Eurowizja 2008

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez Anek » 24 maja 2008, 22:47 Eurowizja 2008

Ktoś oglądał? Jakieś opinie? Dla mnie to była istna komedia :mrgreen: to nie są wybory piosenki tylko państwa jakie lubimy mniej bądź więcej. Zwłaszcza sąsiad na sąsiada. Nie ma to jak ostatnia trojka Anglia, Polska i Niemcy chyba lepiej się nie mogliśmy dobrać. Te 4 punkty od Anglii i 10 punktów od Irlandii to na 100% Nasza Kochana Polonia. :wink:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez K.J. » 25 maja 2008, 10:13 Re: Eurowizja 2008

To kpina czystej wody, po co my Polacy wystawiamy jeszcze do tego politycznego konkursu kogokolwiek. Imperializm jak widac jest wszedzie , nawet dotyka konkursow, ktore maja byc z reguly konkursami talentow. Jednak pomarzyc fajna rzecz. Fanatyczna Rosja znowu na przedzie, zas najbardziej normalne kraje w Europie - Polska, Anglia i Niemcy, w ktorych demokracja stoi na wysokim poziomie, sa z tylu.

Po drugie, sadze, ze wyniki z glosowani, w wiekszosci krajow sa i tak falszowane przez media. Nikt przeciez nie widzi statystyki glosowania, mozna nia manipulowac do woli. Nie wyobrazam sobie bowiem, by Chorwacja oddala glos na Serbie, skoro te dwa kraje nienawidza sie jak pies z kotem. Podobnie Lotwa na Rosje - widac i czuc az z daleka jakies polityczne konotacje, i ponowne zapedy prokomunistyczne krajow balkanskich : Litwy , Lotwy, a takze skandynawskiej Finlandii. Nawet Ukraina oddaje swoj glos na Rosje. Cos mi sie wydaje, ze ze wszystkich krajow pozostalych po bloku sowieckim, tylko Polska nie pala sympatia do Rosji Putina. Ale tak jak mowie, ludzie mogli glosowac inaczej, wyniki zostaly zmajstrowane w telewizji . Bo niemozliwoscia by bylo, by Bialorus nie oddala maksimum punktow na wyzej wspomniany kraj. Kpina, farsa i kuriozum. Badzmy madrzy, i wezmy przylad z Wloch - oni nie wzieli udzialu w tegorocznej Eurowizji. Postapmy tak samo za rok, bo szkoda sie wysilac, to polityka i sympatie narodowosciowe. Nie mowiac juz o zenujaco niskim poziomie tego konkursu.
K.J.
Stały Bywalec

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 25 maja 2008, 16:50 Re: Eurowizja 2008

Wszyscy ktorzy glosowali na Rosje boja sie ze im gaz zakreca :mrgreen:
Jest to bardzo zastanawiajace gdy cos tak durnego jak piosenka spiewana przez Hiszpanie dostaje jakiekolwiek glosy.
Rozbroil mnie angielski narrator. Jego ignorancja nie miala sobie rownych. Choc pare jego komentarzy mnie rozbawilo.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 27 maja 2008, 11:45 Re: Eurowizja 2008

Przestałam oglądać Eurowizje już dawno temu! Prawda! Bardzo polityczny konkurs!
mamuśka twins
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny