznie. Najezdzaja na Polakow bo nie nie mowia ze maja cos preciwko temu.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez zmielna » 19 mar 2008, 22:24 Re: The Poles Are Coming

Luiza napisał(a): i niech mi nikt nie probuje wciskac ze BBC jest poprawne politycznie.

Jestem daleki od wciskania ci czegokolwiek. I moge sie mylic ale jak wpiszesz Polish lub Poles lub Poland w search na witrynie bbc - to w materialach tam publikowanych nie znajdziesz nic na potwierdzenie swojej teori. Ogladam tez telewizje autochtonow nie od wczoraj i tez jakos mnie to po oczach nie uderzylo...
zmielna
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez DjXeed » 21 mar 2008, 06:41 Re: The Poles Are Coming

Ciekawe byly wypowiedzi 'mlodych anglikow' jakiej pracy, za jakie pieniadze szukaja, troche mnie to rozbawilo, ja studiuje z anglikami, i chwytaja sie kazdej pracy za najnizsza...

Wkurza mnie to, ze wszyscy polacy mowia po polsku, przeciez napewno tak sobie zazyczyli, przeciez wiemy, ze Walesa jak kiedys nie znal jezyka, teraz zna doskolane - przyklad to wizyta w 2006 w USA. Jak dla Mnie to chamstwo, pokazac nas w swietle ludzi, ktorzy nie znaja jezyka, jak dla Mnie to ten Bogdan *jakistam tez pewnie znal angielski, nie chce mi sie wierzyc, aby prezydent Gdanska nie znal.

DjXeed
Rozeznany

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez zmielna » 28 mar 2008, 13:32 Re: The Poles Are Coming

tylko FYI, chyba iesci sie w temacie:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/magazine/7316261.stm
zmielna
Rozeznany

Neutralny

Powrót do HYDE PARK