Co nie podoba mi się w PL

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez Przemek78 » 14 lip 2010, 20:29 Co nie podoba mi się w PL

A to dla wszystkich zwolenników PO, Balcerowicza i innych pomiotów sprowadzających klasę robotniczą w Polsce do roli niewolników

http://www.lewica.pl/?id=22007
Przemek78
Rozeznany

Reputacja: 21
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 14 lip 2010, 20:56 Re: Co nie podoba mi się w PL

@Przemek78, najpierw znajdź jakąś ścianę, potem stań od niej w rozsądnej odległości, weź rozbieg i walnij się. Jak nie poczujesz zmiany - weź większy rozbieg. I tak aż do skutku.

A żeby nie było, że nie na temat - Odpowiedz mi co ma PO i Balcerowicz wspólnego z tym linkiem, bo za cholerę nie mogę zaskoczyć...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez KA i PE » 14 lip 2010, 21:37 Re: Co nie podoba mi się w PL

a ja powtorze za pewnym ludowym wieszczem (nie mowie o witosie):

BALCEROWICZ MUSI ODEJSC!!!!!

to tak a'propos balcerowicza :-)

pozdr

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez VA » 14 lip 2010, 22:29 Re: Co nie podoba mi się w PL

Faktycznie upokarzające. Mnie by takie postępowanie pracodawcy też oburzyło.
Myślę jednak, że to tylko taki mały chwyt reklamowy. Zrobią kropki - będzie dużo hałasu, wszędzie się będzie o tym mówiło. Kropki następnie zlikwidują, a klienci po kilku dniach zapomną i przyjdą nowi. Jakże nie odwiedzić sklepu o którym się tyle mówi? Taka tania, trochę kontrowersyjna reklama, poprzez zwrócenie na siebie uwagi :mrgreen:
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez jed » 14 lip 2010, 22:39 Re: Co nie podoba mi się w PL

Zgodnie z moja wiedza myslisz sie bardzo, VA, bo o tego typu praktykach w Polsce - stosowanych przez Geant - slyszalem juz 10 lat temu. Ot Francuzi. :)

jed
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Przemek78 » 14 lip 2010, 22:40 Re: Co nie podoba mi się w PL

AdamBoltryk napisał(a):A żeby nie było, że nie na temat - Odpowiedz mi co ma PO i Balcerowicz wspólnego z tym linkiem, bo za cholerę nie mogę zaskoczyć...

a mówi Ci coś wolny rynek? liberalizacja rynku pracy? kapitalizm? ograniczanie praw pracowniczych? jak nie radzę się douczyć. Wszystko to wiąże się z partią wspierającą TYLKO kapitalistów czyli PO ( wcześniej AWS - czyli IV rozbiór Polski) ) i Balcerowiczem, który przeprowadził transformację polskiej gospodarki, której cenę płacimy i płacić będą nasze dzieci. A Ty pewnie to tu k..... w celach turystycznych jesteś?

http://www.rog.com.pl/planbalcerowicza.htm
Przemek78
Rozeznany

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez samotny » 14 lip 2010, 23:29 Re: Co nie podoba mi się w PL

Przemek78 wypowiadasz się na forum mieszkańców UK i podejrzewam że większość z nas ma w du..ie co dzieje się w PL bo mamy swoje problemy związane z wyspami. Jeżeli ciebie tak bardzo bulwersuje scena polityczna w ciemnogrodzie to dlaczego siedzisz w UK ? Dlaczego nie wrócisz do PL nie zatrudnisz się w tej sieci handlowej i nie założysz związków walczących z czerwonymi... kropkami ? Albo lepiej dlaczego nie zapiszesz się do jakiejś partii, na którą wszyscy będą głosować bo ma idealny program, który po wyborach już Polakom się nie podoba? Dlaczego? Nie chce mi sie już więcej pytań zadawać bo za późno na politykę

samotny
Rozeznany

Reputacja: 29
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez pussycat » 15 lip 2010, 00:07 Re: Co nie podoba mi się w PL

tak żeby nie bylo to wypowiem się na temat...

otóż... to mi się w Polsce obecnie nie podoba, że są burze.. bo zalewa miasta... a ja jadę na wakacje ;)

pozdrawiam

:twisted:
pussycat
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mahol » 15 lip 2010, 00:13 Re: Co nie podoba mi się w PL

samotny, myślę jednak, że się grubo mylisz, może Ty masz, ale zdecydowana większość nie ma tego w dupie...
mahol
Stały Bywalec

Reputacja: 44
Pokojowy

PostNapisane przez Guest » 15 lip 2010, 02:06 Re: Co nie podoba mi się w PL

Ja nawet mieszkajac w pl mialem w dupie polska polityke, teraz jeszcze bardziej. I tak, kto by sie nie dostal to bedzie zle.
A na temat: nie lubie spogladania z gory na nas jak odwiedzamy polske, bo on z anglii to juz inny...

Guest

MężczyznaPostNapisane przez testowy » 15 lip 2010, 02:10 Re: Co nie podoba mi się w PL

Mahol :mrgreen: heya!
popieram,
mieszkam tutaj, ale obchodzi mnie to co dzieje się w PL,
nie tylko dlatego, że rodzice, brat, itd...
ale tam się urodziłem,
ok, to przypadek, i... sentymentalna wartość,
ale PL to część UE,
więc wszyscy powinni być zainteresowani tym by się wiodło,
ale nie czepiajmy się Samotnego, bo nie całkiem to tak określił,
a... Przemo...
heh, rynce opadywują,
32 lata... no i co tu powiedzieć, co by nie urazić,
avocado strasznie długo dojrzewa to i w cenie jest,
ale nie każdy na owoca się załapie,
szczególnie po uderzeniach o ścianę,
co był łaskaw zasugerować jak zawsze empatyczny AB,
Przemo jest niedyskutowalny i tyle,
podyskutować to można z Maholem,
przegina (ja w końcu też),
ale widać, że myśli i ma poglądy,
a to już coś na początek,
i... nie żebym teraz jakoś złośliwie,
znaczy mam na myśli kolejność,
ale podoba mi się Pusycatowa postawa,
to właśnie nazywa się być kobietą,
ach... to takie...
yhm hymm,
która to?
rety, pora spać, dobranoc wszystkim
:mrgreen:
testowy
Zaangażowany

Reputacja: 78
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez jed » 15 lip 2010, 02:57 Re: Co nie podoba mi się w PL

Tak, Testowy, wierz mi ja rowniez nie chce byc zlosliwy, ale wyglada na to ze Pusycatowa dostala nowego powera. Nie da sie ukryc nawet, wiec yhm hymm postawa to malo jest powiedziane. Kolejnosc - zdaje sie - zachowana i nie pozostaje nic innego, jak jednak siegnac po Witosa: "Fundamentem państwa musi być obywatel wolny, świadomy i ze swego losu zadowolony." Ostatnia odezwa to: "... Świadomi swoich praw i obowiązków jak i odpowiedzialności przed przyszłością i narodem, stańcie razem do pracy, pracy wytrwałej, tworząc dobra konieczne dla współczesnych i potomnych...". Zmarl 2 miesiace pozniej.
Jesli tego nie rozumiesz to nie jestes jedyny. ;)
Draco napisał(a):I tak, kto by sie nie dostal to bedzie zle.

To sie nazywa optymizm, Draco. :) Przynajmniej jestes realista.

jed
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Przemek78 » 15 lip 2010, 07:00 Re: Co nie podoba mi się w PL

testowy ciekaw jestem skąd wyciągnąłeś takie wnioski na mój temat. Czy dlatego bo uważam, że po '89 majątek państwowy budowany po wojnie przez zwykłych robotników został sprzedany za ułamek wartości? czy może dlatego bo twierdzę , że wtedy AWS, a teraz PO, PiS, PD i UW ( reszty partii nie pamiętam, gdzie mogli poprzenosić się partacze z AWS) ponoszą odpowiedzialność za obecny stan polskiej gospodarki, praw pracowniczych, wysokość bezrobocia i procent osób żyjących poniżej progu ubóstwa
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 30095.html

czy może to, że sądzę, że podpisanie konkordatu z państwem faszystowskim Watykan w roku '93 ( bezprawnie, bo rząd Suchockiej otrzymał wcześniej wotum nieufności), utrzymywanie go, jego zachcianek w kwotach, które mogłyby znacznie wspomóc polską służbę zdrowia, edukację ( wyrównywanie szans pomiędzy wsią a miastem) czy stworzyć nowe miejsca pracy świadczy o ograniczeniu umysłowym polskiej sceny politycznej?
Czy może dlatego, że rzuciłem taki temat na forum bo nie lubię pisać o bzdurach?

testowy napisał(a):Przemo jest niedyskutowalny i tyle

i tu się mylisz. po prostu nikt nie próbował.

[ Dodano: Czw Lip 15, 2010 08:38 ]
samotny napisał(a):Przemek78 wypowiadasz się na forum mieszkańców UK i podejrzewam że większość z nas ma w du..ie co dzieje się w PL bo mamy swoje problemy związane z wyspami. Jeżeli ciebie tak bardzo bulwersuje scena polityczna w ciemnogrodzie to dlaczego siedzisz w UK ? Dlaczego nie wrócisz do PL nie zatrudnisz się w tej sieci handlowej i nie założysz związków walczących z czerwonymi... kropkami ? Albo lepiej dlaczego nie zapiszesz się do jakiejś partii, na którą wszyscy będą głosować bo ma idealny program, który po wyborach już Polakom się nie podoba? Dlaczego? Nie chce mi sie już więcej pytań zadawać bo za późno na politykę

już dostałeś odpowiedź, że to co dzieje się w PL nie każdy ma tam, gdzie kończą się plecy.
Każdy z nas zostawił w kraju kogoś bliskiego sercu a komu pomimo starań się nie wiedzie.
Poza tym próbowałem założyć związki będąc jeszcze w Polsce ale ludzie się bali a ustawa o związkach zawodowych napisana jest pod związkowców i pracodawców a nie dla robotników, których to owe związki miałyby chronić przed nieetycznym pracodawcą.
Miałbym wrócić? A do czego? W Polsce zarobiłbym gówniane pieniądze, z czego co najmniej połowę wydałbym na wynajem mieszkania, ceny w PL są takie ja tu jak nie wyższe a mam córkę na utrzymaniu. I co bym jej zapewnił pracując w PL?
A która partia ma idealny program? Bo takiej nie widzę. Poza tym nie jestem za partiokracją, która to obecnie jest w Polsce a której daleko do demokracji. Moim zdaniem społeczeństwo rzetelnie doinformowane o tym co się wokół niego dzieje, na co wydawane są jego pieniądze, o plusach i minusach konkretnych decyzji, jest zdolne do podejmowania świadomych i mądrych decyzji podczas częstych referendów. Polskie również.

[ Dodano: Czw Lip 15, 2010 09:02 ]
Żeby być konsekwentny w dodawaniu postów na potwierdzenie moich tez
http://www.demokracjabezposrednia.pl/

Nie sztuka spieprzyć coś nieprzemyślanymi decyzjami i tak to zostawić ale starać się coś zrobić by to naprawić.
Przemek78
Rozeznany

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez mahol » 15 lip 2010, 10:20 Re: Co nie podoba mi się w PL

testowy, he... cześć... ale w tym temacie chyba nie podyskutujemy... bo w sumie nie ma o czym...
pozdrawiam
mahol
Stały Bywalec

Reputacja: 44
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez bialko74 » 15 lip 2010, 13:54 >>> Szacun <<<

Przemek nic dodać i nic ująć - masz rację
pozdrawiam z PL

bialko74
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny